Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gellys

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αγγλια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gellys's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Billara75 ομολογω δεν εχω καταλαβει τον σκοπο των αναρτησεων σου. Ρωτησες μια γνωμη για την κατασταση εκτος ελλαδας κ πηρες καποιες απαντησεις απο μελη που ζουν κ εργαζονται εξωτερικο τις οποιες απερριψες βεβαια... Το international experience θα χρειαστει για ρολους mid / senior σε μεγαλα εργα κ δεν εχει να κανει αν δουλευες Greece, US, Uganda, κλπ. Εχει να κανει με ποια εταιρεια εργαστηκες, σε τι project και σε τι ρολο κ εκει πλεον μιλαμε για εξειδικευσεις, πιστοποιητικα και διαφορα αλλα. Αν καποιος δε βρισκεται σε αυτο το level και επιθυμει να μπει σε μια νεα αγνωστη αγορα τοτε θα πρεπει να "αρχισει απο λιγο πιο χαμηλα" οπως η πλειοψηφια απο εμας. Κ εμεις τα CSCS, LUCAS (τωρα ειναι BTA) δε τα ξεραμε, τα μαθαμε... Τα μελη που σκεφτονται να δοκιμασουν την τυχη τους εξωτερικο, καλο θα ηταν να βαλουν προτεραιοτητες. Να παραμεινουν ευρωπη κ να αρχισουν πιθανοτατα σε ενα ρολο πιο junior ισως κ σιγα σιγα να ανελιχθουν η να δοκιμασουν τη τυχη τους σε αλλες χωρες με τα οποια ρισκα τις συνοδευουν. Ευκαιριες υπαρχουν κ δε χρειαζεται να γενικευουμε κ να απογοητευουμε αλλους που βρισκονται σε παρομοια θεση κ διαβαζουν.
  2. theofilp, θα συμφωνησω μαζι σου σε οτι αφορα την αγορα εργασιας. Υπαρχει μια ταση στο φορουμ να επικεντρωνονται σε καινουριες κατασκευες κυριως οικοδομικες, χανοντας ισως καποιες ευκαιριες σε εργα συντηρησης, αναβαθμισης κλπ ηδη υπαρχοντων κτιριων, σηδηροδρομων κ οδικων δικτυων που γινονται αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη. Αν δε σε πειραζει κ κυριως απο περιεργεια σε ποιο project αναφερεσαι ? Δε μπορω να βρω καποια πληροφορια σχετικα
  3. Ναι, το περιεργο με τη Siemens ειναι οτι χρησιμοποιει λιγο διαφορετικο format σε αυτα τα τεστ σε σχεση με αλλες εταιρειες. Τα πιο πολλα παντως που εδωσα ηταν σαν αυτα που ποσταρα πριν μερικες μερες. Rootbreaker, οταν λες το HR, φανταζομαι εννοεις στη τηλεφωνικη συνεντευξη. Το κακο με αυτο ειναι οτι σε κρινουν βαση καθαρα του πως απαντας τα competency questions ψαχνοντας μονο για συγκεκριμενες συμπεριφορες. Αν κ στη Siemens με ρωταγαν κυριως για τη σχολη κ το ποσο γνωριζω τον τομεα για τον οποιο εστειλα το βιογραφικο. Η εμπειρια που μαλλον μου ανοιξε τα ματια περισσοτερο, ηταν με τη Npower. Στο feedback μου ειπαν, επρεπε να πεις πιο πολλα, ακομα κ οταν μιλας για προτζεκτ στη σχολη, τους νοιαζει ποσα πραγματα εκανες συγχρονως κ ποσο proactive ησουν. Αν κοιταγες το κατα ποσο θα προλαβεις τη προθεσμια, αν ελεγχες ποσο συνεισφερει ο καθενας κτλ. Κοινως, ορεξη να βαζεις "σαλτσα" κ να πουλας τον εαυτο σου...
  4. Τα λινκ ειναι ενδεικτικα τα οποια εχουν διαφορα tests που μπορει να ζητηθουν απο εταιρειες, για εξασκηση. Κυριως ζητανε verbal & numerical reasoning tests. https://www.cebglobal.com/shldirect/index.php/en/practice-tests/ http://www.practiceaptitudetests.com/numerical-reasoning-tests/ Το Leeds, Manchester, Bristol δεν ειναι επαρχια και ειλικρινα κ εγω θα τα συνιστουσα σε νεους μηχανικους. Δυσκολα νεος συναδελφος ή συναδελφος χωρις UK experience θα κερδισει ενα μισθο που θα του επιτρεψει να ζησει ανετα Λονδινο (ζωνη 1-3)
  5. Οπως στα περιεγραψε ο Alex ειναι πανω κατω. Δεν υπαρχει το ελα εδω κ βλεπουμε. Θα αποστειλουν συμβολαιο το οποιο θα υπογραψεις κ ειναι δεσμευτικο κα για τις δυο πλευρες αρκετα πριν αρχισεις να εργαζεσαι (Grad schemes συνηθως αρχιζουν Σεπτεμβριο η Φεβρουαριο). Skype δεν χρησιμοποιησα ποτε στις συνεντευξεις και η διαδικασια ηταν σχεδον η ιδια σε καθε εταιρεια. Πρωτα κανεις την αιτηση, ακολουθει τεστ αγγλικων κ μαθηματικης λογικης οπως το ονομαζουν κ μετα (στην περιπτωση graduate role) assesment centres που αποτελουνται απο face to face interviews k group exercises. Η δικια μου εμπειρια εδειξε οτι μονο εταιρειες μεγαλου βελινηκους δεν θα "κολησουν" με το αν στελνεις βιογραφικο απο ελλαδα η αγγλια, οποτε συμβουλη μου, μη φοβασαι τα μεγαλα ονοματα γιατι συνηθως αυτες θα ασχοληθουν μαζι σου πιο συχνα κ θα πληρωσουν τα εξοδα για τις συνεντευξεις. ΥΣ: Ο μισθος ειναι συνηθως γυρω στις £26.000 με £28.000
  6. Ναι υπαρχει και μιλαω για τον εαυτο μου και τον συγκατοικο μου. Σχεδον μηδαμινη εμπειρια αλλα πολυ υπομονη και επιμονη (το εννοω) μεσα απο τις ιστιοσελιδες που αναφερεις. Απλα πιθανον να μην τα καταφερεις με την πρωτη συνεντευξη και ισως να χρειαστει δευτερη κ τριτη φορα... δεν θα πρεπει να πτοηθεις. Συμβουλη μου, να ζητας οποτε μπορουνε να προσφερουν feedback.
  7. Μετάφραση έκανα στο υπουργείο εξωτερικών. Εκεί όπως είπαν οι ίδιοι, η Αγγλία δε χρειάζεται σφραγίδα Χάγης. Τουλάχιστον εμένα δε μου ζητήθηκε πουθενά έως τώρα. Υποψην οτι το Μπέρμιγχαμ παραδοσιακα είναι από τις πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Αγγλία όπως και από τις πιο "rough". Αν θέλεις την άποψη μου άρχισε να στέλνεις CV πριν ακόμη έρθεις. Μπορεις να χρησιμοποιησεις την διεύθυνση του φίλου σου αν και οι μεγάλες εταιρίες συνήθως δε θα κοιτάξουν το που βρίσκεσαι αλλά κατά πόσο πληροις τις προϋποθέσεις του.
  8. Το Birmingham σαν επιλογή πηγάζει από κάποιον φιλο/συγγενή η είναι τυχαία επιλογή? Θα χρειαστείς σίγουρα μετάφραση πτυχίου και της αναλυτικής καθώς και τα πρωτότυπα τα οποία θα πρέπει να έχεις μαζί σου για να γραφτεις μελος στο IET/IMECHE. Υπάρχει σχετικό θέμα. Υπόψη το ΤΕΕ δεν έχει καμία σχέση με Αγγλία. Σφραγίδα της Χάγης δε χρειάζεται επίσης. Το μόνο διαδικαστικο που θα χρειαστείς είναι να αποκτήσεις ΝΙΝ, χωρίς να σου απαγορεύει να δουλέψεις μέχρι να το αποκτήσεις. (Emergency NIN)
  9. Ikaros13 γι αυτό το διόρθωσα. Δε ξέρω γιατί δε στο βγάζει. Όπως και να έχει, αυτό λέω κι εγώ! Δουλειά του πρόσφερε, όχι το λόττο...
  10. Ρομεο, Αποψη μου ειναι ότι δεν έχεις κάτι να χάσεις. Μπορείς πάντα να διακόψεις την συνεργασία σας, αν και εφόσον δεν παίρνεις την εμπειρία που επιθυμείς, με το ίδιο δικαίωμα που έχει και ο εργοδότης αν δεν αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις. Διδονη, Από την απάντηση σου σχηματίσω την εντύπωση ότι λειτουργείς δικό σου γραφείο και έχεις ρόλο εργοδότη πάρα εργαζόμενου... Κάθε υπάλληλος έχει το δικαιωμα να κρίνει τον εργοδότη, τη θέση και την προσφερομενη αμοιβή. Δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς έθιξε τον Μηχ/Μ. με την ερώτηση του.
  11. Καταρχήν τρομερή δουλειά! Ευχαριστούμε! Sorry, για τις περαιτέρω ερωτήσεις αλλά δεν έχω καταλάβει το εξής. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε άτομα τα οποία είναι μέλη του ICE, IStructE, IMechE και συναφή? Κ κατα πόσο ειναι δυνατόν απόφοιτος ελληνικού ΑΕΙ να εγραφει σ'αυτά τη στιγμή που τα ελληνικά πτυχία δεν είναι από accredited universities. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.