Μετάβαση στο περιεχόμενο

green

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Κάτι παρόμοιο που προτάθηκε ήταν, αντί για γυψοσανίδα, να χρησιμοποιήσουμε ένα ανάλογο κομμάτι DOW με κόλλα στο πίσω μέρος του που θα εφαρμοζόταν όσο γινόταν 'σφηνωτά' ανάμεσα στο τούβλο και στο αφρολέξ της μόνωσης.
  2. user antloukidis ευχαριστώ για τις υποδείξεις, user Ροδοπουλος ευχαριστώ επίσης, με τις προδιαγραφές που παρέθεσες μάλλον βρήκα το προϊόν στο οποίο αναφέρεσαι. Η εταιρεία το περιγράφει ως: ενός συστατικού, κανονικής ωρίμανσης σφραγιστικό σιλικόνης, κατάλληλο για εξωτερικές και εσωτερικές εφαρμογές. Η σιλικόνη αυτή θα εφαρμοστεί με κοντάρι και σπάτουλα στην άκρη?
  3. Δοκιμή με καπνό έχει γίνει, ο καπνός βγαίνει από το κούφωμα. Ήρθε και ο τζακάς που κατασκεύασε τα τζάκια της πολυκατοικίας και απεφάνθη ότι η μόνη ριζική και σίγουρη λύση είναι: 1. να περάσει μια inox μικρότερης διαμέτρου (20-22cm), μήκους 5μ. μέσα στην υπάρχουσα καμινάδα (από επάνω έως την πλάκα του ορόφου μου), 2. να κάνει τοπικό γκρέμισμα του τοίχου και της καμινάδας στο ύψος του σοβατεπί της βεράντας (και μετά το δοκάρι, εκεί περνάει η προβληματική καμινάδα), ώστε να αποκαλύψει την inox, 3. να σφραγίσει τα κενά μεταξύ inox και τσιμεντένιου σφονδύλου της υπάρχουσας καμινάδας, 4. να ρίξει λεπτόρρευστο τσιμέντο (αριάνι) από πάνω μεταξύ σφονδύλων και inox Με αυτή τη μέθοδο το τσιμέντο (λέει ο μάστορας), θα εισχωρήσει όλες τις ρωγμές και κενά που υπάρχουν και θα σφραγιστεί η διαρροή του καπνού. Η inox θα ενσωματωθεί στην καμινάδα. Μου άλλαξαν όλα τα δεδομένα... μέχρι τώρα συζητούσαμε τι υλικό θα ρίξουμε και με ποιο τρόπο μέσα στο κούφωμα! Εννοείται ότι δεν θα επιβαρυνθώ με κάποια δαπάνη. Αλλά δεν μου δίνουν και σοβαρή εγγύηση ότι ο τοίχος και τα πλακάκια της βεράντας δεν θα δείχνουν τα ίχνη επισκευής. Ο τοίχος της βεράντας (δυτικά όπως φαίνεται στο σκαρίφημα) είναι φρεσκοβαμμένος με ακρυλικό εξ. χώρου και η τεχνοτροπία του σοβά είναι τύπου μυκονιάτικο (όπως είπε ο μάστορας). Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να βλέπω ένα σοβάτισμα-μερεμέτι μόλις ανοίγω την πόρτα. Πιστεύετε ότι είναι δυνατή μία τέτοια επισκευή, χωρίς να αφήσει ίχνη? Σε ενδεχόμενο σεισμό θα έχει πρόβλημα ο τοίχος? (με ρήγματα κλπ) Πως μπορώ να κατοχυρωθώ ώστε να μην έχουμε προβλήματα αργότερα?
  4. Ενδιαφέρουσα ιδέα antloukidis,κάτι παρόμοιο σκεφτήκαμε με ελαστομερές ή στόκο που θα εφαρμοζόταν με κοντάρι και πινέλο. Το μαυρισμένο τούβλο λες να είναι καπνισμένο από τρύπα? Το ρώτησα αυτό, μου είπαν ότι πιθανό να είναι εκ κατασκευής το τούβλο μαύρο. Δεν έχω ιδέα. Αν είναι καπνιά σημαίνει ότι οι τρύπες είναι περισσότερες και σε διαφορετικά μη ορατά σημεία (πολύ πιθανό).Ξέρει κάποιος αν εκτοξευόμενος σοβάς θα έκανε δουλειά?Έμαθα ότι υπάρχουν μικρές πρέσες/αναδευτήρες έτοιμου σοβά που με μια μικρή και προσεκτική εφαρμογή θα μπορούσαν να σοβατίσουν τις τρύπες. Μου πρότειναν σοβά ειδικό για υγρομόνωση (για να κλείσει/στεγανώσει όλα τα κενά).Τις τελευταίες ημέρες, μετά από κουβέντες περί του θέματος, διαπίστωσα ότι παρόμοια προβλήματα διαρροών εμφανίζονται πολύ πιο συχνά απ' ότι αρχικά πίστευα. (!)
  5. Ευχαριστώ για την απάντησή σου Στέλιος1. Έχει ακόμη ευθύνη ο κατασκευαστής μετά 17 χρόνια παράδοσης της πολυκατοικίας? Αν υπάρχει προφανής κακοτεχνία έχει ευθύνη? Έχω ακούσει ότι ''μάστορες'' φτιάχνουν καμινάδες, όχι συνεχείς από την εστία έως το καπέλο, αλλά φτάνουν τα προκατασκευασμένα κομμάτια έως κάτω από την πλάκα και συνεχίζουν με νέο σφόνδυλο πάνω από την πλάκα.. Αν γίνεται όντως έτσι, είναι πολύ πιθανό να χάνει καπνό από τις ενώσεις στην πλάκα. Εννοείς να τρυπήσουμε από τη βεράντα προς το κούφωμα, στα 2,65μ. ακριβώς (κάτω από το δοκάρι) για να βγαίνει ο καπνός από εκεί? Κάποιος πρότεινε να κάνουμε τρύπες στο κούφωμα και να ρίξουμε αφρό πολυρουεθάνης. Μεγάλο μπλέξιμο.
  6. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, η καμινάδα-επένδυση furanflex είναι πολύ ακριβή λύση. Ο σοβάς πως θα μπει μέσα στο κούφωμα? Και μία μικρή διόρθωση, οι σφόνδυλοι της καμινάδας είναι 25Χ25 cm (όχι 20Χ20).
  7. Γεια σας, πρόσφατα διαπιστώθηκε διαρροή καπνού από καμινάδα τζακιού (καμινάδα τζακιού χαμηλότερου ορόφου πολυκατοικίας) μέσα σε συρόμενο κούφωμα αλουμινίου και στο καθιστικό του διαμερίσματος. Εντοπίστηκε ότι έντονη μυρωδιά κάπνας έβγαινε όταν ήταν αναμμένο το συγκεκριμένο τζάκι, από το κούφωμα της συρόμενης μπαλκονόπορτας. Αφού βγήκαν τα κουφώματα με οπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, βαθιά μέσα στην τοιχοποιία του κουφώματος, υπήρχαν ίχνη καπνιάς σε κενά στη τσιμεντόλασπη μεταξύ των τούβλων (ενδεικτικά σημειώνονται με πράσινο στις φωτογραφίες). Η καμινάδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κούφωμα (μετά την καμινάδα παρεμβάλεται η τοιχοποιία και η μόνωση του καθιστικού). Η καμινάδα είναι χτιστή (κατασκευή 1996) με προκατασκευασμένους σφονδύλους 20Χ20cm. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κακότεχνη κατασκευή (το πιθανότερο)ή ρωγμές που προκλήθηκαν από σεισμό ή θερμοδιαστολές λόγω χρήσης του τζακιού (το λιγότερο πιθανό, η εστία της φωτιάς απέχει 15 μέτρα). Με δοκιμές που έγιναν, αποκλείστηκαν τα ενδεχόμενα να μπαίνει καπνός από διπλανή καμινάδα (δηλ. από καμινάδα σε καμινάδα στην ταράτσα με τον αέρα) ή από αλλού. 1. Υπάρχει κάποιος τρόπος επισκευής/στεγανοποίησης με επάλειψη, σοβάντισμα ή ψεκασμό κάποιου σφραγιστικού υλικού μέσα στο κούφωμα? Έχουν προταθεί λύσεις gunite, ειδικής τσιμεντοκονίας, στόκου, μαστίχας, ρητίνης, σιλικόνης, ελλαστομερούς υλικού ή αφρού πολυρουεθάνης. Τα υλικά επισκευής αυτά μπορεί να είναι απλά ή πιο εξειδικευμένα (πυράντοχα). 2. Υπάρχει κάποια λύση για στεγανοποίηση της καμινάδας εσωτερικά? 3. Υπάρχει ίσως, κάποιο είδος επένδυσης της καμινάδας, με σωλήνα μικρότερης διάστασης? Το γκρέμισμα και η επανακατασκευή της καμινάδας δεν είναι αποδεκτή λύση λόγω κόστους και μεγάλης όχλησης. Αν κάποιος φίλος μηχανικός έχει αντιμετωπίσει ή έχει ακούσει κάτι παρόμοιο, παρακαλώ να υποδείξει κάποια λύση. Κάθε ιδέα ή πρόταση είναι καλοδεχούμενη, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.