Μετάβαση στο περιεχόμενο

kkrart

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kkrart's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το βασικο που θελει περα απο τυχη ειναι μπολικο χρημα, το οποιο το στερουμαι για να το δωσω ετσι απλοχερα για νεα αδεια.. Θα το παλεψω ομως. Σορρυ κ για την ατυπη-φιλικη κοντρα που εβαλα τους Α.Μ με τους Πολ.Μηχ. με το ασχετο-ακυρο-κακεντρεχες ερωτημα μου περι στατικων Και παλι κανεις λαθος..Μάλλον μιλάμε/γραφουμε και οι 2 εγωκεντρικα κ πιθανον να υπαρχει παρανοηση, ΑΛΛΑ Πληρώνεσαι την επίβλεψη(κ αναφέρομαι σε 100% επίβλεψη) γιατι ειναι δική σου ευθύνη η κατασκευή της οικοδομής..ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ "ΞΕΚΙΝΑ"(ΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ)..ΕΣΥ ΞΕΚΙΝΑΣ?? ΣΑΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ..στην δικη μου περιπτωση η εναρξη οικοδομικών εργασιων ελοχευε κινδυνο εργατικου ατυχηματος λογω παρακειμενης επικινδυνης κατασκευης, εταιρης ιδιοκτησιας. Ο δικος μου Α.Μ. οταν τον καλέσαμε στην έναρξη της κατασκευής της επικινδυνης κατασκευής "σφυριζε αδιαφορα" κ δεν με προστατευσε ως οφειλε ως γνώστης του αντικειμενου.. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΑΤΥΧΟΣ ΣΤΟΝ Α.Μ. ΜΟΥ..
  2. αγαπητε terry.. θα τολμησω να ομολογησω οτι το σχολιο μου που μπηγει το μαχαιρι στο κοκκαλο οπως αναφερεις, πληκτρολογηθηκε με το αισθημα αδικιας που νοιωθει καποιος οταν χωρις να προκαλεσει διαβαζει απο καποιον Α.Μ."didonis" οτι η κατασταση που εχει περιελθει ειναι απο δικο του λαθος(δικο μου).. και απλα σας αναφερω οτι ειμαι εδω που ειμαι γτ ειχα Α.Μ. και οχι Πολ.Μηχ. Οι Α.Μ ειναι καλοι στα σχεδια, αλλα οταν φτανει η ωρα του τρεξιματος, αυτο το αναλαμβανει ο πελατης.. Αδικω τωρα σιγουρα πολλους Α.Μ. που ειναι ικανοτατοι, αλλα σιγουρα ο δικος μου Α.Μ σας χαλασε το brandname
  3. εχω ηδη σε εκκρεμοτητα δικαστηριο για οτι μου λες, αλλα με τα δικαστηρια απλα χρονοτριβεις..οσο για τις πολεοδομιες ειναι ο χειροτερος δημοσιος τομεας με οτι πραγματικα πιο αεργο , ανευθυνο προσωπικο υπαρχει, για το οποιο ενας ΜΗ μηχανικος ειναι πολιτης 2ης κατηγοριας.. Γενικα προσπαθω να ελεγξω και οτι μου λεει ο μηχανικος μου, γτ στην πορεια οσο ασχολουμαι ανακαλυπτω αρκετα.. μεχρι κ στα κεντρικα του ΤΕΕ εχω φτασει.. απλα απο οτι καταλαβα απο μονος μου βρηκα ηδη αρκετα.. σας ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσατε
  4. και κατι τελευταιο. Οι αρχιτεκτονες μηχανικοι πρεπει να ασχολουνται με την εκπονηση των στατικων? ή κανονικα ειναι μονο έργο των πολιτικών μηχανικών που εχουν και το αναλογο θεωρητικο υποβαθρο?
  5. δεν θελω να παρανομησω σε καμια περιπτωση.το ξεκαθαριζω Απλα σας μεταφερω αυτα που μου εχουν πει οι αρμοδιες υπηρεσιες. Τωρα για το ποιανου ειναι υπαιτιοτητα η κατασταση που εχω περιελθει δεν ειναι θεμα συζητησης εδω, απλα μονο το γεγονος οτι παρα την ταλαιπωρια που εχω υποστει θελω να συνεχισω δειχνει αρκετα. Απλα με βαση τα δεδομενα που εχω παραθεσει αν καποιος απο εσας εχει ακουσει για καποια παρομοια περιπτωση, ας μου πει τουλαχιστον την Πολεοδομια που χειριστηκε την εν λογω περιπτωση.
  6. απλα ψαχνω τα "παραθυρακια" που υπαρχουν, γτ ταλαιπωρουμαστε σχεδον 9 χρονια, και ειναι αδικο να πληρωσω σχεδον νεα αδεια. Στο υπουργειο περιβαλλοντος μου ειπαν κατα λεξη οτι στη νεα αδεια μπορω να κρατησω την παλια μελετη με εφαρμογη ποσοστου τροποποιησης Χ% (π.χ 10%, 50%...) Με βαση το ποσοστο αυτο θα υπολογιστουν κ οι λοιπες αμοιβες αν καταλαβα καλως.. Στην πολεοδομια του νομου μου στην ουσια μου λενε απο οτι καταλαβα αλλο(θα εκδοθει νεα αδεια και θα παραμεινουν οπως εχουν μονο οι αρχιτεκτονικες μελετες).. Τι απο τα 2 ισχυει τελικα?
  7. οχι!!! γι αυτο το λογο εχω προβλημα.. δεν εχω ξεκινησει ουτε καν εργασιες εκσκαφης
  8. καλησπερα. το 2002 εκδοσαμε οικοδομικη αδεια η οποια υστερα απο την παραταση που πηραμε το 2006 εληξε η ισχυς της το 2010. Λογω καποιων προβληματων που δεν οφειλονταν σε δικια μας υπαιτιοτητα δεν μπορεσαμε να οικοδομησουμε. Το ερωτημα που σας θετω ειναι , τι επιλογες εχω αυτη τη στιγμη προκειμενου να επανεκδοσω νεα αδεια με το μικροτερο κοστος; Σας παραθετω και τα εξης δεδομενα. α. το σχεδιο θα παραμεινει το ιδιο β. δεν αλλαζω μηχανικο γ. σε ερωτηση σε Πολεοδομια (οχι του νομού μου), καθώς και στο Υπουργειο Περιβάλλοντος, μου ειπαν οτι μπορω να καταθεσω εκ νεου την παλια μελετη με τις οποιες μετατροπες εχουν προελθει στην νομοθεσια απο το 2002 (αφορα κυριως τη στατικη μελετη απο οσο ξερω λογω αλλαγης του αντισεισμικου κανονισμου), αλλα στην πολεοδομια του νομου μου που ρωτησε ο μηχανικος μου του ειπαν οτι θα εκδοθει νεα αδεια και θα παραμεινουν οπως εχουν μονο οι αρχιτεκτονικες μελετες. Πιστευω και οι εισφορες υπερ ΤΕΕ και μερος των φορολογικων θα συμψηφιστουν.. δ. εχω πληρωσει την επιβλεψη για την παλια αδεια στο μηχανικο, τωρα θα πληρωσω διαφορα σε χρηματα λογω του συστηματος αμοιβων απο το 2007? ε. Στο ΣΧΟΠ του νομου μου εχω ηδη παει για παραταση ισχυος κ "εφαγα πορτα". Μπορω να κανω ενσταση κατα της απόφασης και ΠΟΥ την κανω? (λογω καλλικρατη κυριως ρωταω που πλεον δεν υπαρχει νομαρχια)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.