Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

comet

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by comet

  1. Δυστυχώς δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα του κακού σχεδιασμού των ΓΠΣ με τους ν1337 και ν2508 όπου χαρακτηριστήκαν παλιοί οικισμοί στο σύνολο τούς με αμιγή κατοικία. Με το νέο προεδρικό διάταγμα η κεντρική πλατεία των χωριών αυτών δεν θα μπορεί να έχει ούτε ένα παραδοσιακό καφενείο-αναψυκτήριο ή ταβερνάκι. Ασφαλώς το πρόβλημα ειναι εξαρχής ο λάθος-δογματικός σχεδιασμός (σκληρό zoning αλλά Βrazilia), άλλα θα μπορούσε τουλάχιστον να ύπαρξη πρόβλεψη στο νέο ΠΔ, δεδομένου ότι αναθεώρηση υφιστάμενου ΓΠΣ σημαίνει 10 χρονιά διαδικασία.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι τα φώτα σας, έχω την περίπτωση ξεμπαζωματος - μη ολοκλήρωσης διαμόρφωσης στάθμης υπογείου στην μια μονο όψη (οι άλλες ειναι μπαζωμενες), όπου το μισό (ως προς την ξεμπαζωμενη όψη) έγινε διαμέρισμα και το άλλο μισό είναι αποθήκη και λεβητοστάσιο (εσωτερικά είναι μόνο μπτετα ούτε δάπεδα ούτε σοφάδες και ειναι αρκετά μέτρα ενιαίος χώρος). Τα πάμε και τα δύο με μειωτικό 0,50 ή για το τμήμα που παρέμεινε βοηθητική χρήση κάνουμε αναλυτικό ξεμπαζωματος και μονο τμήμα αυτό που άλλαξε χρήση το πάμε ως ΥΔ με μειωτικό?
  3. Συνάδελφοι παρακαλώ για την άποψη σας. Πως αντιμετωπίζεται από άποψη αναγκαιότητας ή μη μελέτης στατικής επάρκειας αλλά και το είδος της μελέτης αν απαιτείται για την παρακάτω περίπτωση. Πρόκειται για ρύθμιση ισόγειας μονοκατοικία χωρίς υπόγειο με οικοδομική άδεια το 1987 και με στατικά για φέρουσα τοιχοποιία με έλεγχο πεσσών και απαλλαγή από αντισεισμικό κατά το άρθρο 9 του Β.Δ.19/26-2-1959. Η ρύθμιση αφορά σε μικρή υπέρβαση δόμησης κατά 6τμ (περίπου 10%) παραπάνω επιφάνεια, λόγο διαφοράς εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου. edit: το κτίριο βγαίνει κατηγορία 4
  4. http://ecopress.gr/?p=7382 Οικονομικά κίνητρα Για την εκτέλεση των εργασιών ενίσχυσης σύμφωνα με την εκπονηθείσα μελέτη του μηχανικού προβλέπεται μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά το κόστος αυτών και έως α) 60% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 3 β) 50% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 2 γ) 30% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 1 Η διαδικασία προβλέπεται στο άρθρο 5 της ΥΑ 27454/2631 (ΦΕΚ 3976 Β/ 2017)Μέχρι την υλοποίηση των εργασιών ενίσχυσης, η εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη προσθήκη, δεν δύναται να μισθώνεται ή να λαμβάνει άδεια λειτουργίας. Τι εννοεί ????? α) Γενικά ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ενισχύσεις για να μισθώνεται ή να λαμβάνει άδεια λειτουργίας !!! ή β) ότι ΑΝ γίνει χρήση των οικονομικών κινήτρων κατά το άρθρο 5 της ΥΑ 27454/2631 τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ενισχύσεις να μισθώνεται ή να λαμβάνει άδεια λειτουργίας.
  5. Καλήμερα συνάδελφοι έχω αντίστοιχη περίπτωση. Ιδιοκτήτης το οικόπεδου είναι η κόρη στο όνομα της οποίας θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια και ο πατέρας πληρώνει την αμοιβή μηχανικού. Ποιο συγκεκριμένα ο πατέρας που είναι κάτοικος εξωτερικού (αλλοδαπός) έστειλε με έμβασμα από τον λογαριασμό του (τράπεζα εξωτερικού) την προκαταβολή (αν και του είχα πει να σταλεί η προκαταβολή απο λογαριασμό της κορης), αντί η κόρη να στείλει από δικό της λογαριασμό την προκαταβολή για την εκδοσή Άδειας Δόμησης. Είναι δυνατόν να εκδοθεί η άδεια στο όνομα της κόρης κανονικά με τις κρατήσεις ιδιοκτήτη στο όνομα της άλλα η ΑΠΥ για την αμοιβή μηχανικού να κοπεί στο όνομα του πάτερα της? Επαρκεί η πρόβλεψη στο ιδιωτικό συμφωνητικό ότι τις αμοιβές θα πληρώσει ο πατέρας?
  6. Οι κατηγορίες προέκυψαν λόγω ΣτΕ -4014/11 και αφορούν την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Απο χωροταξική και περιβαλλοντική πλευρά είναι πιο σωστός ο νέος τρόπος γιατι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, δομημένου ή μη, προκύπτει απο το ποσο παραπανω επιφάνειά κατασκεύασε καποιος σε σχεση με αυτή που επιτρεπόταν, δηλαδή αυτη που εχει ηδη υπολογιστει οτι αντέχει ο χωρος (η λεγομενη φερουσα ικανότητα του χώρου) . Ήταν λάθος η σύγκριση με τα μεγέθη της άδειας, έβγαζε κατ 5 οικοδομες με μεγάλα περιθώρια ΣΔ (το περι αδειας νομιμοποίησης ας το αφήσουμε καλύτερα) που δεν επιβάρυναν τοσο το περιβάλλον. Κανονικά για το υπολογισμό της κατηγορίας θα πρέπει να αφαιρούνται τα τετραγωνικά που καλύπτονται απο τον μη εξαντλημένο συντελεστή δόμησης και οι επιφανείς το βοηθητικών μη επαγγελματικών χώρων (κατοικιες κατα κυριο λογο και αγροτικές αποθήκες).
  7. OC4J_SECURITY και sso και oracle.collabsuite.client.ssoui ! Αν έχω πέσει μέσα σε αυτά που φανταζομαι, δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση εκτός αν επανεγκατάσταθεί όλο stack πλην της βάσης δεδομένων Μπορεί να μην τους ενδιαφέρει γιατι μπορεί να έχουν ετοιμάσει για τον νέο νόμο νεότερες εκδόσεις της πλατφόρμας. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τι γίνεται ας ενημερώσει.
  8. Το προβλημα τους ειναι οτι δεν ξερουν ποτε θα εφαρμοστει ο νεος νομος και δεν μπορουν να ορισουν ημ/νια παρατασης. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  9. Τεχνικά η λύση είναι απλή κατά την γνώμη μου. Είναι απλή sql / plsql σε επίπεδο βάσης Oracle (ή Java σε επίπεδο front end) πολύ απλά δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή δήλωση με ημερομηνία εισαγωγής μετά την 08/06/2017 και με συνολικά εμβαδά >0 σε ΚΧ και ΒΧ και παραβάσεις >0 οπως και να μην εκδίδεται παράβολο και να μη μεταβαίνει σε κατάσταση υπαγωγής. Δεν νομίζω οτι υπάρχουν τοσο ανόητοι μηχανικοί να βάλουν ψευδείς δηλώσεις που μπορεί να τους μείνουν αμανάτι, τι θα κάνουν θα νομιμοποιήσουν εικονικά αυθαίρετα? Μου φαίνεται τραβηγμένο, αλλα είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί η μεταγενεστερη συμπληρωση πραγματικου αυθαιρετου, βγάζει μάτια και μπορούν να βάλουν "καμπανάκια" στο σύστημα (και εκ των υστέρων), γιατί είναι και θέμα αποκλίσεων γεωγραφικού εντοπισμού, στοιχείων ιδιοκτητών (πχ μπορούν να ελέγξουν -παγώσουν τα στοιχεία ΑΦΜ των ιδιοκτητών και να αλλάζουν μονο μετα απο αίτηση για διόρθωση λάθους), άλλα και τελείως άσχετων φύλων καταγραφής. Η βάση δεδομένων εχει καταγραφή ιστορικού μεταβολών. Επί της ουσίας δεν υπάρχουν χρήματα! Πέραν αυτών ο νόμος υπάρχει για να εφαρμόζεται, όχι για να εφαρμόζεται κατ' εκτίμηση ανάλογα με φόβους τις διοίκησης.
  10. Στις 08/06/2017 λήγει η δυνατότητα υπαγωγής στον Ν4178 δηλαδή η πληρωμή του παράβολου (τεχνικό εγχειρίδιο ΤΕΕ). Μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορεί κάποιος να επιλέξει τον Ν4178 (ο νέος νομός μάλλον για ορισμένες περιπτώσεις θα είναι πολύ ακριβός … βλέπε υπόγεια χωρίς εσωτερική σκάλα). Η οριστική υπαγωγή (τεχνικό εγχειρίδιο ΤΕΕ) μπορεί να γίνει μέχρι και 2 χρονιά μετά την λήξη του νομού (αρχικά ήταν 6 μήνες). Σύμφωνα με τον νομό και τις οδηγίες ΤΕΕ, δεν είναι σύννομο να κλειδώσουν τα πεδία των δηλώσεων, και δεν έχουν και λόγο να το κάνουν. Εξάλλου υπάρχουν δηλώσεις προς έκδοση αδείας νομιμοποίησης αλλά και αυτές της τελευταίας στιγμής που προφανώς δεν μπορούν να παν σε οριστική υπαγωγή άμεσα. Ελπίζω μόνο να μη ξέχασα τα Ελληνικά μου και διαβάζω διαφορετικά πράγματα από τους ανθρώπους του ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ (υπάρχει βέβαια και η τραυματική εμπειρία του νύχτας του 4014 αλλά εκεί είχαμε και το ΣτΕ).
  11. Αν υπάρξει καινό νομού και μάλιστα 1ος μηνός θα προκύψουν πολλά προβλήματα και όχι μόνο για συμβόλαια, άλλα και για περιπτώσεις νέων καταγγελιών αυθαιρέτων τα οποία μπορούσαν να τακτοποιηθούν και δεν τακτοποιήθηκαν. Το λογισμικό του ΤΕΕ αν το κάνουν σωστά αυτήν την φορά δεν νομίζω να το έχουν έτυμο σε ένα μήνα εκτός αν το δουλεύουν από καιρό χωρίς να ξέρουν τις τελικές λεπτομέρειες το νέου νόμου.
  12. Ναι... η ημερομηνία άφορα την υπαγωγή στον νόμο οχι την οριστική υπαγωγή αφού για να κλείσει ο φάκελος πρέπει να υποβληθούν τα δικαιολογητικά τα οποία κανονικά είναι σε 2 χρόνια. Επίσης είναι λάθος διατύπωση στις μεταβατικές του νομοσχεδίου περι κατάργησης το κεφαλαίου Α του 4178 που αν παραμείνει στον νεο νομο τοτε θα ειναι σουρεαλιστική η κατάσταση γιατι αυτο νομικα σημαίνει ακύρωση όλων των διοικητικών πράξεων ρύθμισης αυθαίρετων του 4178 ! Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο άπλα θα ληξει ο 4178 μονο για τον τροπο έκδοσης βεβαιώσεων χρειάζεται κατι σχετικό Επίσης το ΤΕΕ δεν πρέπει να κλειδώσει τις δηλώσεις.
  13. Κατά Γρυλακη ο νόμος λήγει 8/6/17 άρα μάλλον όχι παράταση? Άλλα τι ακριβώς λήγει ? η δυνατότητα νέας υπαγωγής στον 4178 ή και μετάβαση σε ολοκληρωμένη υπαγωγή? Δηλώσεις σε υπαγωγή πρέπει να τις πάμε σε οριστική υπαγωγή και σχεδία σε 2 χρόνια? Θα καταργηθεί και η προθεσμία των 2 χρόνων?
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι. Γνωρίζει κάνεις αν για την κατηγορία 4- 5 συνυπολογίζονται και οι βοηθητικοί χώροι με υπέρβαση δόμησης όπως μια ισόγεια αποθήκη 30m2 σε οικόπεδο με κτίριο που έχει οικοδομική άδεια ή υπόγεια αποθήκη που δεν προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια (αφορά σε 4178 άλλα και σε περιπτώσεις μεταφοράς από 4014). Στην εγκύκλιο 4 στο 16) Παρ. ∆ Κατηγορία 4 λέει ότι προσμετρούμε χώρου κύριας χρήσεις: «Για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόμησης του ακινήτου.» Εσείς τι εφαρμόζετε?
  15. Ευχαριστώ για την παράθεση δεν είχα δει αυτό το thread που είναι πολύ χρήσιμο, ίσως γιατί είναι στα Εργαλεία->Διαδίκτυο.
  16. Για πιο λόγο αυτή η επιθετικότητα "συν/φε"? Γεγονός προς ενημέρωση ανέφερα μήπως το δει κάποιος από το ΤΕΕ και το διορθώσει. Προς τι η υπόθεση - εκτίμηση και ο χαρακτηρισμός σου ¨και εσύ συν/φε τρόμαξες τόσο " ? Αυτό απο που προκύπτει: " θεώρησες σίγουρο ότι εκδόθηκε ο νέος νόμος" υπάρχουν 18 σελίδες στο thread αυτό, χωρίς να έχει εκδοθεί ο νέος νομός. "ανάρτησες άρον-άρον" Αρον-Αρον?? Που αλλού "μη λειτουργία του συστήματος ΤΕΕ εδώ!" ... εννοείς να ανοίξω καινούργιο tread ή εννοείς ότι δεν αφορά αυτό το φόρουμ και με επιπλήττεις και για τα δύο!
  17. Οχι ακριβώς, φαίνεται συν να εχει κρεμάσει ο σερβερ.
  18. Από χθες τουλάχιστο, το σύστημα το ΤΕΕ δεν λειτουργεί και δεν επιτρέπει μεταβολές
  19. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν ΚΥΑ αλλά μόνο ΥΠΕΚΑ, εγώ εξεπλάγην που η προηγουμένη απόφαση ήταν ΚΥΑ. Αν και αυτή είναι ΚΥΑ άντε βρες τον Τσακαλότο να την υπογράψει ειδικά αυτήν την περίοδο! Πάντος ούτε το Διαυγια ούτε το Εθνικό Τυπογραφείο έχει τπτ.
  20. Ναι αλλά το δελτίο τύπου είχε βγει μια μέρα πριν την τοτε λήξη του νομου (7/10/2016)
  21. Σιγή ασύρματου! αγρανάπαυση ραντάρ? Τελικά δεν θα δοθεί παράταση?
  22. Είδη βγήκαμε πολύ of topic Την γνωρίζω την Εγκ-27860/4450/34/88 αλλά αυτή δεν είναι Νομός και άφορα συγκεκριμένα "Εγκατάσταση Τροχόσπιτου - Τροχοβίλλας" όχι βαγονιού. Είναι πολύ γνωστή στου ελευθέρους επαγγελματίες η πρακτική της διοίκησης να αλλάζει ουσιωδώς τους Νομους του Κοινοβουλίου με «διευκρινιστικές » εγκύκλιους όπως και η πρακτική ορισμένων υπαλλήλων πολεοδομιών να διατυπώνουν ερωτήματα στο υπουργείο με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδεικνύουν και την επιθυμητή απάντηση. Το τελευταίο ρεζιλίκι περί εγκυκλίων μπορείς να το δεις στο Το υπ’ αριθ. 13417/6-6-2014 έγγραφο «Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών εντός κοινοχρήστων χώρων στις διατάξεις του ν. 4178/13.» της Δ/νσης Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ. Η διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι: ποσό διατεθειμένος είναι ο ιδιώτης να το κυνηγήσει, η οικονομική του δυνατότητα (για δικηγόρους μηχανικούς) και το διακυβευόμενο. Επί τις ουσίας για το ΔΕΔΟΤΑ έχεις καμία συμβουλή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.