Jump to content

pardamaskou

Core Members
 • Content Count

  224
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

1 Follower

About pardamaskou

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Φόρουμ καλησπέρα Δύο αδέρφια είναι εξ’ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτες σε γήπεδο εκτός σχεδίου άρτιο και οικοδομήσιμο. Αυτή τη στιγμή στο γήπεδο υφίσταται νομίμως μια κατοικία ~100τμ (1992) και ένα αντλιοστάσιο ~10τμ (1988) σε μεταξύ τους απόσταση ~60μ. Υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ 90τμ και οι όροι δόμησης της περιοχής επιβάλλουν ενιαίο κτίσμα. Βγήκε Ο.Α. το 2012 για προσθήκη κατ’επέκταση της κατοικίας (ως Διαμέρισμα 2) με σκοπό να γίνει κατόπιν σύσταση Ο.Ι. Η οικοδομή δεν υλοποιήθηκε και ούτε πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα στο μέλλον, η Ο.Α. εξακολουθεί να είναι τυπικά σε ισχύ. Τα δυ
 2. Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την 'αμεση απάντηση. Ως γνωστόν με την αυθαιρετονομοθεσία αμφισβητούμε κάθε στιγμή τα ελληνικά που ξέρουμε. Καλό βράδυ!
 3. Καλησπέρα, έχω περίπτωση εκτός σχεδίου στο Δήμο Πόρου, το οποίο όμως είναι στο ηπειρωτικό και όχι στο νησιωτικό τμήμα του δήμου. Κατά τη γνώμη σας πάω με την ελάχιστη του δήμου ή της περιφερειακής ενότητας?
 4. εκεί είναι η ουσία από αρχής μνημονίων στο βάθος κήπος της νομοθεσίας είναι η μικροϊδιοκτησία: ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, ακόμη και οι νόμοι των αυθαιρέτων που ως κολυμπήθρα του σηλωάμ ήρθαν για να εξαφαλίσουν στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες (βλ fund) ποινική ασυλία από το "καρκίνωμα" της μικροϊδιοκτησίας, το "αυθαίρετο"
 5. Εντελώς παραπλανητικό το άρθρο, αφού προβάλλει ως "ανακούφιση" το σύνολο του αρ.30 ν4495/17 (όπως υφίσταται από αρχής του νόμου) Η τροποποίηση αναφέρεται στο αρ.25 του ν.4710/2020 (ΦΕΚ 142Α/23-7-2020). Ουσιαστικά προστίθενται τα εδάφια κα) και κβ) που αφορούν το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης κα) κατασκευές υπόγειων βάσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα για την έδραση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κάθε είδους, η εγκατάσταση επ’ αυτών του αντίστοιχου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και οι κατασκευές των συνοδών έργων εντός κάθε τύπου και κατηγορίας υπαίθριων Υποσταθμών του Συστ
 6. Την έκπληξή της για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο ενός εκ των πολυόροφων ξενοδοχείων κοντά στην Ακρόπολη εκφράζει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια των οποίων η οικοδομική άδεια ακυρώθηκε, υπέρ της προστασίας του Ιερού Βράχου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει (δεν έχει ακόμα ανεγερθεί) δυσανάλογο μέγεθος. Η ΕΛΛΕΤ ζητά την ανάκληση της απόφασης, ενώ υπέβαλλε αίτηση θεραπείας στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας,
 7. Την έκπληξή της για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο ενός εκ των πολυόροφων ξενοδοχείων κοντά στην Ακρόπολη εκφράζει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια των οποίων η οικοδομική άδεια ακυρώθηκε, υπέρ της προστασίας του Ιερού Βράχου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει (δεν έχει ακόμα ανεγερθεί) δυσανάλογο μέγεθος. Η ΕΛΛΕΤ ζητά την ανάκληση της απόφασης, ενώ υπέβαλλε αίτηση θεραπείας στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας,
 8. Προφανώς και δε γίνεται. Και προφανώς δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την ενίσχυση του ΕΣΥ εκείνοι που οι ατζέντα τους ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η φουλ ιδιωτικοποίηση της υγείας (βλ.και συντάξεων) Όχι επειδή λεφτά δεν υπάρχουν (γιατί τα 11 μύρια της καμπάνιας υπήρχαν, όπως υπάρχουν και οι διπλές ταρίφες (ή μάλλον 8πλάσιες σε σχέση με τις δημόσιες) που θα πληρώσουμε ή θα χρεωθούμε), όπως υπάρχουν και οι απευθείας μίζες στα αφεντικά τους για τις φυλακές προσφύγων στο ΒΑ. Αιγαίο (και με γοργούς ρυθμούς) - αλήθεια! Είδαμε καμια ΠΝΠ για άμεση ανέγερση/διασκευή Νοσοκομείου????? Μετά από ένα δίμ
 9. ενδεχομένως -αν βεβαίως μια τέτοια πρωτοβουλία βρίσκει τους διαχειριστές του φόρουμ σύμφωνους- να μπορούσε η πλατφόρμα να φιλοξενήσει ένα τέτοιο ψήφισμα, και κατόπιν να δημοσιευθεί σε μμε-μέσα δικτύωσης (και φυσικά δεν εννοώ τα 11.000.000δίαιτα...) η πρωτοβουλία των υγειονομικών όπου αναφέρθηκε κάποιος συνάδερφος πριν https://www.metathalogariastoume.gr/ το λογάριασμα καλό να αρχίζει από τώρα.
 10. Μου έχει τύχει συχνά να δω σε πολυκατοικίες του 70 (συνήθως οικογενειακές και οροφοδιαμερίσματα) τα τμ του διαμερίσματος της σύστασης να ταυτίζονται με το σύνολο του ορόφου, δηλ να συμπεριλαμβάνονται τα κοινόχρηστα (κλιμ/σιο, φωταγωγός κλπ), οπότε και έτσι να έχουν περαστεί στο Ε9 αν δεν ήταν ποτέ υπόχρεες σε ΤΑΠ, γιατί να γίνουν τώρα?
 11. Για μια διαφορετική προσέγγιση του νομοσχεδίου -σε σχέση με το παραπάνω δημοσίευμα- από το Παρατήριο Μεταλλιευτικών Δραστηριοτήτων. "Ιδιώτες αξιολογητές που θα συντάσσουν σχέδια ΑΕΠΟ, αποκλειστικές προθεσμίες με το μαχαίρι στο λαιμό των υπηρεσιών μετά την παρέλευση των οποίων οι γνωμοδοτήσεις θα θεωρούνται θετικές, δραστικός περιορισμός της υποχρέωσης για ανανέωση ΑΕΠΟ. Είναι πολύ πιθανό ότι το πρώτο έργο που θα αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά με τις νέες διατάξεις θα είναι αυτό των Σκουριών"
 12. τακτοποιώ επί του ακαλύπτου α) επέκταση ισογείου διαμερίσματος και β) ισόγειο Β.Χ. που χρησιμοποιείται από το ισόγειο διαμέρισμα. Μπορώ να το πάω έτσι με 1 δήλωση ή να χρησιμοποιήσω ..σκρίνιο?
 13. Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την πάντα εμπεριστατωμένη απάντηση! Άρα τακτοποιώ "επέκταση διαμερίσματος" + "ισόγεια αποθήκη" με 1 δήλωση, σωστά?
 14. Καλησπέρα συνάδερφοι, έχω την εξής περίπτωση Τακτοποιώ κατάληψη τμήματος κοινόχρηστου ακάλυπτου από ισόγειο διαμέρισμα με 100% συναίνεσης (οικογ.οικοδομή). Ένα κομμάτι αφορά ισόγειο Β.Χ. σε επαφή με το διαμέρισμα, το οποίο όμως επικοινωνεί εξωτερικά με αυτό. Η συμβ/φος θεωρεί, ότι ακριβώς επειδή δεν επικοινωνεί εσωτερικά, πως αυτό το κομμάτι δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην παρούσα ρύθμιση, παρά σε μια ξεχωριστή που θα αφορά τα κοινόχρηστα, ώστε αυτό να προσαρτηθεί ως παρακολούθημα στο ισόγειο διαμέρισμα. Είναι βάσιμος ο ισχυρισμός της?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.