Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

harrisxania

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

harrisxania's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. What the mind of man can conceive and believe, can be achieved

  2. whatever mind can conceive and believe, can be achieved

  3. μαλιστα... απ οτι βλεπω κ σε αυτο που ανεβασες Πάνο, αυτο που λεω κανει. δηλαδη βρισκει τις απωλειες θερμογεφυρων σαν ΨxmxΔΤ. Επισης απο οσο καταλαβα απο τον Swordfish το αρνητικο προσημο υπάρχει απλα για διορθωτικους λογους και δεν εχει και τοσο πολυ τη φυσικη σημασια της ροης θερμοτητας. Αλήθεια Πάνο, τι πρότυπο ακολουθει αυτο που ανεβασες; Πάντως σας ευχαριστώ πολυ για το χρονο σας
  4. καταλαβα... η ροη θερμοτητα μεσω των θερμογερυρων (ΨxmxΔΤ, m το μηκος, ΔΤ διαφορεα θερμοκρασια εκατερωθεν της θερμογεφυρας) μπαινει στην μελετη θερμικων απωλειων του καθε δωματιου; (τελευταια απορια κ μετα τελειωμα της εργασιας )
  5. ναι ομως αν εχω πχ εξωτερικη θερμοκρασια -5 και εσωτερικη 20, αν βαλω αρνητικο προσημο θα μου βγει οτι η θερμοτητα παει απο εξω προς τα μεσα που δ γινεται,,,
  6. Δηλαδη από τη στιγμή που εγώ χρησιμοποιώ εσωτερικές διαστάσεις θα χρησιμοποιήσω θετικό πρόσημο ανεξάρτητα από το πρόσημο που δίνει ο πίνακας σωστά; και εγώ αυτό είχα καταλάβει αλλά δεν ήμουν σίγουρος.
  7. εχω μια ερωτηση οσον αφορα τον υπολογισμό θερμογεφυρών. η τεχνική οδηγία του τεε 20701-2/2010 οριζει τον συντελεστη ψ [W/(mK)]για υπολογισμο θερμογεφυρων. ο συντελεστής αυτός δίνεται από τον πίνακα 16 της ίδιας τεχνικής οδηγίας. μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο τι σημαίνει το πρόσημο της ιμής του ψ; Η Τ.Ο. γραφει μεσα το εξης: "στην περίπτωση της χρήσης εσωτερικών διαστάσεων παίρνει θετικές τιμές, ενώ στην περίπτωση χρήσης εξωτερικών διαστάσεων παίρνει αρνητικές, λειτουργώντας στην ουσία ως διόρθωση στους υπολογισμούς ροών θερμότητας με παραδοχή μονοδιάστατης ροής. Για τις ανάγκες υπολογισμών με βάση τον ΚΕΝΑΚ γίνεται παντού χρήση εξωτερικών διαστάσεων" αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ακριβώς.
  8. αρχικα καλησπερα σας. ειμαι στο 4ο ετος του τμηματος μηχανολογων μηχανικων στην κοζανη και κανω μια εργασια για μελετη ροης αερα σε ενα τμημα της πολης. μηπως ξερει κανεις να μου πει σε τι τιμες κυμαινεται η επιφανειακη τραχυτητα της ασφαλτου (γενικα οχι αναγκαστικα στην πολη της κοζανης) και η τραχυτητα του σοβα-τσιμεντου των τοιχων των κτιριων? ευχαριτω!!
  9. η αλήθεια είναι οτι η συζήτηση πηγε σε βαθεια νερα τα οποια δεν τα ξερω ουτε γω γτ δεν εχω ασχοληθει πολυ με τα διαγραμματα smith. χαιρομαι παντως που το θεμα μου προσελκυσε τοσο κοσμο. σας ευχαριστω πολυ!! είναι κιλοποντ ανα τετραγωνικό χιλιοστο. το κιλοποντ είναι μοναδα μετρησης της δυναμης και ισοδυναμει με 9,81 newton. εγω σπουδαζω στο πανεπιστημιο δυτικης μακεδονιας, στην κοζανη. ο καθηγητης που μου κανει τα στοιχεια πηρα πτυχιο και διδακτορικο στο απθ.
  10. τλκ εστειλα mail στον καθηγητη. το οριο βρισκεται απ το διαγραμμα smith. και πληροφοριακα ειναι τ=45 kp/mm2
  11. Αλέξη η μεθοδολογία που ακολουθούμε είναι αυτή που αναγράφεται στα βιβλία του Ρ. Γραικούση "Στοιχεία Μηχανών". Η αξονική δύναμη που έχω είναι πολύ μικρή, 50 kp, και έτσι δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν. Στον υπολογισμό ελάχιστης διαμέτρου ατράκτου υπάρχουν δύο σχέσεις. Η μία συμπεριλαμβάνει την καμπτική καταπόνηση ενώ η άλλη όχι, ανάλογα με την ακρίβεια που απαιτείται στους υπολογισμούς. Τόσο η μία σχέση όσο και η άλλη απαιτούν το όριο ροής σε στρέψη του υλικού που χρησιμοποιώ. Γείτονα, διατομή που έχω είναι κυλινδρική. η μέθοδος που μου προτείνεις απαιτεί και πάλι γνώση του όριου στρέψης. Αυτό που θα το βρω;;;
  12. στρεπτική εννοω... δεν είναι το πρόβλημά μου τα αγγλικα. στα αγγλικά το ψάχω. για εφελκυστική αντοχη εχω βρει sites, αυτο που ψάχνω όμως είναι στρεπτική..
  13. η εργασία που έχω είναι να κάνω σχεδιομελέτη του ανεμιστήρα ενός συσστήματος ψύξεως. για να βρω την ελάχιστη διάμετρο της ατράκτου χρειάζομαι την αντοχή σε στρέψη. φαντάζομαι ότι κάπου θα υπάρχουν πίνακες με τις τυποποιημένες διατομές και τις αντίστοιχες αντοχες... αν και αυτά δίνονται σε επίπεδο τάσης και άρα η διατομή δεν παίζει ρόλο...
  14. γεια σας. σπουδάζω μηχανολόγος μηχανικός στο 3ο έτος. μήπως μπορεί κάποιος να μου πει την αντοχή σε στρέψη του χάλυβα 15CrNi6; Ψάχνω πάνω από μια ώρα στο google αλλά δεν έχω βρει τίποτα. Αν θα μπορούσατε να μου πείτε και κάποιο site που να μπορώ να τα ψάχνω αυτά θα ήμουν υπόχρεος. ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.