Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

raftopoua

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

raftopoua's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σίγουρα υπάρχει ήδη αυτή η κατασκευή. Αυτός ο αποφλοιωτής ΠΧ δουλεύει με ένα τέτοιο σύστημα. http://www.garby.gr/?sec=2&cat=12&pid=36&lang=gr Το έδρανο προστατεύεται από την στεγανότητα του άξονα αν και εφόσον αυτός είναι στεγανός. Θα ανεβάσω μια τομή του σχεδίου μήπως βοηθήσει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα.
  2. Γεια σας παιδιά, πρέπει να σχεδιασω ένα βαρέλι το οποίο να έχει περιστρεφόμενο πάτο. Αυτό το βαρέλι θα είναι γεμάτο με νερό κατά την λειτουργία του. Το θέμα είναι πως ο άξονας που θα κινεί τον περιστρεφόμενο πάτο θα πρέπει να είναι στεγανός για να μην χάνεται το νερό. Μήπως μπορείτε να με παραπέμψετε κάπου ή μήπως γνωρίζετε κάποιο τρόπο κατασκευής? Το βαρέλι είναι σχετικά μικρό Φ600χιλ με ύψος 650χιλ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων.
  3. Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Τελικά προχώρησε η κατασκευή? Ενδιαφέρεται ένας πολύ καλός μου φίλος για κάτι αντίστοιχο καθώς έχει μεγάλη ταράτσα και αναρωτιόμουν τι ακριβώς χρειάζεται... πρόκειται για μια μικρή θερμαινόμενη πισίνα συνολικού όγκου 60μ3. Χωρίς να το γνωρίζω 100% θεωρώ ότι στους 25-28 βαθμούς θα είναι μια χαρά η θερμοκρασία του νερού. Πόσα πάνελ πιστεύετε ότι πρέπει να τοποθετηθούν? Ασφαλώς θα χρειαστούν αντλίες για την κυκλοφορία του νερού και κάποιος εναλλάκτης που δεν ξέρω καθόλου πως θα τοποθετηθεί αλλά θα το ψάξω... Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη!!
  4. Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά, βλέπω στην νομοθεσία ότι για να ανοίξει πλυντήριο αυτοκινήτων σε ένα χώρο θα πρέπει αυτός ο χώρος να είναι κύριας χρήσης απλά. Δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι στην άδεια πλυντήριο. Στην διεύθυνση μεταφορών όμως μου λένε ότι πρέπει στην άδεια οικοδομής να φαίνεται η συγκεκριμένη χρήση χωρίς να με παραπέμπουν σε κάποια άλλη νομοθεσία. Όπως μου είπαν έχουν ενημερωθεί προφορικά!!!! Τι μπορώ να κάνω? Είναι κρίμα να πληρώσει ο πελάτης τζάμπα μια αλλαγή χρήσης.
  5. Γεια σας παιδιά, σύμφωνα με ποιες προδιαγραφές πρέπει να γίνεται η σύνδεση του Μετρητή της ΔΕΔΔΗΕ με το κτήριο όταν αυτά έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους? Συγκεκριμένα στην περίπτωση που με ενδιαφέρει έχω μια απόσταση 80 μέτρων και το καλώδιο δεν ξέρω αν συμφέρει να πάει υπογείως ή εναέρια. Σε ποια διάταξη μπορώ να βρω τις προδιαγραφές? Πχ βάθος εκσκαφής ή τρόπος στήριξης των καλωδίων? Ευχαριστώ πολύ.
  6. Γεια σας παιδιά, σε βιομηχανικό χώρο που είναι πάνω από 2500 τμ χρειάζεται εγκατάσταση μόνιμου υδροδοτικού συστήματος. Σύμφωνα με το παράρτημα Β της 1589 παράγραφο 5α μπορεί το υδροδοτικό δίκτυο να χρησιμοποιηθεί αν πληρεί κάποιες προδιαγραφές πίεσης και ροής. Η ερώτηση μου είναι πως τεκμηριώνω - πιστοποιώ ότι πράγματι πληρούνται τα ελάχιστα. 380 λίτρα ανά λεπτό για 30 λεπτά. 4.4 bar πίεση. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  7. Με πόσα Αμπέρ πρέπει να φορτίζονται οι μπαταρίες? Ισχύει αυτό που λένε ότι φορτίζουν με το 20% των Αh τους?
  8. Για να πετύχεις την καλύτερη απόδοση πρέπει να φορτίζουν οι συσσωρευτές με σχεδόν το διπλάσιο του voltage τους. Με τον τρόπο που προτείνεις δεν θα φορτίζουν καθόλου.
  9. Βασικά ρωτάω για την γραμμή των μπαταριών. Τι ασφάλειες χρησιμοποιήτε? Μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο? http://www.shop-e.gr/pals/ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ασφαλειεσ-πινακεσ/ασφαλειεσ-μπαταριων-anl-80v-dc
  10. Παιδιά συμφωνείτε γενικά με την χρήση ασφαλειών megafuse και midifuse ή προτιμάτε φυσίγγια?
  11. Δεν μπορώ να πω τίποτα λιγότερο από το ότι είσαι φοβερός!! Ευχαριστώ πολύ, με βοήθησες όσο δεν φαντάζεσαι!
  12. Μελετώ ένα αυτόνομο σύστημα με υποβοήθηση από το δίκτυο της ΔΕΗ. Χρησιμοποιώ τον Victron Multiplus 48/5000. Oι συσσωρευτές μου δουλεύουν στα 48V. Διάβασα το manual του αντιστροφέα/φορτιστή και λέει ότι έρχεται ρυθμισμένος από το εργοστάσιο να στέλνει στις καταναλώσεις συνεχώς από το δίκτυο και μόνο σε περίπτωση διακοπής να παίρνει από τις μπαταρίες. Σαν ένα μεγάλο UPS δηλαδή. Εγώ θέλω να τον ρυθμίσω να κάνει το ανάποδο. Συγκεκριμένα (έχει και ένα παράδειγμα το manual αλλά δεν αναφέρει πως το πετυχαίνει) θα ήθελα όλη μέρα να παίρνει από τα Φ/Β, ότι περισσεύει να αποθηκεύεται στους συσσωρευτές και αν οι συσσωρευτές πέσουν κάτω από ένα όριο φόρτισης να παίρνει από το δίκτυο. α) Μπορώ να το κάνω από τα DIP switches για να μην επιβαρυνθώ το κόστος του ΜΚ2 to USB? (μάλλον όχι) β) Πώς κάνω τη συγκεκριμένη ρύθμιση από το VE configure? (διάβασα το ακριβώς από πάνω post αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα)
  13. Συμφωνώ σε αυτό που λες για τις μπαταρίες και το μέγεθός τους αλλά δεδομένου ότι το σύστημα τροφοδοτεί γραφεία περιμένω τις μέγιστες καταναλώσεις μέρα. Θεωρώ δηλαδή ότι το Φ/Β θα στέλνει κατευθείαν στην κατανάλωση μέχρι τις 15.00 που φεύγει το προσωπικό και μετά θα φορτίζει τις μπαταρίες. Θα ήθελα να βάλω περισσότερα Ah αλλά ανεβαίνει το κόστος πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.