Jump to content

GriGaS

Core Members
 • Posts

  346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

GriGaS last won the day on March 1 2018

GriGaS had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Άργος, Αργολίδα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GriGaS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

174

Reputation

 1. Εγώ θα έλεγα να το πληρώσετε με αιτιολογία εξόφληση του τάδε παραστατικού να τελειώνετε.
 2. Δεν είναι κακή πρακτική, αλλά παράνομη. Με βάση τα όσα ισχύουν εδώ και κάποιο καιρό, το σωστό θα ήταν ο κάθε υποπίνακας να έχει το δικό του ρελέ των 30mA ενώ στον γενικό πίνακα να έχουμε με ρελέ 30mA τα φορτία φωτισμού και ρευματοδοτών. Mιας και υπάρχει το ρελέ των 100mA θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε από αυτό τις γραμμές προς τους υποπίνακες. (πλέον δεν είναι υποχρεωτικό το ρελέ σε γραμμή γενικού πίνακα - υποπίνακα). Προφανώς και δεν την υπογράφεις την ΥΔΕ υπό αυτές τις συνθήκες.
 3. Δηλαδή για να καταλάβω, για να βάψω τον τοίχο του μπαλκονιού μου που τον έχει κάνει χάλια ο μικρός, πρέπει να πάρω έγκριση από την αρχαιολογία (μένω στο Άργος) και στη συνέχεια να κάνω ενημέρωση φακέλου της Ο.Α; Η ενημέρωση φακέλου περιλαμβάνει ψηφιοποίηση όλου του φακέλου και καταχώρηση στο eadeies; Ευτυχώς που δεν έχω και διατηρητέο απέναντι και γλίτωσα το Σ.Α.
 4. νομίζω πως πάντα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ποσο δεσμευσης και ποσο προϋπολογισμού λόγω των επιδοτούμενων τόκων, και των λοιπών εξόδων δανείου.
 5. Πελοπόννησο κατάφερα και μου είδε με την πρώτη ένα ΠΕΑ. Μετά τίποτα...
 6. Φίλος που υπέβαλε Άρτα μου είπε ότι έκλεισε κάπου στα 23 με 25 λεπτά και έκανε κάπου 40 δευτερόλεπτα να τραβήξει τα στοιχεία του ΠΕΑ.
 7. Έστω παράθυρο διαστάσεων 1.00 x 1.60 με πατζούρια το οποίο πρόκειται να αντικατασταθεί στα πλαίσια του προγράμματος. Προφανώς στο αρχικό ΠΕΑ καταχωρείται ως 1.00 x 1.60. Για την αντικατάσταση έχουμε τις εξής δύο επιλογές. 1. Αντικατάσταση με παράθυρο 1.00 x 1.60 και πατζούρι ίδιων διαστάσεων 2. Αντικατάσταση με παράθυρο 1.00 x 1.40 και ρολό που έχει κουτί ύψους 0.20. Στην πρώτη περίπτωση είμαστε στα ίδια, άρα κανένα πρόβλημα. Στη δεύτερη περίπτωση πώς καταχωρούμε στο σενάριο και στο έντυπο παρεμβάσεων το κούφωμα; Έχω σκεφτεί τις εξής εναλλακτικές: 1. Βάζουμε 1.00 x 1.60 με διορθωμένο U λόγω ρολού στο σενάριο και στο έντυπο παρεμβάσεων βάζω παράθυρο 1.00 x 1.40 και ρολό 1.00 x 1.60 2. Βάζουμε 1.00 x 1.40 με διορθωμένο U λόγω ρολού συν 1.00 x 0.20 με το U του κουτιού του ρολού στο σενάριο και στο έντυπο παρεμβάσεων βάζω παράθυρο 1.00 x 1.40 και ρολό 1.00 x 1.60. Λογικά όμως με αυτό τον τρόπο αλλάζει το Κ.Α. στο σενάριο και κατ' επέκταση στο 2ο ΠΕΑ. Σε κάθε περίπτωση επειδή θα ήθελα να είμαι καλυμμένος για την περίπτωση αλλαγής γνώμης από ρολό σε πατζούρι, μήπως να βάλω στο σενάριο 1.00 x 1.60 με διορθωμένο U λόγω ρολού και στο έντυπο παρεμβάσεων επίσης 1.00 x 1.60 τόσο σε παράθυρο όσο και σε εξωτερικό προστατευτικό φύλλο και να το πάω βλέποντας και κάνοντας (αλλάζοντας τελικά το παράθυρο σε 1.00 x 1.40 εάν τελικά μπει ρολό;)
 8. Αν και το ερώτημά σου θα έπρεπε να γίνει στα θέματα ιδιωτών να σου πω επιγραμματικά πως το ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότησή σου (π.χ. 60%) ο προμηθευτής σου θα το πληρωθεί όταν εσύ τελειώσεις. Οι 4-8 μήνες είναι ένα απολύτως ρεαλιστικό σενάριο.
 9. Σε δικιά μου περίπτωση με μία Υ/Δ του ιδιοκτήτη που εξηγούσε το σφάλμα, όλα καλά.
 10. Δεν είναι από το av το μήνυμα. Είναι από τον browser λόγω του ότι δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στην ιστοσελίδα το πιστοποιητικό SSL (αυτό που βλέπουμε σαν λουκετάκι).
 11. Κατά την άποψή μου όχι, το έχω δει όμως να γίνεται δεκτό από πολεοδομία.
 12. Και επίσημα http://www.ypeka.gr/el-gr/Υπουργείο/Γραφείο-Τύπου/Δελτία-Τύπου/ID/1014/3----40142011-209--41782013-174
 13. Αν δεις οι καταναλωσεις σεναρίου και β πεα είναι ακριβώς ίδιες. Συγκρίνεις όμως λόγω της αντλίας με διαφορετικό κτίριο αναφοράς γι αυτό και ανεβαίνεις μόνο μια κατηγορία.
 14. Εάν το διαμέρισμα έχει μονοφασικό ρεύμα, για την αλλαγή του πίνακα σε τριφασικό προφανώς και χρειάζεται να περαστεί νέο καλώδιο από τον μετρητή έως τον πίνακα, συν το καλώδιο από τον πίνακα προς την αντλία. Μήπως στις άλλες αντλίες υπήρχε ήδη 3φασική παροχή;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.