Jump to content

SOTHRIS

Core Members
 • Content Count

  3,474
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by SOTHRIS

 1. Φταίει ότι επέλεξες κωδικό εισοδήματος που σχετίζεται με μισθωτή απασχόληση και όχι επιχειρηματική δραστηριότητα.
 2. Η έκδοση τιμολογίου από excel δεν καθιστά το τιμολόγιο ηλεκτρονικό , σύμφωνα με την έννοια που έχει αυτός ο όρος για τα λεγόμενα "ηλεκτρονικά τιμολόγια". Εχεις δύο επιλογές : 1) Συνεχίζεις την προηγούμενη αρίθμηση πχ σταμάτησες στο χειρόγραφα εκδιδόμενο στο 200 ? Ξεκινάς με το 201. 2) Δημιουργείς μια νέα σειρά πχ σειρά Α ή σειρά 1 και ξεκινάς την αρίθμηση από το 1. Αν θέλεις να κρατήσεις για εναλλακτική χρήση τόσο το χειρόγραφο , όσο και αυτό που παράγεται από το excel , επιλέγεις την λύση 2.
 3. Μεγάλη φασαρία για το τίποτε . Ενα φαραωνικής εμπνεύσεως σύστημα με στόχους που αν μη τι άλλο δεν δικαιολογούνται από την κοινή λογική που έχουμε και την γνώση των καταστάσεων ..
 4. Τυπικά με βάση τα ΕΛΠ (ν 4308/14) τηρούνται αρχεία και για τις δύο βάσεις . Η επιχείρηση καταχωρεί στα βιβλία της την λογιστική βάση και προσαρμόζει το αποτέλεσμα φορολογικά γιατί ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται στην φορολογική βάση. Ολα αυτά έχουν σημασία όταν υπάρχουν διαφορές στις δύο βάσεις και οι διαφορές αυτές καταλήγουν σε ουσιωδώς διαφορετικό φορολογητέο αποτέλεσμα . Η δε σημασία παρακολούθησης των δύο βάσεων θα φανεί σε ενδεχόμενο έλεγχο και πάντα υπό την προυπόθεση της σημαντικότητας των ποσών. Ωστόσο και στα μικρά εισοδήματα μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις σε ενδεχόμενο έλε
 5. Βλέπω τώρα ότι σε όσους έκαναν αίτηση , επί της αιτήσεως (αν μπούνε στο σύστημα υποβολής) εμφανίζει το μήνυμα αν αυτή έχει εγκριθεί και είναι προς πληρωμής ή αν έχει απορριφθεί λόγω μη πλήρωσης κριτηρίων υπαγωγής.
 6. Αν διαβάσει την εγκύκλιο και την εφαρμόσει σε ότι αφορά τα ατομικά του δεδομένα , καταλαβαίνει αν είναι δικαιούχος Αλλο τίποτε δεν υπάρχει.
 7. Από βδομάδα θα ξανα-ανοίξει η εφαρμογή , οπότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση για λήψη αυτού του επιδόματος. Αν τώρα είσαι και δικαιούχος δεν μπορώ να το γνωρίζω....
 8. Εχει .....Γράφει στην βεβαίωση πόσο χρόνο σου δίνει για την εμπρόθεσμη πληρωμή. Μετά το πέρας του χρόνου αυτού αρχίζουν οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
 9. Δεν αλλάζει κάτι ως προς τον ΦΠΑ , στην παροχή υπηρεσίας ,σε σχέση με την έξοδο του ΗΒ από την ένωση . Ο ΦΠΑ αποδίδεται στη χώρα του λήπτη της υπηρεσίας . Η μόνη αλλαγή που επέρχεται είναι στην μη υποβολή ανακεφαλαιωτικού πίνακα . Όταν ο λήπτης συμβουλευτικής υπηρεσίας είναι εκτός κοινότητας δεν επιβάλλεται ΦΠΑ.
 10. Ισχύει σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό . Σήμερα πχ με βάση αυτό το έγγραφο Δ.Ο.Υ αρνήθηκε να παραλάβει συμφωνητικό ανάθεσης εργασιών ανακαίνισης υφισταμένου κτιρίου , κατά τη ν γνωστή διαδικασία κατάθεσης εργολαβικών συμφωνιών , επειδή δεν αποτελεί τεχνικό έργο .
 11. Η ΑΝΑΚΆΙΝΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ.
 12. H ΔΟΥ βλέπει πως έχετε οφειλή στο ασφαλιστικό ταμείο και στέλνει σε αυτό την επιστροφή του φόρου εισοδήματος. Το ασφαλιστικό ταμείο είναι υποχρεωμενο να συμψηφήσει το ποσό αυτό με την οφειλή σας . Αν υπάρχει ρύθμιση το αφαιρεί από τις τελευταίες δόσεις. Πολλές φορές τα σφαλιστικά ταμεία δεν πραγματοποιούν τον συμψηφισμό αυτόν. Θα πάτε λοιπόν στο ταμείο σας και θα υποβάλλεται αίτηση (με πρωτόκολλο ) για να σας δώσουν αναλυτική απάντηση ....
 13. Hδη εκδόθηκε μια νέα απόφαση στην Αθήνα αυτή τη φορά .....που είναι αντίθετη με την υπόψη . Βέβαια δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά περιστατικά ..ωστόσο έχουμε δρόμο να διανύσουμε....
 14. Δεν τίθεται τέτοιας φύσεως ζήτημα ....αλλά σύγκρουσης συμφερόντων .....η άσκηση ενός δικαιώματος δεν μπορεί να παρεμποδίζει την άσκηση παρόμοιου (η αλλων δικαιωματων) από άλλους....
 15. H όποια αναμόρφωση της δαπάνης στην φορολογία εισοδήματος γίνεται σύμφωνα με την πραγματική χρήση του αυτοκινήτου .
 16. Aν είναι να γίνει αναμόρφωση ποιος ο λόγος να τα καταχωρήσει στις επαγγελματικές του δαπάνες ...... Το ερώτημα που τέθηκε δεν είναι σαφές .......δεν υπάρχει φορολογική κατηγορία "επαγγελματικό αυτοκίνητο" . Το αυτοκίνητο είναι επιβατικό ή φορτηγό και περαιτέρω ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσεως . Οπότε επί ασαφούς ερωτήματος δεν γίνεται να δοθεί σαφής απάντηση.
 17. Το πως γίνεται από άποψη δυνατότητας περιγράφεται στο άρθρο 24 του Ν 4172/2013 και στην ΠΟΛ 1073/2015. Η τεχνική είναι ένα ζήτημα που θα λύσει ο λογιστής της επιχείρησης . Εχεις μια σύμβαση οκ . Ολες οι συμβάσεις δεν είναι συμβάσεις χρηματο-οικονομικής μίσθωσης ..για τις οποίες πρέπει να διαχωρισθεί ο τόκος και η αξία του παγίου , προκειμένου να υπολογισθούν αποσβέσεις . Μπορεί να είναι λειτουργική η μίσθωση , οπότε η σχετική δαπάνη προκύπτει από το εκάστοτε τιμολόγιο. Η φορολογική έκπτωση της δαπάνης εξαρτάται από την κάλυψη των προυποθέσεων των άρθρων 22 και 23 του ΚΦΕ.
 18. Αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ΦΠΑ επί των ακινήτων ως επιχειρηματική δραστηριότητα.
 19. Aν υπάρχει σύμβαση leasing ...υπό τις προυποθέσεις του άρθρου 24 ν 4172/2013 , θα εκπέσεις από τα ακαθάριστα έσοδα τον τόκο της δανειοδότησης και την απόσβεση του παγίου ....οπότε προσοχή αν είναι με ΑΛΠ ......
 20. Σε δουλειά να βρισκόμαστε ..... Είναι παράλογο να επιδοτείται φορολογικά η κατανάλωση συγκεκριμένων αγαθών και υπηρεσιών σε σχέση με κάποια άλλα .
 21. Εχει σχέση ...αλλά η περίπτωση για την οποία συζητάμε , δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις του γενικού κανόνα . Δεν είναι μελέτη εφαρμογής επί ακινήτων , αλλά γενική θεωρητική μελέτη , όποτε ο ΦΠΑ είναι απαιτητός στη χώρα του λήπτη της υπηρεσίας , δηλ στις ΗΠΑ. Επομένως ο στο φορολογικό στοιχείο που θα εκδοθεί εδω ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΦΠΑ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.