Μετάβαση στο περιεχόμενο

akisD

Members
  • Περιεχόμενα

    142
  • Εντάχθηκε

  • Days Won

    1

Everything posted by akisD

  1. Και σε μένα (όπως έγραψα παλαιότερα- κλείσιμο βιβλίων 31-12-2016, πρόσληψη 10/1/2017) συνεχίζει να βγαίνει ειδοποιητήριο και για τον 3-2017. Στην παραπάνω σελίδα πράγματι εμφανίζεται κανονικά η ΑΠΔ του 1-2017. Πλήρωσα μόνο τον 1-2017 μόνο και μόνο για να καλύψω τις πρώτες 9 μέρες του 2017. Άρχισα να πιστεύω ότι η μήνυση και προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι πλέον μονόδρομος. Εννοείται ότι θα ήθελα να συμμετέχω αν γίνει κάτι ομαδικά. Καλό είναι να γράψουν όσοι ενδιαφέρονται, για να δούμε πόσοι μαζευόμαστε και όποιος έχει δικηγόρο που θέλει να ασχοληθεί, ας κάνει μια προεργασία.
  2. Επικοινώνησα σήμερα με τον ΕΦΚΑ... Ξεκαθάρισαν τα πράγματα... Δεν έχουν και αυτοί ιδέα. Μου είπαν οι κοπέλες (με δύο μίλησα) "δεν μπορούμε να σου πούμε αν πρέπει να πληρώσεις το ειδοποιητήριο ή όχι". Μου είπαν και κάτι για "εκκαθάριση", τους είπα τι εκκαθάριση ρε παιδιά, πλέον είμαι μισθωτός (ΜΟΝΟ) και είπαν τότε κάτι για "πιστωτικό", όλα τα είχαμε, να περιμένουμε από τον ΕΦΚΑ να μας γυρίσει πίσω λεφτά... ΠΑΡΑΝΟΙΑ... δυστυχώς.
  3. Δεν κατάλαβα Σωτήρη. Λες ότι λογικά θα πρέπει να αγνοήσω το ειδοποιητήριο; Ή θα πρέπει να κάνω κινήσεις μπας και "διορθωθεί" το ειδοποιητήριο ή ότι πρέπει να πληρωθεί για τον Ιανουάριο έστω και παράλογο - παράνομο.
  4. Διάβασα το νήμα και με έβαλε σε σκέψεις, βρε μπας και έχω και εγώ ΕΦΚΑ. Ε ναι λοιπόν δεν το γλύτωσα και εγώ. Έκλεισα βιβλία γύρω στις 20/1 με αναδρομική ισχύ 31/12/2016 από τις 10/1/2017 είμαι μισθωτός ως μηχανικός σε μία εταιρία και παρόλα αυτά μου ήρθε ΕΦΚΑ για τον 1ο και τον 2ο με βάση υπολογισμού το 2015 και αναγραφόμενη ιδιότητα "αυτοαπασχολούμενος". Θεωρητικά θα έπρεπε κάτι ίσως να πληρώσω για τις πρώτες 9 μέρες του χρόνου, αλλά όχι, δεν πρόκειται να γλυτώσω... Έστειλα και εγώ email στο tax-help και περιμένω... Το θέμα τώρα είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω και δεν ξέρω αν τηλεφωνικά βγει κάποια άκρη...
  5. Έτσι κατέληξα και εγώ. Ειλικρινά βαρέθηκα να ψάχνω και να κάνω υποθετικά σενάρια. Τα έκλεισα τελικά με ημερομηνία 31/12/2016. Ας περάσουν μερικοί μήνες ή χρόνια και βλέπουμε και κάνουμε. Μας κουράσανε... Καλό κουράγιο σε όσους ακόμα το ψάχνουν.
  6. Αν ο αυτόματος δουλεύει σωστά δεν θα συμπληρώσει νερό αν η πίεση πέσει από 1,9 στα 1,6 και αυτός είναι ρυθμισμένος στο 1,3. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι με πίεση στο δίκτυο 1,6 έμεινε ο λέβητας χωρίς νερό. Το θέμα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο σε ένα δίκτυο ο αυτόματος να έχει την ίδια πίεση με την βαλβίδα ασφαλείας. Ίσως όταν κρυώσει η εγκατάσταση τότε να πέσει η πίεση κάτω από το 1,3 και τότε να συμπληρώσει ο αυτόματος.
  7. Πάντως αν από ελεύθερος επαγγελματίας, γίνεις (και) μισθωτός, ο εργοδότης ενημερώνει το τσμέδε στέλνοντας ένα email. Τώρα σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω, γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;
  8. Αν έχεις συμφωνητικά με αυτούς τους δύο και έχεις έδρα το σπίτι σου, ναι τότε θεωρείσαι "μπλοκάκι". Η πλάκα είναι αν έχεις τρεις, για την εφορία θεωρείσαι "μπλοκάκι" ενώ για την ασφάλιση όχι. Οι αστείοι, ούτε στον αριθμό των εργοδοτών δεν το ταίριαξαν.
  9. Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω που περιέγραψα την δικιά μου (πιθανή) περίπτωση υπάρχει πιθανότητα για έσοδα 1000 - 2000 ευρώ το 2017 από το μπλοκάκι να πρέπει να πληρώσω π.χ. 6000 πρόσθετη ασφάλιση. Φαντάζομαι θα βρίσκονται και πολλοί άλλοι συνάδελφοι σε παρόμοια κατάσταση. Λες αυτοί να θέλουν να το κρατήσουν; Άρε τι μας κάνουν... παραμονή πρωτοχρονιάς και ασχολούμαστε με αυτό το χάλι, την ανοργανωσιά και την παράνοια... Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αν και νομίζω ότι μπορούμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου να κλείσουμε τα βιβλία με ημερομηνία 31/12/2016 χωρίς πρόστιμα κλπ. Γεια στο στόμα σου συνάδελφε...
  10. To ίδιο περίπου ρωτούσα και εγώ εδώ πριν την εγκύκλιο αλλά ούτε εκεί δόθηκε σαφής απάντηση αλλά και με αυτήν την εγκύκλιο πάλι δεν απαντήθηκε αυτό το ερώτημα. Μάλλον περιμένουμε την (τις) επόμενη(ες) αλλά από'τι βλέπω τελικά το κλείσιμο από το μπλοκάκι είναι μονόδρομος...
  11. Δηλαδή αν είσαι μισθωτός και έχεις και μπλοκάκι τι γίνεται; ΔΕΝ θα έχεις επιπλέον εισφορές; Εγώ δεν κατάλαβα να ξεκαθαρίζει τίποτα η εγκύκλιος.
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση και ναι, αυτό το έχω καταλάβει. Το θέμα είναι ότι εγώ και πολλοί άλλοι είχαμε πχ έσοδα από ελεύθερο επάγγελμα 2015 20000, έσοδα 2016 20000. Και ερχόμαστε τώρα στο 2017 όπου έχω προσληφθεί σε μία εταιρία και έχω έσοδα από ελεύθερο επάγγελμα 2017 1000 ευρώ. Τι γίνεται τώρα; εκτός από τις εισφορές (κρατήσεις) τις δικές μου και του εργοδότη στο Τσμεδε που αφορούν την μισθωτή εργασία, τι θα έχω για το ελεύθερο επάγγελμα (πάλι τσμεδε) αν είναι να υπολογιστούν εισφορές με βάση 2015 και 2016 τότε θα βγει ένα πολύ μεγάλο νούμερο σε σχέση με τα πραγματικά εισοδήματα σαν ελεύθερος επαγγελματίας του 2017, δηλαδή μπορεί να πρέπει να πληρώσεις 6000 επιπλέον ασφάλιση για τα 1000 επιπλέον ευρώ του ελεύθερου επαγγελματία. Αυτό είναι τελείως παράλογο γι'αυτό λέω μηπώς κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.
  13. Δεν έχω καταλάβει ένα (σχετικά) απλό θέμα, αν κάποιος συνάδελφος έχει καταλάβει ας γράψει κάτι μπας και αποφασίσω εγώ και κάποιοι άλλοι τι θα κάνουμε. Μέχρι τώρα ήμουν με μπλοκάκι σε δύο εργοδότες ένας μεγάλος και ένας μικρός (σε απολαβές). Ο μεγάλος μας τελείωσε, έμεινε μόνο ο μικρός. Από τον νέο χρόνο ίσως είμαι κάπου με πρόσληψη (ΤΣΜΕΔΕ). Αν κλείσω τα βιβλία μου, ΟΚ μένω μόνο μισθωτός και χάνω και τον μικρό. Αν δεν κλείσω τα βιβλία και διατηρήσω και το μπλοκάκι (για να μην χάσω τον μικρό) εκτός από τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ της μισθωτής εργασίας ποιες θα είναι οι εισφορές για ένα π.χ. εισόδημα 1000 ευρώ από μπλοκάκι το 2017. Αν πάρουν σαν βάση το 2015 θα μου έρθουν ειδοποιητήρια π.χ. της τάξης των 2 Χ 2500 - 3000 χιλιάδων = 6000 οπότε φυσικά αυτό είναι τραγικό. Καλά τα έχω καταλάβει ή χάνω κάτι; Δεν είναι δυνατόν σε ένα τζίρο 1000 να υπάρχουν εισφορές ασφάλισης 6000. Μήπως περιμένουμε εγκυκλίους που θα ξεκαθαρίσουν τέτοια θέματα...;
  14. Στην περίπτωση του απλού μηχανικού, υπάρχει και η λύση να πάμε σε προγραμματιζόμενο που δουλεύει με μπαταρίες. Οπότε πρέπει σίγουρα να ξέρεις τι έχεις, για να ξέρεις τι να αγοράσεις.
  15. Το απάντησα σε προηγούμενο μήνυμα μου εδώ
  16. Για έμμεσα ασφαλισμένη ισχύουν όλα τα παραπάνω, εκτός από το τελευταίο (4χ200=800), το οποίο δεν το δικαιούται.
  17. Πάλι τα μπλέξαμε... για τις τιμές της κλινικής δεν έχει σχέση άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένη, είναι το ίδιο πράγμα και είναι μειωμένες οι τιμές περίπου 400-500 ευρώ σε σχέση με κάποιον απλό ιδιώτη ανασφάλιστο. Για το επίδομα μετά την γέννα μπαίνει ο παράγοντας άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένη.
  18. Τα 2500 δεν στα δίνουν καθόλου φυσικά. Απ'ότι ξέρω οι έμμεσα ασφαλισμένες δεν παίρνουν απολύτως τίποτα και οι άμεσα ασφαλισμένες δικαιούνται ένα ποσό γύρω στα 800 αλλά πλέον καθυστερεί πολύ η καταβολή. Ας επιβεβαιώσει κάποιος τα παραπάνω αν είναι δυνατόν... Ποιο μυαλό σκέφτηκε αυτό τον διαχωρισμό με ξεπερνάει... δηλαδή εγώ ο άντρας άμεσα ασφαλισμένος δεν δικαιούμαι τίποτα για το παιδί μου ενώ αν ήμουν γυναίκα άμεσα ασφαλισμένη θα δικαιούμουν έστω τα 800.
  19. Αυτό που είδες για τα 2500 δυστυχώς έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια... Το είχα προλάβει στο πρώτο μου παιδί, το έπαιρναν και άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες αμέσως μετά την γέννα.
  20. Remote condenser φαντάζομαι ότι εννοεί "απομακρυσμένος συμπυκνωτής" δηλαδή split unit. Ναι, οι μονάδες είναι split, θέλει λίγο προσοχή και στην απόσταση εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας γιατί κάθε μοντέλο έχει μια μέγιστη απόσταση που μπορεί να εγκατασταθεί. Τώρα όσον αφορά τις παρεμβολές που ρώτησες πιο πριν... Γενικά από την στιγμή που έχεις inverter είναι πιθανόν να παρουσιαστούν παρεμβολές. Τώρα που, πόσες και αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα κανείς δεν το ξέρει εκ των προτέρων. Γενικά φροντίζουμε να μην προκαλέσουμε την τύχη μας (αποστάσεις, διαχωρισμός ισχυρά ασθενή, θωρακισμένα καλώδια κλπ) και αν παρουσιαστούν προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε επι τόπου (αλλαγή οδεύσεων, γειώσεις, φίλτρα κλπ).
  21. Τι εννοείς "χώρο ραντάρ";
  22. Η τελευταία που έβαλα έχει είσοδο αέρα από μπροστά και έξοδο αέρα από επάνω. Στην έξοδο συνδέεις κανάλι για να γίνει διαμοιρασμός σε ολόκληρο τον χώρο με κατάλληλα στόμια κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούν ψευτοπάτωμα, ψευδοροφές, κανάλια, εύκαμπτα γενικά γίνεται μελέτη για ικανοποιητική ροή αέρα. Φυσικά και μπορούν να δουλέψουν και χωρίς κανάλια αλλά το θέμα είναι θα έχουν πολύ κοντά είσοδο και έξοδο οπότε μπορεί σε μεγάλους (ή/και μακρόστενους) χώρους να μην επιτυγχάνουν ικανοποιητική ροή αέρα και επομένως θερμοκρασιακή κατανομή.
  23. 0 - 20000 η πρώτη κλίμακα και όχι 22000, (φαίνεται βέβαια και από το ότι ξεκινάει η δεύτερη από τα 20001).
  24. Και εγώ την έκανα νωρίς... Έχω επιστροφή και την συμπλήρωσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Τον πίνακα Κ ούτε τον είδα... Georgegaleos φέτος άργησες, συνήθως πρώτος την κάνεις και ανεβάζεις και παραδείγματα - οδηγίες, μάλλον αυτός ο πίνακας Κ σε καθυστέρησε... Δεν ξέρω αν έπρεπε να συμπληρωθεί κάτι, εγώ πάντως όπως σου είπα τον άφησα κενό και με καθησυχάζει και η γνώμη του Σωτήρη που την εξέφρασε παραπάνω...
  25. Σε εμένα πάντως (όπως και πέρσι) είναι προ-συμπληρωμένη μόνο η παρακράτηση φόρου 20%, οπότε κάτι παράξενο (και μάλλον λάθος) έγινε σε σένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.