Μετάβαση στο περιεχόμενο

nemesis13

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nemesis13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να ρωτήσω και εγώ κάτι απο την εμπειρία σας! Είμαι ιδιώτης που θέλει να κάνει τουριστικά καταλύματα με το μέτρο 313 καθώς δεν απέχω 3χλμ απο παραλία αλλά είμαι σε νησί!!! Αυτό που μου είπε ο πολιτικός μηχανικός μου είναι ότι δεν ασχολείται με αυτά αλλά αν θέλω μπορεί να μου κάνει τα απαραίτητα (τοπογραφικά,σκαριφήματα) αλλά δεν έχω καμιά ελπίδα (ενώ πληρώ όλες τις προυποθέσεις) διότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν άκρες και παίρνουν τις επιδοτήσεις και εγώ πρόκειται να ασχοληθώ μάταια! Απο την δική σας εμπειρία αξίζει να ασχοληθώ και να πληρώσω για σχέδια και φακέλους????
  2. Έχετε δίκιο! Βλακεία μου που δεν ζήτησα να την δω! Θα την ζητήσω και αν δεν μου την δίνει θα την διαβάσω εκεί να δω τι λέει. Ο προβληματισμός μου είναι πως μια απόφαση αρείου πάγου μπορεί να σε κατοχυρώνει αφού δεν υπάρχει κάποιο φεκ ? Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως για να βάζουν όλοι αυτοί τις τροχοβίλες τόσο άνετα κάποιο παραθυράκι θα έχουν βρει δεν μπορεί να σου λένε όλοι πως δεν έχεις πρόβλημα και να τις πηγαίνουν παντού (αν και δεν είναι απίθανο) !!!!
  3. Γεια σας!!! Το ξέρω θα πείτε σας ζάλισα πάλι τα ίδια αλλά έψαξα και στο φόρουμ και στο e πολεοδομια και δεν εχω βρει ανάλογο. Πριν αρχίσω θέλω να πω πως στις άλλες συζητήσεις που διάβασα υπήρχε κάποιος τόνος αντιπαράθεσης και εμένα σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο σκοπός μου ούτε θέλω να το παίξω πονηρός. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι: Επειδή έχω ένα κλειστοφοβικό θέμα δεν μπορώ τα τροχόσπιτα και θέλω να κατασκευάσω μια τροχοβίλα που να έχει ύψος κοντά στα 3 μέτρα. Επισημαίνω ότι ΔΕΝ θέλω ρεύμα και ΔΕΝ θέλω να βάλω βόθρο.Ουτε είναι τουριστική μονάδα.Η τροχοβίλα θα είναι κλασσικά με τον κοτσαδόρο (χωρίς τιμόνι όπως έχει αναφερθεί) και ούτε πρόκειται να τις βγάλω τις ρόδες. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι υπάρχει κάποια άδεια που πρέπει να βγάλω ή σε περίπτωση αυτοψίας αποδεικνύω ότι κινείται (έχει αναφερθεί στο φόρουμ)? Στο οικόπεδο που είναι εκτός σχεδίου μπορώ να το στρώσω γιατί είναι λίγο ανώμαλο? (χωρίς να το σκάψω) Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος που του έχει τύχει κάτι ανάλογο έχει κάποιο φεκ γιατί δεν ξέρω αν αφορά πολεοδομία ή Υπ. Συγκοινωνιών και βασικά αυτό ψάχνω μέρες τώρα και επειδή δεν το βρίσκω έθεσα τις παραπάνω ερωτήσεις! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Παρέλειψα να σας πω πως στους κατασκευαστές προκατ και τροχοβιλων που έχω ρωτήσει μου έχουν πει και οι 3 για κάποια απόφαση αρείου πάγου που κάνει νόμιμες τις τροχοβίλες εφόσον δεν είναι σταθερή κατασκευή στο οικόπεδο! Το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι και επειδή προσπαθούν να πουλήσουν δεν τους πολυεμπιστεύομαι!
  4. Το τοπογραφικό είναι της προηγούμενης βδομάδας και έχει χάρτη 1:5000 και το οικόπεδο συγκεκριμένα! Με αυτό λοιπόν το τοπογραφικό πήγα στο δασαρχείο και συγκρίνοντας με τον δικό τους χάρτη έδειχνε ότι δεν είναι δασικό. Και μένα η βασική μου απορία είναι! Πως αν τους φωνάξω αργότερα πάλι με τον χάρτη δεν θα το δούνε??? Εννοώ πως αφού στο χάρτη τους το δείχνει μη δασικό δεν είμαι πολύ σίγουρος αλλά όχι απόλυτα γιατί δεν έχω και σφραγίδα??
  5. Γειά σας!!! Ερώτηση λίγο επείγον για μια μικρή πληροφορία! Είναι ένα κομάτι οικοπέδου εκτός σχεδίου 205 τ.μ.! Αυτό έχει προκύψει απο το κόψιμο οικοπέδου 1,5 στρέμματος! Θα μπορούσε αυτό το κομμάτι να είναι δασικό όταν τα όμορα δεν είναι? Αυτό το κομάτι είναι σε διασταύρωση δρόμων! Επίσης πήγα στο δασαρχείο και κοιτάξαμε τον χάρτη και μου είπε ο πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος πως στον χάρτη (1:5000) φαίνεται πως δεν είναι δασικό! Και του λέω πόσο σίγουρος μπορεί να είμαι? Και μου απάντησε 90% αλλά για να είσαι απόλυτα κάνε αίτηση για αποχαρακτηρισμό (που διαρκεί 5 μήνες) ! Επειδή εγώ επείγομαι θέλω να ρωτήσω αφού έκανα όλα αυτά πόσο σίγουρος είμαι?? Και στον αποχαρακτηρισμό τι διαφορετικό κάνουν??? Πάλι τον δικό τους χάρτη με το τοπογραφικό δεν συγκρίνουν????
  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στο ιδιο οικοπεδο (υπάρχει δρόμος οι 4 μεζονέτες και μετά το οικόπεδο μου και δρόμος) βρίσκεται και συγκρότημα 4 μεζονετών! Καινούριες! Πιστεύω πως ο κατασκευαστής πρέπει να έκανε πράξη εφαρμογής για να έχει ολοκληρώσει τόσο μεγάλο έργο! Αυτό μήπως διευκολύνει την δουλειά του μηχανικού που μου είπες πως είναι περίπλοκη????
  7. Γεια σας!! Την απορία μου θα την εκφράσω και σε μηχανικό που θα ψάξω να βρω αλλά θέλω να ρωτήσω και την δικιά σας γνώμη. Θέλουμε να επενδύσουμε τις κάποιες οικονομίες μας αγοράζοντας ένα οικόπεδο. Όμως επειδή η περιοχή μας αρέσει πολύ σκεφτόμαστε μήπως θα μπορούσαμε να χτίσουμε κάτι μικρό κιόλας. Τα οικόπεδα που έχουμε βρει είναι σε μία περιοχή που είναι εντός σχεδίου αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η πράξη εφαρμογής!! οι κάτοικοι μας έχουν πει ότι περιμένουν 7 χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.(αφορά τον Δήμο Βιλίων) Οι απορίες μου είναι: 1) Μπορώ να κάνω και μόνος μου την πράξη εφαρμογής? και αν ναι πως υπολογίζω πόσο περίπου κοστίζει σε οικοπεδο 250-350 τ.μ. ? 2) Πόσο καιρό μπορεί ο δήμος να καθυστερήσει την πράξη εφαρμογής?? (Δεν γνωρίζω απο αυτά αλλά τα 7 χρόνια μου φαίνονται ήδη πολλά) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.