Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

SOTHRIS

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.501
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    20

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από SOTHRIS

  1. On 29/11/2022 at 11:51 ΠΜ, ksteve said:

    Πιστωτικό τιμολόγιο αγοράς κινητού με το άρθρο 39, ήρθε το courier και δεν με βρήκε, πως χαρακτηρίζεται? Ποιά είναι η προθεσμία χαρακτηρισμού ως λήπτης?

    Εως 31/03/2023 μέχρι στιγμής   (και μάλλον έχουμε μέλλον . Υποθέτω ότι μιλάμε για παραστατικό του 2022.....)

     

    • Like 1
  2. 14 ώρες πριν, koulosb said:

    Από το οτι δεν ειναι δαπανες για προσωπικη κατανάλωση και ειναι τιμολογιο δαπάνης της επιχείρησης - γραφειο.

    Επισφαλές το κριτήριο . Υπάρχουν δαπάνες επιχειρηματικής δραστηριότητας για τις οποίες δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ (έκπτωση από τον ΦΠΑ των εσόδων ) με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί..

     

    • Upvote 1
  3. 54 λεπτά πριν, kaimakcalan said:

    Στό επίμαχο Τιμολόγιο, ο ΦΠΑ εκπίπτει ή θά «εξοδοποιηθεί»?

    Δεν μπορεί να απαντηθεί αυτό με βάση την πληροφόρηση που έχετε δώσει. Η έκπτωση του ΦΠΑ της δαπάνης δεν σχετίζεται με το πως διαβίβασε αυτό ο εκδότης του , αλλά με ότι προβλέπεται ,για την έκπτωση , από τον Ν 2859/2000.

  4. On 26/11/2021 at 2:34 ΜΜ, Stranger_ said:

    Να μην το κάνεις αυτό.
    Σειρά 0 σημαίνει ότι δεν υπάρχει αριθμός σειράς και αντιστοιχεί στα χειρόγραφα παραστατικά όταν δεν συμπληρωνόταν το ανάλογο πεδίο.

     

    Σειρά 0 , εφόσον υπάρχει αυτή η ένδειξη αποτυπωμένη επί του παραστατικού σημαίνει ότι υφίσταται μια σειρά εκδόσεως παραστατικών η οποία χαρακτηρίζεται από την ένδειξη 0. Αλλο η οποιαδήποτε ένδειξη και άλλο η απουσία ενδείξεως . Στην τελευταία περίπτωση μιλάμε για έκδοση παραστατικών άνευ (χωρίς) σειρά..

    • Like 1
  5. On 1/10/2021 at 4:10 ΜΜ, mechgiann said:

    Τελικά γνωρίζει κανείς πως καταχωρείται στο mydata, στα έξοδα ο λογαριασμός κινητής?

    Ειδος και τύπος παραστατικού? χαρακτηρισμός?

    Για το 2021 δεν θα ασχολειθείτε με δαπάνες στο mydata ...

    • Upvote 2
  6. 3 ώρες πριν, Κέρβερος said:

    @ΓΙΑΝΝΗΣ Γ φορολογικοί συντελεστές και προκαταβολή φόρου, όπως τα λες.
    Εισφορά αλληλεγγύης, για φέτος, δεν έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικά ο ιδιωτικός τομέας.

    Ιδιωτικός τομέας είναι και οι μισθωτοί των ιδιωτικών επιχειρήσεων . Αυτοί στο φορολογικό έτος 2020 , επιβαρύνονται με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης...

     

  7. 1 ώρα πριν, Engineer88 said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι,

    Ελέγχοντας τη δήλωση που μου έκανε ο λογιστής μου βλέπω οτι στο Ε3, εκεί που λέει "Αριθμός απασχολούμενων ατόμων" έχει βάλει μηδέν ("0") καθώς είμαι ελεύθερη επαγγελματίας (πολ. μηχ.), χωρίς δικό μου γραφείο, το γνωστό μπλοκάκι :)

    Από ό,τι διαβαζω τώρα μάλλον έπρεπε να έχει βάλει "1", δηλαδή να με συμπεριλάβει κι εμένα. Δεν ξέρω αν είναι τόσο τραγικό που να χρειάζεται να τον βάλω να κάνει τροποποιητική. Εσείς τι λέτε?

    Ευχαριστώ! 

    ..Οταν ψειρίζουμε την μαιμού......

    • Like 1
  8. On 20/7/2021 at 12:49 ΜΜ, Kosmopolitis said:

    @d.styl

    Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) ισχυρίζεται ότι "είναι σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς που χορήγησαν ενισχύσεις αποζημιωτικού χαρακτήρα, ώστε να τις συμπεριλάβει στους κωδικούς 781 – 782".

    Προτείνω προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης και οριστική υποβολή της αργότερα, αφού υπάρχει χρονικό περιθώριο.

    Σήμερα είναι 22 Ιουλίου και απομένουν 35 ημερολογιακές ημέρες για την λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος. Πιστεύετε εσείς αυτό που ισχυρίζεται η ΑΑΔΕ ? Πότε δηλαδή θα τα αναρτήσει ? Στις 25-08 το βράδυ ? Αν δεν υπάρχουν προσυμπληρωμένα αυτά τα ποσά στους υπόψη κωδικούς ή υπάρχουν διαφορετικά ποσά από όσα πράγματι εισπράχθηκαν εντός του 2020, η δήλωση θα υποβληθεί με όσα υπάρχουν στους κωδικούς 781-782......

     

  9. 2 λεπτά πριν, Κανείς said:

    Υποτίθεται ότι οι κωδικοί 781-782 συμπληρώθηκαν σωστά, αν και έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από την (θεωρητική) έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

    Δηλώσεις Ε1: Αναρτήθηκαν τα ποσά των αναστολών στους κωδ. 781-782

    Υπάρχουν λάθη στις αναρτήσεις αυτές .....Δεν περάστηκαν σωστά τα ποσά για όλους ......

     

  10. On 30/6/2021 at 11:42 ΠΜ, Paul_Mix said:

    Είχαμε Κ/Ξ για κατασκευή έργου. Κλείσαμε την Κ/Ξ και κάναμε φορολογική δήλωση. Τελικά προέκυψε επιστροφή φόρου, ένα πολύ μικρό ποσό.

    Η ΔΟΥ έστειλε χαρτί και ζητάει λογαριασμό τραπέζης για την κατάθεση. Η Κ/Ξ έχει κλείσει και έχουμε κλείσει τον λογαριασμό τραπέζης.

    Εαν δηλώσω τον δικό μου λογαριασμό τραπέζης (ήμουν ο διαχειριστής της Κ/Ξ) δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα?

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ .

    • Thanks 1
  11. 13 ώρες πριν, acomaedo said:

    https://www.capital.gr/oikonomia/3555813/nea-paratasi-gia-ta-ilektronika-biblia
     

    Νέα παράταση, ανάλογα με το είδος βιβλίων και τον τζίρο από Οκτώβρη ή Νοέμβρη.

    Μάλλον επίσπευση παρά παράταση θα το έλεγα .....(αλλά εκτιμώ πως ούτε και αυτό θα τους βγεί ......)

  12. On 25/6/2021 at 12:38 ΜΜ, acomaedo said:

     

     

    Οι καταχωρήσεις των δαπανών αυτών στα βιβλία δεν γίνονται σε ταμειακή βάση δηλ. όταν πληρώνονται , αλλά σε δεδουλευμένη βάση δηλ. όταν προκύπτουν .

    Οι καταβολές σχετίζονται με τον χρόνο φορολογικής έκπτωσης της δαπάνης και αυτός προκύπτει από την χρήση του πίνακα Ε του Ε3.

  13. Σχετικά με τη μείωση κατά 25% των ασφαλιστικών εισφορών στις ατομικές επιχειρήσεις δύο τρόποι υπάρχουν για την αποτύπωση τους στα φορολογικά έντυπα.

    1) Να θεωρηθεί δαπάνη το σύνολο της μηνιαίας εισφοράς και έκτακτο έσοδο αυτό το 25%.

    2) Να θεωρηθεί δαπάνη το πράγματι καταβληθέν ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς.

    Στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξετε στο τέλος.

    Διαλέξτε την απλούστερη λύση που είναι η υπ.αριθ. 2.

     

    • Upvote 2
  14. Mην βιάζεστε   , αν δεν θέλετε να υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση αργότερα.

    Δήλωση τώρα θα υποβληθεί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη χρήσης του εκκαθαριστικού της  (αν εκκαθαρίζεται άμμεσα και δε βγάζει έλεγχο ..

  15. 1 ώρα πριν, voxson said:

    Ένα ΝΠΙΔ (ελεγχόμενο από το Υπουργείο Υγείας) στο οποίο έχω κόψει τιμολόγιο το 2020 δεν έχει περάσει στο σύστημα την αμοιβή και την παρακράτηση. Μίλησα μαζί τους και μου είπαν "θα το περάσουμε εμπρόθεσμα". Ξέρει κανείς ποια είναι η σχετική προθεσμία διότι είχα την εντύπωση πως αφού άνοιξαν οι δηλώσεις θα έπρεπε να είχαν περαστεί;

    Πότε σας πλήρωσαν ?

  16. Προσοχή με τις κορωνό-ενισχύσεις . Επειδή κατά κανόνα είναι αφορολόγητες και επειδή κατά κανόνα δεν αποτυπώνονται στα απλογραφικά βιβλία , προβλέπω να γίνει ένας ψιλοχαμός .

    Αν εξαιρεθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή , η οποία συνολικά επί του παρόντος συνιστά "κρατικό δάνειο" αι συνεπώς δεν θα καταγραφεί σε κωδικούς ουσίας στο Ε3 , ΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΎΝ ΩΣ ΛΟΙΠΑ ΕΣΟΔΑ , ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ κλπ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ (όπως πχ είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού ) επειδή έχουν λογιστική βάση , αλλά όχι φορολογική , θα πρέπει πάλι σε επίπεδο Ε3 να γίνει προσαρμογή , ώστε το τελικό ποσό του αποτελέσματος που θα αχθεί στο Ε1 να μην περιέχει κορωνο-ενίσχυση .

    Το παραπάνω είναι ανεξάρτητο από τους κωδικούς Ε1 στους οποίους θα καταγραφούν οι ενισχύσεις covid.

     

    • Like 1
  17. On 21/5/2021 at 12:10 ΜΜ, dimitris GM said:

    Κατασκευαστές: φόρος στα οικόπεδα για να συγκρατηθεί το κόστος κατοικίας

    αποσπασμα

    Επιβολή φόρου μέσω νέου φορέα real estate

    Ο κ. Καψιμάλης  προτείνει την  επιβολή φόρου ή τη δημιουργία αντικινήτρων για ακάλυπτα οικόπεδα στις εντός σχεδίου περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων, τα οποία παραμένουν για πάρα πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτα. Ωστόσο διευκρινίζει, ότι ο σχεδιασμός  ενός τέτοιου μέτρου θα πρέπει να γίνει από ένα οργανισμό –φορέα, ο οποίος θα  συσταθεί για  να δώσει αυτές τις κατευθύνσεις:  «Είναι απολύτως αναγκαία η δημιουργία ενός Φορέα Real Estate, με ειδικούς επιστήμονες, με τους ιδιώτες εκτιμητές ακόμη,  ο οποίος θα είναι αντικειμενικός και να δίνει πλήρη πληροφόρηση για  το που  υπάρχει  γη, πόσο πωλείται,  ποιο είναι το κόστος κατασκευής, ποιες είναι οι τιμές. Αυτός ο φορέας, θα μελετάει τις  κοινωνικοοικονομικές ανάγκες, τη ζήτηση  για στέγαση στην εκάστοτε περιοχή, τα πληθυσμιακά  της δεδομένα κτλ. Και εκεί που ο ΕΝΦΙΑ είναι σε ένα ποσοστό Α, σε οικόπεδα τα οποία παραμένουν για χρόνια ανεκμετάλλευτα, αδικαιολογήτως,  εντός  σχεδίου πόλεως να δοθεί ένα αντικίνητρο στον ιδιοκτήτη. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν  εντός σχεδίου οικόπεδα. Δημιουργείται σε μία νέα έλλειψη, νεόδημητων ακινήτων και για να καλυφθεί αυτή η έλλειψη, αρχίζει η μεγάλη υπερπροσφορά αξίας στα υπάρχοντα οικόπεδα, δημιουργώντας την περίοδο αυτή,  μία νέα φούσκα οικοπέδων»

    https://ecopress.gr/kataskevastes-foros-sta-oikopeda-gia-na-sygkratithei-to-kostos-katoikias/

     

     

    Aνοησίες που έχουν επενδυθεί με σάλτσες ώστε να φαίνονται ως σοβαρή παρέμβαση ....

     

  18. On 18/5/2021 at 8:19 ΜΜ, alexandergreek said:

    Εγινε ενα μπλεξιμο, η λογιστρια κατεθεσε μηδενικη ΜΥΦ , εγω μετα αρχισα να ανεβαζω τα μεμονωμενα τιμολογια. Χωρις συγκεντρωτικες (ανα μηνα πανε αυτες ε;)

    φανταζομαι θελει τροποποιητικη;

    Δεν υπάρχει η έννοια της "μηδενικής ΜΥΦ".

     

  19. On 14/5/2021 at 11:20 ΜΜ, panosges said:

    Θα ήθελα να ρωτήσω στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών μπαίνουν όλες οι λιανικές συναλλαγές   στον Δεκέμβριο του 2020 αθροιστικά και όλες οι συγκεντρωτικές εξόδων στον Δεκέμβριο του 2020 αθροιστικά, χρειάζεται να δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία ;

     

    Ευχαριστώ

    Από 31/12/2020 έως και την ημέρα αποστολής , είσαι οκ. Ενα πεδίο τυπικό είναι ........

  20. 15 ώρες πριν, nikostzar said:

    @SOTHRIS ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τη διόρθωση. Όντως είναι πιστωτικό το υπόλοιπο οπότε, αν καταλαβαίνω σωστά, λέτε ότι εφόσον το λάθος είναι "εις βάρος μου" δεν υπάρχει λόγος να το διορθώσω.

    Και πάλι ευχαριστώ

    Για τέτοια μικροποσά δεν αξίζει ο κόπος να μπεις σε φασαρία διορθώσεων . Δεν υπάρχει ουσία σε τέτοιες κινήσεις.

    • Thanks 1
    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.