Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Jakeplem

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Jakeplem

  1. Σωστό είναι αυτό που είπε η συμβολαιογράφος. Σε αυτήν την περίπτωση θα απαιτείτο τακτοποίηση της αυθαιρεσίας χωρίς να ακολουθήσει τροποποίηση, αφού στη σύσταση περιλαμβάνεται (λανθασμένα) η επιφάνεια του φωταγωγού στο διαμέρισμα. Αναμενόμενη (και σωστή) ήταν η απάντηση για την τροποποίηση. Γι' αυτό σου έγραψα εχθές ότι το κυρίως θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι η αφαίρεση του φωταγωγού από το εμβαδόν και η τροποποίηση της σύστασης. Ο μηχανικός έκανε λάθος συνυπολογίζοντας το εμβαδόν του φωταγωγού στο διαμέρισμα. Για την κατάρτιση του πίνακα συνιδιοκτησίας δεν μας ενδιαφέρει τι προσμετράται στον ΣΔ και τι όχι. Η τιμή του εμβαδού αλλάζει μόνο με τροποποίηση, παρά το προφανές λάθος στον πίνακα.
  2. Θα σχεδιάσεις νέα κάτοψη για να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση που δεν είναι η ίδια με της σύστασης. Το κυρίως θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι η αφαίρεση του φωταγωγού από το εμβαδόν και η τροποποίηση της σύστασης. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο. Η διπλή καταχώρηση οικοπέδου είναι αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα. Έλεγξε σε ποια από τις δύο έχουν καταχωρηθεί διαμερίσματα και χρησιμοποίησέ την. Το τηλέφωνο για θέματα καταχώρησης της ΗΤ είναι: 210 3291233 (9:00 – 15:00).
  3. @gtho---Εάν τακτοποιούσες τώρα τον ημιυπαίθριο, δεν θα χρησιμοποιούσες και την επιφάνεια που καταλαμβάνει ο τοίχος; Κανονικά, λοιπόν, είναι υπέρβαση δόμησης. Έλεγξε το εμβαδόν του ημιυπαιθρίου που αναγράφεται στο τελευταίο συμβόλαιο. Φρόντισε να προκύπτει η ίδια τιμή και από την τακτοποίηση που θα κάνεις.
  4. Σωστά, η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν περιλαμβάνει τοπογραφικό. Σωστά, δεν υπάρχει τίποτα προς τακτοποίηση. Ναι. Το εμβαδόν είναι χωρίς το φωταγωγό (και για την ταυτότητα και για το Ε9). Καλύτερα, όμως, να εξηγήσεις στον συμβολαιογράφο τι συμβαίνει (πριν τη σύνταξη της ΗΤ), ώστε να σου πει πώς θα περιγράψει στο νέο συμβόλαιο το διαμέρισμα (και αν χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης).
  5. Σωστά, αλλά έτσι κι αλλιώς το εδάφιο αναφέρει συγκεκριμένες μεταβολές (κάλυψη, δόμηση, όγκος, ύψος, αποστάσεις και θέσεις στάθμευσης) στο διάγραμμα κάλυψης για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση. Δηλαδή ακόμα και σχηματική όψη να περιλάμβανε το διάγραμμα, η ενημέρωση είναι εφικτή. Στην προηγούμενη δημοσίευσή μου αναφέρομαι στο ενδεχόμενο παρατήρησης από την πολεοδομία.
  6. Roukat---Το πιθανότερο είναι να μην γίνει αποδεκτή η ενημέρωση με την αιτιολογία που μόλις ανέφερες (διάγραμμα κάλυψης).
  7. αλεξανδρος62---Δεν χρειάζεται στατική μελέτη εξαιτίας του πρόσθετου βάρους των ηλιακών. Για τη γενικότερη κατάσταση της οικοδομής και κατά πόσον απαιτείται στατικός έλεγχος, πρέπει να γίνει αυτοψία (από μηχανικό, προφανώς).
  8. Δίκιο έχει. Εννοείται ότι θα αναφερθεί στο συμβόλαιο πως ο νέος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει την κατεδάφιση.
  9. @dott---Από την περιγραφή σου προκύπτει ότι το κτίσμα δεν χρησιμοποιείται ούτε τώρα ούτε παλαιότερα. Είναι αδύνατον να δηλωθεί αλλαγή χρήσης (είτε μέσω τακτοποίησης είτε στο Ε9) σε ακίνητο που δεν έχει (ούτε είχε ποτέ) εγκατεστημένη χρήση.
  10. Roukat---Μπορείς να το πληρώσεις τώρα. Δεν υπάρχει περιορισμός της χρονικής απόστασης με την έκδοση της ΑΠΥ.
  11. Η νομοθετική διάταξη είναι το άρθρο 99 (δεύτερη παράγραφος) του ν 4495: Σε περίπτωση που επιλεγεί η δεύτερη δυνατότητα (των ξεχωριστών δηλώσεων), οι αιτήσεις υπαγωγής πρέπει να αφορούν αντικείμενα μεταβίβασης (αυτοτελείς ιδιόκτητους χώρους). Τα κοινόχρηστα δεν είναι αυτοτελείς χώροι οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται να υποβληθεί ξεχωριστή δήλωση γι' αυτά. Επίσημο–ξεκάθαρο–απλούστατο.
  12. @stelios.k---Η διαφορετική διαμερισμάτωση αφορά ορόφους που έχουν αυτοτελείς ιδιοκτησίες. Το παρακολούθημα δεν είναι τμήμα της ιδιοκτησίας που έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης του. Εάν η αποθήκη δεν έχει χιλιοστά (δηλαδή είναι παρακολούθημα), δεν υπάρχει δ.δ.
  13. @ANTONIS130---Αφού είναι μετά το '83, τότε με ΥΚ, ΥΔ και ΥΥ μικρότερες του 20% είναι Κ4.
  14. @dimitris GM---Η τελευταία τροποποίηση είναι αυτή; 9. Πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 8 του παρόντος άρθρου, υπόχρεος για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγών χρήσης επί κοινοχρήστων ή κοινοκτήτων μερών της οικοδομής είναι ο ιδιοκτήτης που τις ιδιοχρησιμοποιεί χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των λοιπών συνιδιοκτητών της οικοδομής. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζεται η διαδικασία υπαγωγής στον παρόντα νόμο των αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγών χρήσης επί κοινοχρήστων ή κοινοκτήτων μερών της οικοδομής που δεν έχουν απολέσει την κοινόχρηστη χρήση, ο επιμερισμός του ενιαίου ειδικού προστίμου και των λοιπών δαπανών μεταξύ των συνιδιοκτητών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Αν δεν υπάρχει άλλη τροποποίηση, έχει βγει ΥΑ για αυθαίρετες κατασκευές επί κοινοχρήστων που δεν έχουν απολέσει την κοινόχρηστη χρήση;
  15. @ANTONIS130---Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας μας ενδιαφέρει αρχικά η παλαιότητα. Αν είναι μετά το '83 εξετάζουμε τα ποσοστά υπέρβασης ώστε να δούμε αν είμαστε στην Κ4.
  16. Μπορεί όταν κατασκευάστηκε το ισόγειο να μην υπήρχε κανονισμός ή να μην ίσχυαν οι ίδιοι όροι με αυτούς του έτους της προσθήκης.
  17. @gp1---Θεωρώ ότι το ερώτημά σου θα απαντηθεί αν βρεις πότε κατασκευάστηκε το ισόγειο.
  18. @stetr---Μεταξύ των σημείων έχει σχεδιασθεί μια γραμμή τάσης (trendline). Για να εμφανίσεις την εξίσωσή της πατάς δεξί κλικ πάνω σε αυτή και επιλέγεις format trendline. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγεις Display Equation on chart. Με γνωστό τον τύπο μπορείς να υπολογίσεις όποιο ζεύγος τιμών θέλεις. Με δεξί κλικ στο γράφημα και Select Data προσθέτεις τα νέα σημεία (κάνεις Add τα κελιά με τις τιμές των συντεταγμένων τους).
  19. @mitsip---Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ από 19/10 για μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες Έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας // Πριν την επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.
  20. @mitsip---Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ασφαλισμένοι στους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ. Ο τέως τομέας ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ δεν σε αφορά. Υπάρχουν έξι ασφαλιστικές κατηγορίες συν μία ειδική για τους νέους επαγγελματίες (κάτω της πενταετίας). Σε γενικές γραμμές, οι εισφορές που καταβάλλονται από την μισθωτή απασχόληση αφαιρούνται από τις εισφορές της ασφαλιστικής κατηγορίας που έχεις επιλέξει. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2: ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Όταν επιλέξεις ασφαλιστική κατηγορία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ θα δηλώσεις ότι παράλληλα είσαι μισθωτός. Στην εφορία κάνεις έναρξη εργασιών ως μηχανικός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.