Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

chalkia_j

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

chalkia_j's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω, ετοιμάζοντας φάκελο για πολεοδομία για την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου (μεταλλικός σκελετός και επικαλύψεις με πάνελ πολυουρεθάνης), θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να υπολογίσω αναλυτικό προϋπολογισμό (ποιες κατηγορίες να χρησιμοποιήσω). Επίσης, μήπως μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε τις πιο πρόσφατες τιμές του προϋπολογισμού; Το Link αυτό ισχύει; http://www.michanikos.gr/files/file/540-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/ Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα. Ελπίζω να μην έχει ξανασυζητηθεί το θέμα στο φόρουμ. Γνωρίζει κάποιος εάν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη ρύθμιση αυθαίρετης κατασκευής, από Τεχνική Εταιρεία, απαιτείται καταβολή ΦΕΜ 10% ή παρακράτηση φόρου ή κάποια άλλου τύπου φορολογική επιβάρυνση. Εγώ ως μηχανικός γνωρίζω ότι παίρνω απαλλαγή μέσω ΤΕΕ αλλά δε γνωρίζω εάν πρέπει να καταβληθεί κάτι από τα παραπάνω.
  3. Γίνεται με εξουσιοδότηση..αλλά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να το προσκομίσει. Αν γίνει από το μηχανικο -> έξτρα εργασία -> έξτρα αμοιβή
  4. Ευχαριστώ. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στη Δ15 και επιβεβαίωσα τα εξής: Ως υπάλληλος εταιρείας (έχω ΙΚΑ), δεν μπορώ να βγάλω μελετητικό, εκτός και αν η εταιρεία ήταν ήδη στο μητρώο εταιρειών μελετών (που για να γίνει αυτό πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν τους εταίρους της).
  5. θεωρώ ότι κάπου εδώ είναι και το δικό μου θέμα. Εργάζομαι ως υπάλληλος σε εταιρεία, η οποία μου ζήτησε να βγάλω μελετητικό πτυχίο, ώστε να το δεσμεύσει για να γραφτεί στο αντίστοιχο μητρώο εταιρειών μελετών. Γνωρίζετε αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, ή για να μπορέσω να βγάλω μελετητικό πτυχίο θα έπρεπε η εταιρεία να είναι ήδη γραμμένη στο μητρώο εταιρειών μελετών; Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία να ρωτήσω αν ισχύει ότι αν βγάλω πτυχίο μελετητικό, (Α ταξης) αυξάνονται τα ασφάλιστρα με οποιοδήποτε τρόπο; (κάπου εδώ το πήρε το μάτι μου) Κάτι τέτοιο ισχύει και για το ΜΕΚ Α' βαθμίδας; Ευχαριστώ συνάδελφοι!
  6. Καλησπέρα. Έχω το εξής θέμα: Σε όροφο σε εσοχή (ρετιρέ) έχει κλειστεί ένα δωμάτιο, εντός του νομίμου περιγράμματος της οικοδομής. Δεν είμαι σίγουρη πώς ακριβώς υπολογίζω το ποσοστό της υπέρβασης δόμησης, λόγω του ότι η ιδιοκτησία είναι σε εσοχή (δλδ προκύπτει από ιδεατό στερεό). Στο ΤΕΕ μου είπαν να τη βγάλω αναλογικά από τα χιλιοστά της ιδιοκτησίας σε σχέση με την επιτρεπόμενη δόμηση που αναφέρεται στην άδεια (1977). Παρόλα αυτά δεν έχω πεισθεί ότι είναι σωστό κάτι τέτοιο (δλδ η επίκληση των χιλιοστών καθώς και των παλιών όρων δόμησης και όχι των σημερινών επιτρεπόμενων). Θέλω να ρωτήσω αν έχει συναντήσει κανείς παρόμοια περίπτωση. Στο ΤΕΕ μου είπαν ότι μπορεί να πρέπει να απευθυνθώ και στο Υπουργείο για την περίπτωση που θεωρείται και υπέρβαση Ιδεατού Στερεού. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  7. Καλησπέρα. Αρχιτέκτονας μηχανικός είμαι και ετοιμάζομαι να κάνω έναρξη στην εφορία. Παρακολούθησα τη συζήτηση και αναρωτιόμουνα αν μπορώ να δηλώσω ως δευτερεύουσα κατηγορία, εκτός της 71.11, την 74.10, ώστε να είμαι καλυμμένη για μικρότερες ευρύτερες εργασίες που θέλω να αναλαμβάνω...Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα (δεν ξέρω ίσως κάποιες απαιτήσεις σχετικά με πτυχίο κτλ)...
  8. Αίσχος...Και ούτε καν ενημερωτικό δελτίο που να ανακοινώνει την...αναποφασιστικότητά τους σχετικά με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Άραγε πόσο καιρό τώρα το έχουν αποφασίσει,..ή μήπως εξ αρχής (:Ο) ????
  9. Ούτε εγώ μπαίνω. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εφόσον δεν προλαβαίνουμε πρακτικά να πληρωθεί το πρόστιμο με εφάπαξ καταβολή με την έκπτωση,μέχρι τις 22 δεκέμβρη, μήπως τελικά το αφαιρέσουν τελείως μετά τις 22. Του τύπου όποιος πρόλαβε την έκπτωση την πρόλαβε, κανείς δεν εγγυάται τίποτα για τις προθεσμίες που (λογικά) θα ανακοινωθούν μετά Πολύ εκβιασμός έχει πέσει.
  10. Σε περίπτωση που δε βρίσκουν δεύτερη άδεια (προσθήκης β+γ ορόφου) της οικοδομής μπορώ να καταθέσω αίτηση υπαγωγής στο Ν4014 με βάση σχέδια αποτύπωσης για κάποιες αυθαιρεσίες που ούτως ή άλλως αποτελούν κτιριοδομικές παραβάσεις; Η ανασύσταση του φακέλου (ολική ή μερική) πρεπει να προηγηθεί των καταθέσεων όλων των δικαιολογητικών για τις παραβάσεις του νόμου,μέχρι τέλη Μαρτίου; Με προβληματίζει λίγο ότι υπάρχει η αρχική άδεια της πολυκατοικίας και έχει χαθεί η δεύτερη η οποία είναι άδεια προσθήκης.Στην πολεοδομία μου είπανε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο από τη δεύτερη άδεια που να αποδεικνύει ότι έχουν γίνει αλλαγές στον όροφο που με ενδιαφέρει (ισόγειο και υπόγειο) -αν και τίποτα δεν αποδεικνύει το αντίθετο-, τότε πρέπει να δηλώσω κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις με το νόμο Ν4014. Όμως ο ίδιος νόμος δηλώνει ότι από τη στιγμή που έχει χαθεί ο φάκελος μπορεί να γίνει απλώς αποτύπωση: :S
  11. Σε περίπτωση απώλειας φακέλου, με ευθύνη της πολεοδομίας, αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, ενώ υπάρχει η αρχική ΟΑ, τα σχέδια που πρέπει να καταθέσω (κατόψη, τομές) θα γίνονται πάλι μέσω αποτύπωσης? Αυτό απαλλάσει το μηχανικό από ευθύνη σε περίπτωση που έξτρα αλλαγές που θα προκύψουν απο την αποτύπωση και δεν ταυτίζονται με τα σχέδια της αρχικής ΟΑ, δεν έχουν δηλωθεί τελικά στην αναθεώρηση (πώς θα μπορούσαμε να το ξέρουμε αυτό ούτως ή άλλως?), εφόσον υπάρχει βεβαίωση απώλειας φακέλου από πολεοδομία? (θεωρώντας πάντα ότι οι έξτρα αλλαγές δεν παραβιάζουν ΓΟΚ και κτιριοδομικό φυσικά).
  12. Κι εγω με αυτή τη λογική θα υπολόγιζα το παράβολο. Τελοσπάντων τελικά θα προσπαθήσω να αποφύγω προσωπικά το 4014. Προσπαθώ να το ψάξω για τον 1512, καθώς εχει χαθεί από την πολεοδομία () φάκελος αναθεώρησης προσθήκης ορόφων στην οικοδομή. Συνεπώς κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως ανασύσταση φακέλου, όμως δεν μπορώ να δηλώσω τώρα άρον άρον με τον 4014 πράγματα που είναι στον αέρα όσον αφορά την ιδιοκτησία που με ενδιαφέρει (κανείς δε γνωρίζει τι έχει διορθωθεί και τι όχι στα σχέδια της αναθεώρησης) Μένει να δω αν θα δεχτούν στην πολεοδομία εξαίρεση από κατεδάφιση σύμφωνα με τον 1512/1985. Ελπιζω!
  13. Μπορεί να φανεί αφελής η ερώτησή μου όμως έχω μπερδευτεί αρκετά με το όλο θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στον υπολογισμό του παραβόλου, υπολογίζονται τα τετραγωνικά των αυθαίρετων τμημάτων της ιδιοκτησίας ή ολόκληρου του χώρου στον οποίο αναφέρεται η αυθαίρετη κατασκευή; Εγώ έχω δύο εξωτερικές σκάλες που οδηγούν σε υπόγειο βοηθητικό χώρο υπόγειο από ιδιόχρηστο τμήμα πρασιάς. Το σύνολο των τμ των κλιμάκων αυτών είναι λιγότερο από 50 τμ όμως ο βοηθητικός χώρος είναι σχεδόν 100 τμ. (για να μην υπολογίσω και το ισόγειο). Επίσης αναφερόμαστε σε κάλυψη ή σε δόμηση; (δηλαδή πρέπει να προσμετρηθούν και τα τμ του ισόγειου με την κύρια χρήση Επίσης, λόγω του ότι υπάγονται στην ίδια κατηγορία αυθαιρεσίας οι δύο αυτές σκάλες (παραβίαση κτηριοδομικού λόγω επέκτασης πέραν του 1/4 του μήκους της πρασιάς) σκέφτομαι να το πάω με αναλυτικό και να βγει δηλαδή μία παράβαση (500 ευρω). Είναι ορθό ή μήπως θεωρούνται αυτόματα δύο παραβάσεις ξεχωριστές συνεπώς 500 Χ 2 = 1000 ευρω; Και...τέλος. Στην ιδιοκτησία αυτή υπάρχουν κάποιες εξτρα διαρρυθμίσεις που μπορούν να νομιμοποιηθούν με βάση τον 1577. Στο παράβολο όμως συνεπώς πρέπει να υπολογιστούν λοιπόν όλα τα τμ του χώρου (περίπου 100 τμ) ή δε χρειάζεται καν δήλωση αυτών των διαρρυθμίσεων; Ευχαριστώ :S
  14. Πέρασα από την πολεοδομία, και τελικά δε θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από το τοπογραφικό (ίσως επειδή η άδεια της οικοδομής είναι με το ΓΟΚ '73.) μαζί με τα εγκεκριμένα σχέδια της τελευταίας άδειας καθώς και τεχνική έκθεση με αμοιβές. Ελπίζω να μην προκύψει κάτι ακόμα... Παρόλ' αυτά αντί για το ΦΕΚ 167/Δ/93 με παρέπεμψαν στο ΦΕΚ 111/2004 (που δεν έχει καμμία σχέση). Απ' ότι φαίνεται αναφέρονται στο ΠΔ 111/2004 από το ΦΕΚ 76 Α/ 2004.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.