Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Qutrohor

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Qutrohor

  1. @ΚΑΝΑ, Μόνο για το διαχωρισμό είπα, συνάδελφε, ότι είναι εσωτερική διαρρύθμιση επειδή δεν έχει γίνει σύσταση. Διάβασα αυτό που έγραψες παραπάνω, ότι αυτοτελής ανεξάρτητος χώρος ισοδυναμεί με οριζόντια ιδιοκτησία, αλλά –κατά τη γνώμη μου– δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σύσταση η ιδιοκτησία είναι μία, ανεξαρτήτως του αριθμού των αυτοτελών χώρων.
  2. @dib, Βεβαίως συνάδελφε, χωρίς να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.
  3. @johnskop, Για προθεσμίες και γενικά για τα έξοδα: Χειρισμός εξόδων στο myDATA Δεν έχουν οριστεί πρόστιμα, άρα μπορείς να ασχοληθείς με τα έξοδα του 2022 ακόμα και τώρα. Για τα έξοδα του 2021 δεν υπάρχει (ούτε υπήρχε) κάποια υποχρέωση.
  4. @χαιδω, Στα νομίμως υφιστάμενα γιατί με την αναθεώρηση ζητάς άδεια μόνο για την προσθήκη, όχι για ολόκληρη την οικοδομή.
  5. @Yanis83, Ναι, και σε αυτήν την περίπτωση εφαρμόζεται η διάταξη.
  6. @cien, Αφού δεν έχει γίνει σύσταση, ο διαχωρισμός είναι εσωτερική διαρρύθμιση. Πρώτα θα εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για τις σχετικές εργασίες και στη συνέχεια θα ενημερωθεί ο φάκελος.
  7. @Aenor, Ούτε για έκδοση ΠΕΑ υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν είσαι ιδιοκτήτης, πρόκειται να γίνεις.
  8. @Engineer88, Το έσοδο είναι του φορολογικού έτους 2021. Δεν χρειάζεται να διαβιβάσεις κάτι σχετικά με το επίδομα στην πλατφόρμα. Η αντιμετώπιση του λογιστή σου είναι σωστή.
  9. @Παπαποστολου Ευαγγελος, Ακολουθείς τις οδηγίες καταχώρησης τιμολογίου, ενώ θέλεις να καταχωρήσεις απόδειξη, και γι' αυτό δεν βρίσκεις την επιλογή λιανικής για ιδιωτική πελατεία. Στη δεξιά στήλη της οθόνης: 1ο post – τιμολόγιο, 3ο post – ΑΠΥ. @kaimakcalan, Ούτε χαρακτηρίζεις. Αγνόησε τη στήλη με τα έξοδα του 2021 στο συνοπτικό βιβλίο.
  10. @kaimakcalan, Δεν ασχολείσαι με τα έξοδα του 2021 στο myData. Άφησέ το όπως είναι το τιμολόγιο, να μην κάνεις τίποτα. @Παπαποστολου Ευαγγελος, Ακολούθησα το παράδειγμα καταχώρησης ΑΠΥ και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα. Ποιες επιλογές δεν είναι διαθέσιμες; @tasosi, Για το πρώτο: Κατηγορία: 2.7 Αγορές παγίων και Είδος: Αγορές ενσώματων παγίων χρήσης/Χονδρικές (Ε3_882_001). Κατηγορία: Χαρακτηρισμοί ΦΠΑ και Είδος: Αγορές & εισαγωγές επενδ. αγαθών (πάγια) (VAT_362). Για το δεύτερο: είναι υποχρεωτικό να μην πληρώσεις ΦΠΑ κατά την αγορά φορητού υπολογιστή. ΠΟΛ 1134/2017 και αγορά αγαθών όπως laptop & tablet Για το τρίτο: σωστά.
  11. @le gout, Το σαλόνι με την κουζίνα τοποθετούνται στο ισόγειο και τα υπνοδωμάτια στον όροφο για λόγους λειτουργικότητας. Εάν εσύ κρίνεις ότι η καθημερινότητα της οικογένειάς σου εξυπηρετείται από την αντίστροφη διάταξη, τίποτα δεν σε εμποδίζει από την πραγματοποίηση της σκέψης σου. Η γνώμη μου είναι ότι τα υπνοδωμάτια είναι καλύτερα να γίνουν στο επάνω πάτωμα και το σαλόνι με την κουζίνα κάτω.
  12. @ManousosE, Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης βεβαίωσης για τις εργασίες που δεν απαιτείται άδεια. Μέχρι να δημιουργηθεί, αρκεί να έχει ο ιδιοκτήτης χειρόγραφη βεβαίωση μηχανικού. Νομίμως υφιστάμενα χαρακτηρίζονται τα κτίρια βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ΝΟΚ. Όσα έχουν ενταχθεί στους νόμους των αυθαιρέτων πρέπει να έχουν εξαιρεθεί οριστικά.
  13. @fotinoula, Απαιτείται ενημέρωση εάν υπάρχει ηλεκτρονική ταυτότητα. Δεν απαιτείται δημιουργία ΗΤΚ αν δεν είχε υποβληθεί πριν την ΕΕΔΜΚ.
  14. @subrosaval, 1. Αν μπορεί να γίνει αναθεώρηση τότε ακολουθείς την παράγραφο 1 του άρθρου 5α αφού δεν μεταβάλλονται κάλυψη, δόμηση, όγκος. 2. Η πληρωμή αμοιβής επίβλεψης απαιτείται όταν έχουν γίνει εργασίες. Αφού δεν ξεκίνησε η οικοδομή, δεν έγινε επίβλεψη.
  15. @dkyr, Ο περιορισμός των 400 τ.μ. τέθηκε από το ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ 181Δ/3-5-85): "Τρόπος καθορισμού ορίων οικισμών της χώρας μέχρι 2000 κατοίκους, κατηγορίες αυτών και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησής τους". Τροποποιήθηκε με το ΠΔ/4-11-11 (ΦΕΚ 289/4-11-11): "Όροι και περιορισμοί δόμησης εντός των ορίων των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους", όπου καθορίστηκε ότι "για γήπεδα μεγαλύτερα ή ίσα των 700 τ.μ. επιτρέπεται η ανέγερση κτηρίου οποιασδήποτε χρήσης (κύριας και βοηθητικής) μέγιστης επιτρεπόμενης συνολικής επιφάνειας ορόφων 400 τ.μ.". Δεν εφαρμόζεται το ΠΔ του 85 σε "οικισμούς περιαστικούς που αποτελούν ενιαίο οικιστικό σύνολο με τα αστικά ή ημιαστικά κέντρα και περιέχονται μέσα σε εγκεκριμένα όρια Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων σύμφωνα με τον Ν 1337/83".
  16. @janna, Όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που προκαλούν υπέρβαση κάλυψης και δόμησης συνυπολογίζονται για τον έλεγχο του ποσοστού της κατηγορίας 4. Για τον έλεγχο θα λάβεις υπόψη σου τα 70 τ.μ., αλλά στην κατηγορία 4 μπαίνουν μόνο τα 20 τ.μ. ενώ τα υπόλοιπα στην κατηγορία 2.
  17. @nikvapos, Τότε συνηθιζόταν να γίνονται άλλες κατόψεις (από αυτές της άδειας) για τη σύσταση. Πρέπει να δεις την κάτοψη του φακέλου της άδειας γιατί μπορεί να μην ταυτίζεται με την κάτοψη της σύστασης. Το διαμέρισμα κατασκευάζεται βάσει των σχεδίων, δεν γίνονται μετά τα σχέδια. Άλλο η αποτύπωση μετά (αν έχει γίνει) και άλλο η μελέτη που προηγήθηκε. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος. Εάν είναι σωστές οι μετρήσεις σου, το διαμέρισμα κατασκευάστηκε κατά 5% μεγαλύτερο από την επιφάνεια της κάτοψης της μελέτης.
  18. @ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, Είχες υποβάλει σχέδια που έχουν σχέση με τις εκσκαφές, το βάθος και το είδος θεμελίωσης στο Σ.Α.;
  19. @nikvapos, Πότε έγινε η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών; Έχεις ελέγξει τις τιμές που αναγράφονται στα σχέδια της άδειας;
  20. Δεν υπάρχει γνωμοδότηση Σ.Α. για θεμελίωση. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε μόνος του να μεταφερθεί ποσότητα χώματος στο οικόπεδο, να στρωθεί και να συμπυκνωθεί; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.
  21. Qutrohor

    autocad files

    @konstantinat, Το σύνολο των γραμμών που δεν φαίνονται, αποτελούν μία ενότητα; Για παράδειγμα σε ένα οικοδομικό σχέδιο μία ενότητα θα μπορούσε να είναι το σύνολο των υποστυλωμάτων. Σε ένα μηχανολογικό σχέδιο, ίσως ένα γρανάζι ή κάποιες βίδες. Ή λείπουν κάποιες τυχαίες γραμμές από διάφορα στοιχεία του σχεδίου; Το αρχείο bak μπορείς να το ανοίξεις και να δεις μήπως εκεί εμφανίζεται σωστά το σχέδιο, αν αλλάξεις την κατάληξη του αρχείου από bak σε dwg.
  22. Γιατί δεν ζητάς από το δικό σου συμβολαιογράφο (ή από το μηχανικό σου) να ρωτήσει αυτός το συμβολαιογράφο του αγοραστή, τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να προχωρήσει;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.