Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

manolisorf

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manolisorf

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. θα ήθελα μια μικρή βοήθεια ως προς την προσέγγιση αυτού του προβλήματος για την εισαγωγή του στον τρόπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΚΤΙΡΊΟΥ Τακτοποίηση Αυθαίρετων κατασκευών σε πολυκατοικία με σύσταση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών 1η ΦΑΣΗ: Η αρχική οικοδομική άδεια προέβλεπε κτίριο αμιγής χρήσης στάθμευσης αυτοκίνητων (η Ο.Α βγήκε με βάση τον Συντελεστή Όγκου) (υπόγειο, ισόγειο, όροφος Η/Μ, 6 τυπικοί parking). 2η ΦΑΣΗ: Στην συνέχεια έγινε προσθήκη ενός ορόφου καθ΄ ύψος και αλλαγή χρήσης του Η/Μ ορόφου σε χώρο στάθμευσης) – νέα κατάσταση (υπόγειο, ισόγειο, 8 τυπικοί parking). 3η ΦΑΣΗ: Στην συνέχεια για την μετατροπή του σε κτίριο γραφείων (οπού πλέον η οικοδομική άδεια βγαίνει με βάση τον Συντελεστή Δόμησης) αναγκάζεται να βγάλει άδεια κατεδάφισης για τους 2 τελευταίους ορόφους διότι ξεπερνούσε τον Σ.Δ η υπάρχουσα δόμηση και αλλάζει την χρήση και επαναφέρει τον όροφο Η/Μ (τελική άδεια : υπόγειο, ισόγειο, όροφος Η/Μ, 5 τυπικοί με χρήση Γραφεία). Όλες οι παραπάνω φάσεις καλύπτονται από οικοδομική άδεια ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ - ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ Οι δυο όροφοι για τους οποίους βγήκε άδεια κατεδάφισης δεν κατεδαφίστηκαν ποτέ και άλλαξε η χρήση του ορόφου Η/Μ σε γραφεία. Αρα έχουμε: Υπόγειο (θέσεις στάθμευσης), Ισόγειο, 8 τυπικούς ορόφους(γραφεία). ü Σε όλους τους ορόφους έχουμε αυθαίρετα κλεισίματα ημιυπαιθρίων χώρων σε Κ/Χ και φωταγωγών σύνολο περίπου 127τ.μ/όροφο ü Ο Η/Μ όροφος πρέπει να δηλωθεί ολόκληρος σαν υπέρβαση δόμησης (κάλυψη 450 τ.μ) λόγω ότι πριν ήταν δηλωμένος ως Β/Χ και δεν προσμετρήθηκε στην άδεια ενώ τώρα είναι Κ/Χ γραφεία. ü Οι 2 Όροφοι που έπρεπε να κατεδαφιστούν πρέπει να δηλωθούν ως Υ.Δ, Υ.Υ Στο κτίριο έχει γίνει σύσταση Ο.Ι με βάση την τελευταία άδεια που εκδόθηκε, ο ιδιοκτήτης είναι Νομικό Πρόσωπο και κατέχει την πλήρη κυριότητα όλων των Ο.Ι. Λόγω ότι μοιράστηκαν χιλιοστά στο υπόγειο και στο ισόγειο σε θέσεις στάθμευσης τα χιλιοστά δεν έχουν υπολογισθεί με βάση τα τετραγωνικά των οροφών. · - Στην σύσταση ο Η/Μ όροφος έχει σπάσει σαν αποκλειστικές χρήσης των οροφών 2,3,4,5 (πάνω από τον Η/Μ όροφο) · - Η ταράτσα του 6 ορόφου έχει δοθεί ως αποκλειστική χρήση του 6 ορόφου · - Έχουν προβλεφθεί χιλιοστά σε καθ΄ ύψος επέκταση. Τρόπος Προσέγγισης 1. Με μια δήλωση με ενιαίους συντελεστές επιβάρυνσης για όσες Ο.Ι θέλει να δηλώσει ο ιδιοκτήτης (φύλλο καταγραφής ανά Ο.Ι) ? (δηλαδή μπορεί να γίνει τμηματική τακτοποίηση?) 2. Μια δηλωση για όλες τις Ο.Ι που υπάρχουν στο κτίριο βλέποντας το ως κτίριο και αγνοώντας τις Ο.Ι? 3. Με ανεξάρτητες δηλώσεις όσες και οι Ο.Ι (πως θα δηλωθεί ο όροφος Η/Μ και οι 2 όροφοι οι αυθαίρετοι τι θα βάλουμε για την εύρεση των συντελεστών υπερβάσεων? Λόγω ότι για κάποιους ορόφους δεν έχουμε χιλιοστά αλλά αποκλειστικές χρήσεις Ευχαριστώ!
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω περίπτωση ελαιουργείου η άδεια έχει βγει ως ειδικό κτίριο το 1992(ισόγειο ελαιουργείο, Α όροφος αποθήκη, Β΄ όροφος Γραφεία). Το κτίριο έχει αλλάξει ελαφρώς τις διαστάσεις (0,3% διαφοροποίηση από την άδεια) (δηλαδή από 16x9 έχει γίνει 16,05 x 9,05 – κατηγορία 3 ). Η μοναδική παράβαση που έχει είναι υπέρβαση ύψους κατά 75εκ σύνολο και στους 3 ορόφους (αντί για μέγιστο ύψος 10 μ έγινε 10,75μ). Καθ'επεκταση και στατικος ανεξαρτητως εχει πραγματοποιηθει και ενας Η/Χ που παει με αναλυτικο. Υπόκειται στην διάταξη περί μελέτη στατικής επάρκειας? Ευχαριστω
  3. Συνάδελφοι καλημέρα Γήπεδο εμβαδού 1700 τμ (προ του 1964) βγήκαν 2 άδειες. Μια για διώροφη κατοικία και άλλη μια για ένα ισόγειο κατάστημα (Επιτρεπόμενη κάλυψής κατά την οικοδομική άδεια 1722 x 0.2 x = 344.40 τ.μ < σύνολο δόμησης επι του οικοπέδου 131,59 + 57,75 = 189,34 τ.μ). Το 1994 γίνεται συμβόλαιο γονικής παροχής για τα 750τ.μ ενώ το υπόλοιπο πουλήθηκε. Με σημερινή αποτύπωση το οικόπεδο των 750 τ.μ είναι 506 τ.μ. Μέσα στο οικόπεδο τον 750 τμ υπάρχει το ισόγειο κατάστημα (57,75 τμ) το οποίο εξαρχής έγινε κατοικία και στο οποίο έγιναν προσθήκες καθ΄ επέκταση καθώς και ένας ολόκληρος όροφος αυθαίρετος (κατοικια). Η σωστή λογική είναι να βάλω ΟΧΙ στην ύπαρξη Οικοδομικής Αδειας Θα έχει υπέρβαση ύψους? Τα τετραγωνικά της αδείας θα πρέπει να δηλωθούν και αυτά μαζί με τα αυθαίρετα? Θα πρέπει υπολογίσω την αλλαγής χρήσης από την στιγμή που δεν έχει οικοδομική άδεια? Ευχαριστώ
  4. Συναδελφοι καλησπερα, σε εντός οικισμου ισόγεια κατοικία εμβαδου 100 τμ με υπογειο 50τμ. Κατά την φάση κατασκευής και λόγω της κλίσης του εδάφους το υπογειο δεν έγινε στη προβλεπόμενη από την Ο.Α θέση αλλά στο άλλο μισό πάλι 50τμ (εντός περιγραμματος). Μπορεί να δηλωθεί ως κατηγορία 3 η παει ως ΥΔ με μειωτικο ολα τα τετραγωνικα?
  5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Σε άλλη θεματική ενότητα εννοείς συνάδελφε? Ουσιαστικά τα 70 τμ του ορόφου είναι τα νομιμά και δεν έχει γίνει καμία αυθαιρεσία απλά κατά την κατασκευή το κτίριο υπέστη μια υπερύψωση δημιουργώντας στο ισόγειο έναν βοηθητικό χώρο 35τμ που τηρεί βέβαια τα ύψη των βοηθητικών χώρων <2,20μ Θα έμπαινε σαν αποθήκη με μειωτικό συντελεστή? που εγω πιστευω πως μπανει απλα το θεμα ειναι τι κατηγορια μπαινει αυτη η παραβαση.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε σεισμοπληκτο που βγήκε η άδεια ανακατασκευης του το 76 (Η πρώτη άδεια έχει χαθεί ) Το οποίο αποτελούνταν από ένα ισόγειο 70 τ.μ και ύψος 4.20μ . Κατά την ανακατασκευή του κατασκευαστήκε ένα ισόγειο 35,00 τμ (ΎΨΟΣ 2.00Μ Β/Χ) και πάνω από αυτό η νόμιμη κάτοψη της άδειας χωρίς παραβίαση στα τ.μ Κατηγορία 2 δεν μπορεί να μπει γιατί έχει αυθαιρεσία που πάει με αναλυτικό και πραγματοποιηθηκε μετά το 83. ΘΑ ΠΆΕΙ ΚΑΤ 4 Η 5; (το ισόγειο τμήμα 35.00 παραβιάζει το 40% της δόμησης και άρα πάει κατ 5 αλλά είναι αποθήκη (Β/Χ) κατά ΓΟΚ. Μήπως μπορεί να μπει ως κατ 4 ισόγειο αποθήκη (<50τμ) με ΜΕΙΩΤΙΚΟ συντελεστή και με Υ.Υ
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε σεισμοπληκτο που βγήκε η άδεια ανακατασκευης του το 76 (Η πρώτη άδεια έχει χαθεί ) Το οποίο αποτελούνταν από ένα ισόγειο 70 τ.μ και ύψος 4.20μ . Κατά την ανακατασκευή του κατασκευαστήκε ένα ισόγειο 35,00 τμ (ΎΨΟΣ 2.00Μ Β/Χ) και πάνω από αυτό η νόμιμη κάτοψη της άδειας χωρίς παραβίαση στα τ.μ Κατηγορία 2 δεν μπορεί να μπει γιατί έχει αυθαιρεσία που πάει με αναλυτικό και πραγματοποιηθηκε μετά το 83. ΘΑ ΠΆΕΙ ΚΑΤ 4 Η 5; (το ισόγειο τμήμα 35.00 παραβιάζει το 40% της δόμησης και άρα πάει κατ 5 αλλά είναι αποθήκη (Β/Χ) κατά ΓΟΚ. Μήπως μπορεί να μπει ως κατ 4 ισόγειο αποθήκη (<50τμ) με ΜΕΙΩΤΙΚΟ συντελεστή και με Υ.Υ
  8. Apier οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί διότι απο το σώμα του νόμου δεν βλέπω να προκύπτει ξεκάθαρη απάντηση για το τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και ο καθένας πράττει (ερμηνεύει) κατα το δοκούν. Παίζει μεγάλο ρόλο πως θα δώσεις την ερμηνεία διότι προκύπτει ντόμινο αυθαιρεσιών.. τώρα στο Διαταυτα. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η πρώτη μου ερμηνεία πιστεύω οτι είναι σωστή αλλά παραμένω στο "πιστεύω" Αλλάζοντας χρήση στον όροφο χάνει η αμιγή του χρήση το κτίριο και αλλάζει ο συντελεστής δομησης (προς το δυσμενέστερο) ΣΔ για κατοικίες εντός οικισμοί : 400 τμ για καταστήματα είχαμε 702,24 τμ - 400τμ= 302,24 τμ στον αέρα Ισόγειο : 523,44 τμ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) (όποτε θεωρητικά εξαντλείτε ο συντελεστής στο ισόγειο 523.44-400=123,44) Όροφος: 178,80 τμ (ΚΑΤΟΙΚΙΑ) ο όροφος που άλλαξε χρήση πρέπει να πάει με Α/Χ τα 123.44 τμ που είναι στον αέρα λογίζονται πιστεύω σαν ΥΔ (τιμωρείται όμως λες και είναι προσθήκη κατ' επέκταση που δεν είναι λογικό με όλο το χαστούκι του συντελεστή βαρύτητας)
  9. Φτάνω στο συμπέρασμα ότι δίκιο έχει ο Pavlos33.. και σε αυτή την περίπτωση χρεώνετε μόνο το 178τμ με ΑΧ και τίποτε άλλο. Δεν βλέπω το λόγω να πρέπει να βάλω τα υπόλοιπα με ΥΔ. ούτε το 178 με Α/Χ + ΥΔ. Καλά γενικά με τις αλλαγές χρήσεις γίνετε χαμός.. ο καθένας κάνει το δικό του.
  10. Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Σαν μικτή χρήση παίρνεις την δυσμενεστερη δηλαδή αυτή της κατοικίας (400) το θέμα είναι έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ ότι προκύπτουν 702.24-400= 302,24 μ2 εκτός συντελεστή με την νέα χρήση. Θα μπορούσα να πω ότι από τα 302.24 τα 178.80 πάνε με αλλαγή χρήσης τα υπόλοιπα 302.24-178.80= 123.44 τι τα κάνεις? ΥΔ ? Τα 400 γιατί να τα πάνε με αναλυτικό..... πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα Σε εντός οικισμού κατά παρέκκλιση πραγματοποιήθηκαν 702,24 μ² (με μέγιστο 711,95 μ²) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ισόγειο : 523,44 μ² όροφος: 178,80 μ² Από κατασκευής ο όροφος μετατράπηκε σε κατοικία ενω το ισόγειο παρέμεινε καταστήματα . Η δόμηση για χρήση κατοικίας είναι 400 μ². Πως υπολογίζεται το πρόστιμο? 178,80 με αλλαγή χρήσης τα 400 με αναλυτικό και τα 123,44 που προκύπτουν παραπάνω με ΥΔ ???
  12. Συνάδελφοι καλημέρα, Σε κατοικία εντός οικισμού με Ο.Α πραγματοποιήθηκε αλλαγή θέσης σε μη νόμιμη θέση. Η αποστάσεις απο τα όρια είναι πάνω στο όριο η στα 2,50μ. Η κατοικία τοποθετήθηκε 50εκ απο το όριο. Με τον 4014 ο πελάτης τακτοποίησε το μπροστά κομμάτι (από τα 2,50μ στα 2,00 = 50εκ ΥΔ + Δ) Το πίσω τμήμα θα μπορούσε να τακτοποιηθεί σαν Λοιπές παραβάσεις (ένα 500ρικο) η πρέπει να πάει με ΥΔ (2,50 - 0,50=2μ ΥΔ+Δ)??? Στο ακόλουθο σχήμα το μπλε περίγραμμα είναι της αδείας ενώ το κόκκινο το υφιστάμενο)
  13. Συνάδελφοι καλημέρα, Σε κατοικία εντός οικισμού με Ο.Α πραγματοποιήθηκε αλλαγή θέσης σε μη νόμιμη θέση. Η αποστάσεις απο τα όρια είναι πάνω στο όριο η στα 2,50μ. Η κατοικία τοποθετήθηκε 50εκ απο το όριο. Με τον 4014 ο πελάτης τακτοποίησε το μπροστά κομμάτι (από τα 2,50μ στα 2,00 = 50εκ ΥΔ + Δ) Το πίσω τμήμα θα μπορούσε να τακτοποιηθεί σαν Λοιπές παραβάσεις (ένα 500ρικο) η πρέπει να πάει με ΥΔ (2,50 - 0,50=2μ ΥΔ+Δ)??? Στο ακόλουθο σχήμα το μπλε περίγραμμα είναι της αδείας ενώ το κόκκινο το υφιστάμενο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.