Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nyxtovatis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αγία Παρασκευή
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Nyxtovatis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Μπορείς να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες, μιας και μίλησες με τον υπεύθυνο καθηγητή;; Γιατί λες ότι 6,800 είναι μόνο τα δίδακτρα;; Εννοείς ότι πληρώνεις επιπλέον βιβλιογραφία, εξέταστρα κτλ.; Ποιός είναι ο τρόπος καταβολής των χρημάτων;; Σε ευχαριστώ!
  2. Μπορεί κάποιος να αναφέρει το κόστος αυτού του προγράμματος, καθώς δεν αναφέρεται κάπου στο site (ή τουλάχιστον δν το είδα εγώ);; Ευχαριστώ!
  3. Όχι την ειδική προσαύξηση δεν την υπέγραψα και δεν την πληρώνω. Η ειδική προσαύξηση είναι περίπου 56 Ε τον μήνα μου είπαν επιπλέον των κρατήσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές. Το ποσό το έμαθα τηλεφωνικά.. Ήταν γύρω στα ~685 Ε για να είμαι ακριβής. Αυτή την βδομάδα θα περάσω να τους πληρώσω και όταν μάθω ακριβώς τις κρατήσεις ανά μήνα θα ξανα-ποστάρω.
  4. Thanks για την απάντησή σου.. Εγώ το είχα πει σε αυτόν τον λογιστή ότι έδωσα εξετάσεις και ότι περιμένω το χαρτί από ΤΣΜΕΔΕ για να μου αλλάξει την σύμβαση σε μηχανικού. Το θέμα είναι ότι αυτός (παρόλο που είναι και έμπειρος) δεν με ενημέρωσε να μην περιμένω άδικα, αλλά μου έλεγε: ΟΚ, όταν έρθει φέρε το εδώ να ξεκινήσω διαδικασίες. Με βάζει σε σκέψη βέβαια αυτό εκ των υστέρων αλλά.. Όσον αφορά αυτό με τις εισφορές ρωτώντας έμαθα ότι είναι σχεδόν οι ίδιες, και μάλιστα του ΙΚΑ είναι λίγο περισσότερες (ελάχιστα βέβαια) όσο και αν σου κάνει εντύπωση. Αυτό μου το ξεκαθάρισαν δύο λογιστές της εταιρείας διαφορετικοί. Μακάρι να μου κάλυπταν και εμένα τις εισφορές και ας κρατούσαν την διαφορά.. Όλα αυτά γίνονται στο μεταξύ γιατί είμαστε ελλειπώς ενημερωμένοι και πρέπει να το έχεις ψάξει καλά το θέμα πριν την πατήσεις.. Θα απευθυνθώ στο ΙΚΑ από Τρίτη μήπως βγάλω καμμία άκρη..
  5. Καταρχάς να πώ ένα γειά σε όλους σαν νέο μέλος που είμαι. Η περίπτωσή μου μοιάζει με του/της Stellify. Δουλεύω από Δεκέμβριο σε μία ιδιωτική εταιρεία και δεν είχα ΤΣΜΕΔΕ, αφού πρόσφατα (τον Φεβρουάριο) πέρασα τις εξετάσεις ΤΕΕ. Έτσι οι εργοδότες με ασφάλισαν στο ΙΚΑ (το είχαμε συμφωνήσει αυτό) και είπαμε να δώσω το συντομότερο συνατόν τις εξετάσεις του ΤΕΕ να πάρω την πιστοποίηση. Περίμενα λοιπόν και εγώ το χαρτί από το ΤΣΜΕΔΕ για να το πάω στον λογιστή της εταιρείας και να μου κάνει την αλλαγή στην ασφάλιση. Επειδή δεν έχει έρθει ακόμα αποφάσισα να πάω μόνος μου στο ΤΣΜΕΔΕ να το πάρω (τώρα έχουν αρχίσει να τα ταχυδρομούν μου είπαν) και μου είπαν ότι για να βγάλω βιβλιάριο υγείας πρέπει να πληρώσω τις εισφορές από τον Φεβρουάριο που πέρασα τις εξετάσεις - κοντά στα 700Ε . Η εταιρεία μου πληρώνει τις εισφορές στο ΙΚΑ από Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα, οπότε πρέπει να τις πληρώσω μόνος μου στο ΤΣΜΕΔΕ!! Και σας ερωτώ: Γιατί εγώ να πληρώσω δύο ταμεία για αυτούς τους 3 μήνες;; Μπορώ να πάρω τις εισφορές μου πίσω από το ΙΚΑ και να πληρώσω με αυτές το ΤΣΜΕΔΕ;; Ένας συνάδελφος το έχει πάθει και αυτός και μου είπε πως παρόλο που έχουμε δίκιο δεν πρόκειται να δικαιωθείς και θα αναγκαστείς να τις πληρώσεις μόνος σου! Δεν είναι άδικο εφόσον ήμουν μισθωτός στο ΙΚΑ (και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από Φεβρουάριο - χωρίς την συγκατάθεσή μου) να πληρώσω εγώ τη νύφη;; Επίσης έμαθα ότι είναι παράνομο να σε ασφαλίζει το ΙΚΑ από τη στιγμή που πέρασες επιτυχώς τις εξετάσεις του ΤΕΕ και σε βάζουν στο ΤΣΜΕΔΕ. *Να διευκρινίσω ότι δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις από ΙΚΑ σε ΤΣΜΕΔΕ όποτε εσύ θες αφού ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεί το ΤΣΜΕΔΕ από το ΤΕΕ πρώτα (και αυτό παίρνει χρόνο!!). Καμμία συμβουλή;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.