Jump to content

ch_mp13

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About ch_mp13

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Ενδιαφέροντα
  Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ
 • Τοποθεσία
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dimitris GM , όταν λες δεν υπάρχει λύση,εννοείς υποθέτω, δεν υπάρχει λύση πλην της περίπτωσης τακτοποιώ με μία δήλωση όλα τα κτίσματα εντός του αγροτεμαχίου με αιτούντες ως συγκύριους όλους τους συνιδιοκτήτες.( δύσκολη εφαρμογή αλλά με τη λογική συνιδιοκτησίας είναι ο πιο ορθός- δρόμος.) Άρα να πω στο πελάτη να κάτσει μέχρι νεοτέρας στο αυθαίρετο κ να το χαίρεται όπως έκανε μέχρι τώρα. Δε μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να κάνει κάτι μόνος του? Ευχαριστώ!!! p.s το διάβασα το 98, δεν νομίζω ότι μου δίνει κάποια λύση(αν και αυτά με τις αγωγές δε τα πολυκατάλαβα)
 2. Συνάδερφοι, εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική, με πολλούς συνιδιοκτήτες με ποσοστό εξ αδιαιρέτου ο καθένας, όπου έκαστος αυτών έπιασε μία γωνιά κ σήκωσε κ από ένα αυθαίρετο( οι περισσότεροι τουλάχιστον). Τελικά εάν ένας από αυτούς θέλει να τακτοποιήσει τι ισχύει σήμερα? μπορεί ? Κάποιος συνάδερφος μου είπε ότι ο 4178, άφηνε κάποια παράθυρα( εάν υπήρχε καταγγελία), αλλά στον 4495 πρέπει να γίνει μία δήλωση υπαγωγής απ όλους τους συνιδιοκτήτες για όλες τις αυθαιρεσίες -κτίσματα. Πως αντιμετωπίζεται το θέμα? Πρέπει να γίνει συλλογικά? απαιτείται συναίνεση ? ή προχωρά ο ιδιοκτήτης μόνος του για το δικό του κτίσμα( έχω δει τέτοιες υπαγωγές στο 4178) ?Αλλά στη περίπτωση αυτή μπορεί να δωθεί βεβαίωση μηχ. από τη στιγμή που στο αγροτεμάχιο υπάρχουν κ άλλες αυθαιρεσίες? μπέρδεμα... Τα φώτα σας σας παρακαλώ
 3. jianna υπάρχει από φαση νομάρχη του 87 για την οριοθέτηση του οικισμού.. όσον αφορά το χρόνο δημιουργίας του γηπέδου, δεν υπάρχει προγενέστερος τίτλος που να το αναφέρει , πέραν από 2 διαθήκες στις οποίες θα γίνει διπλή αποδοχή με τίτλο αρχικό κτήσης τη χρησικτησία αν δε κάνω λάθος. `πάντως με το ιστορικό της περιοχής κ τις πληροφορίες που έχω , δεν αμφισβητώ την ύπαρξή του το έτος 1964.
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διάβασα και τις 24 σελίδες του νήματος. Δε μπορώ να πω όμως ότι ξεκαθάρισα την εικόνα μου επί του κάτωθι θέματος.( επισυνάπτεται pdf με τόπο) Με αφορμή σύνταξη τοπογραφικού για Σ/Ε έχω την περίπτωση γεωτεμαχίου ΕΜΒ =1287,50 Τ.Μ ,όπου το Ανατολικό τμήμα ΕΜΒ=1209 ΤΜ βρίσκεται εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων , προ του 23, με αρτιότητα 600 τμ. ΑΛΛΑ τυφλό από ανατολικά . Το Δυτικό τμήμα ΕΜΒ= 80 τμ περίπου, είναι εντός ζώνης 500 τμ από τα παλιά όρια του 1923 με πρόσωπο σε παλιά επαρχιακή (νυν Δημοτικη) οδό. Ερωτήματα προς απάντηση. Α. Το εντός οικισμού είναι άρτιο αλλά ΜΗ οικοδομήσιμο( λόγω έλλειψης προσώπου σε δρόμο) απ’ ότι κατάλαβα με όσα έχω διαβάσει??? Δηλαδή η παλαιά επαρχιακή στο Δυτικό κομμάτι δεν λαμβάνεται με κάποιο τρόπο υπόψη ώστε να αποκτήσει το εντός τμήμα πρόσωπο άρα οικοδομησημότητα, αφού λέμε κ ξανά λέμε ότι ο όριο οικισμού δεν προκαλεί κατάτμηση κ η ιδιοκτησία είναι ενιαία αλλά με 2 διαφορετικά καθεστώτα δόμησης? Β.Το Δυτικό εκτός κομμάτι είναι μη Άρτιο λόγο εμβαδού? Δε θα μπορούσα να προσμετρήσω το όλον εμβ 1287,50 ως εντός ζώνης και να το καταστήσω άρτιο κ οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση (πρόσωπο σε δημ. οδό, 1200+ τμ , προ 1964 , και πρόσωπο –βάθος επιθυμητό) Ανάλογα με τις απαντήσεις σας πως θα περιγράφατε το ακίνητο στη δήλωση Ν651? Π.χ Γεωτεμάχιο Εμβ 1287,50 τμ το οποίο τέμνεται από όριο οικισμού σε δύο τμήματα Α , εντός , εμβ 1200 τμ , και Β εκτός-εντός ζώνης εμβ 80 τμ, είναι ( το όλον???) άρτιο μη οικοδομήσιμο (ή οικοδομήσιμο ) σύμφωνα με τα ισχύοντα. κλπ… Eυχαριστώ εκ των προτέρων topo .pdf
 5. Συνάδελφοι καλό μήνα, καλό καλοκαίρι! τα φώτα σας σας παρακαλώ, καθώς έχω ασχοληθεί ελάχιστα με θέματα αδειών. Ένας πελάτης, θέλει να γκρεμίσει παλιά 2οροφη οικία (κατασκευή 1897, από μαρμάρινη πλάκα στην πρόσοψη) η οποία βρίσκεται σε οικισμό προ του 23 στη Χαλκιδική. Η οικία είναι ερειπωμένη δεκαετίες και δεν υπάρχει καμία μεταγενέστερη της αρχικής κατασκευής προσθήκη. επειδή λοιπόν η οικία είναι και στην πλατεία ,θέλει κ ορθά , η κατεδάφιση να γίνει σύννομα και με ασφάλεια,. Να σημειώσω ότι σε επαφή που είχα με την αρμόδια υπηρεσία δόμησης( έδωσα μία αίτηση-τεχνική έκθεση) για να κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπο και να απλουστευθεί η κατεδάφιση , μου είπαν ωστόσο από τις φώτο που είδαν πως δεν συντρέχουν οι συνθήκες να χαρακτηριστεί επικίνδυνο. Οπότε το ερώτημά μου είναι πρέπει να ακολουθήσουμε την διαδικασία υποβολής όλων των δικαιολογητικών του άρθρου 40 του ν4495? τοπογραφικό , τομές , κατόψεις??? άντε το τόπο οκ. πρέπει να δείξουμε που είναι το προς κατεδάφιση. αλλά τομές , κατόψεις? θα κάνουμε δηλαδή ολόκληρη αρχιτεκτονική αποτύπωση-μελέτη για κάτι που θα πέσει? Υπάρχει άλλη οδός πιστεύετε? ( κάτι μου είπαν όχι για άδεια κατεδάφισης αλλά για έγκρισή εργασιών κατεδάφισης επειδή είναι προ του 55, ( νομίμως υφιστάμενο μεν,) αλλά δίχως κανονική άδεια- αυθαίρετο δε. Ξέρει κανείς τίποτε σχετικά? Να σημειώσω ότι γνωρίζω πως ώς προ του 55 απαιτείται οκ από το συμβούλιο αρχιτεκτονικής για την κατεδάφιση πράγμα που θεωρώ δεδομένο. Ευχαριστώ
 6. elearningclass. αδυναμία εισόδου,σέρνεται συνεχώς.Βαρέθηκα.... δουλεία δεν είχαμε κ δουλεία βρήκαμε νομίζω! αυτό και αν είναι αξιοποίηση ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού!!. ΕΥΓΕ! ας μείνω με τα 400 και ας τρέχει μετά το ΚΕΚ να συμπληρώσει τις 100 ώρες μου για να πάρει τη δική του μεσητία...
 7. Καλημέρα συνάδελφοι! έχω επιλέξει το smart buildings και βλέπω ότι το μάθημα ξεκίνησε με σελίδες powerpoint που πρέπει να πατάω συνέχεια επόμενο - επόμενο... αυτό είναι μαρτύριο . δε θα τελειώσουμε ποτέ! έτσι λειτουργεί το πράγμα? δεν αυτοματοποιείται με κάποιο τρόπο η παρακολούθηση ( σε φάση το αφήνω και παίζει?), Επίσης γνωρίζεται γιατί από το κεκ στέλνοντάς μου τους κωδικούς πρόσβασης μου λένε ότι το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 30/4 όταν η πρόσκληση του υπουργείου αναφέρει χρόνο ολοκλήρωσης φυσικού αντικειμένου τις 30/5??
 8. akis 73 ευχαριστώ πολύ. Έχεις κάποιο link ή αρχείο με τις ΤΖ που θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας?
 9. Συνάδερφοι, η τιμή ζώνης για Πευκοχώρι Χαλκιδικής εντός οικισμού? Η ΔΕΗ αναγράφει 900 ευρώ . Θεωρείτε ότι η τιμή αυτή ταυτίζεται με του υπουργείου οικονομικών? Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω στη δήλωση 4495? Ευχαριστώ.
 10. 1.Συνάδερφοι η μετατροπή μπαλκονόπορτας σε παράθυρο μπορεί να θεωρηθεί περίπτωση δδ ( αλλαγή διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπιση αυτών) της Κατηγορίας 3? 2. Τελικά ,στην περίπτωση συνύπαρξης παραβάσεων κατηγορίας 3 και λοιπών παραβάσεων που υπολογίζονται με αναλυτικό, μπορούμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο 2, να τα υπολογίσουμε όλα με αναλυτικό σε ένα φύλλο καταγραφής και πιθανότατα σα ΜΙΑ παράβαση (έως 15.000 )? Δε μπόρεσα να εντοπίσω την σχετική αναφορά στην εγκύκλιο 2. Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.