Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

cstra

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από cstra

  1. Καλημέρα σε όλους,
    Θα παρακαλούσα για τη βοήθεια σας

     Μελεταω προσθήκη καθ’υψος και επέκταση, με ΝΟΚ , επί νομίμως υφιστάμενου (με ΓΟΚ) κτιρίου κατοικιών αποτελούμενου από πιλοτή, 2 ορόφους και στέγη. Υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 14μ2. .... Το υπάρχον κτίριο, κολλάει στα πλάγια όρια 

    Η νέα μελέτη προβλέπει :

    1.      Προσθηκη 14μ2 κυριων χωρων με μετατροπη ΗΧ σε ΚΧ σε Α & Β οροφο

    2.      Αφαιρεση των κλιμακοστασιου του Α οροφου από την δομηση και χρηση του εμβαδου του για προσθηκη μικρης κατοικιας στην πιλοτη χωρις παραβιαση του 50%

    3.      Διαμόρφωση του 50% της pilotis σε χωρο σταθμευσης IX, και αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους του κτιρίου κατά ένα μετρό (τροποποιηση υψους στεγης)

    4.      Προσθήκη σοφίτων (εμβ.περιπου 100μ2 που δεν ΄μετραει’ στο ΣΔ) εντος της στεγης σε διαμερισματα του Β οροφου. (Αρθρ 11/ 6.ιε)

    5.      Προσθήκη αποθηκης στο συγκροτημα εισοδου του κτιριου, στην πιλοτη, μεχρι συν.εμβ. < 40μ2 (Αρθρ 11/ 6.ιστ)

    6.      Προσθήκη θερμομόνωσης πάχους άνω των 6 εκατοστών στην οροφη της πιλοτης  με αποτελεσμα την μειωση του ελευθερου υψους της, από 2,65μ σε 2,58μ (Αρθρ. 11/ 6.ιθ)

     ‘Κολλάμε’ κάπου ??

    ευχαριστω για το χρονο σας...

  2. On 27/10/2017 at 9:11 ΜΜ, artemis_78 said:

    Αγαπητέ Arche,

     

    μιλάω για το νόμιμο δικαίωμα ενός πολίτη να αναθεωρήσει την ημιτελή οικοδομή του.

     

    Η νόμιμη αναθεώρηση μπορεί να γίνει και να αφορά αλλαγές όπως μετατροπή ΗΧ σε ΚΧ ή το αντίθετο.

     

    Αν μπορώ να κάνω την αναθεώρηση με ΝΟΚ, τότε θα πρέπει να λάβω υπόψη και αυτές τις αλλαγές.

     

    Δεν βλέπω κάτι "κουφό" εδώ πέρα.

     

    Και επαναλαμβάνω ότι έχει γίνει άπειρη κουβέντα για προσθήκη καθ' ύψος αλλά καθόλου για αναθεώρηση σε άδεια με επ' αόριστον ισχύ.

    Αρτεμη, ... τελικα τι εγινε ?

    εχω το ιδιο θέμα και πραγματικά δεν βρίσκω καμμια κουβέντα για αναθεώρηση σε άδεια με επ' αόριστον ισχύ.

  3. Ακριβως αυτη ειναι η ..λυση !!!

    και ιδου τι βρηκα 

    Αρχείο 64ης ομάδας ερωτήσεων-απαντήσεων

    1538. Στην κατηγορία 4 του Ν4495/17 μπορούν να υπαχθούν και αυθαίρετες κατασκευές χωρίς άδεια, εφόσον δεν παραβιάζονται τα ποσοστά που αναφέρονται στο άρθρο 96 παρ. δ);   Πλέον ο έλεγχος των ποσοστών γίνεται με τους όρους δόμησης της περιοχής ή αυτούς που ίσχυαν κατά την έκδοση άδειας. Επομένως (και αν δεν γίνει κάποια άλλη ερμηνεία) ΔΕΝ είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη οικοδομικής άδειας.

    1550. Άρθρο 96, παρ. δ) αν οι αυθαίρετες κατασκευές που εμπίπτουν στις υπό-παραγράφους αα) και ββ) ισχύουν και για εξ’ ολοκλήρου αυθαίρετα κτίρια (χωρίς οικοδομική άδεια). Όχι δεν ισχύουν. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Η ως άνω απάντηση, που δόθηκε αρχικά, είναι λάθος εκ παραδρομής (και λόγω του 4178). Η ορθή απάντηση είναι ότι ισχύουν βάσει του κειμένου του 4495.

  4. Σε 5οροφη πολυκατοικια, (ισογειο+4 οροφοι), με ΟΑ του 1972 υπαρχει στην αδεια και την μελετη προβλεψη για τοποθετηση ανελκυστηρα, υπαρχει το φρεατιο, (με διαστασεις που δεν πληρουν τις σημερινες προδιαγραφες, δηλ 1.70Χ1,40), αλλα δεν τοποθετηθηκε ποτε ο μηχανισμος και ο θαλαμος.

    Απο την πολεοδομια ζητειται εκδοση οικ.αδειας.

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

    1. Θα χρειαστει ολη η διαδικασια με Εγκριση Δομησης, Αδεια Δομησης, κλπ ? Και τι γινεται με τις διαστασεις του φρεατιου???

    2. Η οικοδομη ειναι νομιμη η απαιτειται τακτοποιηση με Ν.4014/2011 ? (ο ΓΟΚ'55 προεβλεπε υποχρεωτικο ανελκυστηρα, οποτε η μη τοποθετηση του αποτελει 'Πολεοδομικη Παραβαση' ?)

     

    Ευχαριστω.

  5. Σε πολυκατοικια με οικ. αδεια του 1987, ζητηθηκε εκδοση νεας οικ.αδειας αλλαγης χρησης ισογειου καταστηματος σε πλυντηριο ΙΧ αυτοκινητων. Ηδη χορηγηθηκε εγκριση περιβαλλοντικων ορων, και αδεια ιδρυσης απο Δ/νση Συγκοινωνιων. Επειδη δεν υπαρχει κανονισμος στην πολυκατοικια, η πολεοδομια ζητα συνηγορια των ιδιοκτητων των υπολοιπων οριζοντιων ιδιοκτησιων (!!), οι οποιοι δεν συνηγορουν...

    Ειναι νομινη η απαιτηση της πολεοδομιας ??

    Υπαρχει τροπος να ξεπεραστει ??

  6. Γεία σας !

    Σε νέα αίθουσα εστιατόριου, περίπου 150μ2, ύψους περίπου 4.00μ. θέλω να ''κατασκευάσω'' τζάκι, με τις παρακάτω ιδιαιτερότητες :

    1. 'Μεγάλες' διαστάσεις, όχι προκαθορισμένες αλλά οπωσδήποτε μεγαλύτερες από αυτές των προκατασκευασμένων εστιών που παραπέμπουν σε κατοικίες, (πχ. επιθυμητό ύψος εστίας περ.1,50μ).

    2. Επιθυμητό επίσης (αλλά όχι υποχρεωτικό) είναι να έχει "ενεργειακά" χαρακτηριστικά (ήτοι παροχή ζεστού αέρα η νερού, πόρτα για έλεγχο καύσης, κλπ)

    Γνωρίζετε κάποια εταιρεία που κάνει τζάκια κατά παραγγελία ?

    Γνωρίζετε που μπορώ να βρω, (στο internet), προδιαγραφές κατασκευής, αναλογίες, διαστάσεις κλπ? (Σημ. : το άρθρο : «ΤΖΑΚΙΑ. ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ» του ΚΤΙΡΙΟΥ είναι κλειστό σε μη συνδρομητές….,

     

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.