Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ribo7

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

ribo7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ tetris. Ενεργειακή επιθεώρηση χωρίς έκδοση ΠΕΑ πόσο στοιχίζει περίπου?
  2. Βασικές απορίες για το ΠΕΑ: Σκέφτονται οι δικοί μου να αλλάξουν μπαλκονόπορτες. Τους είπα να εκδόσουν ένα ΠΕΑ και αν και όποτε βγει απόφαση για το Εξοικονομώ κατ' οίκον, να κάνουν αίτηση υπαγωγής. Επειδή όμως καλά να είμαστε θέλουν να αλλάξουν και το σύστημα θέρμανσης αργότερα, σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τη τυχόν επιδότηση από το πρόγραμμα για τη θέρμανση και όχι για τις μπαλκονόπορτες που θα τις ξεκινήσουν άμεσα. Άρα σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούν ΠΕΑ μετά από κανένα χρόνο (ευελπιστώντας ότι το πρόγραμμα θα έχει ξαναξεκινήσει). Η απορία μου ωστόσο είναι η εξής: Το ΠΕΑ εκδίδεται γενικά για όλο το σπίτι ή ανάλογα τη χρήση που θες? π.χ. είναι ξεχωριστό για θέρμανηση και ξεχωριστό για μπαλκονόπορτες? Γιατί αν είναι ένα γενικό και αν έχει αόριστη ισχύ, καλύτερα να το εκδώσουν τώρα και ανάλογα να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον (είτε για τις μπαλκονόπορτες είτε για τη θέρμανση). Μπορεί κάποιος να μου ξεκαθαρίσει πως λειτουργεί και να δώσει κάποια συμβουλή? Ευχαριστώ!!
  3. Εάν ρισκάρω να πάρω το ΠΕΑ, για πόσο καιρό έχει ισχύ? Αν δηλαδή το πάρω τώρα, μέχρι πότε μπορεί να ισχύσει αν περιμένω για νέα απόφαση/αίτηση υπαγωγής?
  4. Έχουμε καποια εκτίμηση πότε μπορεί να αιτηθείς να ενταχθείς στο πρόγραμμα? Θέλουμε να αλλάξουμε μπαλκονόπορτες στο πατρικό και δε ξέρω αν πρέπει να περιμένω ή να ξεκινήσω. Αν πάλι ξεκινήσουμε, θα μπορείς αργότερα να πάρεις χρηματοδότηση? Ευχαριστώ!
  5. Αν κάποιος θέλει να φτιάξει μπαλκονόπορτες με τη χρηματοδότηση του προγράμματος, μπορεί να πάει σε Πειραιώς/Εθνική να κάνει αίτηση? Φαντάζομαι θα του ρίξουν άκυρο τέτοια εποχή. Αλλά υπάρχει κάποια ημερομηνία που θα μπορείς να αιτηθείς?
  6. Φίλε couli έχεις κάποιο link? Πρόκειται για 600 δικαιούχους που θα κάνουν τώρα αίτηση ή αυτοί που είχαν κάνει και περιμένουν έγκριση? Ευχαριστώ!
  7. Υπάρχει κάποιο νεότερο πότε ξεκινάει το πρόγραμμα? Τέτοια ώρα τέτοια λόγια αλλά να δούμε αν μπορούμε να προγραμματίσουμε τππ.
  8. Καλησπέρα, Είμαι μηχανικός, ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και πλέον σπουδάζω στο εξωτερικό. Έχω επιίσης την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης και σα φοιτητής στην ολλανδία έχω μια βασική ασφάλιση. Λόγω ενός προβλήματος στον ώμο ίσως χρειαστεί να κάνω κάποιες συνεδρίες φυσικοθεραπείες. Με καλύπτει λέτε η Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης? Θα μου επιστραφούν λεφτά από το ΤΣΜΕΔΕ αν τυχόν τις κάνω και τις πληρώσω κανονικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Υπάρχει τέτοιος περιορισμός ε? Αλλά αυτό εγώ δεν το ξέρω, άρα να πάω να τα καταθέσω και θα μου απαντήσουν αν δικαιούμαι επιστροφή ή όχι? Από τη συμμετοχή στη μαγνητική δε δικαιούμαι κάτι ε?
  10. Συνάδελφοι τι παίζει πλέον με κατάθεση δικαιολογητικών τώρα που είμαστε ΕΟΠΥΥ? Πήγα σε ορθοπεδικό και μου έδωσε απόδειξη. Μου έδωσε παραπεμπτικό για μαγνητική και επειδή την έκανα σε συμβεβλημένο γιατρό πλήρωσα μόνο την συμμετοχή 35 ευρώ. Κάτι για προεγκρίσεις και τέτοια που γράφει στο site του ΤΣΜΕΔΕ ισχύουν ακόμα? Επίσης, από τα 35 ευρώ που πλήρωσα δικαιούμαι τίποτα πίσω ή τη συμμετοχή δε τη γλιτώνουμε? (ντάξει δε διαμαρτύρομαι γιατί από το να την πλήρωνα όλη τη μαγνητική 235Ε ήταν πολλά!!). Την απόδειξη από την ορθοπεδικό μπορώ να την καταθέσω να πάρω κανά 20ευρω επιστροφή? Απλά την καταθέτω στα ταμεία? Thanks!
  11. Καλημέρα, Στο φορολογικό μου ημερολόγιο μου εμφανίζει στις υποχρεώσεις μου "Προσωρινή Δήλωση Απόδοσης Φόρου και τελών Χαρτοσήμου". Το εμφανίζει αρκετούς μήνες τώρα. Εγώ δούλευμα ως μισθωτός έως τον Αυγ. 2012 και πλέον σπουδάζω εξωτερικό. Για ποιό λόγο λέτε να μου το εμφανίζει? Πρέπει να κάνω κάτι? Ευχαριστώ!
  12. Δήλωσα τελικά λογιαρασμό Ταμιευτηρίου της Πειραιώς, κατέθεσα κάτι χαρτιά από γιατρούς και σε μια βδομάδα μπήκαν στο λογαριασμό μου χωρίς προμήθεια! Μια χαρά!!
  13. Έχουμε κανένα νεότερο σχετικά με κατάθεση νοσηλείων και προμήθειες σε τράπεζες εκτός Attica? Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να δηλώσω ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου της Πειραιώς. Έχει δηλώσει κανείς αντίστοιχο? Στο ΤΣΜΕΔΕ δεν απαντούν να τους ρωτήσω πως γίνεται η κατάθεση. Γιατί αν γίνεται με έμβασμα τότε λογικά θα έχει προμήθεια. Ευχαριστώ!
  14. Ρώτησα AlphaBank και Τράπεζα Πειραιώς για τυχόν προμήθειες. Στην μεν AlphaBank, με παρέπεμψε στο τιμολόγιο προμηθειών Όροι Συναλλαγών - Προμήθειες & Λοιπά Έξοδα (τελευταία ενημέρωση 11.01.2012) όπου δε βγάζω και πολύ άκρη τελικά. Στη δε Πειραιώς, μου είπαν ότι εξαρτάται από τον τρόπο κατάθεσης του ποσού. Αν είναι με απλή πίστωση λογαριασμού, δεν υπάρχει προμήθεια. Αν είναι όμως με έμβασμα, υπάρχει που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μου είπε όπως το ύψος της κατάθεσης. Θα προσπαθήσω να πάρω αύριο το ΤΣΜΕΔΕ μήπως βγάλω άκρη. Όχι ότι έχω θέμα να ανοίξω λογαριασμό στην Attica Bank, αλλά δε με πολυβολεύει.. Όποιος έχει νεότερα ας ενημερώσει.. Ευχαριστώ!
  15. Ναι αυτό το έκανε η υπεύθυνος στη δουλειά μου (θέλει αντίγραφο πτυχίου βασικά για να σου επικυρώσουν αυτοί εκεί τη φωτοτυπία)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.