Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

k15071967x

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Οχι 1300€ παιδια, 3200€ ειναι η αμοιβη του και 15 ενσημα. Και ξερω οτι δεν θα ξεφυγω τα παντα (στα σκαψιματα να δεις τι πληρωσα). Αλλα οτι ξεφυγω καλα θα ειναι. Θα το κανω αυτο με τον εργατη για το rebound (θα ρωτησω αν το εχει στην τιμη αν και δεν το νομιζω γιατι εχει σκοπο τις περισσοτερες ημερες να δουλευει μονος του, το πολυ πολυ να το κανω και εγω βλεπουμε). Παντως και παλι ευχαριστω.
  2. Ωχ παιδια μου αλλαξατε τελειως την διαθεση. Θα προσπαθησω να απαντησω σε μερικα. Ο μαστορας-υπεργολαβος δεν μπηκε ακομα στην οικοδομη γιατι δουλευει σε αλλη (οποτε μπορω να συμπεριλαβω και το καθαρισμα στις υποχρεωσεις του (χωρις ή με προσθετη αμοιβη θα το συζητησω μαζι του. Ευχαριστω για την συμβουλη)). Τα σχολια για το ΙΚΑ ακυρα γιατι το συμφωνητικο λεει οτι θα μπουν οσα ενσημα πραγματοποιηθουν με ελαχιστα τα ελαχιστα του ΙΚΑ αλλα τα παραπανω απο τα 15 θα τα χρεωθει ο υπεργολαβος. Οποτε ας κανουν οσες καταγγελιες θελουν. Αλλωστε την περισσοτερη δουλεια θα την κανει ο ιδιος οποτε αν θελει πιο πολλα ενσημα θα τα πληρωσει ο ιδιος. Θα κοιταξω και για αυτο που ονομαζεται rebound για τα υλικα. Ετσι κι αλλιως καθομαι τα πρωινα οποτε μπορω να τον βοηθησω και εγω σε αυτο αλλα θα το συζητησουμε. Και παλι ευχαριστω. Για τον ασβεστη δεν νομιζω γιατι θα ειναι ετοιμα κονιαματα (οποτε οντως πρεπει να προσεξω το πως λεγεται το rebound στα ελληνικα. Για τους χρονους αναμονης θα τους του επιβαλλω εγω, μπροστα θα ειμαι (θα ρωτησω τον μηχανικο και θα τους βρω τελος παντων). Τα 65€/μερα εχουν πεθανει προ πολλου στην Κατερινη που ειμαι (οπως ακριβως μειωθηκε ο δικος μου μισθος κατα 245€/μηνα απο το 2008 ετσι εξαφανιστηκαν και οι αμοιβες των μαστορων, οταν καει το σπιτι του γειτονα θα τσουρουφλιστει και το δικο σου, αυτα πανε μαζι). Καποιοι μου ζητησαν και πολλα παραπανω. Δεν σημαινει οτι τα πηραν. Δεν αμφιβαλλω οτι λογω κρισης μπηκαν στον κοπο να μετρησουν και να δωσουν προσφορα με συνολικη τιμη και οτι πριν μερικα χρονια αυτο δεν θα συνεβαινε, θα με γραφαν κανονικα. Και κυριοι δεν πιανω κανεναν απο τον λαιμο, τους δινω δουλεια τους μηνες που η οικοδομη ειναι νεκρη και δεν μπορουν να περιμενουν απο πουθενα αλλου δουλεια (πχ τα μπετα τα αρχισα περσι τελη Σεπτεμβριου και τελειωσανε Φεβρουαριο, αν δεν εδιναν καλη τιμη θα καθονταν ολον τον χειμωνα ενω ετσι εισεπραξαν 13500€ για 287 κμ μπετου, δεν νομιζω να τους εριξα τους ανθρωπους). Οι αμοιβες πεφτουν για ολους. Παντως σας ευχαριστω ολους σας για τις επισημανσεις σας. Πολυ χρησιμες.
  3. Ωχ, απολα αυτα που γραφεις τα μονα που συμφωνησα ειναι τα γωνιοκρανα στις γωνιες (μεσα στην τιμη), οπως και στις πορτες που θα βαλει κατι ξυλα δικα του και δεν χρειαζεται να βαλω πως λεγονται αυτα που βαζουν στις πορτες για να ειναι ισια τα κουφωματα; (θα τα ξαναβγαλει τα ξυλα και θα τα παρει, απλα θα γλιτωσω αυτα στις πορτες). Επισης δεν θα βαλει οδηγους καθολου αλλα θα σοβατιζει με αλφαδι κομματια και θα τα χρησιμοποιει για οδηγους. Απο αποψη χρονου δεν βιαζομαι και τα πιο πολλα μεροκαματα θα τα κανει αυτος μοναχος του (σε ελαχιστα σημεια θα χρησιμοποιησει και εναν εργατη, σε ολα τα υπολοιπα θα δουλεψει αυτος, δεν υπαρχουν δουλειες και απο το να καθεται ειναι προτιμοτερο να παρει μοναχα αυτος μεροκαματο). Επισης ειναι στην συμφωνια αν βρει κανενα μερεμετι αναμεσα να παει να το κανει και να ερθει μετα να συνεχισει σε μενα. Για ολα τα αλλα που γραφεις οχι, δεν προβλεπεται τιποτα στο συμφωνητικο.
  4. Τι να πει δηλαδη; Του πεφτει λογος πως θα ξοδεψω εγω τα δικα μου χρηματα; Μονο βοηθησε δινοντας μου τα ονοματα και τηλεφωνα των σοβατζηδων που ηξερε και αναμεσα στους δυο τελικα σοβατζηδες (με 2700€ και 3200€) με συμβουλεψε να προτιμησω αυτον με τις 3200€ χωρις να μπλεχτει στις διαπραγματευσεις. Και εγω μηχανικος ειμαι (μηχανολογος) και με αδεια της υπηρεσιας υπεγραψα τα θερμανσης, αποχετευσης, κλπ.
  5. Αντι να κανω αυτα που λετε εφερα σοβατζηδες να κανουν καταμετρηση (οπως τους αρεσει, δεν με ενδιεφερε ο τροπος μετρησης τους αλλα μονο το συνολικο ποσο) και για το ιδιο σπιτι (185 μ2 κατοψη χωρις κοινοχρηστους χωρους) μου εδωσαν συνολο τετραγωνικων και τρεχομετρων απο 1100 μ2 μεχρι 1900 μ2 (μου ειπαν και 1350 και 1400 και 1500 και 1700) και απο τιμες απο 2700€ μεχρι 7300€ (μονο την εργασια χωρις υλικα και ΙΚΑ). Φαντασου να τους ειχα δωσει την δουλεια και μετα να ειχαν κανει καταμετρηση. Θα με ειχαν γα.... αναποδα (ακομα και αυτοι που ειπαν τιμες απο 2700 μεχρι 4000€). Δηλαδη αν δεν ηταν η κριση τι θα κανανε; Κατι στραβο υπαρχει στο βασιλειο της Οικοδομης.(Α υπηρχαν και δυο που δεν ηθελαν καν να δωσουν προσφορα με καταμετρηση αλλα μονο με τετραγωνικα και που φυσικα πηραν ποδι κατευθειαν και ας ψαξουν να βρουν κοροιδα). Κατοπιν τους 2 υποψηφιους με την χαμηλοτερη τιμη τους πηρα τηλεφωνο και πηγα και ειδα δουλεια τους και κατεληξα σε αυτον με 3200€ με υπογραφη συμφωνητικου με γνησιο υπογραφης. Α οσο για τα ενσημα του ΙΚΑ μου ζητησαν απο 110 μεχρι 15 (εχω ακουσει κατι 70αρια και εξηνταρια σε οικοδομη με ενσημα αδειας 25 για σοβατισμα). Και η δουλεια που κανει ο συγκεκριμενος τεχνιτης (με μηχανη) μου φαινεται πολυ καλη. Δηλαδη τι ποιοτικοτερο θα εκανε ο τεχνιτης με τις 7300 και τα 70 ενσημα; Αποριες που εχω και εγω...
  6. Πόσο δύσκολες είναι οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ? Αρκετά δύσκολες. Το 2001 που έδωσα είχε γίνει το κεφάλι μου νταούλι δυο τετράωρα να γράφω. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση? Το 2001 ήταν 200 υποψήφιοι για 97 θέσεις. Και οι 76 που περάσαμε την βάση διοριστήκαμε. Και από τι καθορίζεται τί μάθημα θα διδάξει ο μηχανολόγος στο σχολείο? Από τις αναθέσεις μαθηματων του ΠΕ 1204 και ΠΕ 17 Μηχανολόγων.http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od18_09_08_1411.php Υπάρχει κάποιο μάθημα που να μπορεί να διδάξει ο μηχανολόγος σε ημερήσιο γενικό λύκειο? Τεχνολογία (είναι πολύ λίγες οι ώρες όμως και τις διεκδικούν πάρα πολλές ειδικότητες) Υπάρχει κάποιος τρόπος(με κάποιο σεμινάριο ή από ασπαιτέ ή κάτι άλλο) που να μπορέσει ένας μηχανικός να διδάξει μαθηματικά ή φυσική σε σχολείο? Υπαρχουν τόσοι πολλοί μαθηματικοί και φυσικοί στα σχολεία που δεν βρίσκουν καν αυτοί ωράριο. Ξέχνα το αλλά και νομικά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν είναι στις αναθέσεις μας.
  7. Ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση!!! Εγώ πάντως ήξερα πχ ότι δεν μπορείς να παντρευτείς με μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενή. Επομένως ήξερα ότι δεν μπορώ να παντρευτώ την πρώτη μου ξαδέρφη και μπορώ την δεύτερη. Έτσι ήξερα. Αν ο αδερφός είναι δευτέρου βαθμού συγγενής σημαίνει ότι μπορώ να παντρευτώ την αδερφή της μάνας μου ή την κόρη της εφόσον είμαστε τέταρτου-πέμπτου βαθμού συγγενείς; (η θεία μου έχει περίπου 4500 € σύνταξη από Γερμανία, μην πάει χαμένη. Να το ρωτήσω αυτό εγγράφως στι ΙΚΑ να δω τι θα μου απαντήσουν Και τώρα στα σοβαρά είναι δυνατόν να μην απασχοληθεί ο αδερφός σε οικοδομή που φτιάχνουν σε οικόπεδο του αδερφού του ο αδερφός και η μάνα τους στης οποίας το όνομα βγαίνει και η άδεια; Και αν απασχοληθεί να μην μπορείς να του βάλεις ούτε ένα ένσημο και να τα κολλήσεις υπέρ αγνώστων; Και παρόλο που θα απασχοληθεί δεν έχεις και καθόλου έκπτωση στα ένσημα. Μήπως τα θέλουν όλα δικά τους στο ΙΚΑ; Εγώ είμαι τόσο παράλογος; Εγώ πάντως λέω να κάνω πριν την έναρξη των εργασιών αίτηση απαλλαγής-απομείωσης ενσήμων στο ΙΚΑ και αν υπάρξει αρνητική απάντηση θα του γράψω όλα τα ένσημα στο όνομά του. Αυτός έκανε και τον μπετατζή και τον σιδερά και τον πλακατζή και τον βαφέα. Θα τον βάλω να μου κάνει και μια δωρεά (αφού έτσι κιαλλιώς τζάμπα θα δουλέψει) και δεν θα τους κολλήσω στο ΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ένσημο. Εργάτες συνταξιούχους μπορείς να βρεις άνετα (στα επίπεδα που είναι οι συντάξεις....) Αλλά και μη συνταξιούχους με την αναδουλειά που πέφτει.... Λέτε να πετύχει; Ας με τρέχουν στα δικαστήρια. Αυτά που θα γλιτώσω από το ΙΚΑ θα είναι πιο πολλά από τα δικαστικά. (ο αδερφός μου αυτή την στιγμή είναι δημόσιος υπάλληλος και στην άδειά του και στον ελεύθερο χρόνο του μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς αμοιβή).
  8. Ο αδερφός (από ίδια μάνα και ίδιο πατέρα) δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού και δεν δικαιούσαι μείωση ημερομισθίων. (ενώ είναι ο πεθερός και η πεθερά). Επίσης όταν είπα νευριασμένος να του βάλω του αδερφού μου όλα τα ημερομίσθια της οικοδομής που θα χτίσω μου είπαν όχι δεν μπορείς γιατί είναι συγγενής. Τελικά τι είμαι εγώ με τον αδερφό μου; Έχει τύχει σε κανένα τίποτα παρόμοιο; (εντωμεταξύ ενω με τον αδερφό μου είμαστε εξαιρετικά αγαπημένοι, τον πεθερό μου ευχαρίστως τον καθαρίζω (λέμε τώρα, ευτυχώς δεν μπαίνει η γυναίκα μου σαυτήν την ιστοσελίδα))
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.