Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

JAMAL

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

JAMAL's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην περίπτωση που επιλέξουμε να καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες παρόλο που απασχολούμαστε σε έως 2 εργοδότες προκειμένου να δικαιούμαστε εφαρμογής του αρθ.98 του Ν.4387/2016 (μείωση της καταβαλλόμενης ασφαλιστικής εισφοράς), ως προς την φορολόγηση θα μπορούμε να συνεχίσουμε να φορολογούμαστε ως "μισθωτοί" (υπηρεσίες βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό 75% του τζίρου τους προέρχεται από ένα από τα πρόσωπα αυτά που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες);;;
  2. Ερώτηση: Στην περίπτωση που επιλέξουμε (μας "επιβληθεί" δηλαδή) να καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες παρόλο που απασχολούμαστε σε έως 2 εργοδότες, μπορούμε ως προς τον φόρο να φορολογούμαστε ως "μισθωτοί" (υπηρεσίες βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό 75% του τζίρου τους προέρχεται από ένα από τα πρόσωπα αυτά που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες);;;
  3. Οι 2 από τις 4 κατοικίες (του υπογείου) ανήκουν σε 2 αδέρφια που τις εκμεταλλεύονται από κοινού. Δηλαδή ουσιαστικά υπάρχουν 6 ιδιοκτήτες με ποσοστό 1/6 ο καθένας όσων αφορά το κοινό υπόγειο. Αρχική σκέψη που είχα κάνει είναι σε κάθε φάκελο να έχω 6 υπεύθυνες δηλώσεις αλλά δεν ξέρω πως θα χαρακτηρίσω τον ιδιοκτήτη που εκμεταλλεύεται τον χώρο και πώς του υπόλοιπους 5 (συνιδιοκτήτες με ποσοστό 1/6;. Εναλλακτικά σκέφθηκα να φτιάξω 4 φακέλους, ένα για κάθε χώρο, όπου θα υπογράφουν ως συνιδιοκτήτες μόνο όσοι από τους ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται τον εν λόγω χώρο, π.χ τα 2 αδέρφια για τον 1 χώρο.
  4. Καλημέρα, Θα ήθελα την βοήθειά σας: Έχω 3 διώροφος κατοικίες (6 ιδιοκτήτες) οι οποίες έχουν κοινό υπόγειο. Το υπόγειο οι ιδιοκτήτες το έχουν χωρίσει ουσιαστικά άτυπα (χωρίς συμβόλαια) σε 4 κομμάτια δηλαδή σε 4 κατοικίες. Η ερώτησή μου είναι αν μπορούμε να καταθέσουμε 4 ξεχωριστούς φακέλους για την ρύθμιση (επιθυμία των ιδιοκτητών έτσι ώστε κάθε ιδιοκτήτης να είναι υπεύθυνος για το κομμάτι του ενόψει συμβολαίου που θα υπογραφθεί όπου θα ξεκαθαρίζεται η κυριότητα του καθενός σε κάθε κομμάτι του υπογείου) ή πρέπει να κατατεθεί ένας φάκελος που να αφορά το σύνολο του υπογείου; Αν κατατεθούν 4 φάκελοι χρειάζονται υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους ιδιοκτήτες ή μόνο από αυτούς που εκμεταλλεύονται την κάθε κατοικία; Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!
  5. Καλημέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα την βοήθειά σας εάν γνωρίζεται κάτι σχετικά με το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να μάθω τι χρειάζεται σαν δικαιολογητικά, ενέργειες που πρέπει να γίνουν κτλ για να βγάλει κανείς άδεια για καταβιβασμό πεζοδρομίου, μπροστά από χώρο που θα μετατραπεί σε πάρκινγκ. Σας ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  6. Νομίζω ότι με την κτήση του πτυχίου μπορείς να αναλάβεις Τεχνικός Ασφαλείας. Ωστόσο έχω παρακολουθήσει και τα σεμινάρια του ΤΕΕ (100 ώρες)
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι!! Εργάζομαι σε εταιρεία Γ κατηγορίας ως ελεύθερος επαγγελματίας, η οποία απασχολεί συνολικά 12 άτομα. Ο εργοδότης μου θέλει να αναλάβω ως Τεχνικός Ασφαλείας. Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε τι επιπλέον αμοιβή δικαιούμαι;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.