Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

themis_z

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μελίσσια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

themis_z's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ιάσωνα σε ευχαριστώ αλλά: 1. Δεν είπα ότι θα το τελειώσω εγώ. 2. Ως προς τις ΥΔ των ιδιοκτητών που θα βεβαιώσουν περί " μη έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης που να διατάσσει την κατεδάφιση " το να γράψεις ότι "...όπως προκύπτει από...." είναι επί της ουσίας βεβαίωση αφού η διαπίστωση περνά από εσένα, τον μηχανικό. Διότι είτε γραφτεί στα σχόλια είτε στην τεχνική έκθεση προέρχεται από έγγραφο που εκδίδεις εσύ ως μηχανικός. Το μόνο που θα ήταν αποδεκτό, είναι οι ΥΔ να προσκομιστούν στον συμβολαιογράφο και να βεβαιώσει αυτός το επιπλέον έγγραφο που προσαρτάται στο συμβόλαιο ως προϋπόθεση μονομερούς τροποποίησης της σύστασης. Τα περί δεκαετίας και μη νόμιμης στάθμης τα βεβαιώνει ο μηχανικός.
  2. Τελικά αποφάσισαν να κλείσουν την αυθαιρεσία με ξηρή δόμηση (γυψοσανίδες) και να επαναφέρουν το χώρο στο νόμιμο περίγραμμα.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις εκτενείς απαντήσεις σας. Δυστυχώς προσπαθώ να το εξηγήσω στους συμβαλλόμενους και δεν καταλαβαίνουν. Με πήρε και ο μεσίτης να μου πει ότι θα υπαναχωρήσει ο αγοραστής και ότι τους καθυστερώ και ότι ο συνάδελφος που ελέγχει για τον αγοραστή δεν τον πειράζει να υπογράψει για "μη έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης που να διατάσσει την κατεδάφιση" και άλλα χαριτωμένα. Έχω στείλει και στο ΤΕΕ, αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Έχω προσπαθήσει και εγώ να αποσαφηνίσω το νόμο και λέει : " ...υφίσταται από την ανέγερση – κατασκευή της οικοδομής και συντελείται εντός νόμιμου όγκου του κτιρίου ή σε νόμιμη ή μη υπόγεια στάθμη..." που κατά τη γνώμη μου σημαίνει σε μη νόμιμη στάθμη, πράγμα το οποίο περιλαμβάνει και τις μη νόμιμες στάθμες και τις μη νόμιμες επεκτάσεις , αφού από τη στιγμή που δεν είναι νόμιμες σίγουρα δεν εντάσσονται στον νόμιμο όγκο. Επίσης η μη νόμιμες επεκτάσεις της ιδιοκτησίας εντός του νόμιμου όγκου δηλ. του ιδιωτικού προς το κοινόχρηστο έχουν συμπεριληφθεί ήδη στο "... συντελείται εντός νόμιμου όγκου του κτιρίου...". Ευτυχώς βάσει οικοδομικής άδειας την παρέλευση δεκαετίας την έχουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι. Θα ενημερώσω πως θα πάει όλο αυτό.
  4. Παρακαλώ για την συνδρομή σας στο παρακάτω: Σε μεταβίβαση μεζονέτας (σε συγκρότημα χωρίς καθετες συστάσεις) υπάρχει αυθαίρετη επέκταση στο υπόγειο εντός του άσκαπτου χώρου που θεωρείται κοινόχρηστος. Βάσει του Ν.4495/2017, άρθρο 98, παρ.7 η συμβολαιογράφος και η δικηγόρος θέλουν να κάνουν μονομερή τροποποίηση της σύστασης και με πιέζουν να βεβαιώσω εγώ στην τεχνική μου έκθεση περί μη έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για κατεδάφιση του ακινήτου. Μίλησα με την οικεία πολεοδομία και μου είπε ότι δεν έχουν γνώση και ότι δεν ενημερώνονται για τέτοιες αποφάσεις. Είναι εντός της ιδιότητας του μηχανικού να βεβαιώνει κάτι τέτοιο; Και μάλιστα χωρίς να του έχει προσκομισθεί κάποιο επίσημο έγγραφο; Δεν εμπίπτει στην ιδιότητα του δικηγόρου να προσκομίζει δικαστικά έγγραφα; Επίσης μου πρότεινε ο δικηγόρος να προσκομίσουν οι ιδιοκτήτες ΥΔ περι μη έκδοσης κλπ. Αλλά αυτό μπορεί να μελλοντικά να αποδειχθεί ψευδές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε συνέχεια των παραπάνω μου έτυχε μελέτη σε οικόπεδο εσωτερικής οδού νομίμως υφισταμένης, με μεταβλητό πλάτος που όμως καταλήγει με μεγάλη απότμηση όπως φαίνεται στο συνημμένο σκαρίφημα. Θα ήθελα τις απόψεις σας για το ιδεατό στερεό. ideato stereo se dromo me apotmhsh.pdf
  6. Παρακαλώ για τα φώτα σας. Σε πέργκολα που τοποθετείται σε εξώστη πολυκατοικίας, μπορούν κατά τη γνώμη σας να τοποθετηθούν νομίμως οριζόντιες περσίδες για σκίαση στην μία πλαϊνή πλευρά της; (Έχει γίνει έλεγχος Ιδεατού στερεού και έχει παρθεί συναίνεση από του συνιδιοκτήτες.) Ο ΝΟΚ λέει : "60. Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής." Θεωρούνται οι περσίδες στοιχεία πλήρωσης; Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μια απορία: Στην ΕΕΔΜΚ κατά την παρ. λα επιτρέπονται τα στέγαστρα και προστεγάσματα όπως αυτά ορίζονται από το αρθ.2 του ΝΟΚ. Τα στέγαστρα όταν τοποθετούνται γενικά σε μία άδεια δεν ορίζουν ημιυπαίθριο χώρο; Πως επιτρέπονται λοιπόν αφού επηρεάζουν πολεοδομικά μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης; Δηλαδή, εάν δεν περισσεύει ημιυπαίθριος χώρος δεν τα κατασκευάζεις;
  8. Κατα τη γνώμη μου, το ποσοστό αφαιρέθηκε γιατί προβλέπεται από άρθρο του εκάστοτε κανονισμού πολυκατοικίας που έρχεται μαζί με τη σύσταση να προβλέψει τα "των κοινοχρήστων χώρων". Εάν δεν αναφέρεται ρητώς το ποσοστό από τον κανονισμό για οικοδομικές εργασίες, τότε μάλλον τηρείται το 51%. Δεν ήθελαν να έχουν αυτοί το λέγειν (οι νομοθέτες).
  9. Ευχαριστώ danaikaterina και dimitris GM, αυτό είχα και εγώ υπόψιν μου. Νομίζω όμως πως μπορούν να ενταχθούν και κάποιες άλλες εργασίες του άρθρου 30 όπως ο χώρος εισόδου σε εσοχή και μια σκάλα ανόδου παράλληλη με τα επίπεδα λόγω του επικλινούς οικοπέδου. Ενημερωτικά, όσον αφορά την πισίνα που ανέφερα πιο πάνω πρόκειται για μεταφερόμενη μεταλλική κατασκευή με μεμβράνη η οποία έχει ενσωματωμένο μηχ/σιο (όχι ξεχωριστό compact). Μετά από επικοινωνία με την οικεία ΥΔΟΜ με ενημέρωσαν ότι δεν απαγορεύεται υποχρεωτικά, αλλά όμως ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει με κάποιο τρόπο την εγκατάστασή της, οπότε είναι πιθανό να καταγραφεί ως αυθαιρεσία σε πιθανό έλεγχο. Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους.
  10. Pavlos 33 , σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να βγει ΕΕΔΜΚ σε μη άρτιο- μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου;
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, Πελάτης μου, σε οικόπεδο εκτός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο θέλει να δημιουργήσει αναβαθμούς των 80εκ. λόγω κλίσης, είσοδο στην περίφραξη σε εσοχή 1.00 Χ 2.00, και να τοποθετήσει επί εδάφους έτοιμη πισίνα ύψους 1.20 χωρίς εκσκαφές και τοιχεία. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το άρθρο 30 του Ν.4495/2017; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια διαφωτιστική απάντηση.
  12. Ευχαριστώ για την παράθεση του νόμου, το είχα υπόψιν. Βρήκα μια συναφή απάντηση στο νήμα "πισίνα σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου", που ήταν και η ερώτηση που ήθελα να κάνω. Πρόκειται για οικόπεδο που θα συνενωθεί με όμορό του και αυτό μη άρτιο και η οικοδομήσιμο στο οποίο έχει τακτοποιηθεί αυθαίρετη κατοικία. Από ότι καταλαβαίνω, πισίνα με άδεια δεν νομίζω να γίνεται γιατί επιπλέον λόγω της κλίσης του συγκεκριμένου οικοπέδου θα χρειαστούν και τοιχία 1,50-2,00 μέτρα, οπότε το ξεχνάμε μάλλον.
  13. Καλημέρα, Άδεια μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) μπορεί να εκδοθεί σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου; Ευχαριστώ.-
  14. Δηλαδή μόνο με κατάτμηση υπάρχει αυτό το όφελος των παραπάνω τετραγωνικών στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι σίγουρο αυτό; Συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά πρέπει να απαντήσω αύριο στους συνιδιοκτήτες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.