Μετάβαση στο περιεχόμενο

niman

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

niman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σωστά, αλλά με τι τιμή kWh κοστολογείται από τη ΔΕΗ η καταναλισκόμενη ενέργεια το βράδυ; Την κλασική τιμή μια οικιακής κατανάλωσης; Επίσης κατά τις πρωινές ώρες, μια ιδία κατανάλωση "τραβάει" ενέργεια από το Φ/Β. Σωστά;
  2. Kαλησπέρα. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος. Προτίθεμαι να ιδρύσω προσωπική εταιρεία υπό τη μορφή Ετερρόρυθμης Εταιρείας με μοναδικό ομόρρυθμο μέλος εμένα, ετερόρρυθμο μέλος τον αδερφό μου και με αντικείμενο εργασιών: α) την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας (από φωτοβολταικό σταθμό) και β) την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και παροχής υπηρεσιών συντήρησης-υποστήριξης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σημειώνεται ότι μόνο εγώ είμαι μηχανικός (όχι ο αδερφός μου) και άρα οι μελέτες θα εκπονούνται από εμένα. Θα ήθελα παρακαλώ να απαντήσει κάποιος (αν φυσικά γνωρίζει) στα εξής ερωτήματα: Tα έσοδα από τις υπηρεσίες εκπόνησης μελετών και παροχής υπηρεσιών μπορούν να καταχωρούνται στο Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων της εταιρείας και άρα να φορολογούνται με βάση τη φορολογία μιας Ε.Ε.; Πρέπει να κάνω επιλέον έναρξη και ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, να κρατάω ξεχωριστά βιβλία και τα έσοδα από τις μελέτες να καταχωρούνται σε αυτά; Το τελευταίο μου φαίνεται λίγο παράλογο, αφού η Ε.Ε. αποτελεί μια μορφή προσωπικής εταιρείας (τέτοιες είναι η Ατομική Επιχείρηση, οι Ε.Ε. και οι Ο.Ε.). Ειδικά στην περίπτωση μου, που το ομόρρυθμο μέλος θα είμαι εγώ. Ευχαριστώ, Συμπληρωματικά, αναφέρω ότι είμαι εγεγραμμένος στο μητρώο του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.
  3. Kαλησπέρα. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος. Προτίθεμαι να ιδρύσω προσωπική εταιρεία υπό τη μορφή Ετερρόρυθμης Εταιρείας με μοναδικό ομόρρυθμο μέλος εμένα, ετερόρρυθμο μέλος τον αδερφό μου και με αντικείμενο εργασιών: α) την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας (από φωτοβολταικό σταθμό) και β) την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και παροχής υπηρεσιών συντήρησης-υποστήριξης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σημειώνεται ότι μόνο εγώ είμαι μηχανικός (όχι ο αδερφός μου) και άρα οι μελέτες θα εκπονούνται από εμένα. Θα ήθελα παρακαλώ να απαντήσει κάποιος (αν φυσικά γνωρίζει) στα εξής ερωτήματα: 1) Η εταιρεία πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ή/και στο Μητρώο του Τ.Ε.Ε.; 2) Οι μελέτες που θα εκπονούνται πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα-υπογραφή μου και τη σφραγίδα της εταιρείας; Ευχαριστώ, Συμπληρωματικά, αναφέρω ότι είμαι εγεγραμμένος στο μητρώο του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.
  4. Εννοώ ότι οι δύο πλευρές του οικοπέδου είναι παράλληλες στη γραμμή Βορρά-Νότου. Βλ. Επισυναπτόμενο
  5. Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύος Φ/Β πάρκο μπορεί να εγκατασταθεί α) σε οικόπεδο (άρτιο & οικοδομήσιμο) εμβαδού 1.600 τ.μ. β) σε οικόπεδο (άρτιο & οικοδομήσιμο) εμβαδού 2.400 τ.μ. Δεν περιμένω μια ακριβή απάντηση αλλά στο περίπου. Παραθέτω κάποια στοιχεία που ίσως βοηθήσουν. Οικόπεδο α) Πρόκειται για τετράγωνο οικόπεδο (40mx40m), χωρίς κλίση και "βλέπει" Νότο. Δεν δημιουργούνται σκιάσεις από Ανατολή-Δύση-Νότο-Βορρά. Οικόπεδο β) Πρόκειται για παραλληλόγραμο οικόπεδο (40mx55m), χωρίς κλίση και "βλέπει" Νότο. Δεν δημιουργούνται σκιάσεις από Ανατολή-Δύση-Νότο-Βορρά. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.