Jump to content

SEKKARA

Members
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by SEKKARA

 1. Καλημέρα, έχω περίπτωση μονοκατοικίας που στο ε9 είναι δηλωμένο 125,40 τ.μ. στο ΠΕΑ 125,40 τ.μ. Η Οικ Αδεια του κτιρίου είναι 120,00 τ.μ. και κατόπιν αποτύπωσης της κατοικίας με γεωδαιτικό για την ΗΤΚ το εμβαδό της είναι 122,33 τ.μ. που είναι έκτος των ανοχών του 2% που θέτει το πρόγραμμα για την ΗΤΚ 125,40χ0,98 = 122,89 τ.μ. Είναι ορθό να γίνει η τροποποίηση μόνο του ε9 για 122,33 τ.μ. χωρίς ανάκληση του ΠΕΑ. Το εμβαδό του ΠΕΑ προέκυψε από αποτύπωση με μετροταινία.
 2. Καλημέρα, έχω περίπτωση ισόγειας κατοικίας σε οικόπεδο που από την οικ.Αδεια προβλεπόταν να κατασκευαστεί 10χ10= 100 τ.μ. το κτίριο κατασκευάστηκε 10χ10 = 100 τ.μ. στον ίδιο τόπο αλλά οι κάθετες πλευρές του αντί γωνίας 90 μοιρών με τις οριζόντιες είναι σε γωνία 87 μοιρών. Το κτίριο δεν έχει άλλες παραβάσεις. Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση ή απαιτείται τακτοποίηση για το τμήμα που εξέχει της Οικ. Αδειας;
 3. Equalizer ευχαριστώ, έλεγα μήπως σώζεται με το άρθρο 96 περίπτωση γιε και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α, β και γ της παρ.2 του άρθρου 89. Ο εξώστης δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου;
 4. Αυθαίρετος εξώστης που έχει κατασκευαστεί το 1984 σε ύψος 3.50 μ. με υπέρβαση επιφάνειάς του μεγαλύτερη του 20% εξέχει του κρασπεδόρειθρου 30 cm. μπορεί να γίνει υπαγωγή ή απαγορεύεται. Η οικ. άδεια έχει εκδοθεί το 1983. Ευχαριστώ.
 5. Κάτι δεν μου αρέσει με το φετινό εξοικονομώ. Προυπολογισμος προγράμματος 632 εκατομ. / 50.000 κατοικίες =12640 ευρώ ανά κατοικία που πρέπει να αναβαθμιστεί τρείς κατηγορίες. Στα 12640 για αναβάθμιση συμπεριλαμβάνονται 2 ΠΕΑ , Σύμβουλος , ΗΤΚ περίπου 1500 μας μένουν 11000 ευρώ ποσό εξαιρετικά χαμηλό για ενεργειακή αναβάθμιση.
 6. Σωστά έτσι έγινε ,όπως επίσης αποδείχθηκε ότι εγώ δεν ήξερα καλά την δουλειά μου, γιατί εγώ ζήτησα να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό, ενώ με ένα τοπογραφικό 490 τ.μ. λύθηκε το θέμα, τι να πω; Δημήτρη τελικά σαλτανιά νομική και πολεοδομική δεν έγινε, γιατί και συμβόλαιο έγινε και μεταγράφηκε και άδεια δομησης εκδόθηκε, μόνο σε μένα έμεινε μια απογοήτευση.
 7. Σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού τμήμα κατοικίας 0,80 Χ 11,30 πατούσε σε όμορο οικόπεδο που είναι αδόμητο και έχει εμβαδό από την διανομή 25χ 20= 500 τ.μ. Μου ζητήθηκε βεβαίωση για το αδόμητο και ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι θα πρέπει να τακτοποιήσει πρώτα το ιδιοκτησιακό και μετά να προχωρήσω σε βεβαίωση. Τελικά άλλος συνάδελφος έδειξε το αδόμητο 500 - 0,80Χ11,30=490 τ.μ. έγινε η μεταβίβαση του οικοπέδου και έχει εκδοθεί και άδεια δόμησης. Είναι σωστός αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης;
 8. Δεν νομιμοπιουνται να το λένε αυτό. Την θέση μου για το πρόγραμμα την έχω πει παραπάνω. Δεν είναι Πανελλήνιες. Μια γ@@@@ενη μόνωση, 7 η 8 κουφώματα και έναν λέβητα θέλει, και το έχουν κάνει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
 9. Ένα πρόγραμμα που ήταν σε σωστή κατεύθυνση για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών το κάνανε σαν Πανελλήνιες εξετάσεις. Κλήρωση ενεργειακού για το Β ΠΕΑ , ΗΤΚ, και ένα σωρό χαρτούρα και με τον φόβο της απένταξης της αίτησης. Προσωπικά δεν ανέλαβα κανένα καινούργιο πρόγραμμα προσπαθώντας να κλείσω ότι μου έχει μείνει από τους προηγούμενους κύκλους και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το εξοικονομώ, το ίδιο γίνεται στην περιοχή και από άλλους συναδέλφους. Σε μία κατοικία που δεν είχα 5 φώτο και πήγα να βγάλω ο ιδιοκτήτης με ρώτησε εάν λόγω αυτού δεν μπήκε στο προηγούμενο κύκλο και μόνο που δεν τσακωθήκαμε , η απόλυτη ξεφτίλα για μένα.Στο Υπεκα προφανώς και δεν έχουν την συμμετοχή που περίμεναν και έδωσαν παράταση. Ας μας ανακοινώσουν τον αριθμό των αιτήσεων που έχει υποβληθεί.
 10. Νομίζω από τον πίνακα στην σελίδα 43 2.Γ1 Θερμομόνωση εξωτ. τοιχοποιίας, φέροντος οργανισμού, δαπέδου επί εδάφους επί πιλοτής, ή μη θερμαινόμενου χώρου, με επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα>> το κόμμα είναι μετά την πιλοτής και πρέπει να επιτρέπεται. Δεήσαν και βγάλανε οδηγίες με πιο σημαντικό <<Έτσι για παράδειγμα, για απαιτούμενη ισχύ συστήματος P=12kW, σύμφωνα με τον πινακα 4.1.1 του Οδηγού Εφαρμογής η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη: για λέβητα αερίου είναι ίση με 900€, >> μήπως ξεχάσανε το 2 μπροστά από το 900. μήπως κάνουν αγγαρεία για να μας δουλεύουν;
 11. Οι λογιστές και οι δικηγόροι γιατί δεν ελέγχουν ο ένας τον άλλον και μόνο στον δικό μας χώρο γίνεται αυτό το χάλι.
 12. Σχετικά σύντομα της βγάλανε, και αυτές οι ερωτοαπαντήσεις είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις στο Πρόγραμμα; Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
 13. Κάνε νέο ΠΕΑ, αν και με τις τιμές του προγράμματος άστο για τον επόμενο κύκλο. Σίγουρα ο μηχανικός του πρώτου ΠΕΑ δεν έχει καμία ευθύνη
 14. Και αυτό με τα 7 τ.μ. γιατί το αφήνουν στον οδηγό του προγράμματος. Εχω ηχογραφήσει τις απαντήσεις από δύο μηχανικούς του helpdesk με το ονοματεπώνυμο του καθενός ότι επιτρέπεται.
 15. Συνάδελφε και σε σένα και στον εαυτό μου και σε όλους μας για να μην αναλαμβάνουμε ευθύνες σε κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο.
 16. Το θέμα που φοβάμαι με το τοπογραφικό της άδειας και του συμβολαίου που συμπίπτουν είναι με την πραγματική κατάσταση δηλαδή, οικόπεδο από άδεια και συμβόλαιο 300 τ.μ. στην πραγματικότητα το οικόπεδο έχει εμβαδό 286 τ.μ. εντός των ανοχών του 4495. Αν κάνεις ΗΤΚ με το τοπογραφικό της Οικ. Αδειας και το οικόπεδο πουληθεί ο νέος ιδιοκτήτης θα νομίζει ότι έχει αγοράσει 300 τ.μ. με τον αντίστοιχο Σ.Δ. Το θέμα είναι ακόμη πιο δύσκολο στις οριζόντιες ιδιοκτησίες. Στην ΗΤΚ δεν θα μπορεί να γίνει αλλαγή του τοπογραφικού και άρα νομικά θα στραφεί εναντίον μας .Νομίζω ότι χρειάζονται διευκρινήσεις από το ΥΠΕΚΑ και είναι εντελώς αδόκιμο στην παρούσα χρονική στιγμή η σύνταξη ΗΤΚ. Πόσο μάλλον στο Εξοικονομώ 2021 που στο επόμενο στάδιο την θεωρεί απαραίτητη και πολλοί μηχανικοί ενώ ξεκίνησαν να βγάλουν ένα ΠΕΑ για τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σήμερα είναι όμηροι με την σύνταξη της ΗΤΚ .Προσοχή μεγάλη στο κείμενο του οδηγού στην σελ. 57 << Σε περίπτωση αίτησης μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος, κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας εφαρμόζεται έλεγχος ότι η επιφάνεια κυρίων χώρων δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την ωφέλιμη επιφάνεια Α’ ΠΕΑ και από την επιφάνεια κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9, πλέον της εκ του νόμου αποδεκτής απόκλισης λόγω μετρήσεων 2%>>. Αποτύπωση κατοικίας για ΠΕΑ με γεωδαιτικό σταθμό.
 17. Προσοχή εάν εγκριθεί η αίτηση στο εξοικονομώ θέλει ΗΤΚ για το σύνολο της οικοδομής και ΠΕΑ για όλες τις χρήσεις που έχει.Συμφώνησε την αμοιβή σου από τώρα. Την έχω πατήσει
 18. Ιάσονα και να μην απαιτείται νέο τοπογραφικό για την υπαγωγή, με την ΗΤΚ είναι νομίζω σίγουρο 100% ότι πρέπει να γίνεται νέο τοπογραφικό για την αποφυγή σφαλμάτων τα οποία έστω και αν είναι μέσα στις ανοχές του 5% για τα εντός και 10% για τα εκτός να ανεβαίνει στο σύστημα το σωστό τοπογραφικό για την ΗΤΚ γιατί μετά την εκδοσή της δεν θα μπορούν να γίνουν αλλαγές. Προσοχή μεγάλη στην ΗΤΚ στο εξοικονομώ 2021.
 19. Νομίζω μέγιστος προυπολογισμός 109χ180=19620 ευρώ.
 20. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την βοήθεια του Εξοικονομώ μου απάντησαν ότι έως 7 τ.μ. ότι γίνεται και μετά την αίτηση. Τι να πω ;
 21. Σε τοίχο μονοκατοικίας σε επαφή με ΜΘΧ επιτρέπεται να γίνει μόνωση;
 22. Το δικό μου Β ΠΕΑ θα το κάνω όσο πιο σωστά γνωρίζω να το κάνω εφόσον καταγράψω τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει αλλά σίγουρα δεν θα το αντιμετωπίσω σύμφωνα με το <<Αν ο 1ος επιθεωρητής έχει κάνει λάθη αυτό είναι πρόβλημα δικό του και του ιδιοκτήτη....>> . Κανένας αλάθητος συνάδελφοι.
 23. Δεν πρόκειται να διορθώσω το πρόγραμμα κανενός συναδέλφου. Αυτό που θα κάνω έλεγχο είναι αν έχουν γίνει οι προτεινόμενες παρεμβάσεις και αυτό νομίζω ότι είναι και το νόημα του ελέγχου από τον Β ενεργειακό και όχι αν είναι σωστό το Α ΠΕΑ και οι παραδοχες που έκανε ο Α ενεργειακός επιθ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.