Μετάβαση στο περιεχόμενο

vassia

Members
  • Περιεχόμενα

    196
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vassia

  1. Καλησπέρα σας όποτε μπορείτε, μου λέτε τιμή ζώνης για τον Κορυδαλλό, Δερβενακίων 100 & Λέλας Καραγιάννη Συντεταγμένες Google 38.00109622062685, 23.64487809397087 Ευχαριστώ, Καλό Καλοκαίρι!
  2. Καλησπέρα έχω παρόμοια περίπτωση, όπου έχει τακτοποιηθεί όλη η οικοδομή και απαιτείται τροποποίηση της σύστασης , όμως ο ένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να συμμετάσχει, απλώς θα υπογράψει για την τροποποίηση των υπολοίπων ο/ι. Συνεπώς στον νέο πίνακα βάζω τις νέες επιφάνειες-όγκους των διαμερισμάτων και των κοινοχρήστων, εκτός από την μία ο/ι όπου θα πρέπει να παραμείνει η παλαιά επιφάνεια (που είναι και πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική...), όμως η αναλογία κοινοχρήστων δεν θα είναι η πραγματική. Πως το αντιμετωπίζουμε?
  3. ναι, γι αυτο τον λόγο έκανα την ερώτηση, αφου είναι το ίδιο, κάνουμε ΥΔ που είναι πιο απλό.
  4. Καλημέρα, μια χαζή ερώτηση: η εξουσιοδότηση ΗΤΚ μέσω gov πρέπει να είναι από την υπηρεσία Έκδοση εξουσιοδότησης ή μπορεί να είναι Υπεύθυνη Δήλωση με το κείμενο: εγώ ο .... εξουσιοδοτώ....
  5. βγάζω μια μικρής κλίμακας για περίφραξη και επισυνάπτω το τοπογραφικό, θα πρέπει να προσθέσω στην ομάδα έργου τον τοπογράφο που το έκανε?
  6. καλησπέρα, τιμή ζώνης για Ζωοδόχου Πηγής στον Πειραιά? https://goo.gl/maps/pnmi4Cfvh8Uwhvfe6 Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. έχω αντίστοιχη περίπτωση, αποθήκη διαμερίσματος στο υπόγειο, είναι ανεξάρτητη ο.ι. με χιλιοστά. Απεικονίζεται σωστά στην σύσταση, σε σχέση με την άδεια όμως είναι τελείως αυθαίρετη, καθώς είναι εκτός περιγράμματος κάλυψης της οικοδομής. Το αντιμετωπίζουμε ως ΥΔ και ΥΚ και συγκρίνουμε με βάση τα χιλιοστά, άρα κατηγορία 5?
  8. Καλησπέρα, έλαβα ένα μειλ από το ΥΠΕΝ: Σας ενημερώνουμε ότι, όπως προκύπτει από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας (Δ/νση Εφαρμογής Σχεδιασμού & Ελέγχου Δομημένου Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ), έχετε υποχρέωση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, για το έτος 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3213/2003 (Α’309), καθώς και τις διατάξεις του ν. 4389/2016 (Α’94) Είχα κάνει παλαιότερα έναν έλεγχο >1000τμ και είχα υποβάλει δήλωση για τα 2 επόμενα έτη, όπως έχει απαντηθεί στις συχνές ερωτήσεις. Άρα δεν έχω υποχρέωση για τα επόμενα έτη, σωστά?
  9. Σε προσθηκη καθ υψος ενος οροφου με χρηση κατοικιας, υπολογιζω για τις θεσεις στάθμευσης την επιφανεια της προσθηκης μειον το κοινοχρηστο κλιμακοστασιο και διαιρω με το 150 και εχω 74,90/150 <0,50, αρα δεν απαιτείται θεση. Είναι σωστός ο υπολογισμός?
  10. σε οικοδομή με σύσταση και 2 ιδιοκτήτες, μπορεί να γίνει μια κοινή δήλωση για τις αυθαιρεσίες του ενός ιδιοκτήτη και των κοινοχρήστων, με την συναίνεση του άλλου ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν θέλει να τακτοποιήσει το δικό του διαμέρισμα?
  11. σε 4όροφη οικοδομή υπάρχει αυθαίρετη επέκταση στον ακάλυπτο σε όλους τους ορόφους της οικοδομής, εκτός από την πυλώτη, που είναι ανοικτή στο σημείο της επέκτασης. Ισχύει η προϋπόθεση του νόμου " η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής" ?
  12. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Στο γενικά έγγραφα ζητάει ΥΔ Συμμετοχής Μηχανικού, πρέπει να προστέθηκε τελευταία. τι πρέπει να γράφουμε, χρειάζεται γνήσιο υπογραφής?
  13. για ενα διαμέρισμα έχει γίνει αίτηση στο Εξοικονομώ-Αυτονομώ, από τον γονέα - επικαρπωτη και πρέπει τώρα να συνταχθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα. Θα πρέπει και η ΗΤΚ να είναι στο όνομα του γονέα ή στο παιδί που έχει την ψιλή κυριότητα?
  14. καλησπέρα, εχω αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ σε κτίριο με άδεια, χωρίς σύσταση, εντός σχεδίου. Συγκεκριμένα στο υπόγειο της άδειας φαίνονταν αποθήκες και λεβητοστάσιο που επικοινωνούσαν με εσωτερική ανοικτή σκάλα με την κατοικία του ισογείου. Στην πράξη, οι αποθήκες έγιναν κατοικία με ανεξάρτητη είσοδο από τον ακάλυπτο, το λεβητοστάσιο έχει επίσης ανεξάρτητη είσοδο από τον ακάλυπτο και η εσωτερική σκάλα έχει γίνει κλειστό κλιμακοστάσιο υπογείου - ισογείου - δώματος. Οι απορίες είναι τα εξής: 1. Η επιφάνεια της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης δεν θα περιλαμβάνει την εξωτερική νόμιμη τοιχοποιία 2. Η επιφάνεια της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης δεν θα περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο (βοηθητικός χώρος) και θα ληφθεί ο μισός κοινός τοίχος 3. Η επιφάνεια της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης δεν θα περιλαμβάνει το κλειστό κλιμακοστάσιο και θα ληφθεί ο μισός κοινός τοίχος, καθότι η κύρια πρόσβαση στην κατοικία υπογείου είναι από τον ακάλυπτο. 4. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας έχει ισχύ η περίπτωση δδ της κατηγορίας 4 ή αναφέρεται σε αλλαγή χρήσης από κύρια σε άλλη κύρια χρήση? (δδ) αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, εφόσον έχουν συντελεστεί σε περιοχές εντός σχεδίου και με την προϋπόθεση, ότι η εν λόγω χρήση είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, 5. Διαφορετικά θα πρέπει η επιφάνεια της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης να μην υπερβαίνει το 40% της επιτρεπόμενης δόμησης για να μπορεί να ρυθμιστεί ως κατηγορία 4 (δεν υπάρχει ΥΔ στο ισόγειο)
  15. επαναφέρω το ερώτημα, ζαρτινιέρες κατ΄ επέκταση εξωστών περνάνε ως αρχιτεκτονική προεξοχή ή μετράνε στην επιφάνεια των εξωστών?
  16. καλησπέρα, η τιμή ζώνης για οικισμό Φαναρίου Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενών? ευχαριστώ!!
  17. Καλησπέρα σας, σε έλεγχο διαμερίσματος (γραμμοσκιασμένο περίγραμμα) πολυκατοικίας του 1973, προέκυψε διαφορετικό περίγραμμα της Ο.Ι. λόγω διαφορετικού περιγράμματος οικοπέδου - το πλαινό όριο του οικοπέδου είναι κάθετο στο δρόμο αντί για λοξό που έδειχνε η άδεια και η σύσταση. Τα Μ2 της ΟΙ είναι σχεδόν ίδια και η απόκλιση στις διαστάσεις είναι >5%. 1. Ποια είναι η περιγραφή της αυθαιρεσίας, αλλαγή διαμερισμάτωσης ή λοιπή παράβαση? 2. Απαιτείται νέο τοπογραφικό διάγραμμα για την τακτοποίηση και την μεταβίβαση της ΟΙ? 3. Απαιτείται τροποποίηση σύστασης? πιθανότατα λόγω του διαφορετικού περιγράμματος οικοπέδου να έχει τροποποιηθεί και το περίγραμμα (ή και το εμβαδόν) της όμορης ΟΙ. SKARIFHMA.pdf
  18. Η αυθαιρεσία αφορά τον ισόγειο (υπόγειο στην άδεια) όροφο. Εφόσον έχει τηρηθεί το υψόμετρο του δικού σου ορόφου σύμφωνα με την άδεια, αναγράφεις τον όροφο σύμφωνα με την άδεια και την σύσταση, δηλαδή 1ος.
  19. Καλησπέρα, μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση, όπου όντως το ισόγειο φαίνεται στην άδεια υπόγειο και δεν έχει προσμετρήσει στη δόμηση. Αυτό θα το καταλάβεις από το διάγραμμα κάλυψης πόσοι όροφοι έχουν συμπεριληφθεί στη δόμηση.
  20. έχω απόσταση από το πίσω όριο Δ+1μ, μπορώ να κατασκευάσω εξώστη με πλάτος (1/4 Χ Δ)+1μ? "Ανοικτοί εξώστες εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου δεν κατασκευάζονται με πλάτος μεγαλύτερο του 1/4 Χ Δ ή 1/4 Χ δ από την επιφάνεια της όψης του κτιρίου και η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν είναι μικρότερη από 1,00 μ."
  21. Καλημέρα, μέγιστο ύψος πιλοτης δεν υπάρχει στο νοκ. Συνεπώς επιτρέπεται τμημα της πιλοτης να έχει διωροφο ύψος και στον Α όροφο να είναι κενό (πέργκολα)? Επιτρέπεται μπλακόνι (εξώστης?) στο τμήμα αυτό? Ο χώρος αυτός δεν μετράει σε δόμηση, όγκο σωστά? Υπάρχει περιορισμός διαστάσεων ? Επισυνάπτεται σκαρίφημα SKARIFHMA.pdf
  22. Καλησπέρα, συγκρίνοντας την όψη με την σημερινή κατάσταση, συμπεραίνω ότι η οικοδομή κατασκευάστηκε στη σωστή στάθμη. Το κατάστημα αν και χαρακτηρίζεται ισόγειο στην κάτοψη δεν έχει μετρήσει στη δόμηση, ως υπόγεια στάθμη σε σχέση με το φυσικό έδαφος, συνεπώς πρόκειται για ΥΔ με μειωτικό συντελεστή. Αυτό είναι το σκεπτικό μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.