Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ιάμβλιχος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.396
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Ιάμβλιχος last won the day on Δεκέμβριος 27 2010

Ιάμβλιχος had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ιάμβλιχος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

90

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προκαταβολή και ιδιωτικό συμφωνητικό μόνο και πριν βγει η άδεια. Ναι αντιπαροχή. Αφού βγήκε η άδεια έτυχε να εντοπιστεί ότι το καθαρό εμβαδό διαμερίσματος του συμφωνητικού έχει ελαφρώς επιπλέον εμβαδό σε σχέση με το προκύπτων εμβαδόν από την προσθαφαίρεση με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια (στα εγκεκριμένα έχει μόνο στοιχεία δόμησης, όχι εμβ. διαμερ.) που είναι αυτό της συνορεύουσας τοιχοποιΐας του κλιμακοστασίου με ακάλυπτο και όχι με το διαμέρισμα. Και αφού εντοπίστηκε αυτή η διαφορά λέει ο αγοραστής να γίνει σωστά. Η άλλη πλευρά δεν το συζητάει. Δεν έχει όρεξη? Φοβούμενος μήπως ότι θα έχει απαίτηση ο αγοραστής μετά να μειωθεί αντιστοίχως η τιμή? Ο αγοραστής αφού τον πιάσεις στη φάκα τον χειραγωγείς πιο εύκολα μετά. Και για τα έξτρα υλικά και έξοδα πρέπει να μείνει χειραγωγήσιμος για όποια διαφωνία προκύψει. Λέω εγώ τώρα. Άλλωστε δεν βρίσκει κάποιος εύκολα καινούρια σπίτια οπότε άλλος έχει το κόψιμο. Παρ' το και μη ζητάς πολλά,μη κολλάς σε λεπτομέρειες.
  2. Δεν το δικαιολογεί. Είναι αυτό που λέμε όταν δε σε συμφέρει κάτι αποφεύγεις τη συζήτηση. Κατηγορηματικός για τον αντίθετο χωρίς επιχείρημα. Ο αγοραστής ανυσηχεί περισσότερο ότι αν είναι έτσι δύσκαμπτος από την αρχή τι έπεται στη συνέχεια
  3. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η προσμέτρηση της τοιχοποιΐας μεταξύ κλιμακοστασίου και ακαλύπτου στα καθαρά τ.μ. του διαμερίσματος? Αυτό επιφέρει μια αύξηση του κατά τη γνώμη μου καθαρού εμβαδού κατά περίπου 1,6%. Είναι ελάχιστη η διαφορά αλλά πρόκειται για νέο κτίριο και καλό είναι να γίνουν όσο γίνεται πιο σωστά. Ευχαριστώ.
  4. Βγάλαν μισή ανακοίνωση, να το παιδέψουν ακόμα λίγο. Λίγο απίθανο πάντως, γιατί είναι σαν να σου λένε έχεις περαιώσει, άρα έχεις όλα τα δικαιολογητικά, αλλά κάνεις νάζια και δεν ανέβασες τα δικαιολογητικά πάρε έξι μήνες να το ξανασκεφτείς. Λογικά στο όλο πακέτο πάει η παράταση.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, συμπεριλαμβάνεται στο: '' παράταση ................. για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013 '' και το ''κλικ'' προς οριστική υπαγωγή ή αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 3/11 ? ? ? Θεωρώ πως και αυτό υπάγεται στην ''ηλεκτρονική υποβολή'', δεν το λέει όμως ξεκάθαρα, θα μπορούσε να λέει ''για την οριστικοποίηση των δηλώσεων και την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ " (Δελτίο τύπου "Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013. Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.")
  6. Έχει κάποιος κάποια γνώμη για το παραπάνω ερώτημα? Συμπληρώνετε φύλλα καταγραφής για σταυλικές εγκαταστάσεις εφόσον δεν ζητάει νέα σχέδια, τοπογραφικό κλπ?
  7. Καλησπέρα. Θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος στο εξής? Σε παλαιές σταυλικές εγκαταστάσεις με οικοδομική άδεια κατασκευάστηκαν τελικά τα κτίρια στις ίδιες διαστάσεις σε άλλη θέση. Ένα εκ των κτιρίων έχει τμήμα του εντός Δ. Το κτίριο προσωρινής διαμονής είναι 30τ.μ.. Εφόσον το παράβολο είναι σε κάθε περίπτωση 300€ και δεν καταβάλλεται επιπλέον πρόστιμο και με την προϋπόθεση ότι δεν ζητούνται κατόψεις των οποιονδήποτε αυθαιρέτων πέραν του στελέχους κλπ της οικοδομικής άδειας, πιστεύετε ότι θα πρέπει να αναγράψουμε στα φύλλα καταγραφής τα τμ της αυθαιρεσίας και την καταπάτησης του Δ και αριθμό λοιπών παραβάσεων? Δεν επαρκή μια περιγραφή των τελικώς κατασκευασθέντων κτιρίων με τις διαστάσεις τους και τα εμβαδά τους, τα υλικά κατασκευής και σημείωση ότι τμήμα τάδε κτιρίου εντός Δ? Έχει γίνει τοπογραφικό, απλά η επιφύλαξή μου αν γραφούν στα φύλλα καταγραφής είναι ότι θα φαίνονται μόνο τα εντός Δ στην πρώτη σελίδα, τα υπόλοιπα αναλυτικά τι υπάρχει στην Τ.Ε. και για την αποφυγή πιθανού μπερδέματος. Επίσης ο συντάξας του τοπογραφικού έχει αποκλίσεις περί 0,20 μ περίπου ως προς τα περιγράμματα. Επίσης μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι αυθαίρετα εφόσον δεν τηρήθηκαν οι στάθμες περιβάλλοντος χώρου! Και για να μην μπλέκω με το τι θεωρεί ο νόμος αυθαίρετο και τι όχι και ποια πλευρά τράβηξε ο τοπογράφος στο σχέδιο κατά 0,20μ. περισσότερο, αφού καινούρια σχέδια και τοπογραφικό δεν απαιτούνται ούτε ΔΕΔΟΤΑ κλπ, ούτε πληρώνεται πρόστιμο, μόνο παράβολο, γιατί να μπλέκω? Ευχαριστώ!
  8. Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, η προθεσμία 5 ετών από την υπαγωγή για την υποβολή της ΜΣΕ και των ΗΜ έχει καταργηθεί?
  9. Καλησπέρα. Διαβάζω ότι η η προθεσμία είναι η 3/11. Μα είναι για όλα τα αρχεία? Η προθεσμία 5 ετών από την υπαγωγή για την υποβολή της ΜΣΕ και των ΗΜ έχει καταργηθεί? Είναι δυνατόν? Τελειώνεις με έναν πελάτη του δίνεις φάκελο, τον ενημέρώνειςγια τα 5 χρόνια για ΜΣΕ και ΗΜ. Από κει και πέρα τι τσιρκολίκι είναι αυτό? Μια 5 μια 1, κάποιος που έχει σταματήσει τα αυθαίρετα γιατί θα πρέπει να διαβάσει ότι βγάζουν τρεις και λίγο? Υσχύει και για ΜΣΕ και για ΗΜ η 3/11? Ευχαριστώ
  10. Καλησπέρα. Ισόγεια αυθαίρετη αποθήκη προ '83, το 2007 αλλάζει χρήση σε κατοικία και επεκτείνεται. Όλο πάει με 2007 χρόνο κατασκευής σωστά? Ή υπάρχει περίπτωση για το προυπάρχον κτίσμα να πάει ως προ 83 και κατηγορία 5? Απ' ότι θυμάμαι μπαίνει η χρονολογία της τελευταίας εγκατεστημένης χρήσης? Ευχαριστώ.
  11. Ε, τότε φαντάζομαι μπορεί να πάει και με τον αναλυτικό αποθήκες με ύψος κάτω των 2,50μ και μικρό εμβαδόν. Ευχαριστώ
  12. Ε, δυο χρήσεις θεωρητικά δε γίνεται, αν το γράψεις αυτό σε κάτοψη, πολύ θεωρητικά δεν είσαι καλυμμένος και από υψηλή θεωρία χορτάσαμε. Αφού έγιναν και τα αυθαίρετα επιστήμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.