Μετάβαση στο περιεχόμενο

Christie

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλλον έτσι είναι. Ευχαριστώ πολύ... θα το δικαιολογήσω έτσι κι αν υπάρχει κάτι άλλο ελπίζω η πολεοδομία που χορήγεισε την άδεια οικοδομής να το γνωρίζει...
  2. Είναι εκτός σχεδίου. Ήλπιζα ότι αν υπήρχε κάποια άλλη περίπτωση αλλαγής χρήσης σε εκτός σχεδίου όπου ο συντελεστής δόμησης της προηγούμενης χρήσης ήταν ευνοϊκότερος θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω. Καταλαβαίνεται ότι όταν η υφιστάμενη χρήση γης είναι διαφορετική από την χρήση του κτηρίου ουσιαστικά απαξιώνεται η ιδιοκτησία.
  3. Γνωρίζει κάποιος άλλος συνάδελφος να απαντήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  4. Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου διατυπώμενη καλύτερα: Σύμφωνα με το ΝΔ-439/70 "Περί συμπληρώσεως των διατάξεων περί αιγιαλού" (ΦΕΚ-36/Α/70), τα βιομηχανικά κτήρια θα μπορούσαν να έχουν απόσταση από τον αιγιαλό μικρότερη των 30 μέτρων. Μελετώ νομίμως υφιστάμενο κτήριο με οικοδομική άδεια εκδοθείσα το '80 με κτήριο που απέχει 20 μέτρα από την οριογραμμή αιγιαλού όπως έχει καθοριστεί με ΦΕΚ 72. Στο ΦΕΚ του '72 έχει οριοθετηθεί ο αιγιαλός. Με ενδιαφέρει να καταλάβω με ποιά νομοθεσία δικαιολογήθηκε ως αποδεκτή η συγκεκριμένη απόσταση (20 μέτρα). Μήπως θα μπορούσατε να βοηθήσετε?
  5. @stavrosa Ναι έγινε τροποποίηση ΓΠΣ, χωρίς να αναφέρει τί γίνεται με τα κτήρια που είχαν την προηγούμενη χρήση. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει ή να διευκολύνει την αλλαγή χρήσης στη νέα επιτρεπτή χρήση? Τί γίνεται με τον διαφορετικό συντελεστή δόμησης? Η προηγούμενη χρήση ήταν ευνοϊκότερη ως προς τους συντελεστές.
  6. @Panos_ Η τροποποίση του ΓΠΣ επιτρέπει αυτές τις χρήσεις, όπως αναφέρονται στην απάντησή σας. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει ή να επιτρέπει την αλλαγή χρήσης του κτηρίου εφόσον άλλαξαν οι χρήσεις γης της περιοχής αλλάζοντας τη χρήση σε μια από τις επιτρεπόμενες. Η διατήρηση μιας χρήσης αποθήκης ή βιοτεχνικού κτηρίου σε περιοχή αστικού πρασίνου δεν είναι βιώσιμη αλλά ούτε και σωστή προς τη νέα χρήση αφού εμποδίζει τη συνολική ανάπλαση. Παρόλ'αυτά αφού οι συντελεστές δόμησης είναι διαφορετικοί, τί θα πρέπει να γίνει?
  7. Δυστυχώς stavrosa το ΦΕΚ '72 δεν αναγράφει κάτι σχετικά με τις αποστάσεις από τον αιγιαλό, αλλά μονάχα οριοθετεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Μήπως υπάρχει καμιά άλλη ιδέα που μπορώ να βρω αυτήν την πληροφορία?? Σύμφωνα με το ΝΔ-439/70 "Περί συμπληρώσεως των διατάξεων περί αιγιαλού" (ΦΕΚ-36/Α/70) όπως αναφέρεται παραπάνω, βιομηχανικό κτήριο με άδεια που εκδόθηκε το 80 θα μπορούσε να έχει απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων. Μελετώ νομίμως υφιστάμενο κτήριο με οικοδομική άδεια εκδοθείσα το 80 με κτήριο που απέχει 20 μέτρα από την οριογραμμή αιγιαλού όπως έχει καθοριστεί με ΦΕΚ 72. Με ενδιαφέρει να καταλάβω με ποια νομοθεσία δικαιολογήθηκε ως αποδεκτή η συγκεκριμένη απόσταση.
  8. Η ιδιοκτησία δεν έχει απαλλοτριωθεί. Το οικόπεδο παραμένει ιδιωτικό. Απλά μου φαίνεται παράλογο να μην δίνεται η δυνατότητα αλλαγής χρήσης κτηρίου ακόμα κι αν αυτό είναι εντός σχεδίου εφόσον είναι νομίμως ηφιστάμενο. Και βεβαίως κρίμα για όλη την περιοχή αστικού πρασίνου αφού με το κτήριο θα μπορούσε να ανακαινιστεί και η χρήση του να είναι εναρμονισμένη σ' αυτήν της περιοχής. Δεν νομίζετε? Είναι προσωπική σας άποψη stavrosa ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ή υπάρχει κάπου στην νομοθεσία? Δεν το έχω βρει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  9. Σύμφωνα με το ΝΔ-439/70 "Περί συμπληρώσεως των διατάξεων περί αιγιαλού" (ΦΕΚ-36/Α/70) όπως αναφέρεται παραπάνω, βιομηχανικό κτήριο με άδεια που εκδόθηκε το 80 θα μπορούσε να έχει απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων. Μελετώ νομίμως υφιστάμενο κτήριο με οικοδομική άδεια εκδοθείσα το 80 με κτήριο που απέχει 20 μέτρα από την οριογραμμή αιγιαλού όπως έχει καθοριστεί με ΦΕΚ 72. Με ενδιαφέρει να καταλάβω με ποια νομοθεσία δικαιολογήθηκε ως αποδεκτή η συγκεκριμένη απόσταση. Μήπως θα μπορούσατε να βοηθήσετε?
  10. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει σχετική εμπειρία επί του θέματος? Σε νομίμως υφιστάμενο εντός σχεδίου υπάρχει η δυνατότητα όπως φαίνεται και σε απάντηση της ΔΟΚΚ.
  11. Νομίμως υφιστάμενο κτήριο με χρήση βιομηχανίες/αποθήκες βρίσκεται σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή που αλλάζει χρήση σε αστικό πράσινο. Η αλλαγή χρήσης σε χρήση της περιοχής αντιστοιχεί σε δυσμενέστερο συντελεστή δόμησης. Μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης?
  12. Το μέγεθος της οπής είναι πάντα σχετικό με το μέγεθος της δοκού. Ποιές είναι οι διαστάσεις της δοκού? Τί μέγεθος φορτία έχεις? Χωράει ο οπλισμός αν αφαιρέσεις την οπή από την τομή της δοκού? Δεν θα ανησυχούσα αν μπορούσες να απαντήσεις θετικά στην τελευταία ερώτηση.
  13. Τα λάθος σημεία του υπολογισμού που έκανα ήταν: - οι κατηγορίες έργου; (αν δεν κάνω λάθος οι σωστές κατηγορίες είναι: αρχιτεκτονικής κατηγορία 3 και στατικής μελέτης και επίβλεψης κατηγορία 4; σύμφωνα με το Π.Δ. 696/74 άρθρο 83) - δεν είχα συμπεριλάβει τις προσαυξήσεις λόγω αντισεισμικού και επιμετρήσεων. - η αμοιβή ήταν χωρίς κρατήσεις και ΦΠΑ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ...
  14. Πρόσπαθώ να καταλάβω πως θα βγεί η τιμή αμοιβής οικοδομικής άδειας σε οικοδομή 70τμ υπόγειο και 70τμ ισόγειο για αρχιτεκτονικά, στατικά και αντισεισμικά, μελέτη και επίβλεψη. Οι σταθερές στο xlfor (απλό πρόγραμμα που υπολογίζει αμοιβές)είναι λ =0.21399, ΤΖ= 82, ΕΤΑ=44 και περιφερειακή ΤΑ=56 ευρώ. Αν κατάλαβα σωστά το ΕΤΑ είναι αυτό το όποιο θα χρησιμοποιήθει για να υπολογιστεί ο προϋπολογισμός ενώ θα πρέπει να υπάρχει ένα άλλο ΕΤΑ=110 για την αμοιβή (και πάλι αν κατάλαβα καλά), τη ΤΑ την επαλήθευσα στην εγγύκλιο. Η αμοιβή οικοδομικής άδειας βγαίνει να είναι περίπου 3000 ευρώ. Μήπως μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε τα παραπάνω;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.