Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

christod

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ένα οικόπεδο εντός οικισμού έχει παραχωρήσει δουλεία διόδου σε τυφλό οικόπεδο από το 1950 και χωρίστηκε στα 2. Δηλώθηκαν χωριστά στο κτηματολόγιο και το κομμάτι του παραχωρημένου δρόμου μπήκε στο πάνω οικόπεδο που βρίσκεται και το παλιό σπίτι. Αυτό λοιπόν το οικόπεδο μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο επειδή ο παραχωρημένος δρόμος βλέπει σε κοινόχρηστο-κοινοτικό δρόμο? Βγαίνει δλδ σαν μύτη στον κοινοτικό δρόμο. Το λέω γιατί ψάχνωντας εδώ είδα ότι οι δουλείες διόδου παραμένουν κομμάτι του δουλεύοντος ακινήτου. Συγνώμη αν έκανα κάποια λάθη στους όρους γιατί δεν τα γνωρίζω πολύ καλά. Ευχαριστώ για την όποια απάντησή σας και για το χρόνο σας!!
  2. Καλημέρα σας. Συγνώμη αν ενοχλώ. Φαντάζομαι ότι αυτό που έχω να ρωτήσω δε θα πάρει πολύ χρόνο να απαντηθεί. Σε ιδιόκτητο σπίτι, στο ισόγειο, υπάρχει μια βεράντα μήκους 3μ. Θέλω να αντικασταστήσω το υπάρχον κάγκελο με τοιχάκι από τούβλο. Όσο ύψος έχει τώρα τόσο θα γίνει, περίπου 80cm. Από τα λίγα που είδα, αντιλαμβάνομαι πως επειδή είναι επέμβαση σε όψη προς δρόμο, χρειάζεται πιθανώς άδεια μικρής κλίμακας, είτε είναι με τούβλα, είτε με πορομπετόν είτε με τσιμεντοσανίδα. Θα ήθελα να το επιβεβαιώσω πριν κάνω κάποια ενέργεια. Δε θα αξίζει κιόλας μετά. Ας βάλω πλαστικές φυλλωσιές. Σας ευχαριστώ.
  3. Σήμερα πήραμε και το τελικό χαρτάκι. Διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ. Ακόμα όμως με κυνηγάνε Είναι τόσο κουφό όμως...κάνω διακανονισμό μια παλιά οφειλή και έχει μείνει μία δόση, αυτή του Ιανουαρίου του 15. Είχα διαγραφεί ήδη από την περιφέρεια με ημερομηνία 15/07/2014 και περίμενα του ΤΕΕ. Βγήκε κάπου μέσα Δεκέμβρη ή προς το τέλος. Δεν το σκέφτηκα ότι έπρεπε να πληρώσω τις τρέχουσες εισφορές, αφού ήταν όρος στο διακανονισμό! Να πληρώσω 1200 για να πάρω πίσω τα 1000 μετά..πφφ. Έμαθα ότι δεν πληρώθηκε τελικά η δόση του Γενάρη αφού "έπεσε" ο διακανονισμός. Ελπίζω τα λεφτά τα είναι ακόμα μέσα αφού δεν πρόλαβα να δω. Επίσης να πω ότι στα οφειλόμενα είναι λέει η εισφορά για τον ΟΑΕΔ του Β εξαμήνου του 13 ενώ στο χαρτί που έχω πληρώσει και έχω απόδειξη από τα ΕΛΤΑ είναι 1036 ευρώ που περιλαμβάνει τα 60 ευρώ. Άσε που για 15 μέρες πληρώνω πάλι 60 ευρώ!! 1 με 14 ιουλίου 2014..έλεος πια. Πραγματικά είναι υποχρεωμένος? :S
  4. Καλημέρα. Πλήρης απογοήτευση με τα σχετικά του ταμείου μας. Δεν κατάφερα σε αυτήν την 5ετία να εργαστώ ως μηχανικός αλλά ήθελα να εξαντηλήσω τα περιθώρια πληρώνοντας το ταμείο μέχρι την πρώτη μεγάλη αλλαγή των εισφορών. Πέρυσι δεν μπόρεσα να πληρώσω το ένα εξάμηνο και διακανόνισα το δεύτερο. Αλλά πληρώνοντας στο διακανονισμό και την προκαταβολή και την πρώτη δόση, τα καλόπαιδα του ΤΣΜΕΔΕ σου δίνουν θεώρηση μέχτι 4/4/14. Αυτές είναι λεπτομέρειες που δείχνουν πόσο σωστά λειτουργεί...ας πάμε στα σοβαρά. Αφού άκουσα και ότι αυτό το εξάμηνο πρέπει να πληρώσω 1260 ευρώ φρίκαρα. Αν βάλεις και τη δυσκολία του να πλήρωνες τα προηγούμενα, εύχομαι να είχα διαγραφεί ...χθες. Παρότι όμως με έχει απογοητεύσει τόσο σαν ταμείο δε νιώθω τόσο άνετα να διαγράψω μια και καλή αυτό το δικαίωμα που κέρδισα με τόσα χρόνια σπουδών. Είδα κάπου μια αναφορά για διαγραφή/επανεγγραφή μέσα στην 5ετία (αν φυσικά έχει αλλάξει κάτι). Αλλά και πάλι πόσο εύκολο θα είναι με τις αμοιβές και τους μισθούς που αναμένονται τα υπόλοιπα χρόνια να πληρώνεις τέτοιες εισφορές, ειδικά όταν αλλάξει και η κλάση. Απλά απορώ με κάποιους εγκεφάλους. Το έχει προχωρήσει κάποιος το θέμα με την αναστολή? Γνωρίζει κάτι? Δε ξέρω μήπως έψαξα λίγο βιαστικά και δεν είδα κάποια αναφορά στα προηγούμενα ποστς. ..
  5. Αυτό που διαφεύγει σε πολλούς είναι πως τις συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων τις έχουν πληρώσει οι ίδιοι (υποτίθεται). Δε θα έπρεπε να εξαρτώνται από τις εισφορές των νέων μηχανικών. Άλλο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα αλλά γιατί να με νοιάζει όταν ο άλλος παίρνει σύνταξη τώρα 1300 ευρώ?Να πάρει ότι αντιστοιχεί στις εισφορές που έχει πληρώσει. Αυτό να συνέβαινε για όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Αυτό το λέω για τον φίλο sdim. Arch_stefania εγώ δεν κατάλαβα πολύ καλά. Συγνώμη αλλά επειδή και εγώ πλέον κατάφερα να βρω δουλειά μερικής απασχόλησης και ο εργοδότης μου ούτε που συζητούσε να πληρώνει ένα μέρος των εισφορών στο ΙΚΑ. Τώρα είμαι διπλοασφαλισμένος. Σε αυτήν την περίπτωση κάνεις αίτηση εκκαθάρισης και οι εισφορές του ΙΚΑ πάνε στο ΤΣΜΕΔΕ? Θα ήθελα μια μικρή διασαφήνιση. Χωρίς να με ενδιαφέρει η διαγραφή, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η 5ετία. Μια άλλη ερώτηση που έχω είναι πόσο πρέπει να περιμένω για να κάνω διακανονισμό. Τώρα χρωστάω το ραβασάκι του Απριλίου και δε θα μπορέσω να πληρώσω με τη μία και το καινούριο του οκτωβρίου. Πότε θα μπορώ διακανονίσω το ποσό και των δύο? Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας για το τωρινό εξάμηνο δηλαδή Νοέμβριο?
  6. Φταίμε και εμείς ρε γμτ. Δε γίνεται τπτ να τα λέμε μόνο στο forum. Έτσι δεν "σπας αυγά" στην Ελλάδα. Έχω ακούσει όλους τους κλάδους να έχουν κατέβει 1-2 φορές στο δρόμο. Για μηχανικούς τπτ. Δε γίνεται να παρακαμφθούν οι πλήρως ανενεργοί συνδικαλίστές μας? Νιώθω τόσο αόρατος ρε γμτ ως μηχανικός. Πλέον αυτά τα θέματα γίνονται θέματα επιβίωσης και είναι πολύ σοβαρά για να μας αντιμετωπίζουν έτσι. Να μας κρατάνε δέσμιους από παντού.
  7. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αφού μάθαμε ότι το κέντρο είναι υποβαθμισμένο (αναβάθμιση/υποβάθμιση παίρνουν θέση πλέον στο "πάνθεον" των λέξεων μαζί με "θα κάνουμε, μαχαίρι στο κόκκαλο, ΕΔΕ, οι ενοχοι θα βρεθούν"), προτείνω να γίνει το γήπεδο της πανάθας στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια Λίγο να "φάμε" μερικά κτίρια από εδώ, λίγο από εκεί, θα το χωρέσουμε! Θα πετύχουμε και την πολυπόθητη αναβάθμιση...οι παίχτες θα βγαίνουν στο κέντρο του γηπέδου με το Μετρό. Φυσικά για να διατηρήσουμε την παράδοση του χώρου, το χόρτο του γηπέδου θα είναι ..ειδικό χόρτο
  8. Δλδ αυτό το οποίο απαντούν αρκετοί εδώ μέσα πιθανώς δεν ισχύει πλέον..? Σαφή απάντηση για το τι προβλέπει ο νέος νόμος υπάρχει? Όχι από μόνο από εμάς, αλλά και από το ΤΕΕ και από τον Υπουργό τον ίδιο δλδ...
  9. Γεια σας. Διαβάζω καιρό το φόρουμ. Γίνεται τρομερή προσπάθεια εδώ μέσα. Νομίζω πως ο τομέας των μηχανικών είναι από τους πιο πολύπλοκους και υπάρχουν τόσα "σκοτεινοί" τομείς που καταφέρνετε να "φωτίσετε" και φυσικά υπάρχουν άλλοι τόσοι!! Οκ οκ σταματαώ τα καλά λόγια Στο θέμα μας. Είναι 27 ετών, νέος μηχανικός, άνεργος χωρίς προυπηρεσία στον τομέα μου. Μακάρι το πρώτο ποστ μου να ήταν ερώτηση για το τι θα έπρεπε να κάνω στην εργασία μου...δυστυχώς ήρθαν έτσι που και εγώ με τη σειρά μου θέλω να επαναφέρω το συγκεκριμένο θέμα. Όχι τόσο της διαγραφής αλλά του πως θα μπορέσουμε να κινηθούμε για να σταματήσει πλέον αυτό το "ρουφηγμα αίματος" από το ΤΣΜΕΔΕ. Να είχαμε και "αίμα"...δανεικά από γονείς κυρίως. Καλό είναι να έχεις ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αλλά να έχεις επιλογή ρε γμτ..ζητάμε κάτι παράλογο? Για να ξέρω δλδ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.