Μετάβαση στο περιεχόμενο

mar_lazor

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mar_lazor

  1. Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα τελείωσα το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων και πήρα το πτυχίο μου. Πέρα από την 6μηνη πρακτική σε τεχνικό γραφείο που έκανα και άλλους 6 μήνες σε Τοπογράφο κατά την διάρκεια της σχολής,δεν έχω άλλη εμπειρία πάνω στο επάγγελμα. Επειδή θέλω να μαζέψω χρήματα για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό κοίτα για δουλειές έξω και ζητάνε 2-3 χρόνια εμπειρία. Που θα με συμβουλεύατε να κοιτάξω? Μια ιδέα που είχα ήταν να δω για internships στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρω από θέμα μισθού και χρονικής διάρκειας τί γίνεται (σκοπός μου είναι να δουλέψω ένα χρόνο και να καταφέρω να βάλω γύρω στις 3-4 χιλιάδες στην άκρη αν είναι εφικτό). Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Eυχαριστούμε για την ειδοποίηση JTB.Θα τα κατεβάσω από το σπίτι να τα δοκιμάσω.
  3. Σήμερα που ρώτησα σε άλλη πολεοδομία μου είπαν ότι εφόσον δεν είναι σκεπασμένες οι θέσεις και τα αμάξια είναι κινητά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
  4. Έχει σχεδιαστεί σε μια μελέτη προσθήκης ορόφου σε ήδη υπάρχον κτίριο να δημιουργηθούν ΄χωροι στάθμευσης στο δώμα. Από την πολεοδομία όμως με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να είναι χαμηλότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου και μάλιστα κατά 1,5 μέτρο. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι που μπορώ να το βρω?
  5. Θα με συγχωρέστε που το ξεθάβω το θέμα αλλά είμαι στην ίδια κατάσταση. Αν υπάρχει η παραμικρή θέληση να πάνε μπροστά τα ΤΕι τα πρώτα βήματα θα πρέπει να γίνουν από τους καθηγητές. Στο δικό μου τμήμα υπάρχουν καθηγητές One Hit Wonder που έρχονται και ξαφνικά βρίσκονται με 3 βαρβάτα μαθήματα στα χέρια χωρίς να μπορούν αν διδάξουν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι όταν οι περισσότεροι καθηγητές μας δίνουν ευκαιρία αν τους αξιολογήσουμε, αυτοί ούτε που κάνουν τον κόπο γιατί ξέρουν ότι οι αρνητικές αξιολογήσεις θα έφταναν ποσοστά πάνω από 90% Μιλάμε για καθηγητές που σε κόβει με 4.5 γιατί δεν βρήκες ένα αποτέλεσμα και όταν του δείχνεις το σημείο στο γραπτό που είναι το αποτέλεσμα σου απαντάει Ε τότε εξάντλησα την αυστηρότητά μου σε σένα. Οι καθηγητές που τόσα χρόνια μονιμάδες έχουν σαπίσει πάνω στην καρέκλα και νομίζουν ότι είναι οι θεοί επί γης. Ότι οι φοιτητές δεν είναι ανάγκη να έχουν φρέσκιες και κυρίως ΧΡΗΣΙΜΕΣ σημειώσεις. Αυτοί που όταν κάνουν μάθημα 70-80 νοματαίοι σε μία αίθουσα και του παραπονιούνται ότι τα γράμματα είναι μικρά και δεν φαίνεται ούτε με κυάλι τους απαντάει αυτά τα γράμματα κάνω.Γιατί? Γιατί κανείς δεν νοιάζεται να τους ελέγξει. Έχουμε άριστους καθηγητές με γνώσεις και θέληση να κάνουν κάτι καλό, οι οποίοι απογοητεύονται γιατί οι περισσότεροι φοιτητές δεν θέλουν αν μάθουν,θέλουν να πάρουν το πτυχίο. Τα μισά βιβλία φέτος τα πήραμε στην διάρκεια της πρώτης εξεταστικής. Στο ΤΕΙ υπάρχουν παιδιά για όλα τα γούστα. ¨Εχω δεί αποτυχημένους να περνάνε μόνο για καφέ. Ξέρω παντελώς ανεγκέφαλα πλάσματα τα οποία παίρνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πτυχία με αντιγραφή μέχρι τα μπούνια. Αλλά ξέρω και τα παιδιά που διαβάζουν,που ενδιαφέρονται και που ξέρουν ότι το ΤΕΙ είναι το Welcome χαλάκι πριν τις πόρτες της μετεκπαίδευσης. Γνωρίζω Αρχιτέκτονες από Μετσόβειο, επαγγελματίες των οποίων τα σχέδια είναι παιδική χαρά. Είναι όλοι το ίδιο? Φυσικά και όχι. Και οι ΤΕΙτζήδες όμως δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν θα μπορούσαμε να έχουμε ΠΟΛΥ υψηλότερη ποιότητα γνώσεων? Ναι. Αλλά προυποθέτει πολλές θυσίες που κανείς δεν είναι διατεθημένος να κάνει. Εδώ έχουμε χάσει θέσεις μονίμων καθηγητών που δικαιούμασταν επειδή οι από καιρό εις καιρό αρμόδιοι του τμήματος αγρόν ηγόραζαν. Αυτά είναι τα προβλήματά μας σήμερα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.