Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

skounis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

skounis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι αποκλείεται; Το πιο πιθανό το θεωρώ. Αλλά είναι και Κολωνάκι, καρακέντρο, δεν είναι κάνα ξερονήσι. Και εγώ θέλω απλά να εξαλείψω κάθε πιθανότητα ευθύνης δικής μας.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και παρακαλώ για τη βοήθειά σας: Σε μια πολυτελή οικία στην οποία έχουμε και σύστημα διαχείρισης φωτισμού (ΕΙΒ), μας παίρνει η ιδιοκτήτρια έντρομη ότι έχει πρόβλημα με τα φώτα (ανάβουν τα μισά μόνο), το πιεστικό δεν ανεβάζει νερό και κάποιες πρίζες (ψυγεία κλπ) δεν έχουν ρεύμα. Μέχρι να πάμε να ερευνήσουμε το πρόβλημα (σε διάστημα 45'), επανέρχονται όλα και λειτουργούν κανονικά. Καμία ασφάλεια, αυτόματος ή ρελέ πεσμένα/καμμένα, καμία ένδειξη προβλήματος. Περαιτέρω στοιχεία: Η οικία κατασκευάστηκε και κατοικείται από το 2010. Σύμφωνα με τον εγκαταστάτη του ΕΙΒ, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (ή βύθισης τάσης προφανώς), το σύστημα χρειάζεται 10' να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία. Πριν μια βδομάδα ανακαλύψαμε τον πυκνωτή εκκίνησης του κυκλοφορητή της πισίνας να έχει σκάσει. Πριν μερικούς μήνες είχε πέσει το ρελέ ενός από τους πίνακες της οικίας 3 φορές σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Το ρελέ επανερχόταν κατευθείαν (δεν έμενε πεσμένο) και δε μπορέσαμε να εντωπίσουμε καμία βλάβη. Κατά καιρούς εμφανίζονται κι άλλα προβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές της οικίας. Η οικία βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Αθήνας. Από όλα τα παραπάνω, εγώ σκέφτομαι ότι λογικά το πρόβλημα με τα φώτα οφείλεται στο ΕΙΒ, το οποίο προφανώς τρώει φρίκη από καμιά πτώση τάσης. Ουσιαστικά, η πιο λογική εξήγηση μου φαίνεται το να πέφτει μία φάση του σπιτιού (αυτή που έχει πάνω της το πιεστικό, τις πρίζες που δε δούλευαν) και προκαλεί και το θέμα σε κάποιες γραμμές του ΕΙΒ. Αλλά πώς γίνεται να πέφτει μια φάση, να επανέρχεται από μόνη της και να μη ρίχνει καμία ασφάλεια; Αν ήταν θέμα κακής σύνδεσης κάπου, όλο και κάτι δε θα έριχνε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.