Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

titos80

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βασιλικά Θεσσαλονίκης
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

titos80's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα. Εγώ στην τεχνική έκθεση κάνω περιγραφή ότι είδα στο κατάλυμα. Σημειώνω επιφάνειες δωματίων, τύπο δωματίων και ότι άλλο υπάρχει στο κατάλυμα ως παροχή και κτιριακή υποδομή.
  2. Συνάδελφοι ζητώ συγγνώμη. Μπερδεύτηκα με το πιο πάνω σχόλιο και έκανα επιλογή παράθεσης στο επόμενο. Χίλια συγγνώμη, την αίτηση έχω σε υπόδειγμα.
  3. Συνάδελφοι, Σε αγροτεμάχιο που έχει πρόσωπο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου υπάρχει κτίριο (δύο χώροι) με χρήση συνεργείου αυτ/των και σιδηρουργείου. Η είσοδος σήμερα είναι επί της Ε.Ο. Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με τις άδειες του συνεργείου και στην ανανέωση της άδειας τους, τους ζητείται δημιουργία κόμβου. Υπάρχει απαίτηση για κόμβο σε συνεργείο αυτοκινήτων; Πρόσφατα κτίστηκε συνεργείο στην ίδια οδό (1km πιο κάτω) και δεν κατασκευάστηκε κόμβος. Δεν είμαι ο μηχανικός που ασχολείται με την άδεια αλλά είναι φίλος και με ρώτησε να μάθω. Κάποιος μηχανικός που ασχολείται με τέτοιες άδειες του είπε ότι ΠΛΕΟΝ δεν απαιτείται είσοδος - έξοδος για συνεργεία αυτοκινήτων και αυτό τους κίνησε υποψίες. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που αφορά το θέμα;
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε εκτός σχεδίου γήπεδο στο οποίο υπάρχει κατοικία 128 τ.μ. πρόκειτε να κατασκευαστεί μεταλλικό υπόστεγο εμβαδού 90 τ.μ. για τοποθέτηση Φ/Β και χρήση αποθήκης -πάρκινγκ. Η ερώτησή μου είναι αν μετράει στον σ.δ. Ευχαριστώ.
  5. Αυτό είναι το σωστό. Τα τεραγωνικά ΕΠΙ όλους τους συντελεστές!
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια χαζή ερώτηση ισως..αλλά είναι η πρώτη μου προσπάθεια να ξεκινήσω νέα κατασκευή (βρήκα την εποχή θα μου πείτε) και ψιλοαγχώθηκα! Σε οικόπεδο 895 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 0.5 και συντελεστή κάλυψης 0.4 πώς υπολογίζεται το εμβαδόν υπογείου που μπορεί να κατασκευαστεί; Η χρήση του υπογείου θα είναι για χώρο στάθμευσης. Ζητώ συγνώμη απο τους έμπειρους που ρωτάω κάτι που ίσως να είναι απλό. (Πρόκειται να κατασκευάσω ανεξάρτητες κατοικίες)
  7. Απο τη συζήτηση καταλαβαίνω οτι έχουμε επικεντρωθεί στο θέμα της βεβαίωσης μηχανικού για περίπτωση αγοραπωλησίας ακινήτου. Έχουμε ιδέα τι γίνεται όταν ο πελάτης θέλει να εντάξει το εξολοκλήρου αυθαίρετο ακίνητό του στις διατάξεις του νέου νόμου;; Γνωρίζουμε δλδ οτι το ακίνητο είναι αυθαίρετο...και θέλουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία..τι ακριβώς του λέμε για αμοιβή; Γιατί σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουμε αποτύπωση αρχιτεκτονικών σίγουρα.. Μπαίνουμε και στη διαδικασία ελέγχου των στατικών η απλά ελέγχουμε σύμφωνα με τον ΓΟΚ;
  8. Συνάδελφοι δεν έχω καμία ενημέρωση για την αμοιβή του μηχανικού που θα αναλάβει την ένταξη αυθαιρέτου στην ρύθμιση σύμφωνα με τον νέο νόμο 4014/2011. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει. Ευχριστώ Παρακαλώ διόρθωσε τα δεδομένα στο προφίλ σου.Ιδιώτης ή μηχανικός?ΕυχαριστώManolis gon
  9. Συνάδελφοι καλημέρα. Μου έχει τύχει μία περίπτωση που ιδιώτης έχει χτίσει το '82 κατοικία εντός σχεδίου και έχει πραγματοποιήσει λιγότερα τετραγωνικα απο τα προβλεπόμενα της άδειας. Θέλει να τακτοποιήσει το θέμα γιατί σκέφτεται να μεταβιβάσει στα παιδιά το σπίτι και θέλει να ειναι καθ'όλα νόμιμο. Φάκελος δεν υπάρχει στην αρμόδια πολεοδομία, γιατί είναι απο ΥΑΣΒΕ. Ούτε στην ΥΑΣΒΕ υπάρχει κάτι αφού με ένα έγγραφο που έχει πάρει το '93 πιστοποιείται οτι ο φάκελος θα έπρεπε να είναι στην πολεοδομία. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Τι μπορώ να κάνω για να βρω τι γίνεται με την παλιά άδεια;;; Αν δεν τη βρω θα μπορέσω να κάνω τη δουλεία μου;;; Αρκούν τα παλιά σχέδια που έχει ο πελάτης μου στο δικό του φάκελο;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι μια επιμέτρηση του χώρου και μια τεχνική έκθεση σε περίπτωση που είναι νόμιμο; Και ποιά μπορεί να είναι η αμοιβή για κάτι τέτοιο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.