Μετάβαση στο περιεχόμενο

elenadouk

Members
  • Περιεχόμενα

    172
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by elenadouk

  1. Καλησπέρα, ένα συγκρότημα κτιρίων (στη περίπτωση σου στρατόπεδο) θα μελετηθεί ανά κτίριο με οποία χρήση έχει το καθένα ξεχωριστά. Ύστερα από συνεννόηση με την οικεία Π.Υ. μπορείς να καταθέσεις μια ενιαία μελέτη με τεύχη και κατόψεις για κάθε χρήση ξεχωριστά και να βγάλεις ένα ενιαίο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας στο τέλος για όλο το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας που τυχόν θα χρειαστούν στον περιβάλλοντα χώρο. good luck
  2. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Στην περίπτωσή μου είναι κτίριο γραφείων με κατάστημα στο ισόγειο, με άδεια του 81, που βάσει της τότε νομοθεσίας έχει στο διάγραμμα κάλυψης μικρότερο ακάλυπτο στο κατάστημα ισογείου-πατάρι και μεγαλύτερο στους από πάνω ορόφους. Δηλαδή στην οριζόντια ιδιοκτησία μου έκλεισε ένα κομμάτι του ακαλύπτου που όμως "πατάει" στην πλάκα του καταστήματος από κάτω. Εννοείται αυτό το κομμάτι έχει κλείσει σε όλους τους από πάνω ορόφους. Για αυτό αναρωτιέμαι πως χρεώνεται η κάλυψη.
  3. Καλησπέρα Ήθελα απλά μία επιβεβαίωση αν κατάλαβα καλά. Για Υ.Δ. σε οριζόντια ιδιοκτησία υπολογίζουμε Αυθαίρετα τ.μ./Επιτρεπόμενα x χιλιοστά ιδιοκτήτη ενώ για την κάλυψη αυθαίρετα τ.μ./ Επιτεπόμενη κάλυψη όλου του οικοπέδου? Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα Για περίπτωση εξ' αδιαίρετου ιδιοκτησίας, μεζονέτας στη Χαλκιδική, σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου με σύσταση οριζοντίου από το 2006, για τακτοποίηση κάποιων επιπλέον τετραγωνικών και όμορου λεβητοστασίου όπως κατάλαβα με το 4643 τακτοποιείται πλέον χωρίς τη συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών αλλά δεν γνωρίζουμε αν μεταβιβάζεται. Σωστά? Ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης τις ιδιοχρησιμοποιεί πως αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση αυτού?
  5. Α κατάλαβα τι εννοείτε όχι σκεφτείτε ότι έχει άλλα 2 κτίρια μπροστά
  6. Το οικοπεδο μου πιανει το μισο Ο.Τ. Γ91 με τη μια πλευρά να είναι η Μ. Αλεξάνδρου αλλά το κτίριο βλέπει Πανοράματος. Άρα 1200. Δηλαδή κοιτάω που βλέπει το κτίριο όχι το οικόπεδο όλο. Ευχαριστω πολυ!
  7. Ο.Τ. Γ91. Και εγω νομίζω 1200. Αν πάρω τη κυκλική τιμή ήταν 1400 που με την αναπροσαρμογή στις 20/1/2016 έγινε 1200. Αν πάρω τη γραμμική το 1600 γίνεται 1300
  8. Οδός Μακεδονία αλλά νούμερο δεν έχει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Σε μία πολεοδομία μου είχαν πει ότι κοιτάς το οικόπεδο και εφόσον η μία πλευρά του είναι στον κεντρικό παίρνεις τη γραμμική τιμή, σε άλλη ότι εφόσον το κτίριο δεν είναι στον κεντρικό παίρνεις την κυκλική. Το οικόπεδο έχει πολλά κτίρια και το κτίριο μας είναι 3ο από το δρόμο τον κεντρικό. Τιμή ζώνης παίρνω τις 20-1-2016 έτσι δεν είναι? Γιατί οι συμβολαιογράφοι τώρα παίρνουν πιο πρόσφατες τιμές...
  9. Καλημέρα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τη τιμή ζώνης. Πρόκειται για Χαλκιδική εντός σχεδίου σε οικόπεδο γωνιακό κεντρικού δρόμου Μουδανιών-Παλιουρίου και κάθετου στενού. Πίο συγκεκριμένα είναι συγκρότημα από μεζονέτες σε στενό κάθετο στον κεντρικό. Το συγκρότημα όλο και κατά συνέπεια και η μεζονέτα που μας αφορά έχουν προσανατολισμό (όψη) στο κάθετο στενό. Παίρνω τη γραμμική τιμή ζώνης ή την κυκλική?
  10. Καλημέρα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τη τιμή ζώνης. Πρόκειται για Χαλκιδική εντός σχεδίου σε οικόπεδο γωνιακό κεντρικού δρόμου Μουδανιών-Παλιουρίου και κάθετου στενού. Πίο συγκεκριμένα είναι συγκρότημα από μεζονέτες σε στενό κάθετο στον κεντρικό. Το συγκρότημα όλο και κατά συνέπεια και η μεζονέτα που μας αφορά έχουν προσανατολισμό (όψη) στο κάθετο στενό. Παίρνω τη γραμμική τιμή ζώνης ή την κυκλική?
  11. Στην άδεια του 2012 παρουσιάζεται ο διαχωρισμός σωστά ως προς την κάτοψη ισογείου και υπογείου, η τομή όμως είναι απλά αντιγραφή της παλιάς τομής (άδεια 94) με αποτέλεσμα όχι να μην φαίνεται μόνο το διαμέρισμα του ημιορόφου αλλά και οι τουαλέτες στο πίσω μέρος του ισογείου. Αλλά κατασκευαστικά είναι εμφανές ότι το διαμέρισμα είναι εκ κατασκευής του κτιρίου. Θεωρείται ότι η μερικώς λάθος άδεια μου δημιουργεί πρόβλημα? Και επίσης συμβολαιογραφικά θα το κάνουν γονική παροχή το μαγαζί και τη "γκαρσονιέρα" παρακολούθημα αυτού, προφανώς χωρίς ποσοστά.
  12. Καλησπέρα Ήθελα να ρωτήσω για περίπτωση αυθαιρέτου. Οικοδομή με άδεια του 94 με κατάστημα ισογείου - υπογείου και 2 ορόφους διαμερίσματα. Το 2012 βγαίνει άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων και διαχωρίζεται το 1 κατάστημα ισόγειο-υπόγειο σε 2. Ο διαχωρισμός έγινε σωστά, όμως από το κλιμακοστάσιο της οικοδομής στην πίσω όψη καθώς ανεβαίνεις στον ημιόροφο κάτω από τον νόμιμο πρώτο που εμφανίζεται και στην άδεια υπάρχει πόρτα και οδηγεί σε γκαρσονιέρα. Η γκαρσονιέρα αυτή είναι στην ουσία μέσα στον όγκο του καταστήματος και πιάνει μέρος από τον αέρα της εισόδου σαν ένα μικρό πατάρι που όμως δεν πληρεί τις προϋποθέσεις παταριού. Έχουμε καταλήξει με την πολιτικό μηχανικό ότι τεκμαίρεται ότι είναι εκ κατασκευής καθώς πρόκειται για πλάκα μπετόν κ.λ.π. και μπορούμε να το εντάξουμε όλο μαζί με το κατάστημα από κάτω θεωρώντας το σαν παρακολούθημα. Άρα μπορούμε να τακτοποιήσουμε χωρίς συναίνεση της πλειοψηφίας όμως δεν μπορεί να προβεί σε γονική παροχή η ιδιοκτήτρια. Σωστά? Η συμβολαιογράφος λέει ΜΠΟΡΕΙ..
  13. Καλησπέρα Ήθελα να ρωτήσω για περίπτωση αυθαιρέτου και ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα. Οικοδομή με άδεια του 94 με κατάστημα ισογείου - υπογείου και 2 ορόφους διαμερίσματα. Το 2012 βγαίνει άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων και διαχωρίζεται το 1 κατάστημα ισόγειο-υπόγειο σε 2. Ο διαχωρισμός έγινε σωστά, όμως από το κλιμακοστάσιο της οικοδομής στην πίσω όψη καθώς ανεβαίνεις στον ημιόροφο κάτω από τον νόμιμο πρώτο που εμφανίζεται και στην άδεια υπάρχει πόρτα και οδηγεί σε γκαρσονιέρα. Η γκαρσονιέρα αυτή είναι στην ουσία μέσα στον όγκο του καταστήματος και πιάνει μέρος από τον αέρα της εισόδου σαν ένα μικρό πατάρι που όμως δεν πληρεί τις προϋποθέσεις παταριού. Έχουμε καταλήξει με την πολιτικό μηχανικό ότι τεκμαίρεται ότι είναι εκ κατασκευής καθώς πρόκειται για πλάκα μπετόν κ.λ.π. και μπορούμε να το εντάξουμε όλο μαζί με το κατάστημα από κάτω θεωρώντας το σαν παρακολούθημα. Η απορία μας είναι αν μας δημιουργεί θέμα η άδεια του 12 που σωστά διαχωρίζει ισόγειο και υπόγειο αλλά δεν το απεικονίζει στην τομή.
  14. Δηλαδή όσα φύλλα καταγραφής κατηγορίας 3 και αν έχεις το προστιμο παραμένει 250 ευρω?
  15. Καλησπέρα σας. Μία ερώτηση και ελπίζω να μην έχει ξαναδιατυπωθεί. Αν έχω δυο παραβάσεις κατηγορίας 3 μπορώ να τις βάλω σε ένα φύλο καταγραφής και να γράψω απλά τη σύντομη περιγραφή και να βγει πρόστιμο 250 ευρώ ή πρέπει να τις βάλω σε δύο φύλλα καταγραφής στο καθένα μία παράβαση κατηγορίας 3 και να βγει πρόστιμο 500 ευρώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. Καλημέρα και εγώ θέλω να ρωτήσω και συγγνώμη αν απαντήθηκε πριν και δεν το είδα. Σε περίπτωση αυθαιρέτου με τον 4178 που έχουν πληρωθεί όλα αλλά δεν έχει ανέβει τίποτα και δεν έχει κλείσει η δήλωση δεν έχει γίνει οριστική υποβολή. Θέλω να κάνω μία διόρθωση και να του δώσω τα τελικά του χαρτιά. Να το κλείσω στον 4178 και το μεταφέρω μετά στον 4495, αλλά αν κάνω αυτό θα μπορώ εκεί να κάνω τη διόρθωση? Η΄ το μετακινώ έτσι χωρίς οριστική υπαγωγή? Ρωτάω γιατί δεν θέλω να πληρώσει πάλι παράβολο γιατί το πρόστιμο πριν με τον 4178 ήταν πιο ψηλό από τον 4495. Οπότε δεν θέλω να του βγει εξτρά πληρωμή. Το έχει κάνει κανείς?
  17. ΟΚ ευχαριστώ πολύ. Ναι το ισόγειο είναι το σπίτι της γιαγιάς μου, όμως το από πάνω είναι αλλού. Εγώ ρώτησα για τη τακτοποίηση της αποθηκούλας όχι γιατί θα αλλάξει κάτι στο πρόστιμο αλλά γιατί δεν ήξερα αν έχω δικαίωμα να τακτοποιήσω ακόμα και με συναίνεση κάτι που δεν φαίνεται πουθενά ότι είναι δικό της.
  18. Συναίνεση ναι το καταλαβαίνω αλλά και πάλι γίνεται? Γιατί δεν φαίνεται πουθενά η ύπαρξη του. άρα είναι δικό της? Εννοώ ότι κάπου κάποιος το αναγράφει - το δηλώνει και μετά ζητάς συναίνεση. Γι αυτό ρωτάω
  19. Είναι όλα προ του 75 σίγουρα εφόσον εντάσσεται είναι κατηγορία 1. Το σπίτι είναι παλιό, απλά η άδεια του 65 δεν εφαρμόστηκε στο ισόγειο για αυτό ρωτάω αν θεωρείται αυθαιρεσία κάτι που δεν έγινε? Και σχετικά με το αποθηκάκι το ρώτησα γιατί περιμένω τα χαρτιά, αλλά σίγουρα έχει οριζόντια σύσταση αφού το ισόγειο έγινε γονική παροχή στον πατέρα μου και το πάνω στο θείο μου, άρα φαντάζομαι θα έχει και σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω δεν είναι αυτό το αποθηκάκι ιδιοκτησία κάποιου για να το εντάξω στην όποια τακτοποίηση του ισογείου. Γι αυτό σας ρώτησα αν το τακτοποιώ.
  20. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έκατσα και μελέτησα λίγο τα σχέδια και κατάλαβα ότι η άδεια του 55 δείχνει το μισό σπίτι και πάνω στο υπόλοιπο γράφει μελλοντικόν. Μετά στην άδεια προσθήκης του 59 για τον πάνω όροφο φαίνεται το σπίτι στο ισόγειο σωστό όπως είναι σήμερα. Απλά εκείνο που με μπερδεύει είναι ότι υπάρχει και μία δεύτερη προσθήκη του 65 για ένα επιπλέον δωμάτιο τόσο στο ισόγειο όσο και στον πάνω όροφο. Στον πάνω όροφο έγινε το δωμάτιο στον κάτω όμως που με ενδιαφέρει εμένα δεν έγινε ποτέ. Άρα εξετάζω το σπίτι με το τελευταίο σχέδιο του 65? Και ότι δεν έγινε θεωρείται αυθαιρεσία, (λογικά όχι)? Και μία τελευταία ερώτηση νομίζω η γιαγιά μυ έχει ένα αποθηκάκι στην πίσω αυλή κολλητά στο σπίτι αλλά με ξεχωριστή είσοδο εννοείται αυτή δεν φαίνεται πουθενά (σχέδια χαρτιά κλπ) τι κάνω τακτοποιείται? Η΄δεν θεωρείται ιδιοκτησία κάποιου σε κοινόχρηστο και το αγνοώ?
  21. Είναι αρκετά πολύπλοκο. Έχω άδεια στις 22/9/1955 που είναι το ισόγειο με σχέδιο κάτοψης που δεν είναι ακριβώς η σημερινή κάτοψη του σπιτιού και μετά έχω άδεια προσθήκης ορόφου του 59 που αποτυπώνει σωστά το ισόγειο αυτή τη φορά και μετά άδεια προσθήκης του 65 ενός δωματίου στο ισόγειο και καθ' ύψος του κτιρίου. Το δωμάτιο αυτό δεν κατασκευάστηκε. Η κάτοψη συμφωνεί με την κάτοψη της δεύτερης άδειας. Τι κάνω τώρα μετράω και με τι συγκρίνω? (Το σπίτι το γνωρίζω γιατί είναι της γιαγιάς μου και δηλώνεται στο Ε9 σαν έτος κατασκευής το 1955)
  22. Καλημέρα. Ήθελα και εγώ να ρωτήσω για διώροφο κτίριο με άδεια, που το ισόγειο είναι του 55 και μετά έγινε προσθήκη του πάνω ορόφου (άλλη οριζόντια ιδιοκτησία). Για το ισόγειο δίνεται βεβαίωση κανονικά αφού είναι προ του 55 και δεν χρειάζεται ένταξη στον 4495 έτσι δεν είναι? Πρέπει να γίνει έλεγχος του ακινήτου διαστάσεις, κουφώματα κ.λ.π. ή όχι αφού εμπίπτει στις εξαιρέσεις? Ευχαριστώ πολύ!
  23. Ποια ειδική περίπτωση? Γι΄αυτό ρώτησα γιατί δεν είναι η Β ειδική περίπτωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.