Μετάβαση στο περιεχόμενο

marzaf

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Νάουσα Ημαθίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

marzaf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας. Ελπίζω να έχω επιλέξει τη σωστή ενότητα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με κάτι. Το 2007 υπογράφηκε ένα συμβόλαιο με μια εταιρία προκατ για δύο σπίτια συνολικού εμβαδού 195 τ.μ. σε περιοχή εκτός σχεδίου. Ο μηχανικός όμως έβγαλε οικοδομική άδεια για συμβατική κατασκευή (πιστεύω για οικονομικούς λόγους....), ήτοι πίνακας ΙΚΑ 1 με αποτέλεσμα τα ένσημα να ανέρχονται σε 324. Παρόλα αυτά, ο πελάτης μου δεν γνώριζε πως η προκατασκευή απαιτεί διαφορετική οικοδομική άδεια καθώς και πίνακα 2 για το ΙΚΑ. Περνώντας τα χρόνια και αφού έχει γίνει η παραλαβή της οικοδομής και η πολεοδομία δέχθηκε κανονικά την κατασκευή ως προκάτ, έχει δοθεί ρεύμα κανονικά, έχει κλείσει το έργο στην εφορία, έρχεται η στιγμή να κλείσει το έργο και στο ΙΚΑ. Ωστόσο, το ΙΚΑ ζητά τα υπόλοιπα ένσημα τα οποία είναι σχεδόν 160. Τα ένσημα πληρώθηκαν με πίνακα 1 για συμβατική κατασκευή. Αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει γιατί το έργο έχει ολοκληρωθεί στην πολεοδομία. Ο ίδιος μηχανικός, υποστηρίζει πως το κτίσμα είναι αυθαίρετο, γιατί δε χτίστηκε όπως αναγράφεται στην άδεια που ο ίδιος εξέδωσε δηλαδή με τούβλα και μπετόν, αλλά με προκάτ στοιχεία. Υποστηρίζει πως πρέπει να ενταχθεί στο νόμο περί αυθαιρέτων. Η πολεοδομία λέει, πως μπορεί να βεβαιώσει με ένα έγγραφο στο ΙΚΑ πως τα κτίσματα είναι προκατ, να κάνει και μια υπεύθυνη δήλωση ο μηχανικός που εξέδωσε την άδεια για το προκάτ, και με τα τιμολόγια που φαίνεται πως είναι από εταιρεία για προκατ, το ΙΚΑ θα δεχθεί την απαλλαγή των ενσήμων. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με τί πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ... Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Manolis gon
  2. Σε παρακαλώ πάρα πολύ, πες μου που ακριβώς υπάρχει αυτή η διάταξη γιατί στην πολεοδομία Νάουσας τα πράγματα μου τα μπλέκουν......
  3. Περνώντας ο καιρός θα δεις πόσο χρήσιμο θα σου φανεί η ιστοσελίδα! Κάθε φορά που θα συναντάς πρόβλημα, εδώ μέσα θα βρίσκεις λύση και θα δεις πως κάθε θέμα έχει και λύση... Πάντα θα βρίσκεις κάποιον που έχει αντιμετωπίσει κάποια ανάλογη κατάσταση (αν όχι ίδια τελικά...)
  4. Είχατε δίκιο καλοί μου συνάδελφοι... Η 4η εφορία μας τα χάλασε λίγο, επέβαλε τα δικά της χρώματα, ωστόσο η πολεοδομία ενέκρινε την δική μου προταση.... Ευχαριστώ πάντως!
  5. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας (θέλω να το βάψω εξωτερικά) σε ένα κτίριο διατηρητέο (προτεραιότητας Α'). Στην πολεοδομία της Βέροιας ζήτησαν έγκριση των χρωμάτων από την εφορία νεωτέρων μνημείων. Τί δικαιολογητικά πρέπει να παρουσιάσω στο αρμόδιο τμήμα της αρχαιολογίας, όταν πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για χρωματισμό της όψης;; Σας παρακαλώ, βοηθήστε... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.