Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

foustdim

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κυκλάδες
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

foustdim's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μόλις εγκριθούν και οι νέες ΤΟΤΕΕ. Μέχρι τότε πάμε με τον παλιό κανονισμό.
  2. Αν θες, στείλε μου το email σου να σου στείλω έγγραφο-απάντηση της ΔΜΕΟ σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνδέσεις σε ΚΥΕ.
  3. Από την διατύπωση της υποσημείωσης όντως καταλαβαίνεις ότι αφορά θερμική ζώνη εστιατορίου ενταγμένης σε κτήριο με κύρια χρήση ξενοδοχείου... Το εστιατόριο όμως είναι σε ανεξάρτητο κτήριο και προορίζεται για την εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου και μόνο. Η ΜΕΑ του ξενοδοχείου είναι μία όπως είπες. Υπολογίζοντας κατανάλωση ΖΝΧ και για το εστιατόριο ενώ το έχω ήδη κάνει στα κτήρια με τα υπνοδωμάτια, δεν προκύπτει συνολικά για το ξενοδοχείο μεγαλύτερη κατανάλωση ΖΝΧ από ότι ίσως θα έπρεπε? Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με την ΕΥΕΠΕΝ.
  4. Καλησπέρα, κάνω τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης για ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται συνολικά από 10 ανεξάρτητα κτήρια (στο ίδιο οικόπεδο). Στα 9 από αυτά υπάρχουν τα δωμάτια των πελατών και διάφοροι κοινόχρηστοι χώροι και στο 10ο υπάρχει μόνο το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στη μελέτη ενεργειακής απόδοσης του εστιατορίου υπολογίζω κανονικά κατανάλωση ΖΝΧ βάσει δομημένης επιφάνειας, όπως προβλέπεται για τα εστιατόρια, ή εφαρμόζω την υποσημείωση της παρ. 2.5 (σελ. 32) της ΤΟΤΕΕ 20701-1 (δηλαδή μηδενική κατανάλωση), σύμφωνα με την οποία: "Εάν η κατανάλωση Ζ.Ν.Χ. ενός κτηρίου (π.χ. ανά κλίνη ή ανά υπνοδωμάτιο), έχει προσδιοριστεί σε μια θερμική ζώνη του κτηρίου (π.χ. υπνοδωμάτιο), δεν πρέπει να προσδιοριστεί ξανά σε άλλη θερμική ζώνη (π.χ. εστιατόριο ξενοδοχείου)." Υπόψη ότι επειδή πρόκειται για τελείως ανεξάρητα κτήρια, για κάθε κτήριο γίνεται ξεχωριστή μελέτη ενεργειακής απόδοσης και άρα και για το κτήριο του εστιατορίου. Για το κτήριο του εστιατορίου δεν έχω κατανάλωση ΖΝΧ επειδή δεν έχω υπνποδωμάτια... Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
  5. Καλημέρα στο forum. Φτιάχνω ένα ΠΕΑ για ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο το οποίο διαθέτει συνολικά 12 δίκλινα δωμάτια και έχει συνολική επιφάνεια 390 m2 περίπου. Τα δωμάτια καταλαμβάνουν περίπου το 70% της δομημένης επιφάνειας του κτηρίου ενώ το υπόλοιπο 30% καταλαμβάνουν οι κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή η reception, το σαλόνι, οι διάδρομοι μπροστά από τα δωμάτια κλπ. Συστήματα ψύξης θέρμανσης (σπλιτάκια) διαθέτουν μόνο τα 12 δωμάτια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι δεν διαθέτουν κάποιο σύστημα για ψύξη ή για θέρμανση. Στο πρόγραμμα περνάνω για το 70% τα κλιματιστικά που διαθέτουν τα δωμάτια και για το υπόλοιπο 30% που δεν διαθέτει συστήματα τα αντίστοιχα συστήματα του κτηρίου αναφοράς για να είμαι σωστός? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Παρακαλώ ενημερώστε το profil σας, όσον αφορά ειδικότητα κλπ. σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, hkamp
  6. Από ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας, η θεώρηση που έκανα χωρίζοντας την περιφέρεια του κύκλου σε μικρά ευθύγραμμα τμήματα δεν είναι λάθος. το κτήριο βγήκε Γ (κατάστημα) θεωρώντας Κmax για τους τοίχους. οι πόρτες και τα παράθυρα είναι αλουμινίου με διπλά τζάμια 12 mm. για ψύξη θέρμανση υπάρχουν δύο αντλίες θερμότητας και εσωτερικά υπάρχουν αεραγωγοί μέσα σε ψευδοροφή. διαθέτει και μηχανικό εξαερισμό αλλά χωρίς ανάκτηση θερμότητας. φωτισμός με λάμπες φθορισμού. λογικό να βγήκε Γ ή να το ξαναψάξω με τα δομικά στοιχεία; το ΖΝΧ στα καταστήματα δεν παίζει ρόλο...
  7. Καλησπέρα, φυσικά και λειτουργει ψύξη-θέρμανση αρκεί να προβλεφθεί αποχέτευση των συμπυκνωμάτων στα fancoils (κατά τη λειτουργια ψυξης). Για cop και eer ανάλογα τον κατασκευαστή και τις εξωτερικές συνθήκες της περιοχής που θα τοποθετηθεί το σύστημα.για μικρές εγκαταστάσεις οι απώλειες δικτυου ειναι μικρές το πολύ 10%. γενικά είναι καλή και οικονομική λύση στη λειτουργία για ψύξη και θέρμανση. εγώ σε νέα κτήρια βάζω συχνά στις μελέτες τέτοια συστήματα.
  8. Το κτήριο είναι σε νησί και όχι στην Αθήνα. όσο για τα στοιχεία, όπως σας ανέφερα πριν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο κτήριο που έχουν δηλωθεί με 4014, επομένως οι μελέτες της άδειας (στατικά κλπ.) αποκλείνουν κατά πολύ από αυτό που τελικά κατασκευάστηκε. αν πάρω ως ποσοστό τον φέροντα οργανισμό θα είναι οκ? για θερμομόνωση σκέφτομαι να πάρω Κmax...(ο ιδιοκτήτης λέει ότι υπάρχει θερμομόνωση).
  9. πρόκειται για κτήριο που κατασκευάστηκε το 1990 κανονικά με οικοδομική άδεια (έχει γίνει και ρύθμιση με 4014 γιατί υπήρχαν κάποια σπασίματα στην περιφέρεια του κύκλου τα οποία έκλεισαν και έγινε κανονικός κύκλος). Τώρα γιατί το έκαναν στρογγυλό κανείς δεν ξέρει...
  10. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Καλή λύση και αυτή που λες αλλά ξέχασα να πω ότι στην μισή σχεδόν περίμετρο του κύκλου υπάρχουν συνεχόμενα ανοίγματα (παράθυρα) πλάτους 1,00 m το καθένα (όσο και το μήκος της ευθύγραμμης επιφάνειας που θεώρησα), οπότε σε κάθε δομικό στοιχείο έβαλα και από ένα παράθυρο. Είναι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση και με έχει βασανίσει όσο λίγες... Άσε που δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον φέροντα οργανισμό γιατί εσωτερικά το κτήριο το έχουν γεμίσει γυψοσανίδες!
  11. Καλησπέρα, όσο και αν έψαξα δεν βρήκα παρόμοια ερώτηση στο forum. Μου έχει τύχει ένα ΠΕΑ σε κυκλικό κτήριο με ακτίνα 6,60 m μαζί με τον τοίχο (137 m2 περίπου συνολικό εμβαδόν). Μιλάμε για ολοστρόγγυλο κτήριο με χρήση κατάστημα. Επειδή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν μπορώ να ορίσω κυκλικά δομικά στοιχεία, θεώρησα ως λύση το "μοίρασμα" της περιμέτρου του κύκλου σε τόξα και στη συνέχεια όρισα ίσες ευθύγραμμες επιφάνειες (χορδές) σταθερού μήκους (π.χ. 1 m), ώστε να προσεγγίσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον κύκλο. Φυσικά προέκυψε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός δομικών στοιχείων δεδομένης και της μεγάλης ακτίνας του κυκλικού κτηρίου. Θεωρείτε ότι είναι σωστός ο τρόπος αντιμετώπισης του κτηρίου ή είμαι λάθος?
  12. Καλησπέρα. Να ρωτησω κάτι σχετικό με το θέμα. Ποιες ειδικοτητες μηχανικών μπορούν να βεβαιώσουν την κύρια χρήση; και αν υπαρχει κάποιο έγγραφο ή εγκύκλιος που να το ξεκαθαρίζει. Το φεκ για την απλουστευση της αδειοδότησης αναφέρει απλά από μηχανικό. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.