Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

spgirl

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.074
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από spgirl

  1. Άρα, μήπως επρεπε να επιρριπτεις ευθυνες και στη σχολη?

    Εγω "Πληροφορικαριος" ειμαι, αλλά νομιζω τα ιδια γινονται και σε εσας. Υπολογιζω γυρω στο 20% μας μαθαινουν στη σχολη απο αυτα που ζηταει η αγορα εργασιας. Τεραστιο λαθος και χασιμο χρονου. Αρα, μηπως εχουν δικιο οι Αμερικανοι που συνδεονται οι εταιριες με τα κολεγια τους?

    Το ειπες και μονη σου παραπανω. Γιατι να μη γνωριζεις να απαντησεις σε ερωτησεις για Η/Μ και να χρειαζεσαι χρονια "πρακτικης" μετα τη σχολη για να τα μαθεις? Αλλο εμπειρια κι αλλο γνωση.

     

    Ο ρόλος των Πολυτεχνικών σχολών δεν είναι να σε κάνουν έτοιμο μηχανικό... Είναι να σου μάθουν 5 βασικά πράγματα...

     

    Ας πούμε  σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ξέρω τις βασικές διαφορές μεταξύ τηκτής ασφάλειας και μικροαυτόματου. Αλλό αυτό όμως και άλλο κάνω μελέτη για κτιριακό συγκρότημα 500 τμ.

     

    Συνεπώς, το αν πρέπει να μπαίνουν στις σχολές ιδιωτικές εταιρείες είναι αλλού παπά ευαγγέλιο και πολύ μεγάλη συζήτηση...

  2. Spgirl το επάγγελμα του μηχανικού στην Ελλάδα είναι ανδρικό και προσωπικά δεν έλεγα να το χωνέψω εως ότου με βάρεσε για τα καλά η ανεργία. (Πάντως θεωρώ ότι η επαγγελματική πορεία σου απ ότι γράφεις είναι αρκετά καλη)

    Πολλοί εργοδότες προτιμούν άνδρες για να μην παίρνουν άδειες, άλλοι γιατι είναι μισογύνιδες, άλλοι γιατί κομπλάρουν να συνεργαστούν, άλλοι γιατί όντως το προσωπικό τους είναι όλοι άνδρες και θέλει εναν π.χ μηχανικό παραγωγής.

    Από την ώρα που βγήκα από την σχολή, είχα μονίμως αυτό το θέμα στις αγγελίες εργασίας, σε μεγάλο ποσοστο. Σε σοβαρότατες εταιρείες και βιομηχανίες άκουγα από συναδέλφους ότι ήταν μόνο ανδρες στην συνέντευξη, και ας πήραν τελικά τον πιο στούρνο, σημασία έχει ότι αυτή την προτίμηση έχουν.

     

     

    Θα σε ακούσουν οι άλλοι μισογύνηδες του φόρουμ και θα θεωρούν ότι δικαιώνονται...

     

    Μισογύνηδες υπάρχουν σε όλους τους κλάδους...

    Επίσης δε προσλαβάνουν γενικά γυναίκες σε όλους τους κλάδους για τους λόγους που αναφέρεις (άδειες μητρότητας, κομπλεξ κτλ)

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  3. καταρχην χιλιαδες μηχανικοι δεν ΄΄βγαινουν ΄΄πλεον.... δεν ειναι θεμα ικανοτητας ,εξυπναδας ,προσοντων......ειναι θεμα αριθμων...απλως ειμαστε παρα πολλοι ,σε μια χωρα που πλεον δεν υφιστατε κατασκευαστικος κλαδος  και  ποτε δεν υπηρξε βιομηχανια...........μονο οσοι δουλευουν στο Δημοσιο,σε μεγαλες εταιρειες ή ειναι χρονια επαγγελματιες με καβατζα και διασυνδεσεις συντηρουνται ...........οι αλλοι παλευουμε για ψιχουλα, να λεμε οτι ειμαστε μηχανικοι  και για 700-800 καθαρα αλαζαμε ανετα επαγγελμα...............πρεπει να αποσυνδεθει το ΤΣΜΕΔΕ απο την ιδιοτητα του μηχανικου........οσοι δουλευουν μισθωτοι ή ΕΕ , να πληρωνουν, οταν ειναι ανεργοι  να μην πληρωνουν..............

     

    Κανείς δεν είπε ότι είσαι κακός μηχανικός επειδή δε μπορείς να πληρώσεις το ΤΣΜΕΔΕ.

    Μέτριος μηχανικός είσαι όταν δεν έχεις εξελιχθεί αρκετά ώστε όταν είσαι ανέργος (ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης της χώρας), οι τεχνικές εταιρείες δεν σε προτιμάνε.

     

    Πάντως δεν έχει και άδικο η spgirl σε πολλά. Κρίση ξεκρίση, συμφωνώ πως μετά από κάποιο καιρό θα πρέπει κανείς να κάνει ένα pause και να δει τι έχει καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο....Πχ τελειώνεις τη σχολή και αν μέσα σε μία 5ετία δεν έχεις καταφέρει όχι να εκτοξευθείς αλλά να έχεις μία πρόοδο έστω μικρή στην καριέρα σου...πρόβλημα... Αν από την άλλη είσαι πολύ καιρό εκτός εργασίας (και όχι μόνο οι νεότεροι αυτό).......big problem. Κάτι σημβαίνει και μάλλον θα πρέπει να ψαχτείς για plan b. Καλά τα όνειρα και οι επιθυμίες, αλλά αυτό που μετράει είναι η εξέλιξη σαν άνθρωπος γενικότερα και καλός ή κακός περνάει μέσα από την επαγγελματική σταδιοδρομία.

    Αν λοιπόν επιμένει κανείς σε κάτι που στην ουσία δεν του προσφέρει τίποτα και δεν ψαχτεί αλλού, θα έχει πρόβλημα και σε άλλους τομείς. Αυτή είναι η αλήθεια.

    Τώρα αν λόγω εποχών κάποιος που είχε την δουλειά του και ξαφνικά βρίσκεται στο σημείο μηδέν.....θα πρέπει να έχει μέσω της εμπειρίας του εναλλακτικές λύσεις, ή ακόμη και λύσεις ανάγκης....

    Κακά τα ψέματα η εποχή μας είναι εποχή μεγάλων αποφάσεων....Η στιγμή που πολλοί θα βρεθούν στο δίλλημα επάγγελμα που γουστάρω ή κάνω κάτι εξ'ανάγκης ή κάνω κάτι που μπορεί να μην μου άρεσε ποτέ αλλά με εξελίσει σαν άνθρωπο.

    Προσωπικά έχω κάνει διάφορες εργασίες....Ξεκίνησα help-desk σε εταιρεία νετ. Επαιξα με εργοτάξια στις καλές εποχές με ΑΕΓΕΚ. Πήγα στο πατρικό σε τεχνική εταιρεία μικρή, αλλά έμαθα κόλπα.....Και κάπου εκεί έκανα το λάθος της ζωής μου...Για κάποιον ανεξήγητο λόγω, άλλαξα ροή και πήγα μηχανικός πωλήσεων σε ναυτιλία..Φλασιά τρελλή, ίσως γιατί παρασύρθηκα από το dress code και τα κότερα, τα ταξίδια στο εξωτερικό...Επιλογή 100% λανθασμένη εκ του αποτελέσματος που με έφερε πολύ μα πολύ πίσω. Εκτοτε φυτοζωώ. Σήμερα κάθομαι και σκέφτομαι ότι σαν άνθρωπος δεν έξω εξελιχθεί. Θα φτάσω δεύτερα άντα όπου να'ναι και ποια η ουσία? Οτι κάνω κάποια ΠΕΑ και χρωστώ στο ΤΣΜΕΔΕ? Δεν σας κρύβω ότι ποντάρω κάποια πράγματα σε "εξωτερική" βοήθεια...Αν θα είναι από τον χώρο ή κατά πάσα πιθανότητα εκτός χώρου δεν με ενδιαφέρει πλέον καθόλου. Μάλιστα έχω ξενερώσει αρκετά από το επάγγελμα (ίσως είναι και καλό αυτό), γιατί τόσο καιρό έχανα το χρόνο μου.

    Αυτό που μετράει από μία ηλικία και μετά είναι η εξέλιξη σαν άνθρωπος (πόσες φορές το είπα?) και όχι παιδικά ή εφηβικά όνειρα.....

     

    Δεν είμαστε όλοι για όλα... Απλά...

     

    Μηχανικό δεν σε κάνει το ΤΕΕ ούτε το ΤΣΜΕΔΕ, σε κάνει η σχολή που σου απονέμει το Δίπλωμα του Μηχανικού, μη μπερδεύουμε τα πράγματα....

    Επίσης, καλό Μηχανικό δεν σε κάνει ούτε το ΤΕΕ ούτε το ΤΣΜΕΔΕ ούτε και η σχολή μόνη της, σε κάνει η προσπάθεια, η πραγματική ενασχόληση και εμβάθυνση με το αντικείμενο και το μεράκι γι αυτό που κάνεις... 

     

    Μηχανικό δε σε κάνει ούτε η σχολή ούτε το δίπλωμα. 

     

    Στην σχολή σου μαθαίνουν την ΑλφαΒήτα του μηχανικού. Άλλο όμως ξέρω την άλφαβητα και άλλο ξέρω προπαίδεια.

     

    Είναι σαν να λες ένα παιδί που έχει τελειώσει δημοτικό, ότι μπορεί να κάνει διαφορικές εξισώσεις... Δε μπορεί...

  4. Και μόνο το γεγονός ότι τέτοια περίοδο έχεις σταθερή δουλειά προσμετράται ως επιτυχία. Ότι είσαι ικανοποιημένη κιόλας σε βάζει στο 1 % του ελληνικού πληθυσμού.

     

    Όσο για το ότι απέτυχες να γίνεις καλή μηχανικός, αν φυτέψεις μία μηλιά στην έρημο, θα έχει αποτύχει ως φυτό αν δε βγάλει καλούς καρπούς; Πολλοί αν όχι οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή κάνουμε ότι μπορούμε για να επιβιώσουμε, με την ελπίδα πως ίσως σε λίγο καιρό τα πράγματα αλλάξουν.

     

    Ναι, είμαι ικανοποιημένη με την τωρινή δουλειά αλλά δεν ήταν το dream job μου όταν τελείωνα την σχολή.

    Έλα που όμως τον Αύγουστο με περικόψαν από την τεχνική εταιρεία Φ/Β λόγω της τότε Υ.Α. με τις μειωμένες τιμές ταριφάς ΦΒ (την οποία δουλειά λάτρευα αν και με κούραζε αφάνταστα ψυχικά...)

     

    Σεπτέμβριο στέλνω άπειρα βιογραφικά. Σε 2 εταιρείες πήγα για συνέντευξη, η δεύτερη με προσέλαβε και είμαι εκεί μέχρι τώρα... Εντάξει, δε λέω, έμεινα άνεργη μόνο ένα μήνα, αλλά αν μου έλεγες πριν από 5 χρόνια ότι σαν δουλειά θα έκανα αυτό που κάνω τώρα, θα γέλαγα μέχρι δακρύων...

     

    That's life...

     

    Δεν υπαρχουν τετοιοι κανονες και ειναι ξεκαθαρο οτι υπερβαλλεις, οπως επισης και οτι σου αρεσει να αυτομαστιγωνεσαι. Χαλαρωσε, δεν ειναι ετσι τα πραγματα, και εξηγουμαι:

     

    το επαγγελμα του μηχανικου ειναι αναπτυξΙακο. Αν δεν υπαρχει διαρκης αυξηση του αεπ, η δουλεια του μηχανικου συρρικνωνεται. Αυτο ειναι κανονας παγκοσμιως. Στην ελλαδα συμβαινει ταυτοχρονα το εξης: περα απο αναπτυξιακο, το επαγγελμα του μηχανικου ειναι κρατικοδιαιτο. Αν το κρατος δεν ριχνει λεφτα στον κλαδο του μηχανικου, τοτε ο κλαδος ξεμενει απο δουλεια. Εξαιρουνται οι οικοδομες, μιας και οι οικοδομες παγκοσμιως πατανε στην επιχειρηματικοτητα και οχι στην κρατικη αναπτυξη.

     

    Δευτερον

    δεν χρειαζεται να εισαι ο καλυτερος για να επιβιωσεις στο επαγγελμα. Επιβιωνουν και μαλακες βυσματουχοι ασχετοι, οπως και τυχοδιωκτες, οπως και τζαμπατζηδες, οπως και αεριτζηδες. Ειδες, σου παρεθεσα 4 κατηγοριες που με τον τροπο τους επιβιωνουν.

     

    Τριτον

    Το γεγονος οτι βρισκεσαι οικονομικα σε shut down condition δεν σε κανει αναξια μηχανικο, αλλα μαλλον σε κανει αξια οικονομολογο που μπορεις και το αναγνωριζεις. Ταυτοχρονα, μπορει να εισαι και αξια μηχανικος, διοτι στην ελλαδα ζουμε αρα δεν υπαρχει το κριτηριο του καλυτερου. Δεν προοδευουν οι καλυτεροι κατα κανονα, αλλα οι πιο ισχυροι. Και οταν λεμε ισχυροι, δεν μετραμε μπρατσα, αλλα γνωριμιες με λεφτα ειτε γνωριμιες με πολιτικη δυναμη.

     

    Τεταρτον

    Πολλοι απο εμας βρισκονται σε shut down condition και απλα εχουν βρει τροπο να μενουν ανοικτοι για να περιμενουν καλυτερες μερες. Κατα τη γνωμη μου εκανες το καλυτερο πραγμα, αν μπορεσεις να ξαναγραφτεις αργοτερα σε καλυτερες μερες. Π.χ. αν δωσουν το δικαιωμα επανεγγραφης, εγω παω να κλεισω αυριο το πρωι.

     

    Πεμπτον

    Δεν αξιζει καποιος να δουλευει ως μηχανικος, αν οι απολαβες αντιστοιχουν σε ανειδικευτη καθαριστρια, η οποια στην ελλαδα πληρωνεται 6 ευρω την ωρα.

     

     

    Αυτα τα ολιγα

     

    Καλη συνεχεια

     

    Γιατί να θεωρείται αυτομαστίγωμα η παραδοχή μου ότι είμαι μέτρια μηχανικός? 

     

    Υποθετικό σενάριο: Αναλαμβάνεις μια μελέτη κτιρίου και συνεργάζεσαι με ένα γραφείο Η/Μ μελετών και σου τυχαίνω εγώ που στα 5 χρόνια εργασιακής μου εμπειρίας ασχολούμαι πρώτη φορά με κτιριακές Η/Μ μελέτες. Με ρωτάς χίλια δυο πράγματα και σου απαντάω σοβαρά στα μισά. Δε θα με έλεγες άσχετη? Εγώ θα με έλεγα.

     

    Ναι σωστά όλα αυτά που λες με την αναπτυξιακή φύση του επαγγέλματός  αλλά η αλήθεια είναι μία: ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς όπως τους σημερινούς ο άξιος φαίνεται και επιβιώνει. Και μερικές φορές θριαμβεύει κτλ

     

    Ναι, ήταν ήττα όταν τον Σεπτέμβριο που έστελνα βιογραφικά μόνο 2 από τις 100+ εταιρείες με πήραν τηλ για συνέντευξη. Το ότι στην 2η εταιρεία δουλεύω τώρα είναι απλά τύχη... 

     

    Ναι, επιβιώνουν και τα λαμόγια, οι τυχοδιώκτες, οι άσχετοι. Αλλά είναι αυτοί ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους? Εγώ δεν ήμουν και ούτε είμαι...

     

    Άλλωστε το να είμαι σκληρή με τον εαυτό μου, μου το έμαθε αυτό το επάγγελμα του μηχανικού...

  5. Δε θεωρώ σωστό να ασκείς τέτοια αυτοκριτική στον εαυτό σου σε μία τέτοια περίοδο. Ζούμε εποχές κανιβαλισμού και εξευτελισμού και το ότι δεν τα καταφέρνεις τώρα δε σε μειώνει ούτε ως επιστήμονα, ούτε ως προσωπικότητα. Έκανες ότι έκαναν τόσες χιλιάδες επαγγελματίες, διέκοψες την άσκηση του επαγγέλματος σου λόγω υπερβολικών οικονομικών υποχρεώσεων. Το γεγονός ότι για να το κάνεις αυτό πρέπει να αποποιηθείς και την ιδιότητα του μηχανικού είναι παγκοσμίου πρωτοτυπίας σαχλαμάρα και δε θα πρέπει να σε απασχολεί.

     

    Σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις και καλή επάνοδο ως μηχανικός εφόσον το επιθυμείς.

     

    Όχι Σταύρο, δε φταίει μόνο η οικονομική κρίση...

     

    Ο σοφός λαός λέει "άπλωσε τα πόδια σου μέχρι το σεντόνι, όχι παραπέρα" (νομίζω έτσι είναι η παροιμία, δεν είμαι σίγουρη...)

     

    Από το λύκειο ήθελα να γίνω μηχανικός, μου άρεσε να δημιουργώ, μου άρεσει η ιδέα να φτιάχνω πράγματα...

    ήμουν καλή στα μαθηματικά και στις φυσικοχημείες, μου το πρότειναν όλοι οι καθηγητές μου, πέρασα στο Πολυτεχνείο, μετά από 5 χρόνια το τελείωσα και με βαθμό...

     

    Όμως μηχανικός είσαι μόλις δουλέψεις. Πριν είσαι απλά ένας με πτυχίο. Σιγά τα ωά.

     

    Σε τι δουλειές πήγα: γραμματέας σε μικρή τεχνική εταιρεία, μηχανικός σε Δημόσια έργα (το μεγαλύτερο λάθος στην ζωή μου), μηχανικός πωλήσεων, μηχανικός μελετών Φ/Β. Και τέλος. Τώρα δουλεύω σε μια κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία στο τμήμα Ποιότητας, ικανοποιημένη με το αντικείμενο. Περισσότερο βέβαια ικανοποιημένη που όταν σχολάω, γυρνάω σπίτι μου και είμαι ήσυχη, χωρίς το άγχος "τι μαλακία υπέγραψα σήμερα..."

     

    Για μένα είναι νόμος (σκληρός ίσως): αν μέσα στα πρώτα χρόνια της εργασιακής αναζήτησης δεν έχει φτιάξει τον εαυτό σου ώστε να είσαι ο καλύτερος των καλύτερων, δε θα υπάρξεις ποτέ... Η κρίση απλώς μου φανέρωσε κατάματα ότι δεν είμαι καλή μηχανικός, γιατί απλά δεν με διαλέγαν τεχνικές εταιρείες. Εντάξει, ας μην είμαι τόσο σκληρή: είμαι μέτρια μηχανικός. 

     

    Άλλωστε ρε Σταύρο γιατί να μην το παραδεχτώ? Τι έχω να κρύψω? Απέτυχα να γίνω καλή μηχανικός. Δεν πειράζει...

    • Upvote 5
  6. spigirl....welcome back να το πω???

     

    Βλέπω αλλαγές....Είμαι σίγουρος ότι είναι προς το καλύτερο. Πολλά πράγματα ξεκαθάρισαν στον κλάδο και θα ξεκαθαρίσουν και στο μέλλον. Πλέον το επάγγελμα του μηχανικού, δεν θα ξαναγίνει αυτό που πολλοί νόμιζαν πρίν από πολλά χρόνια ίσως, ή είχε καρφωθεί στο μυαλό πολλών.

     

    Μα τυπικά δεν είμαι πλέον μηχανικός, πως να ξαναγυρίσω στο φόρουμ? 

    Άλλωστε, έπαψε να υπάρχει αυτό που με έκανε να φύγω τότε? Όχι.. Οπότε?

     

    Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια....

     

     

     

    spgirl

     

    Kαλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις!!!!

    Σημασία έχει πάντα να κερδίσεις τον "πόλεμο" κι όχι το αν έχασες ή κέρδισες κάποιες "μάχες"!!!

    Οι καλοί "στρατηγοί", όπως εσύ, διαλέγουν τις μάχες που θα χάσουν, για να κερδίσουν τον πόλεμο!!!!

     

    Σε ευχαριστώ πολύ...

     

    αυτοί που διαγράφτηκαν είχαν πληρώσει εισφορές όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τον κλάδο υγείας τα υπόλοιπα χρήματα τα χάσανε?

     

    Παίρνεις βεβαίωση χρόνου ασφάλισης, τίποτα δε πάει χαμένο στην χαμενή μας ζωή (άσχετο...)

    • Upvote 3
  7. tpanagiotidis, πρώτον: μην υποτιμάς ποτέ τον ευατό σου...

    όχι, ο sales engineer δεν είναι πλασιέ πολυτελείας. και ούτε πρέπει. γτ δεν είσαι ένα κοριτσάκι που πουλάς τυρί ή σαμπουάν. προτείνεις σε ένα ιδιώτη ή σε ένα επαγγελματία συνάδελφο μια τεχνική λύση.

    Αν το Marketing είναι door-to-door είναι απόφαση της εταιρείας. Αν η μέθοδος είναι τύπου:"πάρε καλέ κυρία και εσύ κάτι από μένα", τότε ναι είσαι πλασιέ.

     

    Δεύτερον: το πως εσύ σαν μηχανικός θα προωθήσεις την εταιρεία σου ή την δουλειά σου είναι προσωπική απόφαση. Θες να είσαι σαν τον Βέγγο? Μπορείς, αλλά τότε δε θα έχεις το κύρος και το σεβασμό του μηχανικού, και λογικά ο πελάτης θα σε απορρίψει ότι και να του προτείνεις.

    Αν θες να κάνεις αυτήν την δουλειά σωστά, πρέπει να την εκτιμήσεις σωστά.

     

    (Το σχόλιο περί ΜΠΔ ήταν χαρακτηριστικό. Κακώς θεωρείς ότι είσαι 30% μηχανικός και 70% manager. Πολύ κακώς. Αλλά είναι Off topic και δε θέλω να επεκταθώ γτ θα πεταχτεί πάλι ο σεξιστής και θα βγάλει όλη τη χολή πάνω μου).

  8. tpanagiotidis, πρώτον: μην υποτιμάς ποτέ τον ευατό σου...

    όχι, ο sales engineer δεν είναι πλασιέ πολυτελείας. και ούτε πρέπει. γτ δεν είσαι ένα κοριτσάκι που πουλάς τυρί ή σαμπουάν. προτείνεις σε ένα ιδιώτη ή σε ένα επαγγελματία συνάδελφο μια τεχνική λύση.

    Αν το Marketing είναι door-to-door είναι απόφαση της εταιρείας. Αν η μέθοδος είναι τύπου:"πάρε καλέ κυρία και εσύ κάτι από μένα", τότε ναι είσαι πλασιέ.

     

    Δεύτερον: το πως εσύ σαν μηχανικός θα προωθήσεις την εταιρεία σου ή την δουλειά σου είναι προσωπική απόφαση. Θες να είσαι σαν τον Βέγγο? Μπορείς, αλλά τότε δε θα έχεις το κύρος και το σεβασμό του μηχανικού, και λογικά ο πελάτης θα σε απορρίψει ότι και να του προτείνεις.

    Αν θες να κάνεις αυτήν την δουλειά σωστά, πρέπει να την εκτιμήσεις σωστά.

     

    (Το σχόλιο περί ΜΠΔ ήταν χαρακτηριστικό. Κακώς θεωρείς ότι είσαι 30% μηχανικός και 70% manager. Πολύ κακώς. Αλλά είναι Off topic και δε θέλω να επεκταθώ γτ θα πεταχτεί πάλι ο σεξιστής και θα βγάλει όλη τη χολή πάνω μου).

  9. δεδομένου ότι με συγχωρείτε, έχω ένα αρκετά σοβαρό προβλημα. όπως ήδη ανέφερα έδωσα πανελλήνιες και έβγαλα 17000. (με μαθηματικά κατεύθυνσης 17.6). ενδιαφέρομαι για πολυτεχνείο και συγκεκριμένα για ηλεκτρολόγος μηχανικός! φυσικά στο μηχανογραφικό μου (το οποιο δεν εχω κανει ακόμα λόγω του προβλήματος) θα βάλω πρώτα θεσσαλονίκη και μετά ξάνθη! (έιμαι κάτοικος καβάλας! Όμως τη θεσσαλονικη δεν την πιανω, την βάζω για...τα ματια του κόσμου και η Ξάνθη δεν νομίζω να πέσει πανω απο...800 μόρια, max! αντιθέτως, το τμήμα των ηλεκτρονΙΚΩΝ μηχανικών στην κρήτη το πιάνω(λογικα παντα)...όμως είναι πολύ μακρία και θα ήθελα πριν το βάλω 3η επιλογή να είμαι 100% σιγουρος ότι αξιζει. Οντας μοναχογιος και μοναχοπαίδι είναι και ο συναισθηματικός παράγοντας, οπότε καταλαβαίνεται. Για αυτό θα παρακαλούσα καποιος ο οποιος βρίσκεται στη κρήτη ή υπήρξε εκεί φοιτητης να με βοηθησει επιβεβαιώνοντας ή όχι για την ποιότητα και το επίπεδο της σχολής! Επιπλέον λόγω κρίσης και οικονομικής κατάστασης ενδιαφέρομαι να μείνω στην εστία του πολυτεχνείου, για αυτο θα ήθελα μια άποψη και για αυτό, και γενικότερα για ότι θεωρείτε απαραίτητο να γνωρίζω!

     

    Προβλέπω τεράστια πτώση βασεων, πάνω από 1000 μόρια, οπότε λογικα την Ξάνθη την πιάνεις.

    Το τμήμα ΗΜΜΥ των Χανίων είναι απαιτητικό αλλά έχει πολύ καλό όνομα στην πιάτσα, και γενικά έχει διακρίσεις.

    Και η ζωή στα Χανιά είναι ωραία, αλλά για την Ξάνθη φαντάζομαι ότι ξέρεις, δε χρειάζεται να σου πω εγώ.

    Καλή επιτυχία και έλα το Σεπτέμβρη να μας πεις τελικά τι έγινε.

  10. Είμαι Μηχ.Παραγωγής-Διοίκησης και πιστεύω η σχολή μου είναι κατάλληλη για να ασχοληθείς με σταδιοδρομία 30% μηχανικός και 70% manager-ιλίκι...Επίσεις αυτό ειναι που μου αρέσει κιόλας.;)

     

    Εγώ φταίω μετά? Όχι πείτε μου...

    Δίκιο έχει φίλε, είναι ένας τομέας που εσείς οι μπδ μπορείτε περισσότερο...

  11. Είσαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΠΕ, μέλος του ΤΕΕ, όχι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕΕ.

     

    1. Τι εννοείς εισαγωγή όρων? Και τα δυο που λες είναι μέρος των ηλεκτρολόγικων και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

    2. Για ενεργειακά έργα, είσαι καλυμένος.

     

    αλλά εξηγησέ μας τι εννοείς με τον όρο "εισαγωγή όρων"

  12. Ετοιμάζεται σαρωτικός νόμος για τα αυθαίρετα:

    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231114523

     

    Το να μην γίνει καθόλου αυτό, γιατί ουσιαστικά ενθαρρύνεται η παρανομία, το σκεφτόμαστε?

    Αυτός που δε σεβάστηκε ΓΟΚ και νόμους, τώρα θα την γλιτώσει με ένα απλό πρόστιμο?

  13. ρε συ spgirl μην το παίρνεις τόσο προσωπικά απλά μην χτυπάς κάτω από την ζώνη είναι ευαίσθητα σημεία όπως και να το κάνουμε

     

    Απάντησα σε αυτά που ρώτησες... Και απάντησα μέσα από την προσωπική μου ματιά... Θα την ηλίθιο να σου πω: όχι, δε ζηλεύω την γκομενάρα...

    Δε χτύπησα καλέ κάτω από τη ζώνη, έλεος... Μια φώτο ανέβασα και ένα σχόλιο έκανα για το ποσοστό διάρκειας...

    Πέρα από την πλάκα όμως, αν σκεφτείς, είναι ανησυχητικό: το 75% μέσα σε 2 λεπτά τέλος... Δλδ αν μια γυναίκα πάει με 10 άντρες στην ζωή της, οι 7 τουλάχιστον θα είναι χάλια...

  14. Ημαρτον... μια πλακα κανουμε (στο σωστό νήμα) κι πέσατε να με φάτε...

     

    Στην τελική, μπορούμε να ανοίξουμε άλλο θέμα και να ξαναρχίσει ο πόλεμος των 2 φύλων...

     

    Αλλά θα απαντήσω στον ΝΙΚΟΣΤΡΙ γτ με ιντριγκάρει:

    1. Ποιο ρούχο και ποιό μακιγιάζ θεωρείται σεξιστικό? Γτ μπορεί για κάποιους ένα στριγκ να είναι σεξιστικό και για κάποιους άλλους μια βράκα... Είναι υποκειμενικό αυτό...

    2. Γιατί ξέρουμε ότι όλοι οι άντρες θα κοιτάξουν αυτοί και εμάς θα μας κλάσουν... Βλέπεις, εγώ με τα 60 κιλά μου, το 1,63 μου και την κυτταριτιδά μου δε μπορώ να την ανταγωνιστώ. Κατανόω γτ θα την κοιτάτε, είναι απόλυτα λογικό... όπως και γω θα κοίταγα έναν γραμμωμένο ωραίο άντρα και όχι έναν λαπά, χοντρόκοντο

    3. Γιατί όταν βλέπετε κυτταρίτιδα, ψωμάκια κτλ ξενερώνετε... Επίσης, η γυναικεία αυτοπεποίθηση πέφτει κατακόρυφα όταν υπάρχει ανταγωνισμός... Εγώ το παραδέχομαι, ζηλεύω τη κοπέλα με το πιο ωραίο σώμα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μου αρέσω και ότι δεν αποδέχομαι το δικό μου σώμα

     

    (Και είπαμε: σωστό το θρεντ για λίγη πλακίτσα... Σας πείραξε τόσο το 100%? Έλεος βρε παιδιά... Δεν είναι τόσο, το ξέρω...)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.