Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Driftakos

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Driftakos

  1. λογικά αυτό που θες να κάνεις είναι file (ή το εικονίδιο του Autocad) -> save as autocad template
  2. μα, η διαφορά είναι οτι και να μείνουν όπως είναι τώρα, πάλι τα έσοδά τους είναι μειωμένα από πωλήσεις windows (οι περισσότεροι έχουν σπασμένα windows , είτε παλιές εκδόσεις). Από την άλλη, μία πηγή εσόδων τους είναι οι πατέντες, οτι για να βγει ένα πρόγραμμα που να είναι συμβατό με μία δεδομένη έκδοση win, θα πρέπει να πληρώσουν τη microsoft. Ίσως να προορίζονται για εκεί. αν και το τοπίο θα ξεδιαλύνει όσο πλησιάζουμε στην διάθεσή τους.
  3. τώρα μεταξύ μας, διάλεξες και εσύ λειτουργικό να βάλεις τα win8... (είναι κάτι αντίστοιχο με το 8.0.1 ios). τέσπα αφού του πέρασε, τέλος καλό όλα καλά. δεν παίζει να μαλώσω για πιο σοβαρά πράγματα, πόσο μάλλον για λειτουργικό. (και επειδή ο γραπτός λόγος είναι κάπως "ξερός" αν είπα κάτι προσβλητικό ή δεν ξέρω τι, my apologies)
  4. έχω βάλει win σε πολλούς υπολογιστές (Δεν το παίζω "κομπιουτεράς", απλά καμένος - nerd). μία φορά μου κόλλησαν τα automatic updates, και τότε μάλλον είχα κάνει εγώ τη πατάτα. (δεν μπορούσε να συγχρονισει γτ είχα άκυρη ώρα pc και στη προσπάθεια να το "σώσω" αντί να διορθώσω την ώρα άρχισα να πειράζω ρυθμίσεις στη registry, ουτε καν ειχα δει την ώρα). τώρα αν έβαλες win που είχαν να κάνουν update κανα χρόνο, ή τους έλειπαν κανα sp ε, λογικό να ζοριστεί με τα updates. plus σε νορμάλ χρήστη και να μην έχει όλα τα updates, μικρή ζημιά. τέσπα, όπως είπε και ο προηγούμενος, απλά δεν γουστάρεις τα παραθύρια. δικαίωμα σου, όπως και δικό μου να "κράζω" τα δαγκωμένα μήλα. (για την ιστορία, ξενέρωσα τρελά με την apple όταν είχα ένα ipodtouch νμζ δευτερης γενιάς, και ενώ είχε bluetoot, η apple μέχρι και το τελευταίο update του ios δεν με άφηνε να το χρησιμοποιήσω. θα μου πεις θα σε έσωζε το bluetooth, οχι. αλλά το χα πληρώσει και να μην με αφήνει καν να το δω είναι κάπως... και στο τελευταίο update με άφηνε μόνο για να συνδέσω συσκευές ήχου, οχι πχ bluetooth gps antenna)
  5. για το etabs, από το site της εταιρείας http://csi-eng.eu/index.asp?mod=articles&id=11 τώρα ειναι γενικό και δεν διευκρινίζει πλήρως φέρουσα ή οχι. μάλλον με τηλ. θα βγάλουμε άκρη.
  6. ευχαριστώ για τις απαντήσεις. και εγώ το μόνο που είχα βρει ήταν αυτό, απλά φοβόμουν μήπως και μου είχε διαφύγει τίποτα. τώρα, όσον αφορά προγράμματα, το statics αναφέρει γενικά οτι μπορεί να κάνει διαστασιολόγηση μανδύα (Χωρίς να διευκρινίζει λεπτομέρειες αν το εφαρμόζει μόνο σε διατομές Ο/Σ, απλά αναφέρει οτι εφαρμόζει ΚΑΝΕΠΕ), ενώ και το etabs αναφέρει οτι μπορεί να κάνει διαστασιολόγηση, μέσω του etools.
  7. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Εχω δει διάφορα προγράμματα που λένε οτι διαστασιολογούν μανδύα Ο/Σ σε τοιχοποιία, αλλά δεν εχω δει (τουλ οσο κατάφερα να ψάξω) τη μεθοδογία (τυπολόγιο) για να γίνει η διαστασιολόγηση. μήπως το γνωρίζει κάποιος και θα μπορούσε να με διαφωτίσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. sorry για το "ξέθαμα" αλλά τώρα το είδα το θέμα. και εδώ είναι η απορία μου. Γτ να δώσω χρήματα να πάρω ενα Mac και να μη δώσω τα μισά, να πάρω ενα τυπικό pc με τα ίδια spec με το Mac (χοντρικά, εκεί είναι η αναλογία όταν το κοίταγα), και να το κανω dualboot με windows k mac? πλέον, το macos μπορώ να το βάλω και σε μη Mac pcs. και πιο αναβαθμίσιμο θα είναι, και πιο φτηνό αν χρειαστεί επισκευή. οκ, θέλει λίγη προσοχή ώστε να υπάρχουν drivers για mac, αλλά σιγά - σιγά δεν θα είναι θέμα πλέον αυτό.
  9. στα πειράματα που είχα κάνει στο μεταπτυχιακό μου είχαμε χρησιμοποιήσει σε δοκίμια τύπου πλάκας 2 διευθύνσεων, ενίσχυση με ινοπλέγματα και τυπικό κονίαμα (τσουβάλια isomat) ως ανόργανη μήτρα. η απόκριση των δοκιμίων ήταν πολύ καλή, χωρίς να έχουμε αποκόλληση της ενίσχυσης.
  10. η λύση της ενίσχυσης με ινοπλέγματα, είτε με ρητίνη είτε με ανόργανη μήτρα, είναι εφικτή? το προτείνω σαν μία σχετικά εύκολα υλοποιήσιμη λύση, που δεν επηρρεάζεται από οξειδώσεις, δεν προσθέτει βάρος και δουλεύει αρκετά καλά.
  11. καλημέρες. πολύ χρήσιμα τα site, ευχαριστώ που τα μοιραστήκατε και συγχαρητήρια για τα blog του gvarth
  12. Καλημέρα συνάδελφοι να ρωτήσω 2 πραγματάκια σχετικά με την πολυαγαπημένη μας εγκύκλιο 1. Στο 22 αναφέρει οτι κάθε περίπτωση είτε αυθαίρετης κατασκευής είτε αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, ο μηχανικός υποβάλλει α/φ ή δημ. έγγραφα που να αποδεικνύουν το έτος κατασκευής του κτιρίου. Αρα, όπως το καταλαβαίνω, και θα θελα τη γνώμη σας, ας υποθέσουμε οτι έχω 2-όροφη οικοδομή χωρίς άδεια αλλά με συμβολαια και κάτω από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου σε μία γωνία έχουν χτίσει αποθήκη. για να τακτοποιήσω την αποθήκη μου φτάνουν οι α/φ του κτιρίου, έστω και αν δεν μπορώ να την δείξω στις α/φ μιας και είναι κάτω από το μπαλκόνι. Αυτό δεν λέει ή κάνω λάθος? 2. Σχετικά με τη μεταφορά από 4014. Αν κατάλαβα καλά όλες οι περιπτώσεις μερικής υπαγωγής πρέπει να περάσουν στο νέο νόμο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014?
  13. από πιν 2.1 ΤΟΤΕΕ 1, θα κοιτούσα ποια από τις δύο περιπτώσεις αντιπροσωπεύει καλύτερα τις ώρες λειτουργίας της σχολής και θα επέλεγα αυτή. βασικά αν είδα καλά η διαφορά είναι οτι το κλειστό γυμναστήριο έχει 7 ημέρες τη εβδομάδα λειτουργία και το ινστιτούτο 6.
  14. καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω(αν και νομίζω οτι η απάντηση θα είναι αρνητική, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) αν το ακόλουθο αποτελεί δημόσιο έγγραφο ικανό να αποδείξει παλαιότητα κατασκευής. http://i248.photobucket.com/albums/gg196/Driftis/vevaiwsi_zpsa0f837f3.jpg
  15. ή τουλάχιστον αυτό θέλω να ελπίζω. τουλάχιστον να κάνουμε λίγη υπομονή μπας το ξεκαθαρίσουν και αυτό...
  16. προφανώς να προυπάρχουν της 28.7.2011. τωρα το τι και αν θα φαινεται από τις ΑΦ του ΤΕΕ, είναι ένα θέμα...
  17. καλημέρα συνάδελφοι διάβασα (πιστεύω αρκετά προσεκτικά) το εν λόγω νήμα και κατάλαβα κάποια πραγματάκια. Η απορία μου είναι, οι ΑΦ έχουν επαρκή ανάλυση για να δούμε τυχόν μικρές προσθήκες? Πιο συγκεκριμένα έχω την ακόλουθη περίπτωση: Το κυρίως κτίριο κατασκευάστηκε πριν το 1936 και είναι διώροφη κατασκευή από φέρουσα τοιχοποιία με ξύλινο πάτωμα και ξύλινη στέγη. (Περί το έτος 1985 έγινε ανακατασκευή του φέροντος οργανισμού της στέγης και των κεραμιδιών και δημιουργήθηκε περιμετρικό σενάζ στη στέψη της τοιχοδομής, αν και αυτό δεν μας νοιάζει νομίζω) Περί το έτος 1950 έγινε η πρώτη προσθήκη διωρόφου κατασκευής στην πίσω όψη του κτιρίου. (περ. 20 τμ) Στη συνέχεια, και περί το έτος 1970 κατασκευάστηκε ως προσθήκη κατ επέκταση της πρώτης προσθήκης ένα μπάνιο (ο ιδιοκτήτης ανέφερε νόμο στη χούντα που τους επέτρεπε να χτίζουν εξωτερικά μπάνια, αν και δεν βρήκα στοιχεία για κάτι τέτοιο) και τέλος (πέρ. 12 τμ) περί το έτος 1980 κατασκευάστηκε ως προσθήκη καθ' ύψος του προηγούμενου μπάνιου και ένα δεύτερο μπάνιο. (περ 15τμ) πέραν αυτών έχει και εξωτερικές αποθήκες (ναι, ναι παράνομες) και ένα ξυλόφουρνο. ας υποθέσουμε οτι το κυρίως κτίριο μπορούμε να το δούμε στις ΑΦ, καθώς και τις αποθήκες-ξυλόφουρνο, οι προσθήκες θα φαίνονται? τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Απ οτι διάβασα τα δημόσια έγγραφα (πχ Ε9 τροποποιημένο) τα θέλουμε για την ημερομηνία αλλαγης χρίσης οχι χτισίματος της αυθαιρεσίας. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για το κείμενο-σεντόνι.
  18. αρχικά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. θα ξεκινήσω από το τέλος και θα πω στον συνάδελφο Brasco οτι αυτό είναι κάτι που φοβάμαι. βέβαια η άδεια είναι του 89 (Αρα και το τοπογραφικό) οπότε η ακρίβεια είναι δεδομένο πως θα είναι χαμηλή. τώρα για το τι οικισμός είναι τα Μερτικέικα θα σε γελάσω και δεν το θέλω. έχω το ΦΕΚ με τα όρια του οικισμού και δεν αναφέρει τίποτα για ζώνη 100 μ. που/τι/πως βρήκε ο τότε μηχανικός και πως τη δέχτηκε η πολεοδομία είναι ένα θέμα. το βασικό θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. αυτό που σκέφτομαι σαν πιο δόκιμη λύση είναι να αναθέσει ο ιδιοκτήτης σε τοπογράφο της περιοχής να κάνει αποτύπωση και να αποφανθεί για το αν είναι η όχι οικοδομήσιμο. αλλά αν το βγάλει μη άρτιο μπλέκουμε με προβληματική άδεια. έχετε κάποια άλλη ιδέα?
  19. το μεταγενέστερο τοπογραφικό έγινε το 1992 από άλλο μηχανικο και αφορούσε τη δωρεά εν ζωή ενός μέρους του ακινήτου. ευχαριστώ για το ΠΜ, απάντησα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.