Μετάβαση στο περιεχόμενο

mpermpanths

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καβάλα
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mpermpanths's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναγούλιασα με αυτό το τελευταίο!! Και για πείτε τώρα, τι γίνετε??
  2. Οπως το λεει ο nvel...Η φάση που δίνεις στην ενδεικτική λυχνία του νυχτερινού να μην περνάει απο το διαρροής αλλά πάρτο κατευθείαν απο τον γενικό διακόπτη η απο γενική ασφάλεια(πριν απο διαρροής δηλαδή)
  3. Νικόατρι: αν εχεις ανοίξει κάποια παλιά κουζινα θα δεις μονο 4αρια..Γι αυτό συνηθυζόταν το 6αρι.πλέον οι νέες συσκευές είναι λιγότερο ενεργοβόρες και προφανώς με μικρότερες διατομές.. nvel: εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λές και στο οτι ο υποπίνακας ειναι περιττος..αλλά αν το κάνουμε ετσι τοτε τι ασχολουμαστε με διατομές, βαζουμε παντου 4-6-10αρι και ειμαστε κύριοι..Υποτίθεται ξέρουμε τις συσκευες που θα τοποθετήσουμε ( οκ καταλαβαίνω οτι δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς) και τοποθετουμε τα ανάλογα καλώδια και ασφάλειες...Παρ ολα αυτα εχεις δίκιο. nicmmech : δεν υπαρχει περίπτωση να καει το 1,5 με την 10αρα σε περίπτωση υπερέντασης που αναφερω,εκτός καποιων εξωτερικών συνθηκών .
  4. Μπορείς αλλά δεν πρέπει..Καλό είναι να τα χωρίσεις σε ένα πινακάκι με δυο αυτοματάκια,εκει όπου καταλήγει το 6αρι, (ανάλογα τις διατομές της εστίας και του φούρνου) πχ σήμερα σύνδεσα φούρνο με 1.5 και εστία επίσης με 1.5(αυτές ήταν οι διατομές που είχε ο κατασκευαστής)...Σωστό ότι προστατεύεται η γραμμή και όχι οι καταναλώσεις αλλά γραμμή είναι και το κύκλωμα τις κατανάλωσης, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αν χαλάσει πχ ο θερμοστάτης της αντίστασης του φούρνου και δεν κόψει το καλώδιο 1.5 ή 2.5 ίσως και 4αρι, θα αρχίζει να ζεσταίνετε και θα καεί-και τι νομίζεις πως θα πάθει το 6αρι με την 25αρα του?? Τίποτα..Δεν θα συγκινηθεί καν..Γι΄ αυτό φίλε μου φύλαγε τα ρούχα σου και σκέψου πάντα σαν μηχανικός και όχι όπως οι περισσότεροι ότι βολεύει...
  5. Ειναι ο power one 20αρης αλλά ενώ υπάρχει έκδοση που επίσης εχει 2mpp αλλα 4 εισοδους ανα mpp υπάρχει και η ΄΄φτωχή΄΄ η έκδοση με 2mpp αλλα 1 εισοδο/mpp.ουσιαστικά 2 κλέμες..Δεν έχω αποστάσεις με 4αρι καλώδιο είμαι καλυμένος..Τον παραλληλισμό θα τον κάνω δίπλα στον ινβέρτερ σε πινακάκι φυσικά με μπαρέτα 1000vdc.το καλώδιο απο πίνακα μέχρι inverter θα ειναι περίπου 1μέτρο και θα το βάλω 6αρι έτσι για την σιγουριά..
  6. Καλησπέρα και απο μενα, Το πρόβλημα μου, εχω εναν 20αρι inverter ο οποιος εχει 2mpp με μια είσοδο ΜΟΝΟ o καθένας..τώρα για να μπορέσω εγώ να τον συνδέσω εφόσον εχω 4 string ειναι να τα παραλληλίσω 2 και 2.. Μεχρι εδώ οκ, τώρα ομως : 1) να τα παραλληλισω με μια απλή μπαρέτα η εχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο 2) εφ΄οσων τα παραλληλίσω 2 string οπου το καθένα εχει περιπου 660vdc και ρευμα 7,69 μετα απο τον παραλληλισμό με τη αγωγό θα συνεχισω μεχρι τον ινβερτερ?
  7. και εμενα μ αρεσει ο κουβιδης εμφανης αλλα δεν νομιζω να τον θελει κανεισ στην οικια του..το πιο πιθανο ειναι να παιξω τελικα με πλακε..και ο θεος βοηθος...
  8. καλησπερα, βασικα θελω την γνωμη σας,σε ενα υπογειο που προκειτε να κατοικηθει και ειναι ολο μπετο και υπαρχει θεμα με τον μηχανικο για να το χανδρωσω ολο, και θελω να αποφυγω το ατελειωτο πλακε καλωδιο, τι να κανω?? εσεις τι κανετε σε περιπτωσει που ειναι ολο μπετο?? με το πλακε θα χασω την επισκεψιμοτητα του....ο σοβας ολος κ ολος θα ειναι 2π..
  9. http://www.ecoangus.ie/ecoangus_images/Test_Reports_and_Instruction%20Manuals/IO_ORLIGNO_200_30052011_en.pdf ελπιζω να βοηθησα..
  10. ευχaριστώ πaρa πολυ γιa την bοηθειa σaς...πολυτιμη.. κaι γιa κaτοψη κaνω τον οικισκο aπο τους μετρητές?? aυτο δεν εχω κaτaλabει
  11. δηλαδή κανω τις 3 σελιδες της Υδε κανονικά?? επειτα κανω το μονογραμικο του πινακα που εχω τοποθετησει και κατοψη απο το τσιμεντενιο ερμαριο για τις χελωνες... Στην ΥΔΕ τι συμπληρωνω απο α)Υπευθυνη δήλωση β) εκθεση παράδοσης και γ? κατα HD384?? Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια φίλε αβδιριτη..
  12. Γεια σας και απο μενα..Μια ερώτηση..Για εργοταξιακό ρεύμα τι ΥΔΕ χρειάζεται?? Δηλαδή εφόσον δεν υπάρχει το σπίτι το δείχνω στην ΥΔΕ???
  13. η σύνδεση ειναι σίγουρα σωστή (δεν την πειραξα) απλα αντικατεστησα.. που να μετρησω mA?? Ευχαριστώ παντως για την βοήθεια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.