Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

katerina

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

katerina's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γειά σας συνάδελφοι! Τα ανώτατα όρια κλίσης στέγης είναι 35%, ενώ το επιθυμητό, όπως έχω διαβάσει για την Ελλάδα είναι το 40%. Για την Πολεοδομία ισχύει το 35% πάντως. Όσον αφορά την ελάχιστη κλίση , είναι 20%, έτσι δεν είναι??? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Eπίσης τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
  2. Ποιόν συντελεστή δόμησης χρησιμοποιώ σε προσθήκη σε πολύ παλιό υφιστάμενο κτίριο? Τον τωρινό ή αυτόν που ίσχυε κατά την έκδοση της υπάρχουσας αδείας? Κατερίνα σε παρακαλώ να διαβάσεις τους όρους χρήσης του φόρουμ !! Είναι πολύ βασικό και παίρνω αφορμή να το υπενθυμίσω σε όλους. Αν ποστάρουμε σωστά στο μέλλον δεν θα χανόμαστε μέσα σε χιλιάδες πόστ. Άσε που με το ψάξιμο μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη αυτό που ρωτάμε. TheoTDM900
  3. Γειά σας συνάδελφοι. Θέτω το εξής ερώτημα : Υφιστάμενο κτίριο με το εξης ιστορικό : άδεια το 64 για υπόγειο- ισόγειο και όροφο, και άδεια προσθήκης ορόφου το 78. Για προσθήκη στέγης στο συγκεκριμένο πρέπει να γίνει έλεγχος στον επιτρεπόμενο όγκο. Ο συντελεστής δόμησης που χρησιμοποιώ είναι ο τωρινός (1,40) ή αυτός που ίσχυε κατά την έκδοση της πρώτης αδείας (1,95)??? EDIT: Τα κεφαλαία απαγορεύονται και στους τίτλους οι οποίοι πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο συγκεκριμένοι. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. EDIT2: Δεδομένου ότι προϋπήρχε συζήτηση για προσθήκη στέγης σε υφιστάμενο κτήριο το παρόν post συγχωνεύτηκε. Χρησιμοποιείτε την ''Αναζήτηση'' πριν κάνετε δημοσίευση.
  4. Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για τις ελάχιστες διατάσεις των φωταγωγών? Έψαξα στον ΓΟΚ και στη domiki όμως δεν βρήκα κάτι.
  5. Ο εξώστης είναι 2,0x3,0 και είναι στον τελευταίο όροφο. Δε νομίζω ότι πρέπει να κινεί υποψίες. Θα αναφέρω ότι είναι μη φέροντα στοιχεία...αν και φαινόταν ήδη από τα στατικά...και βλέπουμε.. Ευχαριστώ!
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, Όταν σε έναν εξώστη, ο οποίος καλύπτεται από πλάκα στέγης, προσθέσουμε αρχιτεκτονικά-διακοσμητικά στοιχεία (κολώνες-πλαίσια) στα άκρα του, ο συγκεκριμένος χώρος θεωρείται ημιϋπαίθριος? Κατα τη δική μου άποψη, ημιϋπαίθριος θα είχε θεωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος εάν είχαμε ξύλινο στέγαστρο και τα ''διακοσμητικά στοιχεία''(κολώνες) θα στήριζαν αυτή τη ξύλινη στέγη. Δώστε τα φώτα σας γιατί οι συνάδελφοι της πολεοδομίας υποστηρίζουν τη πρώτη περίπτωση. Ξέρετε σε ποιό σημείο του κανονισμού υπάρχει κάποια αναφορά για το θέμα αυτό?
  7. Σκέφτομαι να αγοράσω πρόγραμμα στατικών και είμαι μεταξύ των SCADA PRO και STRAD. Τί προτείνεται από τα δύο? Ποιό από τα δύο είναι πιο εύχρηστο και πιο γρήγορο στο στήσιμο του φορέα? Ιδιαίτερα πιο είναι πιο εύκολο να το μάθεις? Ισχύει ότι το STRAD έχει κάποια μειονεκτήματα στις διαστασιολογήσεις των στοιχείων? Γιατί το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω εγώ στο STEREOSTATIKA το οποίο δουλεύω στο γραφείο που είμαι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.