Jump to content

vassia

Members
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About vassia

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,510 profile views
 1. σε ακίνητο υπάρχει κλειστός γωνιακός ημιυπαίθριος χώρος που έχει τακτοποιηθεί με τον 3843, μόνο που στο πρόστιμο έχει υπολογιστεί το καθαρό εμβαδόν του χώρου (χωρίς τους εξωτερικούς τοίχους). Νομίζετε πως πρέπει να ρυθμιστεί με τον 4495 το υπόλοιπο εμβαδόν των τοίχων, προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση?
 2. καλημέρα, γνωρίζετε τιμή ζώνης για θέση Κουπί εκτός σχεδίου Δήμου Κρωπίας και εντός της θεσμοθετημένης ΖΟΕ Μεσογείων? ευχαριστώ!
 3. Σε κτίριο προ του 55 υπάρχουν ερκερ στον όροφο ( κλειστοί εξώστες πανω απο κοινόχρηστο χώρο), οι οποίοι υπαρχουν από κατασκευής. Υπαρχει θεμα νομιμότητας? Πρεπει να γίνει η διαδικασία νόμιμου περιγράμματος?
 4. σε βεβαίωση κτίσματος προ 55 στο πεδίο οικοδομική άδεια τι συμπληρώνετε, "όχι, υπέρβαση δόμησης πχ από 200-500τμ" ? επίσης η αποδειξη παλαιότητας (αεροφωτογραφία+τρόπος κατασκευής) αναλύεται στην τεχνική έκθεση και η βεβαίωση συνοδεύεται από το 5-φυλλο, σωστά? πρέπει στην Τ/Ε να αναφέρονται τα εμβαδά των ορόφων? έχει γίνει αποτύπωση από άλλον μηχανικό, γιατί δεν υπάρχουν καθόλου κατόψεις συμβολαίων, και βεβαίως νέο τοπογραφικό. Άρα θα πρέπει ο συμβολαιογράφος να περιγράψει τους ορόφους και τα εμβαδά τους σύμφωνα με τα σχέδια του τάδε μηχανικού και τη δική μου βεβαίωση νομιμότητας...
 5. Οικοδομική άδεια του 2009 με ολοκληρωμένο φ.ο. και όψεις μέχρι πότε έχει ισχύ? και με ποιους νόμους? χρειάζομαι τα στοιχεία αυτά για να συμπληρώσω ΥΔ για παράταση εργοταξιακού..
 6. τελικά σε αλλαγή χρήσης υπογείου σε χώρο κύριας χρήσης λαμβάνεται η καθαρή επιφάνεια χωρίς τοίχους??? αυτό έχουμε να το δούμε από τον 3843... έχω μεγάλη επιφύλαξη σε αυτό, στον 4178 δεν βγήκε πότε τέτοια διευκρίνιση.
 7. στο αρθρο 29 αναφέρεται λβ) επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις, Αυτό σημαίνει ότι για την αλλαγή όψης δεν απαιτείται οικοδομική άδεια αλλά ΕΕΜΚ?
 8. τιμολόγιο αγοράς λυόμενης κατοικίας θεωρείται δημόσιο έγγραφο για την απόδειξη χρόνου κατασκευής?
 9. Καλημέρα, είναι εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου (πρώην) Κοινότητας Αιγείρας, ΟΤ 2. είναι σίγουρα εκτός αντικειμενικού? ευχαριστώ για το χρόνο σου
 10. Γνωρίζετε τιμή ζώνης για οδό Αιγιαλέως (παραλιακός) ΟΤ 2 στην Αιγείρα Αχαίας?
 11. Τελικά η απόληξη κλιμακοστασίου μετράει στον όγκο του κτιρίου?
 12. σύμφωνα με το απ. 19 παρ.2 Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό επιτρέπονται : α) Σε νέα και υφιστάμενα κτίρια, χώροι κύριας χρήσης αποκλειστικής ή κοινόχρηστης, μέγιστης επιφάνειας 35 τμ. και μέγιστου ύψους 3,40 μ., με προϋπόθεση τη δημιουργία φυτεμένου δώματος που καλύπτει το 80% της συνολικής επιφάνειας του δώματος και με αναλογία ένα (1) τμ. χώρου ανά πέντε (5) τμ. φύτευσης. Αν έχουμε προσαύξηση του ύψους +2μ (λόγω φύτευσης δώματος και χώρου στάθμευσης στο ισόγειο) μπορούμε να έχουμε το χώρο αυτό πάνω στο δώμα? Στην περίπτωση της απόληξης κλιμακ/σιου μιλάει για "μέγιστο εξωτερικό ύψος 3,80 μ. από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου." Στην ΥΔΟΜ μου λένε προφορικά πως κανονικά το 3,40μ πρέπει να είναι πάνω από το μέγιστο ύψος χωρίς την προσαύξηση, δηλαδή να είναι κλιμακωτό το επίπεδο του δώματος, τότε όμως δεν έχει νόημα ο χώρος στο δώμα αν δεν έχεις άμεση πρόσβαση στον ανοικτό χώρο... έχουν κάνει ερώτημα στο υπουργείο, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος σε νέα άδεια??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.