Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ch_mp13

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Ενδιαφέροντα
    Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ch_mp13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σύναδερφε δεν είναι σε κάποια παρέκκλιση . Είμαστε εκτός σχεδίου χωρίς πρόσωπο σε κύρια οδό.Η αρτιότητα είναι 4000 τμ . Δηλαδή στο τοπογραφικό μεταβίβασης στην 651 το ορθό είναι να γράψω ότι το όλον ειναι 4014 τμ, το τμήμα εντός ζωνης παραλίας είναι πχ 1000τμ ( μεταβιβάζεται κανονικά), το εναπομείναν 3000 τμ είναι ΜΗ αρτιο μη οικοδομήσιμο? ...βρωμάει η δουλεία...της Ο.Α Θα μπορούσα να γράψω θεωρείς το όλον άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με την ταδε Ο,Α ....η οποία δεν έχει ανακληθεί .... πετώντας το μπαλάκι στην υπηρεσία που εξέδωσε τη Διοικητική πράξη?
  2. Kaλημέρα . Έχω χάραξη αιγιαλού το 2006 και έκδοση Ο.Α στο τέλος του ίδιου έτους . Το γεωτεμάχιο είναι εμβαδού 4014 τμ εκτός σχεδίου , προσμετρώντας στο εμβαδό τις ιδιοκτησίας και επιφάνεια εντός ζώνης Παραλίας, καθώς σύμφωνα με το τοπογραφικό Ο.Α η ιδιοκτησία εφάπτεται μερικώς με τη γραμμή αιγιαλού. Προφανώς χωρίς την επιφάνεια εντός γραμμής παραλίας δεν είχαμε τα 4000 τμ και δεν υπήρχε αρτιότητα. Το ερώτημα είναι αρχικά ορθώς ο μηχανικός που εξέδωσε το τοπογραφικό της Ο.Α προσμέτρησε τη ζώνη παραλίας στην ιδιοκτησία ( με χάραξη αιγιαλού το 2006 μετά το Ν του 2001)???? Αν ήταν παλιός ο αιγιαλός νομίζω η απάντηση θα ήταν καλώς προσμετρήθηκε η παραλία στην ιδιοκτησία. Με δεδομένο ότι ο αιγιαλός είναι μεταγενέστερος του 2001 τι ίσχύει.? Καλούμαι σήμερα να δώσω τοπογραφικό και δήλωση 651 για μεταβίβαση του γεωτεμαχίου μαζί με την κατοικία η οποία οικοδομήθηκε και επειδή τα λεφτά είναι πολλά φοβάμαι μη βρω κανένα μπελά καθώς χωρίς τη ζώνη παραλίας έχω μη άρτιο γήπεδο κάτω από 4000 τμ Σημειώνω ότι το τοπογραφικό αδείας μήνες μετά τη χάραξη, που αποτυπώνει τη ζώνη παραλίας ως ιδιοκτησία ελέγχθηκε από την ΥΔΟΜ , και η άδεια δεν έχει ανακληθεί. Σήμερα 16 χρόνια μετά , η απαλλοτρίωση δεν έχει τελεστεί καθώς δεν αποζημειώθηκαν προφανώς οι δικαιούχοι αλλά και δεν ανακλήθηκε αυτοδίκαια καθώς η χάραξη είναι μετά ο 2001( αν έχω καταλάβει ορθά). Στο τοπογραφικό που πρέπει να δώσω προσμετράω τη ζώνη παραλίας στην ιδιοκτησία άρα δίνω 651 άρτιο και οικοδομήσιμο? Περιμένω βοήθεια !!! μη μπω καμία φυλακή από τους αγοραστές για μία αμοιβή τοπογραφικού . είναι πολλά τα λεφτά της μεταβίβασης. Ευχαριστώ και καλό μήνα
  3. Kαλημέρα Για οικόπεδο εντός οικισμού Πευκοχωρίου Χαλκιδικής (<2000 κατοικοι) η συμβολαιογράφος μου ζήτησε ως μηχανικό του πωλητή Βεβαίωση από ΥΔΟΜ για συντελεστή ΣΑΟ. Η ΥΔΟΜ απάντησε ότι για αυτούς δεν υπάρχει ΣΑΟ , μόνον βεβάιωση όρων δόμησης μπορώ να δώσει, Τελικά ο ΣΑΟ είναι το πηλίκο max τμ δόμησης / τμ οικοπέδου ? Θεωρείται ότι ποιο ορθό είναι να αναγράψω στο τοποραφικό τους όρους δόμησης και να αφήσω τη συμβολαιογράφο να υπολογίσει μόνη το πηλίκο ΣΑΟ(όρος ο οποίος και για μένα ήταν άγνωστος μέχρι εχθές- που τα θέλουν όλα έτοιμα στο πιάτο για να κάνουν copy paste τα πάντα με την ευθύνη τρίτων,,,)??? το διάταγμμα του 2011 αναφέρει max δόμηση για οικόπεδα μικρότερα των 700 τμ, 240τμ δόμηση και επιπλέον πατάρι ξηράς δόμησης 40 τμ Ο ΣΑΟ είναι 240 / εμβ οικοπέδου ή (240+40)/εμβ οικοπέδου. Είμαι ασφαλής αν πιεστώ να αναγράψω επί του τοπογραφικού το ΣΑΟ ως το ανωτερω ποιλίκο? ευχαριστώ...
  4. Kαλημέρα. Κασσανδρινό Χαλκιδικής , εντός οικισμού. Τ.Ζ? Πευκοχώρι Χαλκιδικής εντός οικισμου? Ευχαριστώ
  5. TZ ΠΕΥΚΟΧΏΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ 500 ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ P.S EKTΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
  6. Συνάδερφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στην περιοχή ισχύει το Δ131/81 και το εμβαδόν έκαστου καλύπτει την απαίτηση αρτιότητας σύμφωνα με την απόφαση του Νομάρχη. Το πρόσωπο είναι το πρόβλημα. Επίσης το συμβόλαιο κατάτμησης αναφέρει ότι χτίστηκε οικοδομή με έξοδα του ενός εκ των 2 ο οποίος και λαμβάνει το δομημένο κομμάτι ( δε διευκρινίζει βέβαια ότι η άδεια βγήκε στο όλον οικόπεδο ,αυτονόητο φυσικά για εμάς αφού η άδεια προηγείται της κατάτμησης) Θα απευθυνθώ και στην πολεοδομία ( όχι της περιοχής ) για την γνώμη τους και βλέπουμε... ευχαριστώ και πάλι.!
  7. Συνάδερφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στην περιοχή ισχύει το Δ131/81 και το εμβαδόν έκαστου καλύπτει την απαίτηση αρτιότητας σύμφωνα με την απόφαση του Νομάρχη. Το πρόσωπο είναι το πρόβλημα. Επίσης το συμβόλαιο κατάτμησης αναφέρει ότι χτίστηκε οικοδομή με έξοδα του ενός εκ των 2 ο οποίος και λαμβάνει το δομημένο κομμάτι ( δε διευκρινίζει βέβαια ότι η άδεια βγήκε στο όλον οικόπεδο ,αυτονόητο φυσικά για εμάς αφού η άδεια προηγείται της κατάτμησης) Θα απευθυνθώ και στην πολεοδομία ( όχι της περιοχής ) για την γνώμη τους και βλέπουμε... ευχαριστώ και πάλι.!
  8. ίσως είναι μία λύση ανάγκης, που θα δείχνει ότι είχαμε πρόθεση να πληρώσουμε το κατι τις μας... 250 ευρω η ΚΑΤ 3, . εδώ άλλοι αποθήκη 15τμ τακτοποιούν με ΚΑΤ 3. Συνάδελφε ΚΑΤ3 ==> 250 ΕΥΡΏ ή μία επιλογή χρονολογίας προ του 82 άρα ΚΑΤ 2 και αναλυτικός-μία λοιπή παράβαση ==> 300 ευρώ ???? θα ήταν επίσης μία επιλογή? Αν έπρεπε να επιλέξεις σα μηχανικός τι θα διάλεγες? Ο σταυρός φαίνεται στις αεροφωτογραφίες αλλά ποίος θα το ψάξει?
  9. Καλησπέρα! την άποψή σας για το πως θα αντιμετωπίζατε το ακόλουθο. Πελάτης μου σε χωράφι του , έχει κατασκευάσει ένα τσιμεντένιο σταυρό( στην μνήμη του μοναχογιού του που σκοτώθηκε ) ύψους 5 μέτρα περίπου με άνοιγμα 2.8 μέτρα περίπου. Ο σταυρός εδράζεται σε βάση από μπετό 10 εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους. Η κατασκευή έγινε περίπου 2004-2005 .(φαίνεται σε αεροφωτογραφία του 2009). Το θέμα είναι ότι με αφορμή μεταβίβαση (όχι πώληση) και έχοντας κάνει το τοπογραφικό του είπα ότι πρέπει να το τακτοποιήσουμε , υπολογίζοντας να το βάλω μια λοιπή παράβαση ( αναλυτικός) . Το θέμα είναι ότι λόγω μη άδειας και χρόνου, πάω κατηγορία 5 οπότε δεν μπορώ να τακτοποιήσω. Τι κάνω ? υπάρχει άλλος τρόπος. ?? σκέφτομαι μέχρι και να βγάλω στην ανάγκη βεβαίωση αδόμητου μίας και δεν έκανε και κανά σπίτι ο έρμος ( όταν έκανα αυτοψία τον είχε πάει για sevice το σταυρό :)) Αν και θέλει να το τακτοποιήσει για να μην έχει θέμα στο μέλλον.
  10. Συνάδερφοι καλησπέρα. σε οικισμό προ του 1923, και κάτω των 2000 κατοίκων( χωρίς ρυμοτομία) , βγήκε Ο.Α το 1987, η οποία δεν εξαντλούσε τον Σ,Δ Μεταγενέστερα έγινε συμβολαιογραφική κατάτμηση σε 2 άρτια και οικοδομήσιμα ( υποτίθεται ) οικόπεδα με το ένα (ας πούμε Α) να παίρνει το κτίσμα, και το οικόπεδο Β να παραμένει αδόμητο . Λέω παραπάνω ''υποτίθεται'' διότι, αποδεικνύεται σήμερα( και το ξέρουν και οι ιδιοκτήτες) , ότι τα 2 οικόπεδα μπορεί να έχουν το απαιτούμενο εμβαδόν αλλά δεν έχουν το απαιτούμενο πρόσωπο σε δρόμο( το Α συγκεκριμένα). Ο μηχανικός που έκανε το τοπογραφικό για την κατάτμηση πριν καμία 25 χρόνια μαγείρεψε την πίσω πλευρά των οικοπέδων ώστε να εφάπτονται τάχα με δημοτική οδό κάτι το οποίο δεν ισχύει καθώς μεσολαβεί μεταξύ οδού και οικοπέδων μία στενή λωρίδα ξένης ιδιοκτησίας(όπως φαίνεται και στο τοπογραφικό αδείας) Το αρχικά ενιαίο οικόπεδο είχε βέβαια πρόσωπο και από μπροστά σε άλλη οδό , το οποίο πρόσωπο το παίρνει μετά την κατάτμηση το αδόμητο οικόπεδο Β. Συμπερασματικά λοιπόν , καθώς το πρόσωπο στην πίσω πλευρά δεν υπάρχει ( μπαλαμούτι του μηχανικού ), το οικόπεδο με το κτίσμα είναι στην πράξη τυφλό και μη οικοδομήσιμο ενώ το αδόμητο Β μπορεί μεν να έχασε το πρόσωπο στην πίσω οδό ,αλλά είχε ως εναλλακτική το πρόσωπο από μπροστά όπότε θεωρητικά παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο.( Η πλάκα είναι ότι στο συμβόλαιο κατάτμησης παρόλο που τάχα τα οικόπεδα είχαν και τα 2 πρόσωπο , προβλέφθηκε δουλεία διόδου για το Α μέσα από το Β( που σημαίνει ότι το ήξεραν το μπαλαμούτι) Το Ερώτημα είναι το εξής. Καλούμε να δώσω σήμερα τοπογραφικό για το Β και αύριο πιθανό να κάνω και τοπογραφικό αδείας. Το οικόπεδο Β έχει εμβαδόν και πρόσωπο από μπροστά. Το δίνω άρτιο και οικοδομήσιμο? ή το γεγονός ότι προέρχεται από κατάτμηση όπου το έτερο μισό Α είναι πρακτικά μη οικοδομήσιμο ακυρώνει και τη δική μου αρτιότητα ? τίθεται κατ εσάς ακυρότητα της όλης κατάτμησης? Ο ιδιοκτήτης-κληρονόμος του Α και της οικοδομής ( δικηγόρος ) που μίλησα μαζί του μου είπε με λίγα λόγια , μην ασχολείσαι με το δικό μου, δώσε στον Β αφού έχει πρόσωπο , το τοπογραφικό του, και έγώ όταν έρθει η ώρα θα δω τι θα κάνω. ( θέλει απ ότι κατάλαβα να αγοράσει από μπροστά άλλη ιδιοκτησία για να αποκτήσει το πρόσωπο που δεν έχει - και μετά σιγά μη βγάλει άκρη με τη νομιμότητα της οικοδομής....) Το Β λοιπόν το δίνω οικοδομήσιμο?
  11. αρε akis73 . ούτε να σε πληρώναμε.Πάντα παρών για όλους μας. Να είσαι καλά!
  12. Kαλησπέρα ΤΖ για Παλιούρι Χαλκιδικής και Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής ?? Μου είπαν 500 γιατί δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή στους 2 οικισμούς. ισχύει? Ευχαριστώ
  13. Διαβάζοντας τα προηγούμενα , θεωρώ ότι τελικά δίνω τη βεβαίωση με τις εξαιρέσεις.... Το ερώτημά μου λοιπόν περιορίζεται στο εξής: εξαιρούμαι ως περίπτωση ζ) ή ε ) της παραγράφου 3 του άρθρου 81? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.