Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ChristinaP

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ChristinaP's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. πολλά χρόνια ανενεργό το topic, τολμώ να το ...ενεργοποιήσω. Προς DALI γνώστες: για μία εργασία μου στο πανεπιστήμιο, θέλω να περιγράψω τους αυτοματισμούς φωτισμού εξωτερικού χώρου (pedestrians only, ένα παρκάκι σκεφτείτε). Υπάρχουν διάφοροι φωτιστικοί χειρισμοί (πχ φωτισμός σε κάποια δέντρα, φωτισμός διαδρόμων του πάρκου, φωτισμός ενός αγάλματος συνοπτικά συνοπτικά)... άρα κάπως έτσι καθορίζονται κυκλώματα, και τα σενάρια φωτισμού μου... πώς προσεγγίζεται ο αυτοματισμός μέσω DALI?
  2. @antloukidis: η συζήτηση με την αρχιτεκτονική ομάδα έγινε με γνώμονα να προβλεφθούν τετραγωνικής διατομής αεραγωγοί που θα τρέχουν στα ταβανώματα. Επίσης να σημειώσω ότι στο ισόγειο είναι ένα ενιαίος χώρος με χωριστό μόνο το WC. Στον όροφο υπάρχουν 3 χώροι: οι δύο ως γραφεία για συναντήσεις από 4 - 8 άτομα και ο 3ος είναι χώρος για διανυκτέρευση με WC. ... Επανέρχομαι στις ερωτήσεις μου: εσωτερικά σε στέγη θεωρώντας ότι υπάρχει χώρος (δεν θα είναι προσβάσιμη για αποθηκευτικό χώρο παρα μόνο για τυχόν επιδιορθώσεις ή κάτι άλλο που χρειαστεί εκτάκτως) μπορεί να τοποθετηθεί ΚΚΜ και αντλία θερμότητας? Τι χρειάζεται για τη διαστασιολόγηση και επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν αυτά χωρίς άμεση επαφή με εξωτερικό αέρα? (σημειώνω ξανά ότι πρόκειται για υποθετικό σενάριο στα πλαίσια εργασίας )
  3. Καλησπέρα σε όλους, στα πλαίσια μίας εργασίας μου για τη σχολή' υπάρχει κτίριο διώροφο, 100 τμ κάθε όροφος, με στέγη μη εμφανή από τον 1ο όροφο. για την εξυπηρέτηση θέρμανσης- ψύξης το σκεπτικό είναι η χρήση ΚΚΜ η οποία προτείνεται να τοποθετηθεί στη σκεπή (σε σημείο που το ύψος είναι επαρκές), να μην υπάρχουν τερματικά σώματα αλλά η δουλειά να γίνεται από αεραγωγούς. επειδή δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με κάτι τέτοιο, όποια καθοδήγηση πώς να το προσεγγίσω και από πού θα ήταν πολύτιμη! Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  4. ναι, το γνωρίζω για το ΠΕΑ, γι'αυτό και το ανέφερα. χμμμ διαδικασία μέσω ΤΕΕ;.. εάν κόψω αυτή την ΑΠΥ των 10ευρώ, θα πρέπει να πάω και από τη ΔΟΥ? (πρόκειται για ηλεκτροδοτημένο διαμέρισμα)
  5. δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για 1ου βαθμού συγγένεια; και επαναλαμβάνω, δεν μπορώ να κάνω το σχέδιο του σπιτιού μου; θα πρέπει να μου κόψω απόδειξη; ... περίεργο μου φαίνεται γιατί δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός... (όπως για τα ενεργειακά πιστοποιητικά πχ)
  6. δηλαδή εάν ήθελα να το κάνω για δικό μου σπίτι, θα μου έκοβα απόδειξη?
  7. Καλησπέρα, θέλω να καταθέσω ΥΔΕ για ιδιόκτητο διαμέρισμα των γονιών μου. (εννοείται έχω σφραγίδα, ενάρξεις κτλ κτλ) η ερώτηση είναι: τι γίνεται με την ΑΠΥ; εχώ θα το κάνω αφιλοκερδώς. Πώς θα συμπληρωθεί αυτό στην ΥΔΕ που έχει πεδίο για τον αριθμό ΑΠΥ?
  8. πέρασε βέβαια λίγος καιρός, αλλά ελπίζω να σου λύθηκαν οι απορίες και να συνέταξες και ΓΕΕΚ. έχεις κάποια tips να σημειώσεις για κατάστημα ρούχων? πόσο κοστολόγησες την ΓΕΕΚ (περίπου)? τέλος, εάν μπορούσες να δείξεις ένα προσχέδιο της μελέτης θα ήταν πολύ βοηθητικό για νέους στο αντικείμενο
  9. Καλημέρα, βλέπω καιρό έχει να χρησιμοποιηθεί αυτό το topic~ .. Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα με τη σειρά μου: 1) Προφανώς δεν ακολουθεί κανένας τις ελάχιστες αμοιβές για υπηρεσίες Τ.Α. και για ΓΕΕΚ. Για επιχείρηση κατηγορίας Γ, πόσο είναι περίπου η αμοιβή /hour, και πόσο κοστολογείται η σύνταξη της μελέτης επαγγελματικού κινδύνου? Λόγου χάρη για ένα κατάστημα πώλησης/κατασκευής ενδυμάτων με 2 υπαλλήλους. 2) Κρίνεται απαραίτητη σε 'απλές' περιπτώσεις (εμπόριο, καφετέρια) η λουξομέτρηση ή μέτρηση υγρασίας αέρα, κτλ? 3) Εάν κάποιος έμπειρος μπορεί να αναρτήσει ένα υπόδειγμα μελέτης του στο φόρουμ, θα ήταν βοηθητικό πολύ για τους newbies!
  10. Συμφωνώ κι εγώ περί ομοιομορφίας στο σύστημα και αποφυγής πολυπλοκότητας! αλλά..!
  11. Δεν αποτρέπεται~ Παρά ταύτα, κάποιες γνώμες με τα προαναφερθέντα δεδομένα θα μου ήταν πολύ χρήσιμες
  12. Έχει πραγματοποιήσει κάποιος πάρκο με συνδυασμό σταθερών βάσεων και trackers? Θεωρείτε ότι μπορεί να παρουσιάσει μία εγκατάσταση σαν αυτή κάποιο θέμα λόγω ανομοιομορφίας της παραγωγής των Inverters? (Εννοείται ότι τα strings των κινητών βάσεων και των σταθερών οδηγούνται σε διαφορετικούς μετατροπείς)
  13. Σχετικά με την ημερομηνία επανελέγχου εγκατάστασης γνωρίζει κάποιος να απαντήσει?? Διαφορετική φαντάζομαι είναι για οικιακό σύστημα και διαφορετική για ΦΒ πάρκο. Ερώτηση που έκανα σε υποκατάστημα της ΔΕΗ δεν με κατατόπισε..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.