Jump to content

titos80

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About titos80

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Βασιλικά Θεσσαλονίκης
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφοι, Σε αγροτεμάχιο που έχει πρόσωπο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου υπάρχει κτίριο (δύο χώροι) με χρήση συνεργείου αυτ/των και σιδηρουργείου. Η είσοδος σήμερα είναι επί της Ε.Ο. Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με τις άδειες του συνεργείου και στην ανανέωση της άδειας τους, τους ζητείται δημιουργία κόμβου. Υπάρχει απαίτηση για κόμβο σε συνεργείο αυτοκινήτων; Πρόσφατα κτίστηκε συνεργείο στην ίδια οδό (1km πιο κάτω) και δεν κατασκευάστηκε κόμβος. Δεν είμαι ο μηχανικός που ασχολείται με την άδεια αλλά είναι φίλος και με ρώτησε να μάθω. Κάποιος μηχανικός που ασχολείται με τέτοιες άδειες του είπε ότι ΠΛΕΟΝ δεν απαιτείται είσοδος - έξοδος για συνεργεία αυτοκινήτων και αυτό τους κίνησε υποψίες. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που αφορά το θέμα;
 2. Ευχαριστώ πολύ! Πολύ καλή δουλειά!
 3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε εκτός σχεδίου γήπεδο στο οποίο υπάρχει κατοικία 128 τ.μ. πρόκειτε να κατασκευαστεί μεταλλικό υπόστεγο εμβαδού 90 τ.μ. για τοποθέτηση Φ/Β και χρήση αποθήκης -πάρκινγκ. Η ερώτησή μου είναι αν μετράει στον σ.δ. Ευχαριστώ.
 4. Αυτό είναι το σωστό. Τα τεραγωνικά ΕΠΙ όλους τους συντελεστές!
 5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια χαζή ερώτηση ισως..αλλά είναι η πρώτη μου προσπάθεια να ξεκινήσω νέα κατασκευή (βρήκα την εποχή θα μου πείτε) και ψιλοαγχώθηκα! Σε οικόπεδο 895 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 0.5 και συντελεστή κάλυψης 0.4 πώς υπολογίζεται το εμβαδόν υπογείου που μπορεί να κατασκευαστεί; Η χρήση του υπογείου θα είναι για χώρο στάθμευσης. Ζητώ συγνώμη απο τους έμπειρους που ρωτάω κάτι που ίσως να είναι απλό. (Πρόκειται να κατασκευάσω ανεξάρτητες κατοικίες)
 6. Απο τη συζήτηση καταλαβαίνω οτι έχουμε επικεντρωθεί στο θέμα της βεβαίωσης μηχανικού για περίπτωση αγοραπωλησίας ακινήτου. Έχουμε ιδέα τι γίνεται όταν ο πελάτης θέλει να εντάξει το εξολοκλήρου αυθαίρετο ακίνητό του στις διατάξεις του νέου νόμου;; Γνωρίζουμε δλδ οτι το ακίνητο είναι αυθαίρετο...και θέλουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία..τι ακριβώς του λέμε για αμοιβή; Γιατί σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουμε αποτύπωση αρχιτεκτονικών σίγουρα.. Μπαίνουμε και στη διαδικασία ελέγχου των στατικών η απλά ελέγχουμε σύμφωνα με τον ΓΟΚ;
 7. Συνάδελφοι δεν έχω καμία ενημέρωση για την αμοιβή του μηχανικού που θα αναλάβει την ένταξη αυθαιρέτου στην ρύθμιση σύμφωνα με τον νέο νόμο 4014/2011. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει. Ευχριστώ Παρακαλώ διόρθωσε τα δεδομένα στο προφίλ σου.Ιδιώτης ή μηχανικός?ΕυχαριστώManolis gon
 8. Συνάδελφοι καλημέρα. Μου έχει τύχει μία περίπτωση που ιδιώτης έχει χτίσει το '82 κατοικία εντός σχεδίου και έχει πραγματοποιήσει λιγότερα τετραγωνικα απο τα προβλεπόμενα της άδειας. Θέλει να τακτοποιήσει το θέμα γιατί σκέφτεται να μεταβιβάσει στα παιδιά το σπίτι και θέλει να ειναι καθ'όλα νόμιμο. Φάκελος δεν υπάρχει στην αρμόδια πολεοδομία, γιατί είναι απο ΥΑΣΒΕ. Ούτε στην ΥΑΣΒΕ υπάρχει κάτι αφού με ένα έγγραφο που έχει πάρει το '93 πιστοποιείται οτι ο φάκελος θα έπρεπε να είναι στην πολεοδομία. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Τι μπορώ να κάνω για να βρω τι γίνεται με την παλιά άδεια;;; Αν δεν τη βρω θα μπορέσω να κάνω τη δουλεία μου;;; Αρκούν τα παλιά σχέδια που έχει ο πελάτης μου στο δικό του φάκελο;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι μια επιμέτρηση του χώρου και μια τεχνική έκθεση σε περίπτωση που είναι νόμιμο; Και ποιά μπορεί να είναι η αμοιβή για κάτι τέτοιο;
 10. Σχέδιο υπάρχει. δεν γνωρίζω ακόμη αν είναι νόμιμο. Το σπίτι είναι σίγουρα νόμιμο.
 11. Συνάδελφοι μου έτυχε το εξής: ένας πελάτης θέλει να πουλήσει μία κατοικία, έχει κάνει τα συμβόλαια, αλλά στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται πουθενά η ύπαρξη ενός διαδρόμου που οδηγεί στην κατοικία (και φυσικά δεν αναφέρονται πουθενά τα τερταγωνικά του). Ο συμβολαιογράφος του είπε οτι χρειάζεται ένα μηχανικό για να πιστοποιήσει με την υπογραφή του την υπάρξη και την επιφάνεια του διαδρόμου. Αν κάποιος γνωρίζει τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις παρακαλώ για την βοήθειά του. 1. ποια είναι η διαδικασία (απλή επιμέτρηση και τεχνική έκθεση????) 2. ποια η αμοιβή???
 12. Την ποιότητα κατασκευής δεν την πιστοποιούμε...όντως... Τις πληροφορίες όμως οφείλουμε να τις δώσουμε...και ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα κατασκευάσει κάτι...αν δημιουργηθούν οροσειρές στα δωμάτια υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης και ο κατασκευαστής....εμείς απλά θα ερχόμαστε για moto-cross!!!!!!!!!!!!!!!!
 13. Ελπίζω να καταφέρω να σου φανώ χρήσιμος. Δεν γνωρίζω τι δάπεδο είχαν μέχρι τώρα τα δωμάτια. Σε νέα κατασκευή ή αν είχες ξύλινα δάπεδα θα χρειαστεί να ρίξεις ένα στρώμα γκρο-μπετον που είναι μίγμα τσιμέντου νερού και άμμου. Η καλή επίστρωση του είναι το μυστικό για την εύκολη επίστρωση των πλακιδίων. Θα μπαίνουν - όπως λέμε- μόνα τους. Αν απλά έχεις ξυλώσει τα παλιά πλακίδια και θέλεις να βάλεις νέα θα πρέπει να κάνεις ένα καλό καθαρισμό της επιφάνειας. Θα χρειαστείς επίσης και κόλλες ναι. Η αναλογία είναι σθνήθως ανάλογα με το είδος σπάτουλας που θα χρησιμοποιήσεις. (ύψος δοντιών) Θα σε συμβούλευα να πάρεις με ύψος δοντιών 3mm για οικονομία (εσωτερικός χώρος και...οικονομική κρίση). Οπότε θα χρειαστείς περίπου 2 με 2.5 kg κόλλας στο τετραγωνικό. Δηλαδή για τα δωμάτια περίπου 70 με 87.5 κιλά. Τα τσουβαλάκια της κόλλας έχουν 25 κιλά το καθένα. Και θα χρειαστείς και τα σταυρουδάκια που θα τοποθετούνται μεταξύ των πλακιδίων για τον αρμό. Τέλος θα χρειαστείς αρμό πλακιδίων. Η κατανάλωση του έχει σχέση με το μέγεθος των πλακιδίων. για 30χ30 ας πούμε είναι 0,1 kg στο τετραγωνικό. για 20χ20 είναι 0,13 κιλά στο τετραγωνικό. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι για τις ποσότητες δεν υπογράφεις συμβόλαιο με κανέναν.. Ελπίζω να βοη8ή8ηκες κάπως..καλή επιτυχία!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.