Μετάβαση στο περιεχόμενο

m.miskis

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα.
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

m.miskis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η άδεια πότε εκδόθηκε? Αν είναι προ του '83 σε καλύπτουν και τα σχέδια σύστασης. (Α11, 6, a, iv) ¨Οτι έχει ο ιδιοκτήτης είναι θεωρημένο? Αν ναι ελέγχεις με αυτά. Αν όχι προχωράς σε ανασύσταση. (A11, γ)
  2. 14.α Στις διατάξεις του παρόντος νόμου, υπάγονται υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης και ύψους μέχρι ποσοστού 20% των επιτρεπομένων, κατασκευών, επί κτιρίου για το οποίο εκδόθηκε νόμιμη άδεια και οι εργασίες αποπεράτωσης ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους μετά τις 28.7.2011, υπό την προϋπόθεση ότι εργασίες κατασκευής του φέροντος οργανισμού πραγματοποιήθηκαν προ τις 28.7.2011 και η θεώρηση για την έναρξη των εργασιών, από την Αστυνομική Αρχή, έλαβε χώρα προ τις 28.7.2011. Κατά τον έλεγχο από την Υπηρεσία ∆όμησης για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη σύνδεση του κτιρίου ή τμήματος αυτού με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, προσκομίζεται αντίγραφο της βεβαίωσης υπαγωγής και γίνεται έλεγχος και ταυτοποίηση των στοιχείων υπαγωγής. β. Σε κάθε περίπτωση η έναρξη των οικοδομικών εργασιών του φέροντος οργανισμού πριν τις 28.7.2011 πιστοποιείται και αποδεικνύεται από σχετική αεροφωτογραφία.
  3. Εάν υπάρχουν σχέδια σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, μπορείς να τα εφαρμόσεις και να διαγραμμίσεις. Το ίδιο βέβαια και όλοι οι άλλοι συνιδιοκτήτες σου!
  4. Για να μην ανοίγω νέο θέμα... Εχω περίπτωση αυθαίρετου κτιρίου (δεν μπορώ να βρώ οικοδομική άδεια πουθενά, ούτε να αποδείξω παλαιότητα προ του '83, ή του '75) και η τελική απόφαση του ιδιοκτήτη είναι να κατεδαφίσει το κτίσμα. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα... Δεν γνωρίζει κανένας πως κατεδαφίζεις ένα αυθαίρετο! 1. Μπολτόζα βράδυ και τελείωσες. (Δεν είναι το καλύτερο!) 2. Υπαγωγή 4014, πληρώνεις πρόστιμα και βγάζεις άδεια. (Αν το τακτοποιήσεις, γιατί να γκρεμίσεις?) 3. Καταγγέλεις το αυθαίρετο, πρόστιμο ανέγερσης, αποδοχή για να πάρεις την έκπτωση και κατεδάφιση μόνο με δήλωση 48άωρη. (Πολλά τα λεφτά Άρη) 4. Υπαγωγή 4014, παράβολο και προς έκδοση έγκρισης δόμησης -κατεδάφισης. (Είναι αποδεκτή διαδικασία?) 5. Υποβάλω φάκελο για έγκριση δόμησης με όλη την χαρτούρα, τοπογραφικό, αποτύπωση, φωτογραφίες...(το 349/Δ δεν αναφέρει να χρειάζεται έλεγχος νομιμότητας. Στο e-poleodomia για πληρώτητα απαιτείται και απόδειξη νομιμότητας) Στο ΥΠΕΚΑ που ρώτησα στην ΔΟΚ, μου είπαν οτι δεν το προβλέπει ο νόμος (κανένας!) Κάθε γραφείο Δόμησης ζητάει ότι του κατέβει (ένα απο τα πρώτα 4) Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος?
  5. Στο 5ο πακέτο ερωτοαπαντήσεων, 5ο παράδειγμα αναφέρει: " Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται εκ των προτέρων η δυνατότητα υπαγωγής της αυθαίρετης κατασκευής στις διατάξεις του άρθρου 22, του ν. 1577/85."
  6. Θα σου πρότεινα να κάνεις την έρευνά σου μαζί με ένα μηχανικό. Θα γλυτώσεις πολύ χρόνο και ίσως και χρήμα.
  7. Μήπως τελικά είναι μία η μηχανικός και όλα χρεώνονται σε αυτήν? Και ναι, στο 9μηνο μπορούν να επιστρέψουν τον φάκελλο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.