Jump to content

billlllll

Members
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by billlllll

 1. Καλημέρα, επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό. Έχει πάρει κανείς έγκριση εισόδου-εξόδου μέσω δουλείας; Στα άρτια κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμα χωρίς απαίτηση προσώπου που έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο είτε μέσω δουλείας, είτε μέσω μη "κοινόχρηστης" οδού, δίνεται έγκριση εισόδου-εξόδου;
 2. Έχω κύριο ΚΑΔ Μηχανικού που διακαιούμαι τα 600€ του voucher και δευτερεύοντα ΚΑΔ με πολύ μεγαλύτερο τζίρο που δικαιούμαι τα 800€. Υπάρχει κάπου ασυμβίβαστο και δεν το έχω δει; Επίσης στις προϋποθέσεις αναφέρει " η επιχείρηση έχει υποβάλει μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020," Οι ατομικές που καταθέτουν ανά τρίμηνo τι θα έπρεπε να κάνουν;;
 3. Πρόσβαση υπάρχει μέσω της γειτονικής Δημόσιας έκτασης (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης). Υπάρχει διανοιγμένος δρόμος μέσω αυτής αλλά δεν είναι αναγνωρισμένος κτλ. Οκ την υπαλληλική νοοτροπία την καταλαβαίνω, αλλά νομίζω δεν υπάρχει τιποτα και πουθενά για να στηριχθεί! Αλλιώς ερώτημα στην αποκεντρωμένη; Δουλεία συμβολαιογραφική μέσω του Δημοσίου έχω την εντύπωση πως δεν γίνεται.
 4. Δημήτρη αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το αγροτεμάχιο είναι μικρότερο από 4.000τ.μ. γι' αυτό και είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ως εντός ζώνης 500μ. Χρησιμοποίησα το σύμβολο "<" γι'αυτό και η παρανόηση. Το μη αναγνωρισμένη πάει στην οδό και όχι στην έκταση . Αν πήγαινε ως μεγαλύτερο από 4.000τ.μ. και τυφλό προ του 2003, η ΥΔΟΜ βασιζόμενη στην εν λόγω εγκύκλιο θα μου ζητούσε πρόσβαση. Το ξέρω πως το κάνει η συγκεκριμενη. Τώρα όμως θεωρώ πως δεν υπάρχει πουθενά κάτι που να απαιτεί κάποιου είδους "επίσημη" πρόσβαση (δουλεία, οδό από διανομή, κτλ) καθώς η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρεται σε αγροτεμάχια μεγαλύτερα των 4.000τ.μ.
 5. Καλησπέρα, Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετική με την Αποφ-26033/46/77 Εγκ-46/77 Ε-46/77 και την υποχρέωση πρόσβασης σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο. Αγροτεμάχιο <4000τ.μ. άρτιο κατά παρεκκλιση λόγω του ότι βρίσκεται εντός ζώνης 500μ και είναι προϋφιστάμενο του 1977. Η Εγκύκλιος του 77 δεν το πιάνει γιατί αναφέρεται σε αγροτεμάχια μεγαλύτερα των 4.000 τ.μ. Πρόσβαση έχει από διανοιγμένη οδό μέσω δημόσιας έκτασης, μη αναγνωρισμένης που δεν υπάρχει σε χάρτη της διανομής. Μπορεί να στηριχθεί κάπου ή Υπηρεσία και να απαιτήσει άλλη πρόσβαση (δουλεία, πρόσωπο, κτλ) για την έκδοση οικοδομικής άδειας; Ευχαριστώ.
 6. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Πήγα σήμερα από τη Δ.Δασών (Ιωαννίνων) και με ενημέρωσαν πως περιμένουν από μέρα σε μέρα οδηγία που να τους επιτρέπει να δίνουν κάποιο "προσωρινό" έγγραφο για τις περιπτώσεις ΑΑ, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την κύρωση. Για να δούμε...
 7. Πριν την κύρωση των δασικών χαρτών σε αγροτεμάχιο χαρακτηρισμένο ως "ΑΑ" μπορεί να εκδοθεί Άδεια Δόμησης ή πρέπει να περιμένουμε την κύρωση; Ευχαριστώ.
 8. Μήπως να ανοίγαμε κανένα σχετικό topic; Έχω κι εγώ 3-4 ιστορίες σχετικές, μπορεί κάποιος διαβάζοντας να προσέχει περισσότερο και να αποφύγει ατύχημα!
 9. Καλησπέρα, Κι εμένα δεν μου έχει τύχει μέχρι σήμερα να βρω εγκατεστημένο RCD που στις μετρήσεις να βγει εκτός προδιαγραφών. Ακόμα και παλιά Siemens 30+ ετών, τα οποία τις περισσότερες φορές εκτελούσαν και χρέη Γενικού Διακόπτη.
 10. Γιάννη έχεις δυνατότητα να δεις ανα string τάση και ρεύμα; Μήπως το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιο μόνο string και οφείλεται σε δυσλειτουργία ενός συγκεκριμένου πάνελ; Αν θυμάμαι καλά η εγκατάστασή σου είναι σε ταράτσα με νότιο προσανατολισμό, οπότε θα πρέπει ανα string να έχεις το ίδιο σχεδόν ρεύμα.
 11. Γιάννη πρώτα σιγουρέψου πως δεν φταίει η σκόνη και οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε σχέση με πέρυσι. Επίσης θύμισέ μας τι Inverter έχεις, γιατί αν θυμάμαι καλά περυσι από αποδώσεις πήγαινες πολύ καλά.
 12. Μήπως κάποια άλλη συσκευή παίρνει την ίδια ip με τον Inverter;
 13. Περνάς νέα γραμμή από τον έναν πίνακα στον άλλον με καλώδιο κατάλληλης διατομής. Αλλιώς ένας νέος γενικός πίνακας δίπλα στο ρολόι με γενικό διακόπτη, από τον οποίο θα αναχωρούν ασφαλισμένα ξεχωριστά τα υφιστάμενα καλώδια των παροχών για τους "υποπίνακες". Δεν είμαι και 100% σίγουρος πως επιτρέπεται αυτό βέβαια και υπάρχει και το θέμα της χωροθέτησης του πίνακα αυτού (κοινόχρηστο μέρος, πρόσβαση, κτλ)
 14. Θα συμφωνήσω με τον george. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις πτυχιακή για Φ/Β και να μην έχεις ψάξει-διαβάσει ένα βιβλίο σχετικό ή μια πτυχιακή-διπλωματική κάποιου άλλου, ώστε να μάθεις πώς γίνεται μια διαστασιολόγηση. Για να λύσω την απορία σου, δεν γίνεται να συνδέσεις παράλληλα στοιχειοσειρές διαφορετικού μήκους γιατί όπως σωστά φαντάστηκες θα έχουμε στις άκρες τους διαφορετικές τάσεις. (Σαν λάθος βέβαια το έχω συναντήσει σε εγκατάσταση! ) Εκτός αν ο inverter διαθέτει ξεχωριστές εισόδους mppt, οπότε θα μπορούσες πιθανώς να βάλεις τις δύο 20άδες παράλληλα και την 15άδα μόνη της. Για να δεις αν αυτό είναι εφικτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για ευκολία το λογισμικό διαστασιολόγησης του μετατροπέα που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις.
 15. Επίσης να προσθέσω πως σημαντικός παράγοντας θα πρέπει να είναι και η υποστήριξη της εταιρείας (inverter). Αν βγει off ενας Inverter, πρέπει να συννενοηθείς με τον κινέζο ή την επόμενη ημέρα έχεις αντικατάσταση; edit: βέβαια αυτό που έγραψα είναι ψιλοάσχετο όταν σε ενδιαφέρει μόνο θεωρητικά μια διαστασιολόγηση...
 16. Συνάδελφοι πριν "βοηθήσουμε" αυτόν που ρωτάει καλό θα ήταν να έχουμε όσο το δυνατόν επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας και να μην αναπαράγουμε απλά τι έχουμε ακούσει ή τι νομίζουμε (τουλάχιστον αν είναι έτσι να ενημερώνουμε πως πρόκειται για δική μας εκτίμηση) Από τις ερωτήσεις-απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ: 19.Μεταβολές στον εξοπλισμό του ΦΒ συστήματος γίνονται δεκτές; Γίνεται δεκτή η μεταβολή του τύπου ή και του κατασκευαστή των πλαισίων και των αντιστροφέων, κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης στην αρμόδια Περιοχή με επισύναψη των αντιστοίχων τεχνικών εγχειριδίων και πιστοποιητικών, το αργότερο μέχρι την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της σύνδεσης , χωρίς να απαιτείται τροποποίηση των Συμβάσεων Σύνδεσης και Συμψηφισμού, υπό την προϋπόθεση ότι από τη νέα διαστασιολόγηση του εξοπλισμού δεν διαφοροποιείται η συνολική εγκατεστημένη ισχύς (kWp) του συστήματος περαν του 3% της αρχικώς δηλωθείσας.
 17. Και αν υπάρχει παραγωγή μια μέρα και καθόλου κατανάλωση; Παραβίαση δεν χρειάζεται να κάνουν στο ρολόι, αφού συνδέονται στην πλευρά του Γενικού Πίνακα. Μιλάμε για σοβαρή παρανομία να εγχέεις ρεύμα στο δίκτυο χωρίς ο διαχειριστής να το γνωρίζει. Είναι εκτεθειμένος τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και όποιος υπέγραψε Υ.Δ.Ε αποκρύπτοντας την εγκατάσταση παραγωγής, ενώ και πολεοδομικά υπάρχει παράβαση. Τέλος ποιός ο λόγος να βάλεις τέτοιο σύστημα; Για να γλιτώνεις τα 0,14-0,17€/Kwh, ενώ υπάρχουν ακόμα τα διασυνδεδεμένα με τιμή μεγαλύτερη;
 18. Για την χρήση AC σε DC διάβασε κεφαλαιο 8 εδώ: http://www05.abb.com...007104G0202.pdf O nvel έχει δίκιο. Έχω βρει σε Φ/Β εγκατάσταση MCB B6 (230/400 V) σε κύκλωμα με τάση DC 900Volt ! Εννοείται πως τον άλλαξα με Α/Ζ με rating 1000VDC και gPV ασφάλειες.
 19. tsoukahara: Ναι το γνωρίζω αυτό, σε όλους τους άλλους που δεν έχουν μόνιμα internet τόσες μέρες μου ανεβάζουν, αυτός ο ένας όμως μου ανεβάζει μόνο της συγκεκριμένης μέρας!
 20. Ερώτηση: Σε ένα solaredge 10K όταν τον συνδέω στο portal μου ανεβάζει την παραγωγή μόνο της συγκεκριμένης μέρας και όχι και των προηγούμενων. Τι μπορεί να φταίει; Μήπως έχει παλιό firmware;
 21. Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας λέω εγώ τα επόμενα χρόνια... : http://www.scheutensolar.com/company/news/junction-box-failure-notification http://www.photon.info/photon_news_detail_en.photon?id=74121
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.