Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

zafioann

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zafioann

  1. Πρόσφατα εξέδωσα βεβαίωση του 4014 για αδόμητο γήπεδο στην οποία διαπίστωσα πως εκ παραδρομής ειχα βαλει ημερομηνία αυτοψίας μεταγενεστερη της ημερομηνίας της έκδοσης της βεβαίωσης. Ανθρώπινο λάθος, επανέκδοση βεβαιωσης η λύση? Δεν θα έπρεπε να έχει το σύστημα του ΤΕΕ δικλείδα για αυτην την περίπτωση και να μην σε αφήνει να πας σε μεταγενέστερες της παρούσης ημερομηνίας?είπα στον συμβολαιογράφο μήπως το λύσουμε με υπευθυνη δήλωση που να αναφερει οτι η αυτοψία έγινε την ιδια μέρα με την βεβαίωση και εκ παραδρομής δηλώθηκε μεταγενέστερα, περιμένω απάντηση...
  2. Inzaghi, εχω παρόμοια περίπτωση με κτίσμα χωρίς αδεια σε γήπεδο χωρις αρτιότητα. προχειρη κατασκευή εξοχικής κατοικίας με τσιμεντόλιθους και περαν αυτής γκαράζ , διαμόρφωση βεράντας ελαφρώς υπερυψωμένης του εδάφους με μάρμαρο και πέτρινη περίφραξη. Πέραν της τακτοποίησης των κτισμάτων, ο αναλυτικός για τα υπόλοιπα θα είναι απαγορευτικός. Προφανώς όμως πρέπει να γίνει σωστά. Αυτό που με προβληματίζει είναι η μετέπειτα αξιολόγηση του απο την επιτροπή αρχιτεκτόνων (λόγω του προχείρου της κατασκευής). Αν το κόψει απο την ρυθμιση τι γίνεται? ποιός ακούει τον ιδιοκτήτη? (Αλλη μία απορία: πώς θα γίνεται η εξέταση της περίπτωσης απο επιτροπή εδω όταν η διαδικασία εχει πλέον φυγει απο την πολεοδομία κ γίνεται ηλεκτρονικα? Θα στέλνει το ΤΕΕ τους φακέλους με τις πρόχειρες κατασκευές στις κατα τόπους επιτροπές-πολεοδομίες?)
  3. Συγνωμη για την παραβιαση των κανονισμων, δεν θα επαναληφθεί. Προς θεού, δεν είπα οτι ελυσα όλα μου τα προβλήματα, ξερω πως στην τοπογραφία με... "βάζετε κάτω κ με πατατε". Απλά είπα οτι βρήκα την απάντηση στο αρχικό ερώτημα που είχα θέσει. Για καλό εδωσα τα στοιχεία, για όποιον νεο συναδελφο (σαν και εμένα) τυχει να έχει το ιδιο ερώτημα.Οσον αφορα τις συμβουλες σας, πραγματικα ευχαριστω πολυ και ειμαι σίγουρος πως αν δεν εξελιχθουν ολα όπως τα περιμενω(πραγμα πολύ πιθανό), να τις υιοθετήσω, μου δώσατε αρκετές εναλλακτικές.
  4. Οχι, θα ασχοληθω απλα και μονο απο περιεργεια για το τι εννοουνε τριγωνομετρικά gps. Επειδη στην σελίδα τους τα αναφέρουν χωριστα απο τα υπόλοιπα και εκτός του οτι εχουν αλλη τιμη, φαινεται διαδικτυακα να μπορείς να παρεις μονο συντ/νες wgs84. -------------------------------------------------------------- Οσον αφορα την οπισθοτομία, θα μου φυγει η υποψία λάθους μετρησης με το gps. Αν και να σου πω την αλήθεια με τόσο πυκνό τριγ/κο δικτυο εδώ, και η οπισθοτομία μπορεί να σου δώσει αρκετα καλα αποτελέσματα.Ελαχιστες είναι οι φορές που είχα πρόβλημα. -------------------------------------------------------------- Παιδια, ευχαριστω για την βοήθεια. Τελικά βρήκα άκρη!!!(Μίλησα με ΓΥΣ και μετα απο πολύωρο ψαξιμο βρηκα καποιον να μου απαντησει!) Τα τριγωνομετρικα στο συνολο τους ειχανε προσδιορισθεί από επίγειες μετρήσεις από το 1890 έως και τα μέσα της δεκαετίας του ʽ80 και συνορθώθηκαν με τις υπολογιστικές δυνατότητες και τις μεθόδους της κάθε εποχής. Μεταγενέστερα, και με την ελευση της τεχνολογίας GPS, η γυσ φροντισε και ιδρυσε με την χρηση μακροχρόνιων μετρησεων με GPS το το νέο γεωδαιτικό δίκτυο GPS, ονομάστηκε Ελληνικό Δίκτυο GPS 2002 (HΕllenic GPS NΕΤwork 2002 – HΕGNΕΤ2002) και αποτελείται από τα παρακάτω σημεία-σταθμούς : • 28 βασικά σημεία (σταθμοί αναφοράς), συμπεριλαμβανομένου και του μόνιμου σταθμού GPS του Διονύσσου Αττικής • 201 τριγωνομετρικά σημεία • 9 σημεία παλιρροιογράφων • 5 σταθμούς πλατφορμών SLR Τις συντεταγμενες αυτού του δικτύου τις εχουν διαθέσιμες μονο σε WGS84 Εδω στην Λήμνο εχει δύο τέτοια σημεία και απο αυτά θα εξαρτηθω!!! Γιατι να συμβιβάζεσαι με πιθανά σφάλματα όταν εξ' αρχης μπορείς να δουλέψεις σωστά... Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM
  5. Εχετε δίκιο. εγω βέβαια θα "ενοχλήσω" λίγο και την ΓΥΣ...και αν δεν ξερουν και αυτοι θα προχωρησω συμφωνα με τις συμβουλές σας. Κατι το οποίο δεν δοκίμασα ακόμα ειναι να στησω το total station στα τρ/κα αυτά και να δω τι αποτελέσματα βγάζω για τις συντ/νες τους με οπισθοτομία.Σε κάθε περίπτωση θα επανέλθω στο θέμα για να τα αποτελέσματα της αναζητησης μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΤΕ!
  6. Πάλι θα έχω το ίδιο πρόβλημα, την βαση στην σκεπη απο ποιό τρ/κο την εξαρτω? Ποιό εχει το ελάχιστο σφάλμα? Νομίζω αυτό ειναι που πρέπει να λύσω πρώτα.
  7. Ετσι οπως τα λες ειναι. Δυστυχως επελεξα να δουλευωμε ζευγος βαση-rover με UHF, καθε φορα θα πρεπει να εχω καποιο τρ/κο ή ιδρυθεισα σταση σχετικα κοντα.
  8. Ειπα να ιδρυσω καποιες στασεις σε πιο προσβασιμα σημεια γιατι εδω στην λημνο στην πλειοψηφια τους τα τρ/κα δεν ειναι προσβασιμα. Και ετσι να μπορω ανα πασα στιγμη να δουλευω ευκολα κ γρηγορα σε ΕΓΣΑ (ως τωρα επαιρνα και το total station και ιδρυα σταση με οπισθοτομια οταν δεν υπηρχε κοντα τρ/κο και εστηνα εκει την βαση).Το θεμα μου ειναι ομως η ακριβεια των τρ/κων απο τα οποια θα ξεκινησω το δικτυο στασεων, ακριβως γιατι διαπιστωσα αποκλίσεις που με θορυβησαν.
  9. Οντως το raster design και to autocad map 3d θα σου κανουν την δουλεια σου.εγω χρησιμοποιω το autocad map 3d και ειμαι ευχαριστημενος, αν κ εχω μαθει πως το raster design σου λεει κ σφαλμα ανα σημειο και μπορεις να αποκλεισεις καποιο σημειο που κλωτσαει για καλυτερο αποτελεσμα.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μεχρι πριν λίγο καιρο εκανα τις τοπογραφικες μου αποτυπωσεις με total station.Προσφατα αγόρασα ένα γεωδαιτικο gps.μετρωντας όμως απο ενα τριγωνομετρικο σε δυο αλλα(ολα τησ γυσ, μετρησεις με rtk), διαπίστωσα πως δεν μου δινει τις σωστες συντεταγμενες για αυτα(συμφωνα με γυς) και υπαρχει μια αποκλιση 30-40 ποντων.Αρχικα θεωρησα λαθος το datum που μου ειχε δωθει στο χειριστηριο πεδιου και εψαχνα να βρω το σωστο.διαπιστωσα εκ των υστερων πως το πιο πιθανο ειναι να χανει καποιο τριγωνομετρικο και οτι εχουν αναφερθει παρομοια προβλήματα. Αποφασισα λοιπον να ιδρυσω δικο μου δικτυο σε όλη την Λήμνο(εδω εδραζομαι). Βρεθηκα προ του παρακατω προβλήματος: απο ποιό τρ/κο ξεκινας?ποιο εχει το ελαχιστο σφάλμα?εχει να κανει με την ταξη αυτων? Δυο τρ/κα χαρακτηριζονται μαλιστα απο την γυς ως τριγωνομετρικα gps(ειναι αυτα πιο εμπιστευσιμα?), εψαξα κ ειδα πως θα επρεπε τα τριγωνομετρικα gps να εχουν πανω τους κοχλια, αυτα δεν εχουν.Αν μπορειτε βοηθειστε με. Ευχαριστω! Υ.Γ. θεωρω ως σωστο το datum του χειριστηριου πεδιου επειδη μεσω coord ειδα πως μετατρεποντας απο ΕΓΣΑ 87(αυτες που μου εδινε το χειρηστηριο) σε WGS84 οι τιμες λ,φ στο WGS84 ητανε ιδιες με αυτες που ειχε χτυπησει το gps και εκ των υστερων μετατρεψει το χειριστηριο πεδιου σε ΕΓΣΑ. Επισης διαπιστωσα πως χτυπωντας απο το τρ/κο 1 τα τρ/κα 2 και 3 και εκ των υστερων απο το τρ/κο 2 το τρ/κο 3(χρησιμοποιησα κ στις δυο περιπτωσεις τις συντ/νες που δινει η γυς για τα τρ/καοταν εστησα την βαση), η διαφορα της μετρουμενης τιμης του τρ/κου 2(μετρωντας απο το τρ/κο 1) σε σχεση με την τιμη δωθεισα απο γυς ειναι οσο και η διαφορα των μετρησεων του τριγων/κου 3, μετρουμενου απο το τρ/κο 1 και απο το τρ/κο 2. Αρα το όργανο μετραει σωστά, απλά οι τιμές των τρ/κων κατα ΓΥΣ χωλαινουν...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.