Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vassia

Members
  • Περιεχόμενα

    196
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.675 profile views

vassia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας όποτε μπορείτε, μου λέτε τιμή ζώνης για τον Κορυδαλλό, Δερβενακίων 100 & Λέλας Καραγιάννη Συντεταγμένες Google 38.00109622062685, 23.64487809397087 Ευχαριστώ, Καλό Καλοκαίρι!
  2. Καλησπέρα έχω παρόμοια περίπτωση, όπου έχει τακτοποιηθεί όλη η οικοδομή και απαιτείται τροποποίηση της σύστασης , όμως ο ένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να συμμετάσχει, απλώς θα υπογράψει για την τροποποίηση των υπολοίπων ο/ι. Συνεπώς στον νέο πίνακα βάζω τις νέες επιφάνειες-όγκους των διαμερισμάτων και των κοινοχρήστων, εκτός από την μία ο/ι όπου θα πρέπει να παραμείνει η παλαιά επιφάνεια (που είναι και πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική...), όμως η αναλογία κοινοχρήστων δεν θα είναι η πραγματική. Πως το αντιμετωπίζουμε?
  3. ναι, γι αυτο τον λόγο έκανα την ερώτηση, αφου είναι το ίδιο, κάνουμε ΥΔ που είναι πιο απλό.
  4. Καλημέρα, μια χαζή ερώτηση: η εξουσιοδότηση ΗΤΚ μέσω gov πρέπει να είναι από την υπηρεσία Έκδοση εξουσιοδότησης ή μπορεί να είναι Υπεύθυνη Δήλωση με το κείμενο: εγώ ο .... εξουσιοδοτώ....
  5. βγάζω μια μικρής κλίμακας για περίφραξη και επισυνάπτω το τοπογραφικό, θα πρέπει να προσθέσω στην ομάδα έργου τον τοπογράφο που το έκανε?
  6. καλησπέρα, τιμή ζώνης για Ζωοδόχου Πηγής στον Πειραιά? https://goo.gl/maps/pnmi4Cfvh8Uwhvfe6 Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. έχω αντίστοιχη περίπτωση, αποθήκη διαμερίσματος στο υπόγειο, είναι ανεξάρτητη ο.ι. με χιλιοστά. Απεικονίζεται σωστά στην σύσταση, σε σχέση με την άδεια όμως είναι τελείως αυθαίρετη, καθώς είναι εκτός περιγράμματος κάλυψης της οικοδομής. Το αντιμετωπίζουμε ως ΥΔ και ΥΚ και συγκρίνουμε με βάση τα χιλιοστά, άρα κατηγορία 5?
  8. Καλησπέρα, έλαβα ένα μειλ από το ΥΠΕΝ: Σας ενημερώνουμε ότι, όπως προκύπτει από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας (Δ/νση Εφαρμογής Σχεδιασμού & Ελέγχου Δομημένου Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ), έχετε υποχρέωση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, για το έτος 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3213/2003 (Α’309), καθώς και τις διατάξεις του ν. 4389/2016 (Α’94) Είχα κάνει παλαιότερα έναν έλεγχο >1000τμ και είχα υποβάλει δήλωση για τα 2 επόμενα έτη, όπως έχει απαντηθεί στις συχνές ερωτήσεις. Άρα δεν έχω υποχρέωση για τα επόμενα έτη, σωστά?
  9. Σε προσθηκη καθ υψος ενος οροφου με χρηση κατοικιας, υπολογιζω για τις θεσεις στάθμευσης την επιφανεια της προσθηκης μειον το κοινοχρηστο κλιμακοστασιο και διαιρω με το 150 και εχω 74,90/150 <0,50, αρα δεν απαιτείται θεση. Είναι σωστός ο υπολογισμός?
  10. σε οικοδομή με σύσταση και 2 ιδιοκτήτες, μπορεί να γίνει μια κοινή δήλωση για τις αυθαιρεσίες του ενός ιδιοκτήτη και των κοινοχρήστων, με την συναίνεση του άλλου ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν θέλει να τακτοποιήσει το δικό του διαμέρισμα?
  11. σε 4όροφη οικοδομή υπάρχει αυθαίρετη επέκταση στον ακάλυπτο σε όλους τους ορόφους της οικοδομής, εκτός από την πυλώτη, που είναι ανοικτή στο σημείο της επέκτασης. Ισχύει η προϋπόθεση του νόμου " η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής" ?
  12. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Στο γενικά έγγραφα ζητάει ΥΔ Συμμετοχής Μηχανικού, πρέπει να προστέθηκε τελευταία. τι πρέπει να γράφουμε, χρειάζεται γνήσιο υπογραφής?
  13. για ενα διαμέρισμα έχει γίνει αίτηση στο Εξοικονομώ-Αυτονομώ, από τον γονέα - επικαρπωτη και πρέπει τώρα να συνταχθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα. Θα πρέπει και η ΗΤΚ να είναι στο όνομα του γονέα ή στο παιδί που έχει την ψιλή κυριότητα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.