Jump to content

themis_z

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About themis_z

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Μελίσσια
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ευχαριστώ για την παράθεση του νόμου, το είχα υπόψιν. Βρήκα μια συναφή απάντηση στο νήμα "πισίνα σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου", που ήταν και η ερώτηση που ήθελα να κάνω. Πρόκειται για οικόπεδο που θα συνενωθεί με όμορό του και αυτό μη άρτιο και η οικοδομήσιμο στο οποίο έχει τακτοποιηθεί αυθαίρετη κατοικία. Από ότι καταλαβαίνω, πισίνα με άδεια δεν νομίζω να γίνεται γιατί επιπλέον λόγω της κλίσης του συγκεκριμένου οικοπέδου θα χρειαστούν και τοιχία 1,50-2,00 μέτρα, οπότε το ξεχνάμε μάλλον.
 2. Καλημέρα, Άδεια μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) μπορεί να εκδοθεί σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου; Ευχαριστώ.-
 3. Δηλαδή μόνο με κατάτμηση υπάρχει αυτό το όφελος των παραπάνω τετραγωνικών στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι σίγουρο αυτό; Συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά πρέπει να απαντήσω αύριο στους συνιδιοκτήτες.
 4. Αγαπητοί συνάδελφοι, Όταν σε οικόπεδο 600τμ εξ αδιαιρέτου οι όροι δόμησης είναι με σπαστό ΣΔ δηλ 0-200--> 0,4 και απο 200 και πανω -->0,3 το οικόπεδο χτίζει 200*0,4+400*0,3=80+120=200. Εάν γίνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας 50-50 τότε το κάθε κομμάτι των 300τμ χτίζει 200*0,4+100*0,3=110 ή κτίζει 200/2=100τμ; Ευχαριστώ.
 5. Συμφωνώ απολύτως για την περίπτωση της πολυκατοικίας με τις πολλές ιδιοκτησίες. Μόνο μπέρδεμα θα μπορούσε να προκαλέσει.
 6. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να γίνει μία δήλωση του κτιρίου με όλες τις αυθαιρεσίες και να γίνουν επιπλέον δηλώσεις για τις υπόλοιπες ΟΙ που να παραπέμπουν στην πρώτη ως εξαιρέσεις του νόμου (δηλ. ότι έχουν ήδη υπαχθεί στο νόμο). Στον Ν.4178 υπήρχαν διευκρινήσεις που έλεγαν πως ο κύριος δύο ή περισσοτέρων ιδιοκτησιών στο ίδιο κτήριο μπορούσε να κάνει μία δήλωση. Γι΄ αυτό ρωτάω εάν ισχύει και στον Ν.4495.
 7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις dimitris GM & mapost. Η αλήθεια είναι ότι έτσι θα είναι σαφώς διακριτά για μεταγενέστερες μεταβιβάσεις. Καλό υπόλοιπο Κυριακής.
 8. Καλημέρα, Σε διώροφη οικοδομή του 1969 με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών υπάρχουν δύο ιδιοκτησίες Ισόγειο και Α΄ Όροφος και κοινόχρηστα. Αυθαιρεσίες υπάρχουν και στις ιδιοκτησίες (κλείσιμο βεραντών) και στα κοινόχρηστα (απόληξη κλιμα/σιου-αποθήκη δώματος). Όλη η οικοδομή ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη, μπορώ στον Ν.4495/2017 να κάνω μία δήλωση για όλη την οικοδομή; Ευχαριστώ.
 9. Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει αυτές τις οδηγίες για την τιμή ζώνης: " Όταν η κατοικία ή το διαμέρισμα έχει πρόσοψη σε δρόμο ή σε δρόμους, από τον άξονα των οποίων διέρχεται το όριο δύο ή περισσότερων κυκλικών ζωνών,ανεξάρτητα αν οι δρόμοι αυτοί αποτελούν όριο δήμων ή κοινοτήτων ή οικισμών, λαμβάνεται η μεγαλύτερη από τις τιμές των ζωνών. Αν έχει πρόσοψη σε γραμμική ζώνη, λαμβάνεται η τιμή της γραμμικής αυτής ζώνης. Σε περίπτωση που έχει προσόψεις σε δύο γραμμικές ζώνες λαμβάνεται η μεγαλύτερη τιμή. Αν έχει προσόψεις σε γραμμική και κυκλική ζώνη λαμβάνεται η μεγαλύτερη τιμή. Την τιμή της γραμμικής ζώνης λαμβάνουν μόνο οι κατοικίες ή τα διαμερίσματα που έχουν πρόσοψη (άνοιγμα - πόρτα ή παράθυρο) στο δρόμο, στον οποίο αναπτύσσεται η γραμμική ζώνη. Οι κατοικίες ή τα διαμερίσματα που έχουν πρόσοψη αποκλειστικά στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου ή βρίσκονται σε υπόγειο χώρο, χωρίς άνοιγμα στο δρόμο, δεν ανήκουν στη γραμμική ζώνη." Γνωρίζει κανείς άλλος κάποια οδηγία για τον προσδιορισμό των προστίμων των αυθαιρέτων; Στο άρθρο 109 "Τιμή ζώνης", δυστυχώς μνημονεύονται μόνο όσα δεν έχουν τιμή ζώνης. Η ερώτηση στο forum γίνεται γιατί η γραμμική στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι σημαντικά χαμηλότερη.
 10. Ναι, έκανα λάθος, η ερώτηση αναφέρεται στις τιμές ζώνης. Ποια από τις δύο επιλέγουμε;
 11. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε περιοχή της Φιλοθέης που ισχύουν στο ίδιο οικόπεδο και κυκλική και γραμμική αντικειμενική, ποια επιλέγουμε για τον προσδιορισμό του προστίμου; Ευχαριστώ .-
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, Βλέπω ότι αν κι είμαι ταμειακά ενήμερος βγαίνω "ανασφάλιστος". Κατάλαβα ότι στον ασφαλιστικό φορέα μας δεν έχουν τα στοιχεία της συζύγου. Πρέπει να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος; Και αν ναι τι να έχω μαζί μου; Ευχαριστώ.
 13. Μην ξεχνάμε και τα εξής: 1. Έως τώρα εάν κάποιος ήθελε να μην χρησιμοποιεί την θέρμανση της πολυκατοικίας μπορούσε, αρκεί να πληρώνει την πάγια καταβολή που ορίζει η σύσταση (ei x fi στο μονοσωλήνιο ή ότι λέει η σύσταση στο δισωλήνιο). 2. Το να δωθεί ελευθερία στην απόφαση του ιδιοκτήτη να φύγει δεν τον απαλάσσει από την καταβολή του παγίου. Πρέπει να τροποποιηθεί η σύσταση σε συμβολαιογράφο για να μην πληρώνει κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης. Για αυτό το λόγο, πολλοί δεν έπαιρναν την απόφαση να φύγουν, γιατί το πάγιο που καταβάλλεται σε παλιούς κανονισμούς ισοδυναμεί πολλές φορές με το ήμισυ της κατανάλωσης που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα. 3. Εάν ήθελε άλλωστε μπορούσε να βάλει και κλιματιστικά ή και να βάλει επίτοιχο λέβητα χωρίς να ρωτήσει κανένα. Το θέμα είναι ότι θα συνέχιζε να πληρώνει το πάγιο. 4. Υποχρεωτικά όλη η πολυκατοικία πρέπει να αλλάξει τρόπο θέρμανσης ώστε να μην υπάρχουν νομικές διεκδικήσεις. Αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα, δεν αλλάζουν εύκολα οι συστάσεις ιδιοκτησίας ακόμα και να το θέλουν όλοι. Πρέπει όλοι (100%) εκτός από τη συναίνεση να φέρουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και φορολογική ενημερότητα που τις περισσότερες είναι αδύνατο.
 14. Καλησπέρα, Σε νόμιμα υφιστάμενο πατάρι καταστήματος (άδεια 1973) έχω καθαρό ύψος 2,20μ. Μπορώ να εγκαταστήσω το εργαστήριο που απαιτεί η άδεια καταστήματος οπτικών και τον χώρο των φακών επαφής χρησιμοποιώντας την Εγκύκλιο 8/1987, ΥΠΕΧΩΔΕ στην ανάρτηση #5 του θέματος για να πω ότι είναι κύριοι χώροι; Γνωρίζω ότι θέλω χώρο ΚΧ για τους χώρους αυτούς αλλά το κτίσμα είναι παλιό και τότε επιτρέπονταν διαφορετικά ύψη (δηλ. 2,20μ.). Άλλωστε κατά ΓΟΚ 73 (άρθρο 84) τα πατάρια παίρνουν τη χρήση από υφιστάμενο κύριο χώρο του καταστήματος. Ευχαριστώ.
 15. Ευχαριστώ Pavlos33, Οπότε μου λες ότι συγκρίνω την Υπέρβαση Ύψους με τα νόμιμα 2,5μ. του δώματος. Άρα (3,00-2,50=0,50)/2,50=20%. Σωστά; Και υπάρχει επιπλέον χρέωση 20% στο ΦΚ για ΥΥ μόνο στην υπέρβαση μετά το 1983. Επίσης εάν η στέγη, λόγω κλίσης, υψώνεται με κορφιά στο 3,30 πάνω από την προ 1975 επέκταση, χρεώνεται με κάποιο τρόπο ή όχι; Η στέγη έγινε το 1998 μαζί με τη δεύτερη προέκταση και κάλυψε την πλάκα της πρώτης προέκτασης (προ 1975) σε ύψος 3,30 όπως προείπα και είναι μη επισκέψιμος χώρος στέγης. Γιατί δεν πρέπει να είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες; Η αρχική αποθήκη έχει 1,67 χιλιοστά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.