Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

billlllll

Members
  • Περιεχόμενα

    127
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από billlllll

  1. Καλημέρα, επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό. 
    Έχει πάρει κανείς έγκριση εισόδου-εξόδου μέσω δουλείας; 
    Στα άρτια κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμα χωρίς απαίτηση προσώπου που έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο είτε μέσω δουλείας, είτε μέσω μη "κοινόχρηστης" οδού, δίνεται έγκριση  εισόδου-εξόδου;

  2. 1 ώρα πριν, Kane said:

    Αναφέρεται ξεκάθαρα πως δε μπορεί να πάρει κανείς τα 600 και τα 800 για το ίδιο διάστημα!

    Πού αναφέρεται αυτό και δεν το έχω δει; 

    Ευχαριστώ!  

  3. Έχω κύριο ΚΑΔ Μηχανικού που διακαιούμαι τα 600€ του voucher και δευτερεύοντα ΚΑΔ με πολύ μεγαλύτερο τζίρο που δικαιούμαι τα 800€.
    Υπάρχει κάπου ασυμβίβαστο και δεν το έχω δει;
    Επίσης στις προϋποθέσεις αναφέρει " η επιχείρηση έχει υποβάλει μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020,"
    Οι ατομικές που καταθέτουν ανά τρίμηνo τι θα έπρεπε να κάνουν;;

  4. Πρόσβαση υπάρχει μέσω της γειτονικής Δημόσιας έκτασης (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης). Υπάρχει διανοιγμένος δρόμος μέσω αυτής αλλά δεν είναι αναγνωρισμένος κτλ.
     

    Οκ την υπαλληλική νοοτροπία την καταλαβαίνω, αλλά νομίζω δεν  υπάρχει τιποτα και πουθενά για να στηριχθεί!
    Αλλιώς ερώτημα στην αποκεντρωμένη;
    Δουλεία συμβολαιογραφική μέσω του Δημοσίου έχω την εντύπωση πως δεν γίνεται.

     

  5. Δημήτρη αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. 
    Το αγροτεμάχιο είναι μικρότερο από 4.000τ.μ. γι' αυτό και είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ως εντός ζώνης 500μ. Χρησιμοποίησα το σύμβολο "<" γι'αυτό και η παρανόηση.
    Το μη αναγνωρισμένη πάει στην οδό και όχι στην έκταση :) . 

    Αν πήγαινε ως μεγαλύτερο από 4.000τ.μ. και τυφλό προ του 2003, η ΥΔΟΜ βασιζόμενη στην εν λόγω εγκύκλιο θα μου ζητούσε πρόσβαση. Το ξέρω πως το κάνει η συγκεκριμενη.
    Τώρα όμως θεωρώ πως δεν υπάρχει πουθενά κάτι που να απαιτεί κάποιου είδους "επίσημη" πρόσβαση (δουλεία, οδό από διανομή, κτλ) καθώς η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρεται σε αγροτεμάχια μεγαλύτερα των 4.000τ.μ.

  6. On 20/1/2020 at 8:47 ΜΜ, dimitris GM said:

    σωστα, αν και αυτη ειναι του 1977

    επακολουθησε το Δ 538/78 και το Δ 270/85, και ο 3212/03...που δεν κανουν καμμια αναφορα.

    Τεσπα

    εξακολουθει να υπαρχει το θεμα οτι: Χωρις "διοδο" δεν μπορει να χτισει, ακομα και αν εκδοσει αδεια.

    Παντως, εδω εχει ηδη  διοδο σε τμημα ενος παροδιου απο αγορασε με συμβολαιο σαν  "διαιρετό κατά χρήση, στην Βόρεια πλευρά".

    Αρα ισχυουν τα ανω:

    "Στο τοπογραφικο θα γραψεις,  αρτιο και οικοδομησιμο, υπο τις πολεοδομικες διαταξεις. Και -αν εκλεισε 20ετια- θα πας  με βαση δηλωση χρησικτησιας δουλειας διελευσης για την λωριδα αυτη. "

     

    Καλησπέρα, 

    Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετική με την Αποφ-26033/46/77 Εγκ-46/77 Ε-46/77 και την υποχρέωση πρόσβασης σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο.

    Αγροτεμάχιο <4000τ.μ. άρτιο κατά παρεκκλιση λόγω του ότι βρίσκεται εντός ζώνης 500μ και είναι προϋφιστάμενο του 1977. Η Εγκύκλιος του 77 δεν το πιάνει γιατί αναφέρεται σε αγροτεμάχια μεγαλύτερα των 4.000 τ.μ. 
    Πρόσβαση έχει από διανοιγμένη οδό μέσω δημόσιας έκτασης, μη αναγνωρισμένης που δεν υπάρχει σε χάρτη της διανομής.

    Μπορεί να στηριχθεί κάπου ή Υπηρεσία και να απαιτήσει άλλη πρόσβαση (δουλεία, πρόσωπο, κτλ)  για την έκδοση οικοδομικής άδειας;

    Ευχαριστώ.

  7. Η ΥΔΟΜ για να βάλεις την άδεια μέσα θα σου ζητήσει τελεσιδικία πράξης χαρακτηρισμού. Χρονικά δεν προλαβαίνεις εκτός και αν η περιοχή ήδη έχει χαρακτηριστεί με απόφαση της Υπηρεσίας, οπότε θα σου δώσει το απαιτούμενο αποδεικτικό. Άρα, ετοιμάζεις τα υπόλοιπα που αφορούν την άδεια και περιμένεις την κύρωση του χάρτη.

    Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

    Πήγα σήμερα από τη Δ.Δασών (Ιωαννίνων) και με ενημέρωσαν πως περιμένουν από μέρα σε μέρα οδηγία που να τους επιτρέπει να δίνουν κάποιο "προσωρινό" έγγραφο για τις περιπτώσεις ΑΑ, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την κύρωση. 

    Για να δούμε...

  8. Πριν την κύρωση των δασικών χαρτών σε αγροτεμάχιο χαρακτηρισμένο ως "ΑΑ" μπορεί να εκδοθεί Άδεια Δόμησης ή πρέπει να περιμένουμε την κύρωση;

     

    Ευχαριστώ.

  9. Το ρελε το μετρησα το μεσημερι με ramp, 24mA (15msec). Ο διακοπτης ηταν κλειστος (δηλ το φως αναμμενο) οταν τον ακουμπησα με το δαχτυλο.. (να σβησω το φως πηγαινα). Το ρελε ειναι general electric. 

    Το χειροτερο το εκανα προπερσυ... αλλαξα υλικο στον πινακα στο ξενοδοχειο, τραβηξα νεο καλωδιο 5*6 απο πινακα σε υποπινακα, για ανεξηγητο λογο ειχα βγαλει το καλυμμα του 3φ mcb μεσα στο ρολοι, οπως προσπαθουσα να λυγισω το 5*6 για να στρωσει στα πλαινα του εσωτ του πινακα καποια ακρη οπως ηταν στον αερα ακουμπησε και γεφυρωσε 2 φασεις της εισοδου του 3*40 mcb του ρολογιου... τετοιο μπαμ δεν εχω ξανακουσει!

    Θελει συγκεντρωση οταν ασχολεισαι σε εγκαταστασεις...δεν ειναι αστεια. 

    Μήπως να ανοίγαμε κανένα σχετικό topic; Έχω κι εγώ 3-4 ιστορίες σχετικές, μπορεί κάποιος διαβάζοντας να προσέχει περισσότερο και να αποφύγει ατύχημα!

  10. Καλησπέρα,

     

    Κι εμένα δεν μου έχει τύχει μέχρι σήμερα να βρω εγκατεστημένο RCD που στις μετρήσεις να βγει εκτός προδιαγραφών.

    Ακόμα και παλιά Siemens 30+ ετών, τα οποία τις περισσότερες φορές εκτελούσαν και χρέη Γενικού Διακόπτη.

  11. Γιάννη έχεις δυνατότητα να δεις ανα string τάση και ρεύμα; Μήπως το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιο μόνο string και οφείλεται σε δυσλειτουργία ενός συγκεκριμένου πάνελ; Αν θυμάμαι καλά η εγκατάστασή σου είναι σε ταράτσα με νότιο προσανατολισμό, οπότε θα πρέπει ανα string να έχεις το ίδιο σχεδόν ρεύμα.

  12. Γιάννη πρώτα σιγουρέψου πως δεν φταίει η σκόνη και οι  διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε σχέση με πέρυσι. Επίσης θύμισέ μας τι Inverter έχεις, γιατί αν θυμάμαι καλά περυσι από αποδώσεις πήγαινες πολύ καλά.

  13. Περνάς νέα γραμμή από τον έναν πίνακα στον άλλον με καλώδιο κατάλληλης διατομής.

    Αλλιώς ένας νέος γενικός πίνακας δίπλα στο ρολόι με γενικό διακόπτη, από τον οποίο θα αναχωρούν ασφαλισμένα ξεχωριστά τα υφιστάμενα καλώδια των παροχών για τους "υποπίνακες". Δεν είμαι και 100% σίγουρος πως επιτρέπεται αυτό βέβαια και υπάρχει και το θέμα της χωροθέτησης του πίνακα αυτού (κοινόχρηστο μέρος, πρόσβαση, κτλ)

  14. Θα συμφωνήσω με τον george. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις πτυχιακή για Φ/Β και να μην έχεις ψάξει-διαβάσει ένα βιβλίο σχετικό ή μια πτυχιακή-διπλωματική κάποιου άλλου, ώστε να μάθεις πώς γίνεται μια διαστασιολόγηση.

     

    Για να λύσω την απορία σου, δεν γίνεται να συνδέσεις παράλληλα στοιχειοσειρές διαφορετικού μήκους γιατί όπως σωστά φαντάστηκες θα έχουμε στις άκρες τους διαφορετικές τάσεις. (Σαν λάθος βέβαια το έχω συναντήσει σε εγκατάσταση! )

     

    Εκτός αν ο inverter διαθέτει ξεχωριστές εισόδους mppt, οπότε θα μπορούσες πιθανώς να βάλεις τις δύο 20άδες παράλληλα και την 15άδα μόνη της. Για να δεις αν αυτό είναι εφικτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για ευκολία το λογισμικό διαστασιολόγησης του μετατροπέα που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις.

  15. Επίσης να προσθέσω πως σημαντικός παράγοντας θα πρέπει να είναι και η υποστήριξη της εταιρείας (inverter).

    Αν βγει off ενας Inverter, πρέπει να συννενοηθείς με τον κινέζο ή την επόμενη ημέρα έχεις αντικατάσταση;

     

    edit: βέβαια αυτό που έγραψα είναι ψιλοάσχετο όταν σε ενδιαφέρει μόνο θεωρητικά μια διαστασιολόγηση...

  16. Συνάδελφοι πριν "βοηθήσουμε" αυτόν που ρωτάει καλό θα ήταν να έχουμε όσο το δυνατόν επιβεβαιώσει τα λεγόμενά

    μας και να μην αναπαράγουμε απλά τι έχουμε ακούσει ή τι νομίζουμε (τουλάχιστον αν είναι έτσι να ενημερώνουμε πως πρόκειται για δική μας εκτίμηση)

    Από τις ερωτήσεις-απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ:

    19.Μεταβολές στον εξοπλισμό του ΦΒ συστήματος γίνονται δεκτές;

    Γίνεται δεκτή η μεταβολή του τύπου ή και του κατασκευαστή των πλαισίων και των

    αντιστροφέων, κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης στην αρμόδια Περιοχή με επισύναψη

    των αντιστοίχων τεχνικών εγχειριδίων και πιστοποιητικών,

    το αργότερο μέχρι την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της σύνδεσης

    , χωρίς να απαιτείται τροποποίηση των Συμβάσεων Σύνδεσης και Συμψηφισμού,

    υπό την προϋπόθεση ότι από τη νέα διαστασιολόγηση του εξοπλισμού

    δεν διαφοροποιείται η συνολική εγκατεστημένη ισχύς (kWp)

    του συστήματος περαν του 3% της αρχικώς δηλωθείσας.

  17. Και αν υπάρχει παραγωγή μια μέρα και καθόλου κατανάλωση; Παραβίαση δεν χρειάζεται να κάνουν στο ρολόι, αφού συνδέονται στην πλευρά του Γενικού Πίνακα.

     

    Μιλάμε για σοβαρή παρανομία να εγχέεις ρεύμα στο δίκτυο χωρίς ο διαχειριστής να το γνωρίζει.

     

    Είναι εκτεθειμένος τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και όποιος υπέγραψε Υ.Δ.Ε αποκρύπτοντας την εγκατάσταση παραγωγής, ενώ και πολεοδομικά υπάρχει παράβαση.

     

    Τέλος ποιός ο λόγος να βάλεις τέτοιο σύστημα; Για να γλιτώνεις τα 0,14-0,17€/Kwh, ενώ υπάρχουν ακόμα τα διασυνδεδεμένα με τιμή μεγαλύτερη;

  18. Για την χρήση AC σε DC διάβασε κεφαλαιο 8 εδώ: http://www05.abb.com...007104G0202.pdf

     

    O nvel έχει δίκιο.

     

    Έχω βρει σε Φ/Β εγκατάσταση MCB B6 (230/400 V) σε κύκλωμα με τάση DC 900Volt ! Εννοείται πως τον άλλαξα με Α/Ζ με rating 1000VDC και gPV ασφάλειες.

  19. Είσαι σίγουρος πως πρέσαρες σωστά το πριζάκι και έβαλες τα καλώδια στην κλέμα με τη σωστή σειρά; Αν δεν το έχεις ξανακάνει είναι λίγο ζόρικο τις πρώτες φορές :mrgreen: Πόσο μήκος έχει το utp καλώδιο; μήπως ταξιδεύει μαζί με κανά παροχικό; μήπως είναι πουθενά κομμένο; Το routerάκι δίνει κανονικά IP σε άλλες συσκευές;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.