Μετάβαση στο περιεχόμενο

LYMP

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Contact Methods

  • Website
    http://www.ktiriatriki.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LYMP's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνεπώς, προτείνεις καθε ΠΕΑ σαν ολόκληρο κτίριο και όχι τμήμα κτιρίου, και σίγουρα και όμοια αντιμετωπιση στο θέμα των αμοιβών. Η λύση αυτή ακούγεται πιο λογική. Γνωρίζεις μήπως υπάρχει πουθενά στο builndgcert η δυνατότητα να βάλεις κάποιο σχόλιο σε κάποιο πεδίο, σαν επεξήγηση, έστω και αν δε φαίνεται πάνω στο pdf του ΠΕΑ; Ευχαριστώ.
  2. INZAGHI, Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Σίγουρα θα βγάλω ένα ΠΕΑ για κάθε κατοικία. Το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να βγάλω ΠΕΑ για δύο από τις 15 κατοικίες, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Εάν στο buildngcert δηλώσω σε κάθε ΠΕΑ ότι πρόκειται για μονοκατοικία (ολόκληρο κτίριο), δεν έχω δυνατότητα να δώσω περιγραφή της ιδιοκτησίας π.χ. Κατοικία Νο 15 ή Κατοικία Νο 13 κλπ. Ο ιδιοκτήτης θέλει τα ΠΕΑ για πώληση. Πως ο συμβολαιογραφος θα γνωρίζει ότι το ΠΕΑ αναφέρεται στην Κατοικία 15 και όχι στην Κατοικία 8 για παράδειγμα; Σημειωτέον ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει τις περισσότερες κατοικίες, ενώ αρκετές από αυτές έιναι σχεδόν όμοιες μεταξύ τους σε τετραγωνικά. Το πρόβλημα μου ουσιαστικά είναι το κάθε ΠΕΑ δε θα μπορεί να έχει κάποια ταύτιση ως προς την περιγραφή του με τον αριθμό της ιδιοκτησίας. Όταν π.χ. κάνεις ΠΕΑ σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ο συμβολαιογράφος ξέρει ότι πρόκειται για το Διαμέρισμα Δ1, αναφερεται σαφώς πάνω στο ΠΕΑ. Εδώ, όπου δεν υπάρχει καν διεύθυνση (λόγω κοινοτικής οδού) πως θα υπάρχει ταύτιση του ΠΕΑ με την περιγραφή της ιδιοκτησίας στο συμβόλαιο; Χθες πήρα στα τηλ. που δίνει το Buildngcert και μου απάντησαν ότι αφού είναι ολόκληρο ανεξάρτητο κτίριο πρέπει να δηλωθει σαν τέτοιο,χωρίς να έχουν απάντηση για το θέμα της περιγραφής της ιδιοκτησίας, αλλά επειδή δεν ήταν και βέβαιη (!!!!!!) η υπάλληλος μου είπε να στείλω και mail στην ΕΥΕΠΕΝ!
  3. Καλημέρα, θα ήθελα να μου απαντησει αν καποιος γνωρίζει στο εξής: Έχω μια οικοδομική άδεια με 15 μικρές ανεξαρτητες κατοικίες σε ένα οικόπεδο.Κάθε κατοικία είναι ένα αυτόνομο κτίριο, το οποίο απέχει και αποσταση Δ από τα υπόλοιπα και έχει και αυτόνομο σύστημα θέρμανσης (λέβητα πετρελαίου). Κατά την έκδοση ΠΕΑ για μία από κάθε αυτές τις κατοικίες, πως πρέπει να δηλώσω την ιδιοκτησία, σαν μονοκατοικία (ολόκληρο κτίριο) ή σαν τμήμα κτιρίου; Γιατί εάν το δηλώσω σαν ολόκληρο κτίριο στο buildingcert δε μου δίνει δυνατότητα να δώσω περιγραφή (π.χ. Κατοικία 15).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.