Μετάβαση στο περιεχόμενο

evrydiki

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

evrydiki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. @verda @georgou ειχατε καποιο νεο σχετικα με το θεμα. φιλοι μ αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα με τη ΔΕΔΔΗΕ. δλδ εχουν αγορασει τμημα καθετης, θελουν να χτισουν, η μια καθετη ειναι κτισμενη και θελουν υποσταθμο επειδη υπολογιζουν τον ογκο ολου του οικοπεδου. οι φιλοι μ εντωμεταξυ εχουν το μεσαιο οικοπεδο οποτε δεν εχουν καν αρκετη πρασια για να γινει αυτο και ειχαν υπολογισει καν υπογειο ΄λογω κοστους
  2. βασικα αυτη η εγκυκλιος ηταν απλα η τελευταια που ελεγε κατι σχετικο με τις προσθηκες για τους ημιυπαιθριους. αλλιως υπηρχαν αντιστοιχα και πιο παλια και αυτα : Αρθρο 11 παρ.2 ΓΟΚ . Εξώστες και ημιϋπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας έως 40% αυτής που επιτρέπεται να δομηθεί συνολικά στο οικόπεδο, δεν υπολογίζονται στο συντελεστή δόμησης. "Από το ανωτέρω ποσοστό οι ημιυπαίθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 20% του συντελεστή δόμησης (σδ)" (Σ.Σ Το εντός "..." προσετέθη με την παρ.2 Αρθ-9 του Ν-2831/00 ΦΕΚ-140/A/13-6-00). Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής, οι ημιϋπαίθριοι χώροι πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μέτρα και βάθος μικρότερο ή ίσο με το πλάτος τους. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται τόσο για τα νέα κτίρια, όσο και για τις προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια. Ειδικότερα από τους εξώστες και ημιϋπαίθριους χώρους που κατασκευάζονται σε προσθήκη κτιρίου, στη συνολική επιφάνεια που προκύπτει από το Συντελεστή Δόμησης σ.δ. δεν υπολογίζεται επιφάνειά τους έως 40% της επιφάνειας που αντιστοιχεί στην προσθήκη. "Και στην περίπτωση αυτή από το ανωτέρω ποσοστό οι ημιύπαιθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 20% του σδ συντελεστή δόμησης της προσθήκης" (Σ.Σ Το εντός "..." προσετέθη με την παρ.3 Αρθ-9 του Ν-2831/00 ΦΕΚ-140/A/13-6-00 απλα το θεμα μ ειναι απλα αν ισχυουν αυτα κι επι νοκ η εχουν καταργηθει.
  3. σε αυτην την εγκυκλιο ΕΓΚΥΚΛΙΟ IKA Αριθμ. Πρωτ.: Ε41/139/25.5.2010 ελεγε : " Ειδικότερα, από τους εξώστες και ημιυπαίθριους χώρους που κατασκευάζονται σε προσθήκη κτιρίου , στη συνολική επιφάνεια που προκύπτει από τον συντελεστή δόμησης, δεν υπολογίζεται επιφάνειά τους έως 35% της επιφάνειας που αντιστοιχεί στην προσθήκη. Και στην περίπτωση αυτή , από το ανωτέρω ποσοστό, οι ημιυπαίθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 15% του συντελεστή δόμησης της προσθήκης." γι αυτο ρωταω, επειδη η εγκυκλιος αυτη ειχε βγει πριν τον ΝΟΚ αν εχει ισχυ ακομα και τωρα.
  4. γεια σας. εχουμε μια αδεια προσπθηκης κατ επεκταση. το ποσοστο των ημιυπαιθριων υπολογιζεται επι της προσθηκης ή επι του συνολικου σ.δ δομησης? στο προυπαρχον κτιριο δεν υπαρχουν καθολου ημιυπαιθριοι καθως τοτε που ειχε βγει η αδεια δεν υπηρχαν. δλδ στο οικοπεδο αυτο μπορουμε να χτισουμε 250 τ.μ. και εχουμε χτισει τα 170 τ.μ. αρα εχουμε ενα υπολοιπο 80 τ.μ. Θα εχουμε 80 * 15% = 12 τ.μ. η/χ ή 250 * 15% = 37,5 τ.μ. η/χ ? καπου νομιζω οτι ειχα διαβασει οτι υπολογιζεται επι της προσθηκης αλλά δεν ειμαι και σιγουρη.
  5. γεια σας. εχουμε μια αδεια προσπθηκης κατ επεκταση. το ποσοστο των ημιυπαιθριων υπολογιζεται επι της προσθηκης ή επι του συνολικου σ.δ δομησης? στο προυπαρχον κτιριο δεν υπαρχουν καθολου ημιυπαιθριοι καθως τοτε που ειχε βγει η αδεια δεν υπηρχαν. δλδ στο οικοπεδο αυτο μπορουμε να χτισουμε 250 τ.μ. και εχουμε χτισει τα 170 τ.μ. αρα εχουμε ενα υπολοιπο 80 τ.μ. Θα εχουμε 80 * 15% = 12 τ.μ. η/χ ή 250 * 15% = 37,5 τ.μ. η/χ ? καπου νομιζω οτι ειχα διαβασει οτι υπολογιζεται επι της προσθηκης αλλά δεν ειμαι και σιγουρη.
  6. εχουν αλλαξει τα πραγματα akius.... πλεον και στο δημοσιο πληρωνεις αν γεννησεις με φυσιολογικο τοκετο!!!! αν γεννησεις ομως με καισαρικη δεν πληρωνεις καθως το θεωρουν χειρουργειο. αυτο βεβαια εχει ως αποτελεσμα να προτιμουν οι γυναικες που γεννανε σε δημοσιο, την καισαρικη!!! εκει μας εχουν φτασει.
  7. Εγκύκλιος 8/2010 «Υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης» (του 3843/2010) 9) Η απαγόρευση της παρ. 1β, του άρθρου 5, του ν. 3843/10 ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους, που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών.
  8. ευχαριστως να ενημερωσω βεβαια, αλλα ελεγα μηπως καποιος εχει καμια καλη προταση για το τι θα πουμε στο Συμβουλιο. εχω σκεφτει καποια πραγματα βεβαια, αλλα καθε προταση δεκτη.
  9. καλημερα! εγω εχω μια περιεργη υποθεση, και αν καποιος εχει καμια ιδεα, ευπροσδεκτη ! λοιπον εχω αναλαβει να βγαλω μια αδεια με εσωτερικες διαρρυθμισεις στον Πορο, ο οποιος ειναι ολος χαρακτηρισμενος ως ιστορικο διατηρητεο μνημειο και τοπος(δυστυχως και το μαθα αργοτερα). αρχικα ειχαμε κανει μια τακτοποιηση με 3843/2010 τα παταρια που εχουν στο ισογειο, καθως και κατι αποθηκες που πλεον εχουν κυρια χρηση. Την τακτοποιηση την καναμε στο πολεοδομικο γραφειο Πειραια και εχει γινει και περαιωση. στον Πειραια σε καμια φαση δε ζητηθηκε αδεια εγκρισης απο αρχαιολογια, ενω για την αδεια που θελουμε να βγαλουμε εχει ζητηθει αδεια και γι αυτο περναω αυτο λουκι. το κτιριο υπαρχει απο το 46 και βγηκε αδεια προσθηκης το '89, οπου αλλα πραγματα εγιναν στην πραγματικοτητα και αλλα λεει η αδεια (κλασικα πραγματα), δλδ το ισογειο ειναι ενα καταστημα ενω ειναι 2 στην πραγματικοτητα, αλλαξαν την εισοδο τ κλιμακοστασιου , εχουν τα παταρια, εχουν υπερβαση υψους που δεν τη δειχνω πουθενα βεβαια εννοειται και καποια αλλα. anyway. τωρα εμεις που ζηταμε αδεια απο αρχαιολογια για την αδεια για εσωτερικες διαρρυθμισεις, η αρχαιολογια εισηγειται στο Συμβουλιο την απορριψη του αιτηματος μας επειδη δε ζητησαμε εγκριση για τον 3843/2010 και ουσιαστικα ακυρωνει και την "τακτοποιηση". αν θελετε περαιτερω πληροφοριες, εδω ειμαι, καθως κι αν θελετε την εισηγηση της αρχαιολογιας μπορω να τη στειλω. ραντεβου με το Συμβουλιο εχουμε αυτη την Παρασκευη 6/7/2012 στις 9:30 το πρωι. Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish στους τίτλους. Εγινε διόρθωση. avgoust
  10. καλημερα, εγω αντιστοιχα εχω να βγαλω αδεια διαχωρισμου καταστηματος σε 2 (η οποια προφανως εχει ηδη γινει) στον πορο, οποτε πρωτα περναω απο αρχαιολογια για εγκριση. η αδεια βασικα περιλαμβανει διαχωρισμο, χρηση υπολοιπου συντελεστη δομησης για αλλαγη αποθηκων σε Κ.Χ. , αδεια χρησης καταστηματοσ υγειονομικου ενδιαφεροντος για το ενα καταστημα(με ο,τι αυτο συνεπαγεται απο διαρρυθμιση για μπανια, κλπ), εγκριση απο την αρχαιολογια για τον 3843/2010(υπαρχουν παταρια που τακτοποιηθηκαν και μερος απο τισ αποθηκες) και τελος νομιμοποιηση της σκαλας που πηγαινει στον Α' οροφο(στην αδεια ειναι αλλιως , ενω στην πραξη αποφασισαν να την αλλαξουν). αυτα τα λιγα. τωρα απο οοοολαααα αυτα, μετα στην πολεοδομια που θα παω για την αδεια ξερετε τι θα μ ζητηθουν? περα προφανως απο αρχιτεκτονικη μελετη. παθητικη και ενεργητικη πυροπροστασια? υδρευση και αποχετευση? μεελτη και επιβλεψη?
  11. καλησπερα εχω να κανω μια ερωτηση (γιατι μπερδευτηκα λιγο με αυτα που διαβασα στο forum) : ποια η διαφορα μεταξυ διαγραμματος εφαρμογης και τοπογραφικου διαγραμματος? θα βγαλω μια αδεια (αλλαγης χρησης και διαχωρισμου) στον Πορο και στην πολεοδομια του Πορου μου ζητησαν και διαγραμμα εφαρμογης (αν υπαρχει) αναλυτικα αλλά και τοπογραφικο διαγραμμα! ευχαριστω απο τωρα σε ολους τους συναδελφους μηχανικους που θα απαντησουν.
  12. καλησπερα επειδη απο οτι βλεπω γνωριζετε αρκετα, εχω να κανω μια ερωτηση (γιατι μπερδευτηκα λιγο με αυτα που διαβασα) : ποια η διαφορα μεταξυ διαγραμματος εφαρμογης και τοπογραφικου διαγραμματος? θα βγαλω μια αδεια (αλλαγης χρησης και διαχωρισμου) στον Πορο και στην πολεοδομια του Πορου μου ζητησαν και διαγραμμα εφαρμογης (αν υπαρχει) αναλυτικα αλλά και τοπογραφικο διαγραμμα!
  13. λιγο καθυστερημενα απανταω βεβαια αλλα κοιτα εδω http://listedmonuments.culture.gr/search_declarations.php ειναι καταλογος κηρυγμενων αρχαιαολογικων χωρων και μνημειων ελλαδος
  14. ειναι 15000 σε ενα χρονο, σε 3 δοσεις των 5000 ευρω. δλδ αν η 1η δοση ηταν στις 1/1/11 , η 2η θα ταν ασ πουμε στις 1/7/11 και η 3η στις 1/1/12 και αν δε 8ες να συνεχισεις το προγραμμα για 2ο χρονο το διακοπτεις. (απο οτι εχω καταλαβει)
  15. ναι για ηλικια προκειται! μεσα σε ενα ΦΕΚ του προγραμματος ελεγε κατι τετοιο. στο ΦΕΚ 275/2010 στη σελιδα 3374 στο αρθρο 7 λεει : το ποσο της επιχορηγησης για καθε νεο ελευεθερο επαγγελματια που υπαγεται στο προγραμμα ξαθοριζεται ως εξης : 1)για ανεργους ηλικιας 22-32 στα 18.000,00 ευρω 2)για ανεργους ηλικιας 33-64 στα 15.000,00 ευρω και στη σελιδα 3381 αρθρο 7 παλι κατι τετοιο λεει για 18.000,00 ευρω επισης γνωριζει τελικα καποιος κατι για τους ελεγκτες του ΟΑΕΔ Γλυφαδας ωστε να με προιδεασει καπως???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.