Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

p-arch

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by p-arch

  1. p-arch

    Νόμος 4495/2017

    και πάλι ευχαριστώ!
  2. τιμή και δόξα στον ΗΡΩΑ!!! σ' ευχαριστώ πολύ
  3. p-arch

    Νόμος 4495/2017

    Συνάδελφε, μπράβο!
  4. p-arch

    Νόμος 4495/2017

    ευχαριστώ για άλλη μια φορά!
  5. p-arch

    Νόμος 4495/2017

    ευχαριστώ συνάδελφε
  6. (από μεταφορά. Pavlos 33) Καλημέρα συνάδελφοι έχω το εξής θέμα: δήλωση ν 4495/'17 που θα χρειαστεί να περαιωθεί (?) για να γίνει πράξη αγοραπωλησίας. Το κτίριο είναι παλιό οπότε γίνεται χρήση μειωτικού συντελεστή λόγω παλαιότητας αλλά η ΕΚΧΑ δεν χορηγεί αεροφωτογραφίες εδώ και αρκετό καιρό (έχω εντοπίσει την απαιτούμενη αεροφωτογραφία στο ευρετήριο). Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Πώς χειρίζεστε το θέμα?
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να θέσω και γω τον προβληματισμό μου. Σε ακίνητο στο συνοικισμό Περικλέους στα Πετράλωνα που χρονολογείται το 1956- ίσως- υπάρχει το εξής θέμα: Στην συγκεκριμένη περιοχή που έχει δικό της ρυμοτομικό, ως κάλυψη θεωρείται το περίγραμμα των υπαρχόντων πέτρινων παλιών κτιρίων. Αν βγάλεις άδεια προσθήκης με τον ισχύοντα κανονισμό (εγώ έβγαλα το 2008) δεν ισχύει ο υπολογισμός 3,00 +0,1x πραγμ. ύψος για τις πλάγιες αποστάσεις γιατί αυτές προκύπτουν από το υπάρχον κτίσμα. Σε περίπτωση αυθαιρεσίας εκτός νομίμου περιγράμματος, υπολογίζω πέρα από την υπέρβαση κάλυψης και παραβίαση πλαγίων αποστάσεων?? Καμιά ιδέα?
  8. καλημέρα. Επειδή και εγώ το άκουσα και δεν έχω εικόνα, το ψάχνω.Ρώτησα μήπως τυχόν και κάποιος άλλος είχε ακούσει κάτι. Μόλις το εντοπίσω, θα ενημερώσω
  9. καλησπέρα και χρόνια πολλά. Να ρωτήσω και εγώ το εξής: ισχύει ότι με βάση την πολ. 1004 04/01-2013 οι κρατήσεις τσμεδέ και εμπ υπολογίζονται επί της συμφωνηθείσας αμοιβής? Έχετε ακούσει κάτι?
  10. συνάδελφοι, τα φώτα σας! σε υπάρχουσα οικοδομή του '98 κάνω νομιμοποίηση βάσει του άρθρου 26 παρ. 2 του 4014/11 και του άρθρου 22 του ΓΟΚ 85. Μεταξύ άλλων, η οικοδομή έχει επενδυθεί με πέτρα πάχους 25 εκ που εμφανιζόταν ως υλικό στις όψεις της αρχικής άδειας αλλά όχι και σαν επένδυση εκτός περιγράμματος κτιρίου στις κατόψεις (δεν είχε οριστεί το πάχος της στην αρχική άδεια). Δεν μπορώ να την συνυπολογίσω στο εμβαδόν του κτιρίου γιατί ξεφεύγει η κάλυψη/δόμηση. Διαβάζω επίσης στις τεχνικές οδηγίες του ΥΠΕΚΑ για τον ΝΟΚ ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν οι επενδύσεις στις διαστάσεις του κτιρίου μέχρι πάχους 15 εκ. Να την δηλώσω σαν μη φέρον μορφολογικό στοιχείο? Καμιά ιδέα?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου όμως η ερωτοαπάντηση Θ4 κάνει λόγο για τα επιτρεπόμενα μεγέθη της περιοχής. Άλλο να βγάλω ποσοστό υπέρβασης με τα 50τ.μ και άλλο πχ. με τα 200τ.μ αν το οικόπεδό μου ήταν εκτός σχεδίου αλλά άρτιο η εντός σχεδίου και έκανα τον έλεγχο με τα επιτρεπόμενα. Κι εμένα αυτός ο τρόπος υπολογισμού μου ήρθε καταρχήν στο μυαλό αλλά ίσως είναι άδικη μεταχείριση όσων έχουν λυόμενα σε μη άρτια οικόπεδα εκτός σχεδίου. Παραείναι δυσμενής ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου, κατά την γνώμη μου
  12. Συμφωνώ αλλά οι περιβόητες άδειες του '67 και του '72 για λυόμενα όριζαν ως τεχνική προδιαγραφή ότι μπορείς να τοποθετήσεις ισόγειο λυόμενο από 50 έως 80 τ.μ. σχεδόν οπουδήποτε, δηλαδή και εκτός σχεδίου σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα. Εκεί δεν υφίστανται επιτρεπόμενα μεγέθη περιοχής.
  13. Ιάσονα, ποια είναι η γνώμη σου για μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα που όμως έχουν άδεια λυομένου και αυθαίρετες κατασκευές? Λαμβάνονται υπόψιν οι παραπάνω αυξητικοί συντελεστές? Βάσει ποιών όρων δόμησης?
  14. Καλησπέρα. Καμία ιδέα για το ποιοι χώροι λογίζονται ως σοφίτες, τελικά? Εννοώ ποιες είναι οι προδιαγραφές τους σε ο,τι αφορά το ύψος.
  15. Έχω ήδη στείλει ερώτημα στο ΤΕΕ σχετικά με τα εκτός σχεδίου μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα και τις άδειες λυομένων. Να στείλουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι μήπως μας συμπεριλάβουν σε κάποιες από τις επόμενες ερωτοαπαντήσεις? 'Οσοι περισσότεροι στείλουμε το σχετικό ερώτημα, τόσο καλύτερα. Σαν να ψηφίζουμε για την Eurovision....
  16. Συνάδελφε, επειδή το θέμα με αφορά, με ποιους όρους δόμησης δηλαδή κάνουμε τον έλεγχο για τις υπερβάσεις? Ποιας περιοχής? Επιλέγουμε εμείς αυτή που μας συμφέρει???
  17. Από την ιστοσελίδα -Κτηματολόγιο Α.Ε - καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αεροφωτογραφίες του '07 έως '09. Άρα, θεωρητικά, αυθαίρετο του '09 και μετά ενδέχεται να μην εμφανίζεται στο οικόπεδο. Σωστά? Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Καλά φαντάζομαι?
  18. καλησπέρα. Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι ελέγχουμε τις υπερβάσεις σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στις άδειες των λυομένων που αναφέρουν τα 50 τ.μ. Αν πρόκειται για λυόμενα με το ΦΕΚ 101Δ /67, αυτά έμπαιναν παντού. Πχ, σε εντός σχεδίου περιοχές, τον έλεγχο για την αυθαιρεσία τον κάνεις με τα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη της περιοχής για να αποφασίσεις αν μπορείς να κάνεις και νομιμοποίηση,σωστά? Άρα στα εκτός σχεδίου, σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα με αντίστοιχη άδεια με ποια μεγέθη θα κάνουμε τον έλεγχο για να αποκλείσουμε την περίπτωση νομιμοποίησης, τουλάχιστον, θεωρητικά, αφού ούτως η άλλως δεν μπορεί να γίνει? Θέλω να πω ότι πρέπει να ισχύει η ίδια λογική στον έλεγχο των αυθαιρέτων αν τουλάχιστον δεν διευκρινιστεί κάτι διαφορετικό από το ΥΠΕΚΑ. Επειδή και γω το παλεύω, αν υπάρχει κάποια άποψη επ΄αυτού ας το συζητήσουμε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.