Μετάβαση στο περιεχόμενο

nili

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

nili's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, απ' ότι φαίνεται δεν γίνεται κάτι. Αν βρω κάποια άκρη θα σας ενημερώσω.
  2. Πού μπορώ να ρωτήσω για να βρώ λύση σαν πυρόπληκτο? Πρώτη φορά συναντάω κάτι τέτοιο. Γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει δυστυχώς. Το τμήμα με τους τσιμεντόλιθους υφίσταται κανονικά απλά δεν έχει στέγη. Όντως θα μπορούσα να δηλώσω μόνο αυτό αλλά τι νόημα θα είχε αφού το υπόλοιπο θα είναι αυθαίρετο αν κατασκευαστεί ξανά?
  3. Δυστυχώς δεν βγαίνει άδεια λόγω μη αρτιότητας του οικοπέδου. Αν υπήρχε ο σκελετός ίσως να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να το κατασκευάσουν παράνομα ξανά και να το τακτοποιήσουν αλλά απ'ότι φαίνεται δεν είμαστε καλυμμένοι γιατί το γεγονός της πυρκαγιάς έχει καταγραφεί και στην αστυνομία.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, πρόκειται για ένα αυθαίρετο σπίτι που κάηκε πρόσφατα και δεν έχει μπει στη διαδικασία τακτοποίησης. Το σπίτι ήταν ξύλινο και κάηκε ολοσχερώς(φαίνονται μόνο τα θεμέλια) εκτός από ένα τμήμα του που αποτελούνταν από τσιμεντόλιθους οπότε και παρέμεινε ο σκελετός του. Ρεύμα υπήρχε αλλά η ΔΕΗ τώρα ζητάει χαρτί νομιμότητας για επανασύνδεση. Μπορεί να τακτοποιηθεί με κάποιο τρόπο? Θα ήταν χρήσιμες οι συμβουλές σας.
  5. Ο υποσταθμός ενοικιάζεται στη ΔΕΗ και δεν έχει παραχωρηθεί σε αυτή. Σύμφωνα με το συμβόλαιο ανήκει σε τρεις ιδιοκτήτες και ο ένας από αυτούς θέλει να μεταβιβάσει το ποσοστό του όπως επίσης και ένα διαμέρισμα που του ανήκει στην εν λόγω οικοδομή. Μου αρνήθηκαν την πρόσβαση λόγω επικινδυνότητας, ωστόσο τα σχέδια υπάρχουν και ο χώρος έχει ήδη ελεγχθεί από τη ΔΕΗ οπότε και έδωσα τη βεβαίωση και ο θεός βοηθός.
  6. Θα γίνει μεταβίβαση ποσοστού του υποσταθμού. Ξέρερε αν μπορώ να δώσω τέτοιου είδους βεβαίωση? Και αν ναι πως θα επισκεφτώ το χώρο μιας και μου είπαν ότι είναι κλειδωμένος και απαγορεύεται η πρόσβαση?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, μου ζητήθηκε βεβαίωση νομιμότητας για μεταβίβαση διαμερίσματος με άδεια το '89 και παράλληλα βεβαίωση νομιμότητας για τον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στην οικοδομή προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση. Επειδή πρώτη φορά το ακούω ξέρει κάποιος να μου πει λεπτομέρειες και αν όντως χρειάζεται?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα σχετικά με τις βεβαιώσεις: 1. Σε ποιό όνομα εκδίδεται η βεβαίωση όταν πρόκειται να γίνει μία μεταβίβαση ακινήτου? Είναι λάθος αν εκδοθεί στο όνομα αυτού στον οποίο μεταβιβάζεται το ακίνητο? 2. Δηλώνουμε κάπου τα τετραγωνικά του ακινήτου ή δεν είναι απαραίτητο? Ευχαριστώ
  9. Συνάδελφοι καλημέρα,βρήκα ένα παρόμοιο ποστ αλλά δεν με κάλυψε αρκετά και ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω αυθαίρετο σε εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού περιοχή που κατασκευάστηκε πριν το 1983 με άδεια του 1978. Το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται το αυθαίρετο είναι 6.500τ.μ. και προέρχεται από αναδασμό. Ρώτησα στην υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης και μου είπαν ότι κατά 99% είναι χαρακτηρισμένο σαν γη υψηλής παραγωγικότητας και δεν μπορεί να βγεί άδεια νομιμοποίησης παρ' όλο που έχει τα όρια κτλ. 1)Θα μπορούσα να βγάλω άδεια νομιμοποίησης (άρθρο 26 παρ.2 του ν.4014) σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν τότε? 2)Αν τελικά δεν μπορέσω να βγάλω άδεια,τακτοποιείται με το ν.4014 ή έχω πρόβλημα επειδή είναι ΓΥΠ?
  10. Μπορεί να απαντήσει κάποιος και στο δικό μου ερώτημα?
  11. Καλησπέρα,έχω κι εγώ μια παρόμοια περίπτωση μεγάλου προβόλου στον οποίο τοποθέτησα φορούσα και πάχος πλάκας 25 εκ.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω ένα σχέδιο και θα ήθελα να ακούσω τις παρατηρήσεις σας μιας και είμαι νέα στο χώρο.
  12. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στο εξής ερώτημα μιας και η απάντηση του υπουργείου ήταν ασαφής. Πρόκειται για μια μεζονέτα με εσωτερική σκάλα της οποίας το ισόγειο έχει άδεια το 49 και έγινε προσθήκη ορόφου το 93. Συγκεκριμένα η άδεια που βγήκε το 93 είχε τίτλο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ. Οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές για την ένταξη στο πρόγραμμα μόνο στο ισόγειο. Είναι αυτό δυνατόν ή το σπίτι δεν ανήκει στις επιλέξιμες κατοικίες επειδή ουσιαστικά είναι ενιαίο το κτίριο και ο πάνω όροφος έχει άδεια μετά το 80?
  13. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, ρώτησα και στην πολεοδομία και δεν ήξεραν να μου πουν σίγουρα. Πρόβλημα με Δ δεν έχω αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν το μετρήσω στη δόμηση τότε μάλλον θα μετρήσει και στην κάλυψη για την οποία δεν έχω περιθώρια...μου είπαν να στείλω ερώτημα στη ΔΟΤ για να σιγουρευτώ.
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι,θέλω να προεκτείνω εξώστη με χρήση μεταλλικής κατασκευής που βλέπει σε ακάλυπτο χώρο διώροφης οικοδομής αδείας προ του '85 αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω υπόλοιπο κάλυψης. Θα μπορούσα να το μετρήσω στη δόμηση και να μην έχω πρόβλημα?Επειδή η άδεια είναι προ του '85 μου είπαν ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποσοστό του 35% επί της δόμησης που ισχύει γενικά για τους εξώστες.Ελπίζω να έγινα κατανοητή.Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.