Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

solegga1976

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

solegga1976's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι διπλ. μηχανικός και μέχρι τώρα εργαζόμουν με το γνωστό σύστημα των ΑΠΥ, άρα θεωρητικά είμαι ελευθερος επαγγελματίας. Αυτή τη στιγμή δεν εργάζομαι κάπου και φυσικά ούτε ως "ελευθερος επαγγελματίας" έχω δουλειά. Μπορώ να κάνω παύση εργασιών στην εφορία και παράλληλα να συνεχίσω να είμαι μέλος ΤΕΕ και να πληρώνω τις εισφορές μου στο ΤΣΜΕΔΕ (ένας Θεος ξέρει πώς)?
  2. Γεια σας! Εχω να αντιμετωπίσω το παρακάτω θέμα: Αδεια οικοδομής: Τριόροφη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα Ιδιοκτήτης: Τέσσερα αδέλφια Τα τρία αδέλφια έχουν από μία κατοικία και το τεταρτο το κατάστημα. Υπάρχει ΕΚΚΟ για μονοκατοικία (ΕΝΤΥΠΟ Β) και ΕΚΚΟ για κατάστημα (ΕΝΤΥΠΟ Γ). Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν δυο ανεξάρτητοι Τελικοί Πίνακες. Πώς θα επιμερίσω τα τιμολόγια του φέροντα οργανισμού τα οποία έχουν εκδοθεί για το σύνολο της οικοδομής? Θα πρέπει να τα δηλώσω όλα τώρα ή να αφήσω και κάποια εκτός για την μελλοντική ηλεκτροδότηση των άλλων δύο κατοικιών?
  3. ikaros13 μάλλον το ίδιο πράγμα καταλάβαμε... ...και προφανώς εννοούσα δουλειά και όχι δουλεία αλλά στις εποχές που ζούμε η γλώσσα η λανθάνουσα λέει την αλήθεια..
  4. καλησπέρα! Το ζητούμενο είναι αν ο μισθωτός θα παρέχει δηλωμένα στο απογραφικό δελτίο πρόσληψης, υπηρεσίες μηχανικού ή αν θα προσληφθεί ως π.χ. απλός υπάλληλος γραφείου. Η myri απ'οτι καταλαβαίνω μας λέει οτι είτε δηλωθεί ως μηχανικός είτε δηλωθεί ως απλός υπάλληλος, από τη στιγμή που είναι γραμμένος στα μητρώα του ΤΕΕ και άρα και του ΤΣΜΕΔΕ, η κύρια ασφάλιση είναι το ΤΣΜΕΔΕ και υπάρχει μια συμμετοχή του εργοδότη στο ΙΚΑ. Αρα τελικά λόγω ακριβής ασφάλειας ένας διπλ. μηχανικός δύσκολα θα βρει δουλεία ακόμα και ως υπάλληλος!
  5. Χαιρετώ το forum! Πάνω στην ερώτηση που τέθηκε αρχικά: Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ (εργοδοτικές και ασφαλισμένου) + ΙΚΑ (παροχή σε χρήμα) εφόσον ο υπάλληλος έχει προσληφθεί ως μηχανικός. Στην περίπτωση που δεν έχει προσληφθεί ως μηχανικός αλλά ως κάτι άλλο (π.χ. σερβιτόρος) γιατί πρέπει και πάλι να καλύψει το ΤΣΜΕΔΕ ο εργοδότης? Το ρωτάω πάλι γιατί με αυτή τη λογική κανείς μηχανικός δε θα μπορέσει να βρει δουλεία όχι μόνο στον τομέα του (αναδουλειά γενικώς) αλλά και σε άσχετο τομέα όπου θα είναι ακριβός (λόγω ασφαλιστικών εισφορών). Σε κάθε περίπτωση ποιος είναι αρμόδιος να το ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα, γιατί και γω ψάχνω για δουλειά όχι αναγκαστικά ως μηχανικός. Ευχαριστώ!
  6. Χαιρετώ, Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμε με το θέμα και έχω χαθεί στο ψάξιμο νόμων και προδιαγραφών συστημάτων πυρόσβεσης. Αν δεν καταστρατηγώ κάποιο κανόνα του forum και της δεοντολογίας των μηχανικων θα παρακαλούσα για τη βοήθεια οποιουδήποτε έμπειρου που μπορεί και θέλει να με βοηθήσει εφόσον έχει κάποια ανάλογη μελέτη και μπορεί να τη μοιραστεί. Μιλάμε για οβελιστήριο κατά το άρθρο 10 (συνάθροιση κοινού) και με ανάγκη για αυτόματο σύστημα κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής διοξειδίου του άνθρακα ή ξηρής σκόνης ή άλλου κατάλληλου εγκεκριμένου κατασβεστικού υλικού πάνω από τις φριτέζες και τις εστίες ψησίματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.